URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Alternativa | 24 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Al ple ordinari d'aquest dijous els grups municipals; Alternativa per Pollença , PSOE, Unió Mollera Pollencina, PSM i Esquerra Republicana presentam conjuntament una moció per declarar Pollença lliure de circs amb animals. En aquest moment  47 ajuntaments de tot l’estat, cinc a Mallorc,a ja s'han declarat lliures de circs amb animals;  Puigpunyent el 2007, el 2010 a Palma, Sóller i Valldemosa, i el 2011 Consell.

A Pollença el 27 d'agost del 2002 la comissió de govern va acordar manifestar el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals”. I la Comissió de Govern de l'Ajuntament del 26 de maig de 2004 va "reiterar el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar  les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals”.Igualment l’Ajuntament en ple va declarar Pollença Municipi Amic dels Animals el setembre del 2008, punt d'una moció nostra.

La presència d'animals en els circs pertany al passat, al temps quan els humans érem ignorants sobre les altres espècies que comparteixen el nostre planeta. No obstant això, en els últims 100 anys l'enteniment humà ha crescut; la ciència ens pot parlar ara sobre la intel·ligència d'altres espècies, els seus mitjans de comunicació, elaboració d'artefactes, cultura, llaços familiars i emocions. Estudis psicològics, ambientals i de comportament ens han ajudat a entendre el seu món. Amb aquest millor coneixement de la capacitat de sofriment en les criatures amb qui compartim la Terra, ja no és acceptable per a nosaltres l'abús dels animals en els circs, solament per a la nostra diversió. Aquest no hauria de ser el comportament d'una societat avançada i civilitzada.  

 A l'actualitat nombrosos estudis científics demostren que els animals són éssers dotats de sensibilitat, no només física sinó també psíquica. I els animals han de rebre el tracte que, atenent a les seves necessitats etològiques, procuri el seu benestar, i que en els circs aquests solen viure en condicions de captivitat allotjats i transportats a llargues distàncies en remolcs de camions que no poden satisfer les seves necessitats físiques i socials més bàsiques. A més a més entre els animals que s’exhibeixen als circs hi figuren animals salvatges que, encara que hagin nascut en captivitat mantenen els seus instints naturals i el procés d’aprenentatge de comportaments antinaturals per a la seva espècie es fa a través de la violència.

Baldea ens ha oferit un biòleg, un veterinari i un pedagog per explicar i aprofundir al tema amb els diferents grups polítics i animanaturalis ens ha fet arribar un excel·lent dossier pdf  sobre el tema i un document més resumit del que  hem tret aquestes respostes i arguments per a preguntes recurrents

Aquest tipus de prohibició en l'ús d'animals pot afectar als ingressos dels circs que es vegin afectats per aquesta mesura legal?

De cap manera. La indústria del circ pot prosperar i augmentar l'assistència total sense l'estigma del sofriment d'animals. Circs mundialment reconeguts per la seva qualitat en l'espectacle i talent en els seus artistes com el Cirque du Soleil, no usen animals no humans de cap tipus. Altres exemples de circs que no usen animals són el Circ Cric (Premi Nacional de Circ de Catalunya 2005) o el Circ Gran Fele (Premi Nacional de Circ 2009).


En cas de no prohibir completament l'ús d'animals, i si s'optés per aplicar millors controls cap al seu benestar, seria això suficient per als animals salvatges que es troben en els circs?

No. La Llei de benestar animal rares vegades s'aplica i no existeixen regulacions específiques per a les complexes necessitats dels elefants i altres animals salvatges en els circs.
El confinament i la privació són inherents a l'entorn d'un circ ambulant, i això no pot ser resolt de cap manera. Fins i tot amb la millor voluntat, les condicions d'existència d'un circ ambulant no poden proveir un nivell de benestar estàndard.

A més, el personal que treballa en els circs amb animals no té el coneixement ni les qualificacions necessàries referents a un correcte benestar pels animals. Els circs manquen d'infraestructures i facilitats pertinents per a la implementació de mesures que assegurin el benestar dels animals.


El circ és una oportunitat perquè els nens vegin de prop i en persona als animals salvatges, el que és una experiència educativa, no?

No. Veure de prop a un animal salvatge en un circ no té cap valor educatiu. A l'assistir a aquests espectacles ensenyam als nens la falta de respecte cap a la naturalesa i la dignitat d'altres éssers vius, perquè els vam mostrar que és divertit presenciar els actes antinaturals i humiliants que els animals estan obligats a fer, atemorits per la violència dels seus entrenadors.

Aquest és l'hipopòtom del "CIRC ROMA", esperem que el pobre animal no torni més a Pollença per actuar enmig d'un aparcament "habitat natural" d'un animal africà

 

A continuació la moció

MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Els portaveus dels grups municipals sota signants presenten a consideració del ple, per tal que sigui estudiada, debatuda  i votada a la propera reunió del mateix, la següent moció per declarar Pollença lliure de circs amb animals.

Exposició de motius.

Atès que la Declaració Universal dels Drets dels Animals de l'ONU, en el seu article 10 diu "Cap animal ha de ser explotat per divertiment de l'ésser humà. Es prohibeixen els espectacles i exhibicions incompatibles amb la dignitat de l'animal”.

 

Atesos els nombrosos estudis científics que demostren que els animals són éssers dotats de sensibilitat, no només física sinó també psíquica.

 

Atès que tots els animals, siguin de l’espècie que siguin, tenen dret a ser respectats, no han de ser víctimes de maltractament, esforços desmesurats o espectacles violents ni han de ser subjectes a actes cruels que els impliquin patiment físic o psicològic o causar-los estats d’ansietat o de por.

 

Atès que els animals han de rebre el tracte que, atenent a les seves necessitats etològiques, procuri el seu benestar, i que en els circs aquests solen viure en condicions de captivitat allotjats i transportats a llargues distàncies en remolcs de camions que no poden satisfer les seves necessitats físiques i socials més bàsiques.

 

Atès que entre els animals que s’exhibeixen als circs hi figuren animals salvatges que, encara que hagin nascut en captivitat mantenen els seus instints naturals i el procés d’aprenentatge de comportaments antinaturals per a la seva espècie es fa a través de la violència.

 

Atès que el manteniment d’animals salvatges en circs no contribueix ni aporta un benefici per a la conservació de les espècies.

 

Atès que les administracions locals també han de afavorir i potenciar les conductes cíviques i de respecte de la ciutadania cap al nostre entorn natural.

 

Atès que el respecte al medi ambient i a la natura també comporta el respecte a aquells éssers amb els que compartim el planeta Terra.

 

Atès que els circs amb animals salvatges no ofereixen una educació mediambiental apropiada i promouen una visió tergiversada i falsa dels animals, resultant fins i tot antieducatiu per als infants, que és el públic majoritari d’aquests espectacles.

 

Atès que diversos ajuntaments de tot l’Estat i un creixent nombre de països de tot el món han prohibit l’actuació d’espectacles amb animals als seus territoris. A les Illes ja s’ha aprovat això a Puigpunyent el 2007, el 2010 a Palma, Sóller i Valldemosa, i el 2011 Consell.

 

Atès que la presència d’animals salvatges a la via pública pot suposar un risc per a la salut pública per la possible transmissió de malalties.

 

Atès que els animals salvatges poden ser potencialment molt perillosos i existeixen nombrosos casos d’animals que han escapat de les instal·lacions d’un circ i han causat greus danys materials i personals.

 

Atès que l'article 4.1 de la Llei 1/1992, de 8 d'abril, de protecció dels animals que viuen en l'entorn humà prohibeix l'ús d'animals en festes o espectacles on aquests puguin ser objecte de mort, tortura,  maltractaments,danys, sofriments, tractaments antinaturals o es pugui ferir la sensibilitat dels espectadors.

 

Atès que el 27 d'agost del 2002 la comissió de govern va acordar manifestar el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals”. I que a la Comissió de Govern de l'Ajuntament del 26 de maig de 2004 va "reiterar el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar  les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals”.

 

Atès que l’Ajuntament en ple va declarar Pollença Municipi Amic dels Animals el setembre del 2008.

 

Per tot això, aquests regidors presenten al ple, amb la intenció de veure.la enriquida amb les paortacions de la resta de grups polítics, i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta.

Es sol·licita al Ple l’adopció dels següents acords:

 

PRIMER.- Manifestar el compromís de l’Ajuntament de Pollença amb els principis ètics, socials i mediambientals i amb el respecte a no causar patiment als animals.

 

SEGON.- Declarar que aquest Ajuntament és contrari a l’exhibició d’animals salvatges en circs o en altres activitats que es trobin de manera permanent o temporal al nostre municipi.

 

TERCER.- No permetre l’entrada ni la instal·lació a Pollença d’animals salvatges de circs, encara que aquests no participin en l’espectacle, com a forma de garantir la seguretat ciutadana de possibles escapades. 

 

El Portaveu del Grup Municipal Alternativa                                                                La Portaveu del Grup Municipal PSOE

José Luís Garcia Salvador                                                                                Maria del Mar Sastre Llompart

 

  El Portaveu del Grup Municipal Unió Mollera Pollencina

   Nadal Moragues Llompart

 

El Portaveu del Grup Municipal PSM‐EN                                                   El Portaveu del Grup Municipal Esquerra Republicana

Bartomeu Cifre Bennàsar                                                                             Miquel Àngel Sureda Massanet

Comentaris

Maria

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Maria | 26/10/2011, 20:32

Pepe, et conve llegir l'article de convergencia. Et posa en el teu puesto i amb arguments,
SENSE EMBULLAR

Jo mateixa

Embullosos itrols

Jo mateixa | 26/10/2011, 20:20

Jo el que no entenc, es que quan no van a les vostres, tot i que estigui perfectament argumentat, vos embullin
O seu beneits i vos embullau molt aviat, o no teniu capacitat de replica

Rigor

Anti bolas

Rigor | 26/10/2011, 17:46

Tampoco es cierto que Paraiso y toda su banda de majorettes hayan pedido afiliarse a Alternativa conociendo las artes de su cocinero. Tampoco Morro ha solicitado a la plataforma de Caminos le ayuden a trasladart la barrera de reserva a vender al restro, ni que la haya anunciado en el PiP.

UMor

Anti rumores

UMor | 26/10/2011, 17:41

No es cierto que Michel quiera pagar la factura de Duva de su bolsillo. Ni que Juan Cerda le quiera ayudar

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 26/10/2011, 16:59

Aixo de restrejar la IP, dels comentsris que no agraden fa olor de ............, la tecnica que utilitzaven els................ Quan no agradaven els comentaris, les idees dels altres, era cercar-los. Aixo es... Posau el nom vosaltres mateixos.Ahh i la diferencia entre els que firmen en pseudonim i els anonims es per publicar-ho, es brillant.

Garci

Haurem de tenir paciència...

Garci | 26/10/2011, 16:36

Gràcies pel comentari Magdalena. Gràcies pel to positiu, per dir coses que no son, per no aportar cap argument, per avisar-nos de l'absurditat de la IP quan nosaltres no li hem fet ni cas, per posar en boca d'en Miquel el que no ha dit, per dir que els comentaris estan manipulats, per anticipar-te al que pensarà en JRV... en fi, gràcies per participar, per donar-nos consells i per dir-nos hipòcrites.

I ara, un cop haver-te donat les gràcies, pots aportar alguna cosa positiva sobre els articles o temes importants per Pollença? Gràcies novament i queda saludada molt coordialment també.

Magdalena E. E.

Ipocrites

Magdalena E. E. | 26/10/2011, 16:01

Sou uns ipocrites. Com podeu fer un comentari com aquest en nom d'A després dels darrers comentaris manipulats i adaptats als seus interessos de vostre Messies.

A vosaltres ja vos va be perquè les seves paraules van a missa i no vos interessa res mes que adorar-lo.

Ara veurem com reinterpretareu les lleis i les fareu venir a be per tornar enganar a la gent, això si, amb aquest estil tan bo que pareix que deis la veritat i tot. No m'estranya que en Sánchez trobi que teniu tants de punts en comú amb la lliga, els dos enganau als vostres votants i es mes als de les vostres llistes i tot.

Salutacions cordials.

Segurament a nen jrv no li agradi perquè no li va a favor però les veritats fan mal.

I amb lo de les ips ja feia coio, si fosses mes llestos i sabéssiu com funcionen seríeu conscients de lo equivocats que arribau a anar. Podeu investigar la meva si voleu també segur que fins i tot coincideix amb comentaris fets d'alguns dels vostres. Dominar tant la Informatica com la llei.

Alternativa per Pollença

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Alternativa per Pollença | 26/10/2011, 15:24

Benvolgut Ichigo, no es tracta de rastrejar IP ni de saber qui és qui entre tant d'anònim. Tampoc es tracta de qüestionar si està bé o no comentar amb anònims/pseudònims. És tracta de ser el més constructius possibles i fer les crítiques en bon sentit. Així que, agrairem que defugiu de les baralles absurdes i que intenteu aportar coses positives pel futur i present del poble. I tornam a repetir, per a que no hi hagi mals entesos, que les opinions dels comentaristes son només seves i que Alternativa per Pollença només es fa càrrec dels comentaris i articles signats per ella mateixa.

Ichigo

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Ichigo | 26/10/2011, 15:04

Tens raó, Joan C. Jo, Ichigo, amb que el nom és japonés, sóm dels que comenten amb bona fe en blocs com Urxella. I he conegut dins i fora d'Urxella tants d'altres anònims que responen de mala manera (trolls? No, COVARDS). Com és el cas d'Amilingo, que va insultar el Japó en general, els videojocs de 2002 en endavant i... sexe, emperò no tornarà per pur reconeixement, ja que Ryo Dragoon li havia rastrejat. M'agradaria que pugui rastrejar l'IP dels comentaris d'"Altre" aquí mateix. Però si Alternativa ho pot fer, millor.

maki

Embullosos.

maki | 26/10/2011, 14:51

Una cosa son anònims, una altre son pseudònims.
Aqui hi ha molta gent coneguda o desconeguda , que te mes, que discrepa, critíca, però aporta al comú, sense posar el seu nom, allà ells, estan al seu dret,tot el que s'aporti, vengui d'on vingui, benvingut. Però els rots o pets mentals, no aporten res.
Com diu un comentarista anterior, molt de temps per no dir res, de profit, s'enten

Jordi

enhorabona

Jordi | 26/10/2011, 14:27

Uf uns altres i companyia, molt de temps per no dir res teniu eh.
Per cert, enhorabona a la gent que gestiona aquest blog, tot un èxit.

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 26/10/2011, 12:02

Jrv, vulgars corbards i embullosos ho deuen esser tots els anonims que han escrit en aquest bloc ( tugurt,maki,....) o nomes els anonims que no t'agraden?. A la veritat, supos que sou tan bons que sou voltros els que decidiu sobre la veritat. La RAO es vostra no les vos han de dpnar, enhorabona. Una actitud que si. Es covard es no voler tornar a contestar, adeu igracies

jrv

Un altre anònim

jrv | 26/10/2011, 09:44

"Altre anònim", quan et donen explicacions, dius que m'enrrotllo. Quan te donen una resposta coherent i lògica que tu mateix demanes, ni la llegeixes.
Però te puc dir, que escrius des de l'anònimat perque ets un vulgar covard i un embullós, segurament una persona negativa per a la convivència, tal volta amb un puntet d'amargat, ves a saber perque. El pitjor enemic, ets tu mateix. Ho sento, els teus comentaris no valen un gafet, i no contestaré en tant no siguin minimament constructius i bassats en un mínim de veritat, encara que siguin o no desfavorables a Alternativa i al que sigui, però des de VERITAT, això no te importancia. Remenar merda és la teva funció, i jo no hi vull tenir res a veura amb coses que puden i no aporten RES. A , i es molt pretenciós dir que els teus escrits son desxifrables, ho sento novament, però no és sempre així, o jo no n'estic a l'alçada d'aquesta criptografía. Agur.

Joan C

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Joan C | 25/10/2011, 21:34

Efectivament a Urxella sempre hi ha hagut anònims, alguns amb bona fe que argumenten les seves opinions i d'altres que s'aprofiten de l'anonimat per embullar i per criticar allò que no s'ha dit o volguent fer veure que la junta de govern és el mateix que l'equip de govern i mirar de ficar dins el cap de la gent que Alternativa no fa oposició per molt que t'argumentin el contrari. La feina i la coherència del dia a dia és el nostre millor aval per molt que alguns vujguin fer veure el contrari.

Sabater

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Sabater | 25/10/2011, 21:31

Este "un altre" no será un mollero. Me ha contado un pajarito que los molleros quieren formar parte del gobierno y mejor si os vaís y ya no os tienen que echan

Pepe

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Pepe | 25/10/2011, 21:26

Un altre, evidentment que al ple estam perquè el poble ens ha votat i a la comissio de govern perquè el batle del m'ha anomenat. Però als dos llocs estic a l'oposició i vot segons la nostra ideologia i estic prou satisfet de la feina que fem tant a un lloc com a l'altre.
Els votants de alternativa i d'esquerres tenen dos veus al ple i una a la Junta i per primera vegada informació directa del que passa a la Junta de Govern.
De res.

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 25/10/2011, 20:54

Jrv, escric des de l'anonimat perque aquest bloc es el reine dels anonims, durant anys quan els anonims vos han donat la rao mai heu tengut probles. Es ben veritat que no es el mateix receptar que prendre!. Ah, l'ortografia no es el meu fort! Pero crec que me don a entendre, perdo. Gracies

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 25/10/2011, 20:48

Jrv, no te enrollis tant, si el va anomenar a la junta de govern va esser per tenirvos calladets i cotents, es que en teniu tantes ganes i a mes ho demostraveu que?, en tomeu va esser molt viu i voltros contents. Contents tots. En tomeu podia haver fet una comissio de govern amb sols membres del PP o la lliga, perque al seu pacte potscestar ben segur que sempre votaren el mateix. Gracies, pero dimitiries?.

jrv

Mes altre anònim

jrv | 25/10/2011, 20:43

Referent a l'ortografía, recordo allò de "Nulla etica sine estetica".

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 25/10/2011, 20:43

Pepe no t'autojustifiquis, al ple hi estas perque el poble t'ha votat, a la comissio de govern perque el batle del PP t'ha anomenat perque ets de la seva confiansa, i tu has acceptat el nomenament del batle del Pp, la diferencia es obvia i grossa. De totes formes de la teva resposta queda clar que encara que el Pp torni a declarar urbanitzable cala carbo, tu seguiras a la comissio de govern anomenada pel Pp i tant tranquil. Crec que els votants de alternativa i d'esquerres ho haurien de saber. Gracies

jrv

"Altre" anònim.

jrv | 25/10/2011, 20:38

"Altre" anònim: No se d'on treus que estic enfadat, estic fins i tot divertit, tan sols tinc la un poc dessagrdable sensació de que perdo el temps.
Pepe per qué hauria de dimitir?
Per mor de perdre una votació, de rompre la unanimitat que és produiria si ell no hi fos a una votació de la junta de govern on és decidísen qüestions com les que tu apuntes?
La junta de govern és un plé en petit. Hauria de dimitir cada membre de la opossició cada vegada que perdessin una votació? Hauria de dimitir els regidor/a que tu has votat, o simpatitzes, cada vegada que no li fessin cas al plenari?. Evidentment a la junta de Govern, no és decideixen les questions per unanimitat, ans per majoria. El fet de que un regidor de la opossició estigui a la junta de govern , ho veig com a altament possitiu, rompent la dinàmica d'altres legislatures d'aplicar el rodillo els que governaven sobre els de la opossicio, que també representen al poble.
Si és va demanar a Alternativa ser-hi, està clar que fou:
-Perque Lliga-PP, no te majoria absoluta.
- Perque si volien un regidor/a de la opossició, era normal triar la candidatura de la opossició que havia tingut mes vots, i aquesta es Alternativa.
-Perque el taranna dels que governen, afortunadament , sigui pel condicionants que sigui, no és com l'anterior legislatura.
-Perque tenir la opossició (Alternativa , Partit Socialista de Mallorca, Unió Mollero-Pollensina, PSOE, Convergencia per les Illes, Esquerra Republicana) un representant a la junta de govern, és altament possitiu, ans que tan sols sigui per accedir a la informació cotidiana.
-Perque cada legislatura ha de ser diferent, perque afortunadament, son persones diferents.
Esper haver contestat a la teva pregunta, amb el que tan sols és la meva opinió contrastada. Ara , contesta tu a la meva: perqué escrius des de l'anonimat?

Pepe

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Pepe | 25/10/2011, 20:24

Un altre la pregunta com dius, és fàcil. Dimitir de la Junta de Govern seria tan absurd com dimitir al ple. La Junta de Govern és un òrgan col·legiat, no tenim cap compromís i votam segon el nostre programa a l'igual que al ple.

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 25/10/2011, 20:14

Jrv, te enfades pero no ets capac de dir clar i alt si tu dimitires de la comissio de govern si es tornan a classificar cala carbo, o el vilar, o si es fa una norma especial per formentor, o si es pujen els impostos! O...No se no contest! Dimitiries?, trobes que en pepe hauris de dimitir? Proposaries que dimitigues? Preguntes facils de respondre per una persona en tanta experiencia com tu. Gracies

jrv

Paco demana

jrv | 25/10/2011, 19:53

Estic relativament d'acord amb tu , Paco, en que Alternativa no és tan "canyera" com la passada legislatura. Però és que crec que el canvi de persones(mes que de partits) ha canviat molt la situació, i no dona peu a aquesta canya mes contundent. Es fa mes feina, en general, s'ha guanyat en rigor, i el contrapés de Pepe a la Junta de Govern, i la informació que facilita als altres grups (CxI, PSM, ERC, UMP, PSOE) facilita l'enteniment.
Ja ABANS de les eleccions del 22 de maig, Alternativa feia mesos que insistia en que després de les eleccions, sortis qui sortis, caldria fer pinya en les qüestions econòmiques i organitzatives, ja que l'anterior equip de "govern" havia gent que s'havia dedicat massa a fer el golfo, que a fer feina pel municipi. Si ara Alternativa col·labora, simplement és coherent amb el que va dir anteriorment. De la calanya d'alguns grups de l'anterior "govern", n'és mostra l'allau de comentaris destructius que és poden veura a aquest blog, en un 95% anònims, com correspon a gent de ex partits que tenen la meitat dels seus dirigents a la presso o encaussats.
Pollença, a aquests moments no necessita debats estèrils, necessita que fagin feina per ella, i això és el que fa Alternativa, des de la opossició.

jrv

Altre doiut

jrv | 25/10/2011, 19:39

De que tinc a dimitir, jo? D'escriure a aquest blog? De llegirte? De perdre el temps contestant els teus dois? De sopar? De prendre cafè?
De parar esment a comentaris llunatics de rebotats?

Faemino

??????? Cansino!

Faemino | 25/10/2011, 16:12

Cuanto Trol cansino!! Que si, que los de Alternativa se han vuelto unos blandos, da igual los argumentos que os den , vosotros a seguir con la misma historia, eso si, no se os ocurra hacer ninguna propuesta constructiva no sea que vaya a servir para algo

Garci

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Garci | 25/10/2011, 16:10

No. El fet que ens donin una resposta concreta i ràpida fa que no haguem de recórrer a la beligerància a la que havíem de recorrer per aconseguir les respostes en l'anterior legislatura (se'n reien de nosaltres els anys passats). Però mai caiem en el conformisme si no ens satisfà la resposta. Per això hem expressat la nostra opinió en diferents comunicats públics sobre tots els temes que hem cregut oportuns. El fet és que ens critiquen que les formes no siguin les mateixes i no ho son, entre altres coses, perquè les formes del govern han canviat radicalment en alguns aspectes.

Esper haver-ho aclarit.

?????????

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

????????? | 25/10/2011, 15:56

Es decir si os dan la respuesta enseguda ya estais contentos, es igual si la respuesta no es la que vosotros deseariais o si va en contra de los intereses generales de Pollença

Miquel Sánchez

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Miquel Sánchez | 25/10/2011, 07:30

Paco, te voy a poner un sencillo ejemplo, imaginate que el equipo de gobierno y alternativa somos decoradores y tenemos que decorar un edificio (que gestionar un ayuntamiento tiene mucho de decoración), resulta que cuando llegamos al edificio los anteriores inquilinos se han dejado un grifo abierto y hay una inundación en el edificio, que hacemos nos marchamos dejando al equipo de gobierno quitando el agua, o agarramos la fregona y les damos una mano.

De momento poco más que quitar agua se ha hecho, los problemas llegaran, de hecho ya han llegado al hablar de pintura, muebles y electrodomésticos.

Como dice Pepe, da gusto pedir una información y como mucho al día siguiente encontrar en tu buzón de correro una respuesta, te satisfaga o no la misma.

Pepe

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Pepe | 25/10/2011, 06:31

Paco ya lo explicamos hace unos días si las reacciones a nuestras peticiones no son iguales que a la anterior legislatura, es normal que nuestra contrarreacción no sea igual. O piensas que eramos "cañeros" porque sí.

En el artículo de hoy de la Junta de Gobierno tienes un ejemplo concreto;

- Detectamos una irregularidad en un concurso público.
- Pedimos la información y se nos da el mismo día (no meses después).
- Como estamos en la Junta de Gobierno decimos que votaríamos en contra. Se retira y en la siguiente Junta se anula (no siguen adelante).

Si haces una afirmació pienso que tiene que ser fundada y pienso que en los cuatro años anteriores nunca hemos hecho un artículo antes de la aprobació inicial de las taxas de basura (como te he dicho lo puedes mirar). El jueves hay un pleno, veremos si se aprueban y luego hay un periodo de alegaciones y una aprobación definitiva.
Ayer a las 14:30 recibimos el estudio económico definitivo de las taxas.

Tolo

Govern

Tolo | 25/10/2011, 05:53

El PP de Pollença té un 25% dels vots,els altres 76% d'electors van votar altres partits, d'això l'actual batlle s'oblida masa sovint.

Paco

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Paco | 24/10/2011, 22:30

yo no pogo en duda que haceis vuestro trabajo como partido en la oposición (porque yo se que estais en la oposición, aunque esteis en la junta de gobierno)
solo comento, como hacen otros (aunque algunos dices que es porque formais parte del equipo de gobierno), que no estais tan cañeros como lo estabais contra Rull, Martín, Michel y demás

Alternativa per Pollença

Fets

Alternativa per Pollença | 24/10/2011, 21:59

Alternativa per Pollença demana que el ple participi en la decisió sobre el ple de Ternelles.

www.tribunamallorca.org/not%edcies/pol%edtica/alternativa-per-pollen%e7a-demana-que-el-ple-participi-en-la-decisi%f3-sobre-el-ple-de-ternelles/

Miquel Sánchez

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Miquel Sánchez | 24/10/2011, 20:56

Nada Paco, falsa alarma.

Miquel Sánchez

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Miquel Sánchez | 24/10/2011, 20:33

Paco, la documentación se nos entregó el viernes, y encima hoy hay un correo que todavía no he tenido tiempo de mirar que no sé si afecta o no a la subida, comenta algo de un error en una hoja de calculo.

Así están las cosas

Alternativa per Pollença

Ordre del dia del ple

Alternativa per Pollença | 24/10/2011, 20:27

La pròxima convocatòria de Ple en sessió ordinària tindrà lloc dia 27 d'octubre de 2011, a les 20.00 h. a la casa consistorial.

L'ORDRE DEL DIA de la sessió és la següent:

I.- PART RESOLUTIVA


1.- Aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació puntual de l’article 60 i la correcció d’error material de transcripció de l’article 61 de l’ordenança municipal de Policia i Bon Govern

2.- Aprovació, si procedeix, de la dissolució de l’organisme autònom Patronat Municipal de Turisme de Pollença

3.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus
4.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança fiscal de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlues)
5.- Moció presentada pels grups municipals d’Alternativa, PSOE, Unió Mollera Pollencina, PSM-EN i Esquerra Republicana relativa a la declaració de Pollença com a poble lliure de circs amb animals
6.- Moció presentada pels grups municipals d’Alternativa, PSOE, Convergència i Unió per Pollença, PSM-EN i Esquerra Republicana relativa al compliment dels contractes signats amb les entitats pro-discapacitats
7.- Moció presentada pels grups municipals d’Alternativa, PSOE, PSM-EN i Esquerra Republicana per a millorar el model de finançament local i rebutjar l’espoli fiscal
8.- Propostes/Mocions d’urgència
II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT
1.- Informació de Batlia
2.- Dació de compte de resolucions de Batlia
3.- Precs i preguntes”

Ben cordialment,

Pepe

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Pepe | 24/10/2011, 20:25

Aquest és un nou tipus de literatura "ciencia ficció cap al passat"?
Paco tens un cercador a la pàgina cerca el que hem fet anys anteriors.

altres fantasmas

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

altres fantasmas | 24/10/2011, 20:10

Els altres son fastamas que se piensan vivos no? Pero el pueblo los ha mandado al paro.

Paco

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Paco | 24/10/2011, 19:57

si hace un año um-psoe hubiesen planteado una subida de tasas como esta no habriais esperado un par de dias para hacer un articulo criticandolo

Gracias

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Gracias | 24/10/2011, 19:42

Mucho paniaguado de UM-UNPI ahora tienen demasiado tiempo libre gracias a vosotros. Por desgracia lo único que saben hacer es eso pero ahora por lo menos no lo pagamos nosotros.
Gracias Alternativa.

Pdt. Qué pena que los nuevos convergentes se dejen arrastrar por los fangos del pasado.

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 24/10/2011, 19:42

Jrv, a lo millor el problema es la ortografia si els del PP tornen a classificar les urbanitzacions sense faltes i estareu d'acord, si ho fan en faltes no hi estareu d'acord. Bona teoria

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 24/10/2011, 19:42

Jrv, a lo millor el problema es la ortografia si els del PP tornen a classificar les urbanitzacions sense faltes i estareu d'acord, si ho fan en faltes no hi estareu d'acord. Bona teoria

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 24/10/2011, 19:38

Jrv, veig que ara el teu prpblema es la ortografia, no has contestat a la Pregunta, ara t'ha sortit la vena filologa. Pobres arguments, el que ha de llegir ets tu, feis comptes dimitir o no, TU creus que hauria de dimitir o no?tu dimitiries?.
Fanatisme, qui en parla! El que en sap mes

jrv

Un altre...

jrv | 24/10/2011, 19:00

No t'exaltis, "altre", i no facis tanta via a llegir, si és que ho llegeixes esbrinant el significat, calma, calma. Jo no he posat fatalisme, encara que els teus comentaris donen peu ha desconfiar de la evolució humana, he posat FANATISME. No estaria de mes que posesis qualque nom propi amb maiuscula, queda millor i això que No puc donar classes ni consells d'ortografía, pèrò al manco, respectar les normes bàsiques parla molt a favor del que escriu.
Aixì i tot, la qüestió ortografica seria ben disculpable, i ben secundària, si als teus comentaris hi hagués qualque cosa profitossa i assenyada, qualque argument o comentari mes procliu a reforçar la convivència que a espanyar-la ...

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 24/10/2011, 18:28

Jrv, d'aixo de fatalisme, de mentides tu en saps molt, ets el millor; pero la realitat es la que es i basta veure els comentaris d'ara i d'abans. Per cert dimitireu del govern quan cala carbo o el vilar torni a esser urbNitzable o quan es faci una norma especial per formentor, o quan es pujin els impostos? O callareu i us mantindreu. A del vilar en tornarem a parlar, a que si M.Sanchez!

jrv

Un altre ...embullós.

jrv | 24/10/2011, 18:19

Ho sento, però del teu comentari, no hi ha veritat ni les comes...Es una llàstima que massa gent no surti de les mentides i el fanatisme irracional a aquest blog,

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 24/10/2011, 18:04

No es veritat Pepe fes memoria,li haguesiu dit venut a n'en verga,llepa, interessos urbanistics, especulacio,... I ara comptal de que et deixin a la comissio de govern, silenci, mitges justificacions, critiques amb la boca petita, ullet a la lliga. Miret be al mirall

Garci

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Garci | 24/10/2011, 18:00

Bones, si comprovau els primers 5 mesos de cada legislatura veureu que hem començat molt més durs en aquesta ocasió. Per temes:

Ternelles: encara no s'ha decidit si recorrer o no. Si no es recorr, serà una venuda als interessos de la Família March.

Cala Carbó: acaba de sortir la proposta. I col·laborarem amb qualsevol iniciativa que s'organitzi per a la no urbanització. Tal com férem fa uns anys: col·laborar amb la Plataforma Cala Carbó no Té Preu.

Formentor: si llegeixes el que escriguérem ho veuràs.

I, al marge de tot això, convindreu que tant dir-ho i repetir-ho encara ens ho creurem.

Margalida C.

Oposició

Margalida C. | 24/10/2011, 17:48

Be, lo que se diu el mateix no ho tenc clar:

Ternelles: Haguessiu dit, com vareu dir, que el Batlle estava venut els interessos de la familia March i que denunciarie davant la Fiscalia, etc...

Cala Carbó: Haguessiu convocat manifestacions (que sols hi varen anar 100 persones) i després que UM(Urbanizadora Mallorquina) era una depredadora del territori, com vareu dir, i que aquesta protecció era interessada.

Formentor: Haguessiu acusat el Batlle de corrupte i que feia feina per la familia Barceló a qui se´ls vol estalviar els terrenys de cessió a l´Ajuntament i les obres d´urbanització.

Crec que una mica de diferència si hi ha.

Pepe

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Pepe | 24/10/2011, 17:32

"Un altre" el que fariam és el mateix que hem fet, em sap greu però no dones ni una:

- Ternelles; hem demanat al batle i públicament a aquest blog i a la premsa recórrer la sentència i hem suscrit el demanat per la Plataforma Pro Camins Públics:

- Cala carbo, o el Vilar.Hem mostrat públicament els nostre rebuig a aquest blog i a la premsa. Hem contactat amb un misser per poder rebatre els arguments del PP respecte a les indemnitzacions. A més a més hem redactat una moció per presentar d'urgència al proper ple que hem enviat a tota la resta de grups contra la desprotecció de Cala Carbó i el Vila

- Respecte a Formentor vam ser els primers que vam sortir a aquest blog i a la premsa recordant al batle que no podia fer aquest anuncis sense consultar ni informar a la resta ( el batle es va emprenyar i inclús ens va faltar a la ràdio municipal per aquest tema). Estam a l'espera de la reunió promesa per veure realment quina és la proposta.

Ara pots continuar "cizañendo", la realitat és tossuda i els fets són els fets, continuam fem oposició de manera continua i activa.

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 24/10/2011, 16:39

Garci, les diferencies amb l'altre legislatura son ben evidents, i com he dit es normal, ja que participau del govern. Que haurieu fet la passada legislatura si el batle hagues insinuat que no recorria ternelles?, que hagueseu fet la passada legislatura si s'hagues plantejat urbanitzar cala carbo, o el vilar?. Que hagueseu fet si s'hagues plantejat fer una norma especial per formentor per no haver de pagar el 15%?.....Ara nomes xerrau amb la boca petita

Garci

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Garci | 24/10/2011, 16:18

Bones. Tots els que dieu que no fem oposició podríeu dir en quins casos no ens hem pronunciat?

A tots aquests que l'únic que feis és repetir una consigna baix allò que en diuen "calumnia que algo queda", ens faríeu un favor si aportau alguna cosa més que mentides.

Tots aquests que criticau sense sentit i sense raó, us heu demanat que han fet els altres partits o vosaltres mateixos per a millorar el poble? Estau tots convidats a participar de l'Assemblea d'Alternativa i així ja no podreu criticar, sinó construir i fer la tant ansiada oposició que dieu que no feim.

Indignado

Camino de TErnelles

Indignado | 24/10/2011, 16:06

¿Al final se recurre la Sentencia de Ternelles o no?

Miquel Sánchez

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Miquel Sánchez | 24/10/2011, 14:17

Lapsus, me refiero ala liquidación de 2010

Miquel Sánchez

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Miquel Sánchez | 24/10/2011, 14:16

Mollero, no voy a entrar al trapo a tu comentario de mal gusto, pero hay muchas partidas en el presupuesto municipal que afectan a la juventud y sin contar fiestas, deportes y otras ascienten a algo más de 70.000 euros

Esceptico

NadaL y guardar la ropa

Esceptico | 24/10/2011, 14:09

Me parece que los descuelgues en la oposición van a abundar en las proximas semanas y meses.

Miquel Sánchez

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Miquel Sánchez | 24/10/2011, 13:45

M.A.S. ya que te veo preocupado por el tenis, a raiz de un comentario que salió en este blog y algún que otro comentario que se me ha hecho en persona, va una pregunta sobre las pistas de tenis del polideportivo de Pollença, pues parece que se está dando preferencia a un club que la Federeción de Tenis no conoce, pero ya te digo hay que tener cautela con estas cosas, veremos si el jueves el concejal de deportes nos comenta algo.

Un altre

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Un altre | 24/10/2011, 13:22

Jose C,, pareixes emprenyat, es que des de que formau part de la comissio de govern no feis oposicio, la qual cosa es normal perque ja ho diu el dit, no es pot esser a missa i repicar.

Joan C

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

Joan C | 24/10/2011, 11:53

M.A.S, sobre el tema de DUVA hay un articulo en la columna de la derecha de artículos recientes. Les Pistes de tennis: el fets.
Ahora mismo la propuesta del concejal de deportes va por el camino de renegociar con DUVA las horas usadas pero a un precio mas justo. Después hay una serie de temas que se tienen que discutir i problemas a solucionar como que el club de tennis necesita una instalación con al menos 3 pistas para poder competir, ahí no sé por el momento qual es la postura del concejal

Mollero

A mi me gusta el circo, pero no el que hacéis vosotros.

Mollero | 24/10/2011, 11:39

Si, sempre hos han importado mas los animales que las personas.

Por esto habéis defendido tanto a instituciones en defensa de los animales en contra del gobierno anterior incluso cuando estas se embolsaban mas dinero que todo el anterior presupuesto de juventud.

Pero era por los animales, o por el clientelismo en cubierto? Todos sabemos quienes sois i de donde venís.

Por cierto el pobre hipopótamo da una lastima tan delgado i mal cuidado. Tal vez algún espécimen de vuestro partido tendría mejor aspecto en el circo.

José C.

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

José C. | 24/10/2011, 11:24

Como recordaba, lo último que se ha dicho en este blog es: alternativa.balearweb.net/post/105498

Se sabe algo más?

José C.

Re: MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA POBLE LLIURE DE CIRCS AMB ANIMALS

José C. | 24/10/2011, 11:11

Maria, que pretendes? Pretendes liarnos metiendo en la pregunta que Alternativa es de la Junta cuando no tiene nada que ver? Pretendes crear mal rollo y competición entre PSM y Alternativa? Porqué no preguntas a los demás partidos? Porqué no preguntas a los que gobiernan? Tiene que haber "caps" en la oposición? Cada partido es libre de publicar lo que quiera y cuando quiera. Viva la unidad de la Izquierda! Y enorabuena por presentar la moción conjuntamente (lástima que algunos se hayan descolgado).

M.A.S

duva

M.A.S | 24/10/2011, 11:09

alguien de alternativa me puede explicar como esta el tema de las pistas de duva, ya que el regidor de dportes parece que se a olvidado del tema y no dice nada de nada. no entiendo muy bien el que pasa y me gustaria saber quien se esta aprovechando de quien1 gracias!

Alternativa per Pollença

Maria C

Alternativa per Pollença | 24/10/2011, 10:56

El que publica avui el PSM és la proposta de l'equip de govern respecte a les taxes de fems. Es va presentara tots els partits a la comissió informativa de divendres passat, i es porta al ple ordinari del proper dijous.
Com fem sempre esperam a que s'ens doni la convocatòria oficial del ple per publicar-la i fer una primera valoració.

Maria C.

Taxes

Maria C. | 24/10/2011, 10:01

Estant dins la junta de govern que en sabeu del que pública avui al castell i a que es deu aquesta manca d'informacio com a caps de l'oposició?
O ara el cap es en Tomeu Cifre (PSM)?

Miquel Sánchez

Carrusell despilfarro

Miquel Sánchez | 24/10/2011, 07:16

¡ Carrusel despilfarro, Conectamos con el aeropuerto de Teruel ! Minuto y resultado.

(h)ttp://www.hosteltur.com/141460_aeropuerto-aerodromo-teruel-operativo-partir-31-marzo.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb