URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Idees per a can Escarrintxo.

Alternativa | 18 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Al darrer ple vam presentar el següent plec demanant el tancament de can Escarrintxo i un reglament per la seva utilització

Cada any abans de les festes es prepara el camp de can Escarrintxo pels combats dels moros i cristians, resulta que enguany es van retirar del camp quatre camions d'escombreries, ferralla etc...  Aquests viatges, tots complets, corresponien, un a l'herba del camp i mig a un tros de paret en mal estat que acabaren de tirar el personal de l'ajuntament per evitar que ningú es fes mal, la resta, dos viatges i mig que es col·locà juntament amb els nostres corresponien als motoristes de trial, que deixaren les restes al mig del camp, a restes d'obres menors, al menys cinc munts, que havia deixat qualque desaprensiu, i ferralla, com seients de cotxe, butaques de casa etc.... Tenint en compte de que l'ajuntament les deixa aquestes instal·lacions, normalment de forma gratuïta, es de lògica que damunt no hagin de gastar els doblers del poble en fer-lis la neteja. Per això demanam:

1- Que es posin barreres per tancar el camp quan no es faci us del mateix.

2- Que s'elabori un reglament d'us que dugui com a mínim els següents punts:

      - La persona autoritzada haurà d'anar a cercar la clau a la policia local, i serà responsable de deixar les instal·lacions tancades quan acabi l’ús així de tornar la clau a la policia.

      - així mateix també tindrà l'obligació de deixar les instal·lacions en les mateixes condicions en que les va trobar i a punt per poder fer-ne us el pròxim usuari.

 La resposta del regidor d'esport va ser convidar a tots els regidors  a fer un equip de treball per elaborar una ordenança  d'espais públics de prestam dematerials (alguns han desparegut per la manca de control)... Posteriorment ens va comentar també que cercaven idees per aprofitar millor Can Escarrintxo que anualment ens consta 20.000 euros ( el contracte és de 10 anys i es a firmar al 2009)El roto al país.  

 

Comentaris

Pepe

Re: Idees per a can Escarrintxo.

Pepe | 20/10/2011, 19:30

Estic d'acord Kame Ame, gràcies.

Kame ame

Re: Idees per a can Escarrintxo.

Kame ame | 20/10/2011, 19:16

Pepe, pot ser que si, no ho sé.
El que si sé es que l'energia no es de franc per ningú i si la malbaratam encara que sigui amb poder gaudir de la música, les generacions futures i pot ser les actuals ho pagarem molt car.
Millor si estalviem.

Pepe

Re: Idees per a can Escarrintxo.

Pepe | 20/10/2011, 09:46

Kame ame respecte al llum que está ences tota la nit,ens diuen si no pot ésser que sigui l'assossiació de músics que està assetjant?

Pepe

Re: Idees per a can Escarrintxo.

Pepe | 19/10/2011, 20:06

Moltes gràcies per la teva aportació, Kame ame, ara mateix fem arribar la teva proposta, que em sembla molt acurada al regidor.
Una cosa que també es demana són possibles usos per Can Escarrintxo.

Kame ame

Re: Idees per a can Escarrintxo.

Kame ame | 19/10/2011, 19:41

Estic bàsicament d’acord amb els punts 1 i 2 que proposau, però m’agradaria afegir unes petites aportacions (sempre susceptibles de millora):
1-. Fer un inventari, tot comprovant el seu bon estat d’us, tant de les instal•lacions, equipaments i d’altres materials, que siguin susceptibles de poder ser usats per persones particulars, entitats etc. etc. fer-ne públic el llistat, per tal que la generalitat de la població, sàpiga quins locals o coses li poden ser deixades.
2-. Les persones o entitats que volguessin fer ús de qualsevol instal•lació o equipament de propietat municipal, s’haurien d’adreçar mitjançant un escrit (per exemple a l’àrea de participació ciutadana o a la que s’entengui que es més adient) per tal de fer la sol•licitud.
3-. L’àrea a la que se li encarregui aquest servei, garantirà que els locals, equipaments o qualsevol que sigui la cosa que l’Ajuntament deixi a persones o entitats, esta en perfecte estat d’ús en el moment en que li es deixada.
4-. Les dites persones o entitats sol•licitants a més de estar perfectament identificades mitjançant la sol•licitud anterior (punt 1), haurien de deixar una quantitat econòmica , en concepte de fiança (la quantitat hauria de ser suficientment dissuasiva, per obligar als usuaris a tenir cura d’allò que se’ls deixa).
Aquesta fiança se retornaria als usuaris, després de que qualque responsable de l’àrea a qui li sia encomanada la gestió d’aquests assumptes, comprovés que tant instal•lacions com el material o qualsevol altre cosa, que l’Ajuntament hagi deixat es retornat en bon estat.
Si no es així, a més de perdre la fiança se li passarà la factura de la neteja del local o de la reparació del que s’hagi fet mal be, a més de que en funció de la gravetat dels fets se li deneguin futures prestacions d’instal•lacions, mitjans etc. etc.
La comprovació de l’estat en que son retornats els locals, equipaments etc. etc. se hauria de fer el primer dia hàbil després de que hagin estat usats.
Respecta al tema de can escarrintxo, m’agradaria que es tingués en compte, per part de qui correspongui, que avui dia i donada la situació econòmica que pateix el nostre Ajuntament, no sembla gaire de rebut que tota la nit hi hagi un llum encès, (vull pensar que es tracta d’una mesura de seguretat).
Si es per aquest tema de la seguretat, hi ha sistemes de detecció de presencia que valen molts poc doblers i funcionen molt be, segurament el tècnic en la matèria haurà de cercar un altre tipus de il•luminació ja que l’actual no fa viable el sistema proposat ,donat que entre l’apagat i un nou encès ha de passar un període de temps sovint bastant llarg, degut a que la bombeta que no es en absolut convencional s’ha de refredar abans de poder-se encendre de bell nou.
Crec que entre tots, podem conservar millor tot allò que ja tenim.
Tot això, can escarrintxo inclòs dona per molt.
Ja es hora de que els tècnics, no tècnics, polítics i ciutadans en general, ens asseguem i reflexionem seriosament damunt aquest tema, ja que pareix que lo que es de tots no es de ningú.
Salut

jrv

Pixerismariac

jrv | 19/10/2011, 15:57

Fa molts anys que consider aquesta actitut d'aportar, des de la opossició idees i solucions, aportacions al millor govern i benestar dels ciutadans la mes convenient als ciutadans i ciutadanes, malgrat passi pel govern i aquest es posi les medalles.
Per contra, considero poc coherent, casi aberrant aixó d'entendrer la funció d'opossició com un continu fotre al govern, o des de el govern està mes pendent de fotre l'opossició que governar, com passava a l'anterior consistori, al cap i a la fi tan sols fots al poble, i inclosos els votants del propi partit. I ja basta lo fotut que està el mateix poble per obra i gracia d'un govern inepte o que se mira la guixa en ves de governar, i no me refereixo a aquest, on com sempre, hi ha bons i mals elements, i massa sovint ni tan sols forma equip, malgrat és digui rutinariament "equip de govern". A mi me sembla que el que fa actualment Alternativa, i de retruc la resta d'opossició, el mes coherent i constructiu i convenient amb les hores baixes de l'economia, local i fora local, i coherent també en divulgar el que està mal fet. Tan de bò sempre hagués sigut i fos així en l'actuació dels consistoris. al volta el caos actual de l'ajuntament no hagués arribat a aquest punt si l'anterior govern hagués escoltat mes sovint a l'opossició.El que vulgui veura sang, que vagi als toros...

Pepe

Re: Idees per a can Escarrintxo.

Pepe | 18/10/2011, 20:35

Donar idees és fer la pilota?
Fer mocions és fer la pilota?
Recordar al PP la seva responsabilitat al desastre de l'auditori és fer la pilota?
O l'és demanar el pacte de govern, col·locar la font de la plaça al seu lloc, actuar a la fàbrica? O tal vegada fer reclamar a l'Ajuntament a Turisme les ajudes del Festival és fer la pilota?
O tal vegada proposar el POS per la Cala?
I així podia continuar... Cerca, compara i si trobes alguna cosa millor. De totes maneres et convidam a la nostra assemblea per que ens donis idees per no fer la pilota.

Maria C

Re: Idees per a can Escarrintxo.

Maria C | 18/10/2011, 20:08

Garci, darrerament nomes feis la pilota i al feina al govern

Garci

Re: Idees per a can Escarrintxo.

Garci | 18/10/2011, 16:17

Mai hem deixat de donar idees al govern. Fa més de 4 anys que cada plenari presentam un mínim de 2 mocions, que fem al·legacions per millorar les ordenances, etc. i hem presentat plans d'actuació, entre altres coses, al tractament del becut vermell.

Que som part del govern cansa: he de tornar a repetir que son un partit de l'oposició, que ens coordinam amb la resta de partits de l'oposició, que presentam les mocions conjuntament, que mantenim reunions periòdiques...? fa falta que ho repeteixi?

Pepe

Re: Idees per a can Escarrintxo.

Pepe | 18/10/2011, 15:28

Anonim si es tracta del que es va retirar del camp, la informació ens l'han donat directament treballadors de l'Ajuntament. Hauries d'especificar més a que et refereixes per comparar les informacions i rectificar si cal.

Pixeris

Idees

Pixeris | 18/10/2011, 15:21

M'agrada veure que com a part del Govern, seguiu fent la feina d'aquest, donant-li ides, ja que l'equip de govern no en te cap, tans sols deixe que governi l'oposició

Miquel Sánchez

Re: Idees per a can Escarrintxo.

Miquel Sánchez | 18/10/2011, 14:52

L'autor de l'article s'ha informat és el que ha comentat el regidor de serveis als precs i preguntes

anonim

enbones

anonim | 18/10/2011, 14:33

No se qui ha escrit aquest article pero aveure si s´informa millor perque cal saber mes informacio i de primera ma antes de donar culpes a qui no la tenen...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb