URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vuit anys de fum. 2

Alternativa | 15 Novembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Continuam recordant els vuit anys de fum, de mentides i promeses incompreses sobre el projecte de l'auditori d'en Moneo.

Entre febrer de 2009 i febrer del 2011 l'anterior batle ja no va tornar a parlar de renunciar al projecte de l'auditori d'en Moneo, si que va dir en diverses ocasions que portaria al ple la decisió, cosa que mai va fer. També deia que els únics que ens oposavem al projecte érem Alternativa, de fet la premsa donava per fet l'aprovació del mateix al ple municipal. Mentre nosaltres continuavam presentam mocions demanant cordura.

- Febrer del 2009 es va anunciar un nou acord de finançament per l’auditori, es passava de 3 a 5,5 milions d’euros de l’Inestur  i 4,7 milions de Presidència també  s’informava que al proper mes de març de 2009 el ple decidiria si Rafel Moneo es faria o no càrrec de l’auditori (pdf 1 a 3). Joan Cerdà el batle va afirmar que el seu equip e govern (UM-UNPI, PSOE i PSM) com El principal partit de l’oposició (PP_UMP) apostaven per l’auditori d’en Moneo.

- Març del 2009 no es feia el ple promès, però el portaveu d’UM-UNPI a Pollença, en Toni Oliver escrivia una carta al PIP en contestació a una anterior del nostre coordinador en Pere Josep García; entre altres coses deia que no enteniam “el valor d’un projecte tan emblemàtic” i  que s’elevaria la proposta de l’auditori al ple en breu espai de temps. (pdf 4).

El mateix mes de març del 2009 la premsa recorda que l’auditori d’en Moneo s’havia encarregat sense cap pla de gestió. I es preveia que al proper ple d’abril de 2009 el tema restaria resolt amb els vots favorables de tots els grups a excepció d’Esquerra Unida(pdf 6).

- En abril del 2009 vam contestar a la carta d'en Toni Oliver  i vam reiterar les nostres propostes; Pollença necessita una sala multifuncional a partir de les necessitats reals del dia a dia del municipi, amb un pressupost ajustat a les subvencions i fent un concurs públic (pdf 5).

Al mateix mes d’abril de 2009, l'equip de govern no va presentar res però nosaltres si que vam presentar una moció (la podeu llegir ) demanant la  realització d'una consulta popular a la que la gent pugues triar entre  fer el projecte d'en Moneo o una sala multifuncional feta íntegrament amb la subvenció del Govern i el Consell i a partir d'un concurs públic

- Al maig del 2009 s’ens va presentar el pla de gestió i usos per definir i ordenar el funcionament del futur auditori que vam publicar 

A una reunió al mes de juny del 2009, primera i única que vam tenir amb el batle pel tema de l'auditori (article)  ens va dir  que portaria el tema al ple abans de final del 2009... 

Al ple de març de 2010 continuavam sense presentar res al ple i nosaltres vam presentar una moció demanant  estudis i informes previs a la realització de l'auditori:

Un informe dels serveis tècnics municipals que justifiquen el pressupost previst per la realització de l'auditori.

Un estudi que justifica la necessitat d'una sala de 600 places de capacitat amb dades objectives .

Un estudi per part dels tècnics municipals on es faci una previsió de les partides pressupostaries anuals necessàries pel manteniment, dotació de personal i programació artística.

Setembre del 2010, a l'article "El perill de l'Auditori", avisàvem del perill de perdre les subvencions del Fons de Cooperació Local (cosa que finalment ha passat).

El més de novembre de 2010, a l'article "Hora de despertar", deiem:

Ja és hora que el batle desperti del seu somni i comenci a prendre decisions, no podem continuar amb més de 10 milions en subvencions a l'aire. Han passat vuit anys des de que es va començar a parlar del tema, i ni el batle ha estat capaç de fer el auditori d'en Moneo, ni tenim una sala multifuncional decent, i tot a una situació econòmica desastrosa.

Cal actuar i assegurar-se que realment no s'han perdut les subvencions i negociar si aquestes només es poden utilitzar per una sala multifuncional o es poden utilitzar  a més  a més per altres necessitats. El que es faci s'ha de fer des de les necessitats i possibilitats reals del municipi.

Febrer del 2011 el diari de Balears i el Última Hora  informaven de les similituds el cas del teatre de l'òpera de Palma, que investigava anticorrupció, amb el projecte de la construcció de l'auditori d'en Moneo, a l'hora de contractar un arquitecte estrella a dit. La nostra opinió a "D’operes i auditoris"

Continuarà...

Més d'un ha de donar una explicació pública de per què a Pollença no tenim ni una sala multifuncional ni  els doblers de les subvencions. Miquel Nadal entre Toni Oliver i Joan Cerdà, va a venir a informar de l'increment de l'ajuda d'Inestur.


 

Comentaris

Ichigo

Scott Walker... The End?

Ichigo | 16/11/2011, 10:09

Gran notícia des de Madison, Wisconsin, EEUU:
Ahir grups polítics i sindicals varen iniciar accions per a destituïr al president de l'estat Scott Walker.
font:www.prensa-latina.cu/index.php?option=com_content&task=view&id=450294&Itemid=1
Esper que un dia el sr Walker pagui pels seus crims contra l'estat de Wisconsin.

Alternativa per Pollença

Re: Vuit anys de fum. 2

Alternativa per Pollença | 15/11/2011, 16:52

Per facilitar les adopcions i recuperacions dels animals recollits al municipi, s'ha habilitat un link a la plana principal de la web de l'Ajuntament on es pengen de forma immediata les imatges dels animals trobats. (al mig a la esquerra)
h
ttp://caneradetransit.wordpress.com/

Pregam se'n faci la màxima difusió perdonar una nova oportunitat als animals recollits.

Moltes gracies

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb