URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ara volen escabetxar a la premsa forana.

Alternativa | 27 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Publicam un article del nostre company artanenc Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu publicar els vostres escrits a aquest bloc només ens els heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

 Si gran part del món té motius d’indignació per raons econòmiques que afecten el gavatx i el benestar, els mallorquins hi hem d’afegir motius propis, perquè els nostres governants del PP ens toquen el que no sona potejant les nostres arrels amb una desvergonya i prepotència insultant. Ara els pobles de la part forana reben una nova coça que demostra el menyspreu i rebuig cultural del govern, amb la eliminació de les subvencions que rebia la premsa dels pobles escrita en català. Per més inri, les subvencions convocades el març has estat eliminades l’octubre, quan ja s’havien fets els pressuposts i ara els deixen amb el cul en l’aire, i fet si et vols fer.

La política del PP d’extermini de la nostra estimada llengua està ben clara. Fins ara ha demostrat més interès en esflorar el català i proscriure’l, que en crear llocs de feina, inventant problemes on no n’hi havia, rompent consensos i pegant una reculada de trenta anys.

Des d’un punt de vista científic, històric, lingüístic, sociològic, antropològic, jurídic... aquesta envestida atemptatòria contra la llengua no té agafada i no treu cap en lloc, sols és fruit d’ignorància inexcusable o de mala llet, congriada d’injustícia, petulància i prepotència imperialista. Qualsevol en dos dits de seny sap que un bé patrimonial d’un poble com és la seva llengua, s’ha de respectar, defensar i protegir; fins i tot així ho diu la Constitució espanyolíssima i els més elementals drets humans. Basta idò d’arguments foradats de llibertat, de capgirar les coses presentant el castellà com a víctima de la llengües minoritzades i altres herbes manipuladores.

Retirar la subvencions a les publicacions de la part forana, toca el viu de l’ànima del pobles, que són la gran reserva de la llengua i també toca el viu de la difusió de la cultura i una palestra pels poetes, escriptors, periodistes, polítics, comerços... A molts de mils de persones se’ls vol robar el seu més proper mitjan de comunicació. No val l’excusa de dedicar els 125.000 euros de les subvencions a accions més prioritàries. Bens que duen mals, no són tals. Aquests ronyosos euros aidaven a la subsistència de las premsa dels poble, que ara es veuran en feines per treure el caragol bufant.

Que no ens venguin amb coverbos, no es tracta de donar un millor fi a 125.000 euros, es tracta d’una impúdica i demostrada política assetjament a la nostra llengua. Ja han mostrat massa la filassa perquè ens deixem tondre i ens beguem aquest glop.

                                                                                   Mariano Moragues Ribas de Pina

   Avui a les 17:00 podeu escoltar a Pepe García, portaveu del nostre grup polític a Ràdio Pollença, a l'igual que el ple a les 20:00.

Associació Premsa Forana de Mallorca.

 

Comentaris

alternativa

Re: Ara volen escabetxar a la premsa forana.

alternativa | 27/10/2011, 21:12

a la sala de plens ha petat internet, esrem amb un telefon mobil

sergi

duva

sergi | 27/10/2011, 20:34

parlaran del tema de duva al planari?

tormo

Michelin

tormo | 27/10/2011, 20:22

Bé, el senyor Fuster quan aquest Michel feia contractes de paraula no era regidor, que ha de dir?

Aina

DUVA

Aina | 27/10/2011, 20:19

i el Sr. Fuster no te res a dir?

Alternativa per Pollença

Re: Ara volen escabetxar a la premsa forana.

Alternativa per Pollença | 27/10/2011, 19:50

Abans del ple hem parlat amb Joan, el portaveu de Convergència i hem arribat a l'acord de reunir-nos conjuntament amb el president de Convergència i la Secretària per acabar amb el debat en torn al contracte amb les pistes de tennis de Duva.

Alternativa per Pollença

Re: Ara volen escabetxar a la premsa forana.

Alternativa per Pollença | 27/10/2011, 19:45

Aprovada la modificació puntual de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i de tractament de fems i residus.

Aprovada amb els vots de PP-LLiga, abstenció de Convergência i UMP, i vot em contra d’Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra

Alternativa per Pollença

Re: Ara volen escabetxar a la premsa forana.

Alternativa per Pollença | 27/10/2011, 19:12

El ple es troba ple de públic, sobre tot destaca la presència de militants d'anima naturalis ica animalista amb cartells reivindicatius contra el circ amb animals, també n'hi ha gent del circ Roma.

Alternativa per Pollença

Re: Ara volen escabetxar a la premsa forana.

Alternativa per Pollença | 27/10/2011, 19:12

Aprovada per unanimitat l'aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació puntual de l'article 60 i la correcció d'error material de transcripció de l'article 61 de l'ordenança municipal de Policia i Bon Govern.

Aprovada la dissolució de l'organisme autònom Patronat Municipal de Turisme de Pollença amb l’abstenció de Convergència, UMP i Esquerra.

Estam al debat del tercer punt; la taxa de fems. Gràcies a Esquerra l'equip de govern descobreix que la base del Port no paga taxes de fems.

Alternativa per Pollença

Re: Ara volen escabetxar a la premsa forana.

Alternativa per Pollença | 27/10/2011, 18:15

Ja ha començat el ple que podeu escoltar a Ràdio Pollença, al nostre perfil informarem de la votació dels diferents punts i contestarem als dubtes i precs.

Ichigo

Re: Ara volen escabetxar a la premsa forana.

Ichigo | 27/10/2011, 15:19

HO SABIA!!! Sabia que no havien de votar al PP mai, i van i voten al PP.
Quan arribin les Eleccions Generals, HEU DE PENSAR ABANS DE VOTAR!!! O sofrireu les conseqüències. I per última vegada, no votau al PP ni al PSOE de cap de les maneres. O SI NO...!!! ò_ó

Miquel Sánchez

Re: Ara volen escabetxar a la premsa forana.

Miquel Sánchez | 27/10/2011, 14:55

Avui a IB3 o a TVE1 donavem un tall del debat del ple de l'ajuntament de Palma pels preus dels billets de l'EMT, semblava l'Ajuntament de Madrid, tot en castellà, tant PP com PSOE

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb