URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Primera sentència sobre Ternelles, camí privat, servidumbre pública.

Alternativa | 21 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir el Jutjat número 2 de Primera Instància d'Inca va donar en part la raò a la propietat de Ternelles i diu que el camí no és públic, a la vegada que donava també en part la raó a l'Ajuntament i dictaminava que és d'ús públic.   Ahir es va fallar  la sentència de primera instància  camí de Ternelles.(podeu llegir el pdf de la sentència 36 fulls). 

 Malauradament el resultat no ha estat satisfactori, doncs s’estima l’acció declarativa de domini i en el “fallo” de la sentència es diu que, per dintre de les finques que avui formen Ternelles, “no discurre camino alguno que no sea propiedad de la parte demandante  y que en el interior de esas fincas no existe ningún camino de dominio público”. També es veritat que aquesta part no es tot el “Fallo”, doncs la part demandant també demanava que es sentenciés que tampoc hi havia cap servitud de pas i aquest pronunciament li ha estat desestimat, tot dient la sentència que “se desestima la acción negatoria de servidumbre ejercitada por la parte demandante, por lo que no procede declarar la inexistencia de servidumbre de paso a favor del Ayuntamiento de Pollença”.

Hem de recordar que quan es va portar a judici l'ús del camí, els jutjats van donar la raó a la propietat (ús privat) a Inca i Palma, va ser el Tribunal Suprem a Madrid qui va dictar que l'ús del camí és públic. Tambè cal dir que la propietat de Ternelles el que pretenia amb el seu recurs, era anular aquest ús públic... Ara pensam que  l'Ajuntament ha de recórrer la Sentència per defensar el caràcter públic del camí.

El final de la primera sentència:

SE ESTIMA PARCIALMENTE la demanda interpuesta... se declara que las fincas... conocidas en su conjunto como Ternelles, son
exclusivamente de propiedad de la entidad MENANI, S.A.; que
por dichas fincas no discurre camino alguno que no sea
propiedad de la parte demandante y que en el interior de esas
fincas no existe ningún camino de dominio público; y se
desestima la acción negatoria de servidumbre ejercitada por la
parte demandante, por lo que no procede declarar la
inexistencia de servidumbre de paso a favor del Ayuntamiento
de Pollença.


Com cada divendres abans del ple, avui  l'Assemblea d'Alternativa per Pollença ens reunim per  tractar la feina feta, la feina per fer i els temes relacionats amb el ple que els nostres regidors han de defensar o rebutjar.

Avui divendres assemblea ordinària a les 20:30 a Can Manolo.

Si voleu venir o formar part del projecte d'Alternativa per Pollença posau-vos en contacte amb algú d'Alternativa o enviau un correu a alternativaperpollenca@gmail.com

 

Comentaris

Tren sí

Volem tren ja!!!

Tren sí | 06/11/2011, 16:38

Conseller d’Immobilitat i Tresporcs Públics.

Miquel Sánchez

Re: Primera sentència sobre Ternelles, camí privat, servidumbre pública.

Miquel Sánchez | 22/10/2011, 18:15

La "servitud de pas" en compliment de la llei de costes (accès a la mar) no deixa de tenir la seva trampa, imagineu per un moment que "algú" convenç al govern central que s'ha de posar un radat antipateres a Cala Castell i no pot anar ningú no autoritzat, ja hem perdut la "servitud de pas", cal fer recurs.

Alternativa per Pollença

Re: Primera sentència sobre Ternelles, camí privat, servidumbre pública.

Alternativa per Pollença | 22/10/2011, 15:40

La notícia que comenta Camins;
El alcalde expresa sus ´dudas´ sobre la conveniencia de recurrir la sentencia del camino de Ternelles.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/10/22/alcalde-expresa-dudas-conveniencia-recurrir-sentencia-camino-ternelles/713812.html

Camins

Més ternelles.

Camins | 22/10/2011, 09:40

Avui a la secció de Part Forana del DIario de Mallorca, amb capital de la família march:

El alcalde expresa sus ´dudas´ sobre la conveniencia de recurrir la sentencia del camino de Ternelles

JRV

Llei

JRV | 22/10/2011, 08:42

El mateix dia de la excursió que tant preocupa als missatges defensors de la SEÑORA (la de Ternelles, no la insatisfeta de la pelicula, o tal volta totes dues), la propietat va cridar a la Guardia Civil, que apart de demanar UNA identificació quan estavem berenant al final de la Vall de Ternelles, no va fer res perque no hi havia res a fer, ni va engegar ningú. Posteriorment el mateix dia la propietat va posar una denuncia contra la gent que havia passat la barrera, que entenem posada ilegalment. L'autoritat va considerar que no hi havia lloc per procedir contra el que havien botat l'obstacle posat a un cami amb servitut de pas...La persona que voluntariment se va voler identificar era JO, entenent que havia actuat de forma absolutament legal. Les 600 persones, pollencines, mallorquines i extrangeres que varen participar a l'excursió, no varen deixar absolutament cap deixalla, burilla ni res que despres donàs a entendrer que tanta gent hagés estat allà, no veren provocar cap despesa a ningú, ni a la propietat ni a l'Ajuntament...absolutament el contrari del que passa quan van a tallar el pi, o quan van a cercar-lo. No varen sortir en absolut del camí, excepte al final de la mateixa per berenar. Res a veura amb els caçadors , o els "cuidadors " de voltors que tot el dia és passegen amb els toterrenys, fins i tot dins les zones d'exclussió. A l'haver entrat practicament el darrer, no vaig tenir l'ocassió de botar la barrera, com els mateixos policies locals que eren allà poden atestiguar, ja que a la meitat del "botament", varen obrir la porta lateral. Però jo hagués botat la barrera, entenent que impedia el dret de pas reconescut per un ús públic reiterat, i per una sentencia del tribunal suprem l'any 2001.

Joan Ramon

Ternelles de nou.

Joan Ramon | 21/10/2011, 20:25

una darreré puntualització llegint les conclussions de la sentència, no entenc pq s'ha de pagar res quan és diu:

La actora (Menani) niega que la parte demandada haya constituido o adquirido tal servidumbre legal (...). No pueden compartirse los argumentos de la demanda, la acción negatoria de servidumbre paso no puede prosperar porque la parte demandada (Ajuntament) ha probado que la propiedad de la actora se halla gravada o limitada por la servidumbre legal de acceso público y gratuito al mar"

Salut
"

Joan Ramon

Ternelles

Joan Ramon | 21/10/2011, 20:08

Bon vespre a tothom, veig que hi ha molts comentaris, i podria prescindir de fer el meu, però com aquest és un ema que m’inquieta, almenas diré el que en penso:
Prmerament, cal recordar que el plenari unanimament va aprovar el catàleg de camins, amb es vots entre altres de l’actual batle, per tant, seria estrany si més no, deixar de defensar el que va aprovar el catàleg, beneficiant al meu parer, els interesaos d’uns particulars, això crec que jurídicamen té una figura, ara no n’estic segur. Per tant, només per això penso l’ajuntament ha de recorrer.
Per altra banda, entenc que pugui fer més gràcia que una excursió per un camí que l’actual sentència ratifica, té una servitud pública de pas, és realitzi passant per damunt un obstacle, sense surtir del camí, però d’aquí a parlar de invadir la finca, entrar a la casa de la senyora… per algún motiu, malgrat les denuncies, ca dels organitzadors de l’excusio va ser citat per cap jutge, ho és que ara me voldreu dir que els March tenen el sistema contra d’ells? (tampoc vull dir que el tengui a favor, però en contra n’estic segur que no)
Aixa mateix, vull agriar a totes les persones que durant anys han volgut reivindicar la possibilitat d’accedir al camí de Ternelles, i no han volgut donar per bo allò que molts em sentit en arribar a la barrera, de “hoy no puede pasar, es que esta la señora”
Als que s’alegran per la declaració de tittularitat privada, només dir que la disfrutin, jo vull disfrutar de la servitud de pas públic, és a dir, que ha de regular l’ajuntament, reconegut.

Salut

Santiago

TERNELLES

Santiago | 21/10/2011, 19:44

Buenas noches a todos:
El poder del dinero proporciona sentencias ad hoc. Una sentencia muy peculiar esta y quien calla otorga y no debemos ni callar ni otorgar, hay que recurrir. El ayuntamiento de Pollença debe defender el interés general aunque a nuestro alcalde no le desagrade esta sentencia. No hacerlo sería una muestra de desinterés y desprecio hacía lo general en pro de lo particular.
Gracias

María

Ternelles

María | 21/10/2011, 19:37

A perroflauta. Ya te gustaría a tí tener la mitad de cerebro de los que tu llamas piojosos, padeces una diarrea mental acojonante, y porque no sugiereas el derecho de perbada, ya que estamos...

Veritat

Camí de Ternelles

Veritat | 21/10/2011, 19:12

Forres Gump, llegueix la Sentència i després podràs parlar.No estic content del que diu però no negaré que ens llegueixen la cartilla. Tenim una servitut de pas que molt probablement hauren de compensar económicament. I la tenim no per ús històric sinó per la Llei de Costes. A vegades ens cal reflexionar i ara es un bon moment.

Alvaro

Ternelles

Alvaro | 21/10/2011, 19:11

Papers trist n'hi ha hagut, com el de Rafel Morro Cercant testimonis per "La senyora".

Un altre

Re: Primera sentència sobre Ternelles, camí privat, servidumbre pública.

Un altre | 21/10/2011, 18:57

Per forresgump, crec que el que diu realitat es veritat, saltar la barrera despres d'aquesta sentencia va esser un bon ridicul, pero com sempre voltros amb la vostra intolerancia cap als pensaments diferents als vostros. Sou la RAO. A Pollenca hi ha molta de gent que voldria una altra sentencia, pero mira alvideo de quants pollencins saltaren, una dotzena i tots en nom i llinatges, sou bonissims.

forrest gum

no som beneïts

forrest gum | 21/10/2011, 17:58

Realitat, no diguis coses que no creus i intentis embullar al personal, tu mateix t´embulles totsolet. Quan fas tants de comentaris, els has de repassar!, mostres massa el llautó!, te´n possaré un exemple:
-al teu comentari "Però hem de reconèixer que l´espectacle de la barrera no ens deixa a un bon lloc...", davant qui no ens deixa en un bon lloc? davant la " senyora"?, perquè no hi ha cap jutge que es deixi influenciar per aixó.
Que no t´agrada el resultat de la sentència, ho crec, a tu ja t´hagués anat molt bé que fos encara més desfavorable per a tots els ciutadans.....

Alternativa per Pollença

Re: Primera sentència sobre Ternelles, camí privat, servidumbre pública.

Alternativa per Pollença | 21/10/2011, 15:22

Comunicat Ternelles de la Plataforma Pro Camins publics i oberts.
Vista la sentència 00095/2011 del Jutjat número 2 d’Inca referent a la titularitat del camí de Ternelles, per a nosaltres públic a tots els efectes fins a dia d’avui, no podem més que manifestar el nostre desacord amb aquesta qüestió, per tant, consideram que es deixa oberta la via del recurs.
Un cop llegida aquesta sentència, i amb tot el nostre respecte cap al sistema judicial i el seu ordenament, hem de fer palesa la nostra incredulitat en alguns punts:
Primer.- No entenem la consideració de camí privat amb una servitud pública d'accés al mateix, tot considerant que el seu ús immemorial és prou evident i que, a més, queda clar en la sentència de 19 d'octubre de 2001. Afegir que, segons la Llei de Costes, com a camí que dóna accés a la mar la servitud d’ús públic ha de quedar garantida, per tant, no acabam de comprendre els arguments que s’han utilitzat per arribar a considerar aquest camí com de titularitat privada, i tampoc no consideram en absolut que aquesta sigui acreditada.
Segon.- Tampoc no entenem el breu espai de temps concedit, és a dir, només cinc dies, per decidir si es recorrerà la sentència.
Tercer.- Consideram que el fet econòmic no pot ser una excusa perquè el nostre Ajuntament no recorri una sentència amb la qual en absolut es pot sentir satisfet, i diem que no pot ser excusa atès que el recurs contra aquesta sentència no li suposa cap càrrega, fora, evidentment, de les que suposen els honoraris de la seva procuradora i el seu misser.
Per tot això, no ens queda més que sol•licitar a la Corporació Municipal que valori la importància de mantenir aquest camí per al nostre municipi i que, per tant, presenti recurs. De no fer-ho així entendríem que el nostre Ajuntament es desentén de la seva obligació.

Bon camí

cert

Bon camí | 21/10/2011, 12:57

El lamantable seria que l'ajuntament no recorregues la sentència.

Paco

Re: Primera sentència sobre Ternelles, camí privat, servidumbre pública.

Paco | 21/10/2011, 12:29

a cada uno lo suyo:
la noticia y los comentarios siguen en dbalears.cat y en ultimahora.es
que la noticia no este en primera plana porque se haya superada por otras de euskalerria o de libia es otra cosa
eso si, la influencia de los march no se cuestiona

Realitat

Molt trist

Realitat | 21/10/2011, 11:20

El que consider molt trist es que els complexes facin que un pollencí se passi per les seves parts el Principi de Legalitat i el respecta a la propietat. I el dret de tota persona a poder reclamar o defensar-se davant un tribunal de justícia, No m´agrada el resultat de la Sentencia i crec que si es pot recurrir, no hi ha dubte, s´ha de fer. Però hem de reconeixer que l´espectacle de la barrera no ens deixa a un bon lloc i el pitjor es que hi havia un conseller i varis regidors...lamentable.

jrv

Llibertat... de premsa

jrv | 21/10/2011, 11:18

Curiosament, la noticia de la sentència de Ternelles, destacada per unes hores a les edicions digitals de dBalears i Ultima Hora, l'han fet dessapareixer, i conseqüentment, els comentaris.
Se nota l'influencia de la familia March i sus secuaces.
Tanta sort que queda llibertat a blogs com aquest.
Llibertat de premsa? No. Premsa comprada.

Un pollencí

Trist

Un pollencí | 21/10/2011, 10:57

Un poc trist que gent s'alegri de que un camí que aquesta darrera sentència tingui una servitud de pas públic, estigui tancat per la propeitat de la finca, amb un camí amb servitud de pas públic, agrada a families de contrabandistes o llepaculs...

Perroflauta

Sentencia

Perroflauta | 21/10/2011, 10:37

La señora de Ternelles muy mala no puede ser, si fuese yo el propietario, despues del "salto de valla" y demas tocada de cojones, los pollensines iban a ir a buscar el pino de San Antonio al Puig de Santuiri.
Poder entrar 20 personas al dia y celebrar todo el pueblo una fiesta al año alli dentro no es suficiente, ya que estais, pedir tambien el poder okupar las casas, y mandais unos cuantos piojosos de esos de los indignados y/o otros cuantos de los nuevos ciudadanos.

Andreu

Guay no??

Andreu | 21/10/2011, 10:04

Doncs ja hi ha sentència, i ja s'ha començat a fer justícia, no trobau??

Paco

Re: Primera sentència sobre Ternelles, camí privat, servidumbre pública.

Paco | 21/10/2011, 09:53

y quien la va a recurir?
el nieto del payes?

Pepe

Re: Primera sentència sobre Ternelles, camí privat, servidumbre pública.

Pepe | 21/10/2011, 08:30

A una primera lectura de la sentència bàsicament és com dius G. El camí s'ha considerat una part més de la propietat que evidentment és de la família March i punt. Pens que n'hi ha motius per recórrer la sentència.

G

Re: Primera sentència sobre Ternelles, camí privat, servidumbre pública.

G | 21/10/2011, 07:46

Com pot ser que es digui que no hi ha cap camí públic quan hi ha camins que s'usen des de temps immemorials per a anar al Castell i a la Cala? Perquè el castell va passar a mans privades i perquè una empresa va comprar totes les finques i les va unir, això és motiu per no deixar passar pels camins que sempre s'han usat?

O és que no ho he entès bé?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb