URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La plaga va a més.

Alternativa | 02 Novembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple ordinari de setembre vam tornar a demanar per la plaga del becut vermell i aquesta és la resposta que s'ens va donar al ple extraordinari del 11 d’octubre.

    A principi de febrer vam registrar a l'Ajuntament una proposta  per millorar el control de la plaga del becut vermell. (les podeu consultar al següent enllaç) El tècnic de medi ambient va concloure a un informe  que era una proposta  viable (enllaç) .

Pensen donar els passos necessaris, cercant ajuda del Govern, per realitzar la nostra proposta o actuar d’alguna manera per ajudar als particulars a aturar la plaga.

2011-11-01

El batle va afegir que continuarien cremant al solar de Llenaire,i que havia negociacions per utilitzar un romanent de 50.000 euros del projecte LIFE (programa de medi ambient finançat per la Unió Europea) destinat a la protecció de garballons per aquest tema. També n'hi havia prevista una reunió amb els jardiners, per que també es facin càrrec de la desaparició de palmeres al solar de Llenaire.

Una  interessant lectura sobre el tema a Pollença; l' Informe defensor del poble de 13 de juliol de 2011, entre altres coses diu;

" Las palmeras afectadas por el picudo rojo propiedad del Ayuntamiento de Pollença no fueron debidamente destruidas, ya que no se aplicaron correctamente las medids necesarias a los restos de palmera para evitar la proliferación de la plaga.(...) La Dirección General de Agricultura comprovó en diversas ocasiones que las medidas no habían sido las adecuadas y dirigiendo al Ayuntamiento de Pollensa los requerimientos correspondientes (18 de octubre i 11 de noviembre de 2010)."..

El mateix informe diu que la situació va millorar després de reunions amb regidors i tècnics en febrer de 2011 però en maig tornen a denunciar certa deixadessa.

 Ja és hora de recuperar el temps,  a Alternativa reiteram la petició de complir la nostra proposta  i de demanar la col·laboració del Govern i l'ajuda als particulars. Encara estam a temps de que aquesta plaga no sigui  un problema ecològic de primer ordre. Cal reaccionar ara.

Notícia i dibuix al diari el Mundo

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: La plaga va a més.

Pepe | 02/11/2011, 21:26

Gràcies per l'aportació Margalida, la regidora va dir que la proposta no s'aplicava per una qüestió econòmica però com dius el cost és mínim, insistirem al tema.

La proposta només es referia a les palmeres infectades, respecte a la prevenció, n'hi ha productes però el tractament no es gens econòmica, a més de que ja es dona per segur que hem de conviure amb el becut vermell i per tant el tractament és indefinit.
Al ple de setembre, en resposta a una pregunta nostra el batle va dir que es posarien trampes de feromones també com mesura preventiva.

Respecte als particular es va dir que la policia municipal estaven fent actes de les palmeres infectades, de moment no es multaran. Per posar mesures coercitives primer s'hauria de facilitar solucions als particulars com la nostra proposta per l'eliminació de les palmeres infectades.
Continuarem vigilant, proposant i informant.

Mario Moreno

UN ALTRE.

Mario Moreno | 02/11/2011, 17:49

Altre: SI BEBES, NO ESCRIBAS.

Margalida

Re: La plaga va a més.

Margalida | 02/11/2011, 17:36

He llegit la vostra proposta i me pareix be. El que no entenc es perquè no s´està aplicant?. Malgrat tengui un cost per els particulars, es un gran aventatge que les puguin depositar el solar municipal, i que el cost sigui mínim. Potser estaria be quantificar el cost per major informació dels particulars. El que no he pogut veure son mesures preventives, es a dir, la vostra proposta fa referència a quan les palmeres estàn infectades però quina mesura posarieu. Tal vegada no he seguit massa el tema però de l´enllaç que donau sols he vist mesures per evitar propagacions per part de les palmeres infectades però i per evitar que s´infectin? hi ha possibilitats de subvencionar els tractaments o els han de pagar els particulars, sabeu els cost?.

Tampoc acab d´entendre com tanta gent manté les palmeres infectades sense tallar, ni fer res, es molt difícil que se pugui aturar sense que els particulars actuïn. I això malagrodament no crec que sigui voluntari i caldràn establir obligacions, com el va fer a Valencia. Com veis aquestes possibilitats?

Pepe

Re: La plaga va a més.

Pepe | 02/11/2011, 16:34

Margalida estam d´acord en que les coses no s'estan fent correctament, però també és cert que s'estan fent millor que a l'anterior legislatura.
La plaga no es va iniciar a Pollença però s'ha convertit en la zona zero i ara la seva solució no és fàcil ni ràpida.
Si haveu llegit la nostra proposta podeu veure que no suposa una despesa important com diuen.
Per la nostra part continuam demanat i fiscalitzant el tema a cada ple.

Pepe

Re: La plaga va a més.

Pepe | 02/11/2011, 16:26

Xisco no t'havia donat resposta al tema de qui era el regidor responsable.
No n'hi ha un regidor de jardineria com a la passada legislatura, en principi la responsabilitat seria del batle i la regidora de medi ambient que són els que van contestar al ple.

Margalida

Re: La plaga va a més.

Margalida | 02/11/2011, 15:47

Estic d´acord amb en Xisco, es evident que no s´estàn fent les coses correctamet; per tenir una reunió crec que en 4 mesos es més que suficient. Però hem d´afegir que l´actual Batlle va dir, quan estava a l´oposició, que el problema del bicut era bo d´arreglar i que era un atentat contra "el nostra patrimoni natural".

Pepe

Re: La plaga va a més.

Pepe | 02/11/2011, 15:13

Xisco et recoman la lectura de l'informe del defensor del poble on pots trobar un resum d'incompliments per part de l'anterior equip de govern.
Es tracta un tema de temps, no es pot demanar la solució a problemes que s'arrosseguen de anys a uns mesos, els passos que s'estan donant són correctes encara que insuficients i no al ritme de la plaga evidentment.

Alternativa per Pollença

Re: La plaga va a més.

Alternativa per Pollença | 02/11/2011, 14:55

Eliminant IP? Has tengut algun problema per publicar? Nosaltres no hem eliminat ni censurat res.

Un altre

Re: La plaga va a més.

Un altre | 02/11/2011, 14:48

Jrv!
Taat, taat!

Disfrutau eliminant IP

xisco

Becut

xisco | 02/11/2011, 12:58

alternativa va ser clara en les seves demandes de dimisions pels problemes del becut, el que trob personalment que tenia tota la rao, el que no entenc com sou tan benevols amb els politics actuals que han fet el mateix que els anteriors.
Em podeu dir qui es el regidor que te aquestes competències?
Segui vigilant, però amb contundencia.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb