URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Consell Municipal Escolar.

Alternativa | 03 Novembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Publicam un resum i l'esborrany de l'acta de la reunió del Consell Municipal Escolar del 8 de setembre, primera d'aquesta legislatura. Una pena que aquests temes no es publiquin a la pàgina web municipal.

Nosaltres no tenim representació al Consell; l'oposició té dos representants que són Joan Rotger del PSOE i Miquel Àngel Sureda d'Esquerra Republicana (que ens ha facilitat l'esborrany de l'acta)

 Es va debatre i votar els dos  dies festius que trien els centres; el dia 31 d’octubre de 2011(que ja hem gaudit) i el dia 5 de març de 2012. Aquests dies han de ser ratificats pels diferents consells escolars però es tracta de fer una proposta consensuada per facilitar les coses a les famílies amb fills a diferents centres escolars.

La regidora de medi ambient va explicar el Programa d’educació ambiental; totes les activitats que es faran seran per tots els alumnes i per tots els nivells inclus batxillerat. La coordinadora es posarà en contacta amb tots el centres.

També s’està treballant en l’ordenança de bon govern a la qual s’han d’involucrar les escoles.Igualment que l’educació vial continuarà.

El Sr. Roca informa que s’ha recuperat el Certamen Literari a les escoles, que serà patrocinat amb col·laboració amb la caixa “Colonya”

Es va debatre sobre la conveniència de regular seriosament la utilització dels espais públics per part de particulars o de negocis que puguin obtenir un rendiment.

Antònia Ramis continuarà amb el servei municipal d'orientació educativa a les escoles. Es faran tallers de pares, conferències i es promourà la participació de les APAS en quant a les propostes i l’organització de diferents temes.

El regidor d'educació va exposar la conveniència de que al menys als instituts i per tal de recuperar la cultura de l’esforç dels alumnes, seria bo crear una recompensa mitjançant, per exemple l’entrega de reconeixements a un acte.

La  Regidora de Turisme, explica que s’està fent feina, juntament amb l’àrea de Cultura, en la realització d’excursions guiades, que s’oferiran a les escoles, aprofitant els itineraris que ja estan fets. El Sr. Vilanova –guia de turisme- i el Sr. Salas – historiador- s’estan encarregant del tema.

Està en marxa el projecte, per a persones de 16 a 25 anys, amb cursos de jardineria i altres, subvencionats per tal de donar una formació titulada i sortides laborals. Es feria al Miquel Capllonch vell.

A més el regidor d'educació informa que el conveni del menjador del Port segueix. El servei el farà l’empresa Can Arabí. També que s’ha reduït a dos el nombre d’exemplars del PiP que cada centre rebrà.Finalment que “l’espai aula” de la Ràdio Municipal segueix i que ja es posaran en contacta amb els centres.

- Precs i preguntes.

        El Sr. Ripoll proposa la creació de cursos de formació a Pollença per el professorat que concedeixin crèdits. Per exemple el de primers auxilis.

        El Sr. Sureda diu que en el tema dels menjadors és molt important un mínim de qualitat. Que pensa que Can Arabí pot millorar. Joan Mas i Monti-sion diuen que el 2010 a Pollença la qualitat ha estat bona. Pot ser que a menys alumnes menor qualitat.

        Referit a la proposta de premiar als alumnes, ell pensa que també és pot fer mencions pels mestres, per exemple a jubilacions, etc.

        A les sortides (2500 alumnes a 2 euros) l’Ajuntament hauria de fer un esforç. El Sr. Roca diu que la situació econòmica de l’Ajuntament ara no ho permet.

L’ordenança per a la utilització dels centres escolars i culturals s’ha d’estudiar molt bé. La utilització no ha de ser per lucre de l’interessa’t.

        També que per part d’alguns partits polítics s’han utilitzat els centres escolars. Això no pot tornar a passar. El Sr. Roca contesta que en el Consell Escolar s’ha d’intentar no polititzar els assumptes.

El Sr. Vilanova diu que s’han de mirar bé les activitats mediambientals. S’han de rendabilitzar.

El Sr. Far diu que les activitats que es fagin han de ser rendibles, per tant s’ha de mirar molt bé les que compleixen els objectius. S’ha d’invertir en el material didàctic. La Sra. Buades diu que d’això es tracta. El Sr. Roca diu que el Pla d’educació ambiental està firmat de l’any passat amb l’empres Gramilles.

El Sr. Mateu demana si està previst el català per adults en el Port. El Sr. Roca diu que s’està mirant. El Sr. Mateu diu que en tot cas s’ha de mirar el quorum.

http://ampamossencinto.blogspot.com

 

 

Comentaris

jrv

Censura

jrv | 06/11/2011, 09:29

Per "censura", evidentment entenc el no donar informació al que és te dret segons les lleis, les normes, i un mínim sentit de la democràcia, Sigui com a simple ciutadà, com a regidor elegit per una part dels ciutadans, o , en el meu cas, com a representant elegit pels treballadors, i en aquest darrer cas en puc donar infinitat de testimonis documentats...
Afortunadament , per ara, això no és així, i del futur no en se res .
Entenc que ocultar informació, posar entrebancs a obtenir-la per part qui l'ha de facilitar, és censura, o cosa pitjor.
La informació referent a aspèctes publics de la gestió, de las decissions, és això, pública i tot hom en te dret a tenir-la. Massa sovint, ocultarla amb finalitat partidistes o per obtenir fals prestigi és una forma d'immoralitat i corrupció.

Poc a poc, Jrv

CENSURA?

Poc a poc, Jrv | 06/11/2011, 08:17

Bon dia a tots, he lleguit els comentaris i he de dir que estic molt d´acord en que els mateixos haurien de ser mes reflectius, manco precipitats i argumentats.Encara que també vull defençar aquells que simplement manifesten una estat d´ànim o reacció davant una circumstància que no ens agrada o tot el contrari. Totes aquestes opinions enriqueixen. També es molt lògic que si un s´equivoca tengui la possibilitat de contrastar les seves opinions per tal de enriquir-se. Tot en general me sembla be, però senyor Jrv, com es pot defençar tot això i dir que Alternativa va patir una "censura imposada per la legislatura anterior?".

Avui en dia crec que fe aquestes manifestacions es del tot irresponsable ì posa amb evidència el que vosté precisment plantejava en el seu propi comentari

Pepe

Al llanero.

Pepe | 05/11/2011, 11:51

Llanero solitario si penses que Alternativa s'ha equivocat en moltes coses, aqui tens el nostre blog obert per comentar aquestes equivocacions.

La critica quan és argumentada és ben constructiva, per evitar les equivocacions primer s'ha de ser conscient i una crítica externa es pot fer obrir els ulls.

Jo estaré encantat de trobar-me un comentari teu criticant de manera argumentada alguna de les meves equivocacions. Només qui no fa res no s'equivoca.

JRV

Perfecció

JRV | 05/11/2011, 10:31

Al meu comentari d'abans, deia que hi havia molta crispació entre la gent que envolta els diferents partits. Després de llegir els posteriors comentaris, tinc a afegir que també hi ha molta immaduressa i precipitació a fer comentaris, massa vegades poc consistents i irreflexius, i per tant, poc dignes de tenir-se en compte. També és cert que això son defectes jovenivols, ben disculpàbles quan els que els fan son molt joves, però gens quan els fan persones que han tingut mes que temps suficient per adaptar l'expressió a la reflexió constructiva.
Personalment, no veig que el ser director d'una escola sigui incompatible amb el càrrec de regidor si les dues coses les fa be. La crítica a haver utilitzat una dependència escolar la veig també massa tardana, massa a posteriori per no ser rencorosa.
I evidentment que Alternativa A VEGADES s'equivoca, CADA VEGADA MENYS DES DE QUE NO PATEIX LA CENSURA imposada a la legislatura anterior, i evidentment, MAI arribarà a la perfecció, això es cosa dels teòlegs cantoners. El que si farè JO, des de Alternativa o fora d'ella, es CRITICAR el que vegi convenient i criticable, i acceptar les critiques,siguin constructives o no, però amb un mínim contingut de realitat i veritat, i crec que talment fà Alternativa, com diu en Garci. I fins ara, aquesta actitut i comportament ha aportat molt a la convivència d'aquest municipi, és innegable.

Miquel Sánchez

Re: Consell Municipal Escolar.

Miquel Sánchez | 05/11/2011, 10:04

Situació fantàstica o retalls encuberts, vas al dispensari del Port de Pollença a cercar un llistat d'aliments per la teva malaltia i et donen una adreça web, ni per un punyetero foli ja !!!

Miquel Sánchez

Re: Consell Municipal Escolar.

Miquel Sánchez | 05/11/2011, 10:02

Llanero, aquí l'has clavada, tens raó el meu vell, estimat i desaparegut R5 GT TURBO va fer alguna d'aquestes per l'autopista.

El tema de les carreres universitaries del fills amb el tema de les "cases vacacionals" ja fa pudor, et recoman l'article que posaré en aquest bloc la setmana que vé sobre aquest tema i les repercusions que han tingut per tots els pollencins.

Ara mateix tenim un impost que s'ha desbocat fruit d'aquestes males pràctiques.

llanero solitario

Re: Consell Municipal Escolar.

llanero solitario | 05/11/2011, 09:19

Està clar que no heu fet rés ilegal com a grup polític, ja que no heu estat al poder, com bé dius, Miquel. Però segur que més d'un de vosaltres ha pagat la carrera del seu fill amb els doblers d'una finca en rústic, o ha excedit els nivells de velocitat en autopista o altres coses.

En quant a lo que deis de les crítiques, sou vosaltres mateixos els que heu de fer i traçar el vostre perfil polític. Cada un fa el que creu que ha de fer i ho defensa baix els criteris que ell considera oportuns. No crec que criticar la feina dels demés sigui constructiu.

Garci

Re: Consell Municipal Escolar.

Garci | 05/11/2011, 09:07

Bones Llanero. Si ens equivocam m'agradaria que ens ho digueu. Les crítiques, en aquest sentit, son ben rebudes. I també, si no fos cert el que penses, podríem explicar-nos.

Buades

En Roca

Buades | 05/11/2011, 08:17

El Roca pixa fora de test cada vegada que obri la boca. El que hauria de fer és dimitir com a director o dimitir com a regidor. Si no ho fa és simplement per questions econòmiques ben enllapolides.

Buades

En Roca

Buades | 05/11/2011, 08:17

El Roca pixa fora de test cada vegada que obri la boca. El que hauria de fer és dimitir com a director o dimitir com a regidor. Si no ho fa és simplement per questions econòmiques ben enllapolides.

Miquel Sánchez

Re: Consell Municipal Escolar.

Miquel Sánchez | 04/11/2011, 19:51

Totalment d'acord "llanero solitario", però just un error nosaltres ilegal no hem fet res ja que de moment no tenim poder de decisió.

el llanero solitario

Re: Consell Municipal Escolar.

el llanero solitario | 04/11/2011, 18:36

Efectivament, jvr, jo també pens que no hi ha cap messies i que la gent que governa és persona com qualsevol altra. Qui estigui lliure de pecat que tiri la primera pedra. Tothom s'equivoca. I no jutgeu si no voleu esser jutjats! Ja que, amb el mateix judici en què judicareu, sereu judicats.

Jo pens que Alternativa s'equivoca molt en moltes coses, i no per això vaig penjant als fòrums en què pens que s'equivoquen. Segur que qualque cosa mal feta i ilegal han fet(ningú és perfecte). És una opinió.

Joan C

Re: Consell Municipal Escolar.

Joan C | 04/11/2011, 18:33

Home "anims Marti ano exigeris en aquest bloc els comentaris són lliures sempre que no siguin ofensius. Jo no veig cap problema en que es critiqui la incompatibilitat, és més jo i estic bastant d'acord i crec que el més adient seria que en Marti deixàs la seva funció de director i simplement fés de professor tot i que tampoc ho veig massa greu sempre i quant mantengui un comportament responsable.

Joan C

Re: Consell Municipal Escolar.

Joan C | 04/11/2011, 18:33

Home "anims Marti ano exigeris en aquest bloc els comentaris són lliures sempre que no siguin ofensius. Jo no veig cap problema en que es critiqui la incompatibilitat, és més jo i estic bastant d'acord i crec que el més adient seria que en Marti deixàs la seva funció de director i simplement fés de professor tot i que tampoc ho veig massa greu sempre i quant mantengui un comportament responsable.

Pepe

Re: Consell Municipal Escolar.

Pepe | 04/11/2011, 18:30

Ànims", com diu jrv ningú és perfecte, tots ens equivocam, i no passa res per criticar el que es fa mal per que no torni a passar. No cal fer cap drama.

Una

Re: Consell Municipal Escolar.

Una | 04/11/2011, 18:29

Vols dir que tu ho veus correcte que Martí Roca compatibilitzi el càrrec de regidor d'educació i el de màxim responsable d'una institució d'ensenyament?

Al sr.Roca no se'l critica sense motiu. I si se l'ha de defensar, s'hauria de fer amb algun motiu (argument).

Ànims Marti

Re: Consell Municipal Escolar.

Ànims Marti | 04/11/2011, 18:24

Es que no m'esperava veure mai a aquesta pagina critiques a una persona com Martí, que no ha fet res, i menys veure que gent del vostre partit també ho fa. Molt desabut

jrv

pasiquiatria

jrv | 04/11/2011, 17:19

Segesc pensant que hi ha massa crispació entre la gent que envolta els diferents partits polítics, que a qualsevol menció que no sigui una lloança, ja salten com a cans rabiosos...s'han de poder dir tot, jo la veritat , entre la gent que forma part del consistori, no hi veig cap Messies, hi veig tan sols gent normal i corrent, com aquest mateix Martí. I no tan sols va per tu, "animsmartí", va per altres comentaris encara mes encessos que va uns dies que afortunadament han dessaparegut...
Esper que aquesta crispació no s'encomani als diferents regidors, que tot i les normals equivocacions de qualsevol humà, ho fan bé fins ara.

Pepe

Re: Consell Municipal Escolar.

Pepe | 04/11/2011, 17:07

A veure "ànims" jo no m'estic "regozijando" només estic comentant i explicant la meva opinió, pens que d'una manera correcta i raonada. No és la meva intenció fer mal a ningú, si altres tenen aquesta intenció allà ells, cadascú és responsable del que fa o deixa de fer.
Per mi és tan simple com que en Martí es va equivocar en fer aquella reunió durant la campanya electoral i ja està. I la pregunta d'en Miquel em sembla adient, Martí va contestar, el comentam, cada un diu la seva opinió i fi de la qüestió.
Pens que és tan exagerat fer un drama d'aquest tema com parlar de fixació, regozijarse... No cal exagerar ni en un sentit ni en altre.

Ànims Martí

Re: Consell Municipal Escolar.

Ànims Martí | 04/11/2011, 16:43

No veig a que ve ara aquesta fixació amb en Martí. Que passa? Perquè ara ficar-se amb ell i que a sobre dos companys seus us estigueu regozijando amb un debat per fer mal, sou penosos.

Pepe

Re: Consell Municipal Escolar.

Pepe | 04/11/2011, 15:57

Com diu Miguel, al primer ple vaig demanar als regidors se Serveis Socials i d'educació per la compatibilitat entre els seus càrrecs.
El regidor d'educació no va trobar que els seu càrrec de director d'escola i de regidor d'educació siguin incompatibles.
Els fets dels que parlam són anteriors a les eleccions, un error que estic segur no es tornarà a repetir.

Miquel Sánchez

Re: Consell Municipal Escolar.

Miquel Sánchez | 04/11/2011, 14:43

Paquita, crec que va ser al primer plenari de la legislatura, en Pepe va comentar les situacions dels regidors de serveis i serveis socials, mentres el Sr. Llobeta va confirmar que ja havia dimitit del seu càrrec a AFAMA, en Martí no va veure cap problema en seguir amb el seu càrrec de director.

Pere

Re: Consell Municipal Escolar.

Pere | 04/11/2011, 14:30

Vols dir que el Sr. Roca director de l'escola va autoritzar un miting del partit del qual ell era cadidat, a la seva escola. Fort no?

Paquita

Roca

Paquita | 04/11/2011, 12:33

El càrrec de director d'un centre escolar sol ser voluntari per tant el millor per la transparencia i la democràcia seria que en roca dimitis de director, o es que te tantes ganes de figurar que no vol amollar? o es pense que es un ou de dos vermells? Crec en l'honestitat den Marti però en politica cal mirar molt prim, ha de donar imatge de honestitat a part de ser ho. Alternativa sempre ha demostrat la seva honestitat politica crec que des de la junta de govern haurieu de demanar explicacions i accions sobre el tema.

Pepe

Re: Consell Municipal Escolar.

Pepe | 04/11/2011, 10:39

Xisco, això va passar durant la campanya electoral.

Xisco

Mitins de la lliga

Xisco | 04/11/2011, 10:18

Aquest tema de la utilització del centre escolar per actes polítics de la Lliga es gravissim. Quan va passar això ?

Margalida

Consell Escolar

Margalida | 04/11/2011, 09:15

Estic d´acord amb els comentaris que s´han fet i voldria afegir en el mateix sentit, com el senyor Roca pot compatibilitazar la seva responsabilitat com a director del centre i la de regidor d´educació?. Ja no entraré en la seva responsabilitat com a regidor de serveis, perque la veritat es que en aquest cas la incompatibilitat es horaria.

M. Riutort

Re: Consell Municipal Escolar.

M. Riutort | 03/11/2011, 20:37

Jo lo que no trob lògic es que el regidor d'educació sigui director de una escola. Crec que condiciona decisions i opcions, per no dir que condiciona als seus companys. Ho trob poc ètic, però segurament te un motiu, mes be econòmic personal que ideològic. Es com si en Llobeta encara fos president d'afama siguent regidor de ss.ss. Però be d'aquets tema també den podria xerrar...

Margalida

Re: Consell Municipal Escolar.

Margalida | 03/11/2011, 19:30

Crec que el mes lògic seria que el regidor d´Educació, per evitar que se faci partidisme que no política, dins el Consell escolar podria reconeixer el seu error en utilitzar el centre escolar per fer meatings electorals. Això seria una bona passa i evitaria que tornés a passar. No crec que sigui massa demanar

Alternativa per Pollença

Re: Consell Municipal Escolar.

Alternativa per Pollença | 03/11/2011, 17:48

Una petita rectificació; el que publicam és l'esborrany de l'acta. L'acta oficial s'ha d'aprovar al proper Consell Municipal Escolars.

Miquelet

Re: Consell Municipal Escolar.

Miquelet | 03/11/2011, 17:00

El que xoca es veure les respostes del senyor Roca "la situació econòmica de l'Ajuntament ara no ho permet" quan era ell qui l'any passat juntament amb el director de CP Port de Pollença donaven branca a l'antiga regidora d'educació sense voler-na saber res d'economia municipal, exigint el que per altra banda segurament el pertocava... Però no deixa de ser curiós!

Pepe

Re: Consell Municipal Escolar.

Pepe | 03/11/2011, 14:36

Pens que la pregunta de Miquel Àngel, que assisteix al Consell no com mestre sinó com representant d'un grup polític, és perfecta. El que no és correcte és el que va fer el regidor d'educació de celebrar reunions polítiques al seu centre escolar.
A aquest equip de govern n'hi ha certa obsessió per dir que el que fan no és política sinó gestió i això no és veritat, gestionar és triar opcions i això és política. No s'ha de tenir por de la política, és més que necessària.

Margalida

Consell Escolar

Margalida | 03/11/2011, 14:17

A les preguntes veig que se li demana al Regidor senyor Roca que els centres escolars no haurien de ser utilitzats per fer reunions polítiques. ell contesta que s´ha d´evitar polititzar el consell escolar. La meva pregunta es: on s´ha de fer aquesta pregunta?. Tots coneixem que el senyor Martí Roca va celebrar reunions polítiques al centre escolar Costa i Llobera. vos pareix això correcte? on s´ha de demanar que això no torni a passar?.

Alternativa per Pollença

Re: Consell Municipal Escolar.

Alternativa per Pollença | 03/11/2011, 12:14

L'Associació de circs ens va fer arribar una carta extensa on expressaven això mateix. En breu farem pública la carta i la resposta que ens hem molestat a donar.

Ichigo

COM S'ATREVEIXEN?

Ichigo | 03/11/2011, 12:08

La Associació de Circs diuen que la prohibició municipal no té validesa jurídica:
www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/11/03/asociacion-circos-dice-prohibicion-municipal-validez-juridica/717074.html
Jo a aquesta Associació dels c****** li prohibiria d'un cop de peu!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb