URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Junta de govern 2 de novembre

Alternativa | 04 Novembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Al ser festiu dimarts la Junta de govern es va passar al dimecres 3,  un resum del que es va aprovar. Com sempre una vegada que ens arribi l'acta la publicarem, respectant la llei de protecció de dades.

Vam aprovar 13 llicències urbanístiques de particulars. Al tema de disciplina urbanística, on no havia res a tractar, vam demanar per unes obres a la finca de  l'empeltada  són les parcel·les 308 i 309 del polígon 7, on donava la impressió (veure fotografia abaix)  de que s'havia obert un camí per  facilitar un accés a la parcel·la de ca l'herevet, que penso és la 9002a ,  de la mateixa propietat actualment i situada al mateix polígon 7. El batle va enviar al zelador que ha fet la corresponent acta d'inspecció; segon el batle no s'ha obert cap camí sinó que s'ha llevat pedra d'uan finca a altra am una retro i aixó ha marcat un camí. 

Vam aprovar dues ocupacions de la via pública; una amb cadires i taules a la part peatonal del carrer Verge del Carmé i una altre de expositors  i vam rebutjar tres peticions d'ocupacions amb cadires i taules. Molt de negocis quan la policia els ha aixecat acta per l'ocupació de la via pública sense els corresponents permisos han demanat aquests permisos, que majoritàriament s'han denegat. En aquest moment ja n'hi ha una feina feta de cartografia per tirar endavant una nova ordenança d'ocupació de la via pública que hauria d'estar llesta abans de la propera temporada. A l'anterior legislatura es va fer una aprovació inicial d'una nova ordenança però després no es van contestar les al·legacions i la feina va restar inconclusa.

Vam debatre extensament sobre el tema de les pistes de tennis de Duva. Com sabeu (veure article) a aquest tema n’hi ha versions contradictòries; l’ex -regidor d’esport diu que havia un contracte verbal entre l’Ajuntament i els apartaments Duva per a la utilització de les pistes de tennis per part del Club Tennis del Port de Pollença ; 12.000 euros anuals durant els anys 2006 i 2007 (45-50 hores setmanals). Mentre que Duva parla d’un acord de 24.000 euros anuals i no li consta que el compromís acabés al 2008, les pistes s’han utilitzat fins ara. Davant aquestes contradiccions l’Ajuntament de moment ja ha comunicat a Duva per escrit que a partir de novembre consideri acabat el contracte verbal...ja veurem si el tema no acaba als jutjats.

Respecte al present; Duva ha proposat a l’Ajuntament; l`ús de les pistes per 35 hores setmanals al preu de 3 euros l’hora ( preu de les pistes municipals que els havia proposat l’àrea d’esport); 5.040 euros anuals. El problema és que a més a més Duva demana la reducció del cànon a la meitat (uns 7.000 euros de rebaixa). Evidentment aquesta segona part de la proposta de Duva és inacceptable, a pesar de la voluntat de l’Ajuntament d’ajudar al club de tennis d’eu moll.

Per motius de feina em vaig anar  després de dues hores de Junta de Govern, a la darrera hora m'han informat que:

 Es va aprovar fer una exposició homenatge de l'artista Felipe Bellini al museuo Pollença i a l'Hotel Formentor als mesos d'abri/maig de 2012 donat que l'artistava ser el que va disenyar els jardins de l'Hotel Formentor. El pressupost és de 2.850 euros i l'Hotel col·labora amb 2.000 euros.

 Es va acceptar l'adquisició de béns mobles a títol gratuït (donació inter vivos) formulada pel Sr Sebastià Salas Colom;  155.363,89 euros en mobiliari i equipament de cuina pel Centre de Dia de Pollença (no s'havia fet res per escrit).

Es va repensar de nou el tema de la compra del Certamen Internacional d'Arts Plàstiques (mínim 3.000). S'havia decidit no comprar cap obra pels problemes econòmics de l'Ajuntament però  s'ha considerat que no era just que dels 28.000 euros del pressupost aprovat a l'anterior legislatura (la despesa ha estat d'uns 16.000 euos, per exemple el jurat ha suposat unes despeses de 5.700 euros) només es deixes de pagar el premi als protagonistes del Certamen. A més a més que aquest havien tengut unes despeses de producció de l’obra, embalatge, transport...   El que és clar és que s’han de canviar les bases pel proper certamen.


 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb