URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resistirem la majoria absoluta.

Alternativa | 20 Novembre, 2011 20:15

  Les eleccions generals han confirmat el que tots els sondejos preveien. El PP obté el millor resultat de la seva història i s'endú la majoria absoluta. Paral·lelament, el PSOE s’ha enfonsat i ha obtingut menys diputats que mai. Pel que fa a la participació, el percentatge volta el 72%, dos punts menys que el 2008, mentre que els vots en blanc augmenten lleugerament i els vots nuls s'han doblat.

Davant el que ens espera una nota positiva és el bon resultat d’Esquerra Unida que  obté grup parlamentari propi passant de 2 diputats a a 11.

Per la resta destaca que CIU passa de 10 a 16 escons, l’aparició d’Amaiur, l'esquerra abertzale, que ha pogut tornar a concórrer a unes eleccions generals en què, per primera vegada, l'ombra d'ETA queda diluïda i ha entrat al Congrés amb 7 escons, que li asseguren el grup parlamentari propi. UPyD passa d’1 a 5 escons.Esquerra Republicana conserva els tres diputats. El BNG conserva els seus dos diputats.  Els valencians de Compromís-Equo i Geroa Bai amb Uxue Barkos aconsegueixen un escó.

 El bipartidisme ha baixat de 323 a 296 diputats, per desgràcia les Balears no hem col·laborat a aquest descens del Bipartidisme i els vuit diputats tornen a ser del PP (5) i PSOE (3), vuit diputats que seguiran la tònica habitual i que tal com arriben a Madrid oblidaran els interessos de les Balears. La coalició PSM-ICV-Entesa-Equo amb més de 31.000 vots i més d’un 7% dels vots són els que més a prop han estat del diputat..

Si parlam de Pollença, els seus resultat són una mica diferents a la resta de Balears. Contrasten el 791 vots aconseguits pel PSOE a les municipals amb els més de 2000 a aquestes eleccions. Si extrapolam els resultat serien 4 diputats del PP, 3 del PSOE i 1de PSM-ICV-Entesa-Equo.

 Resultats a Pollença:

P.P.                                 2.568            39,99%

P.S.O.E.                           2.290         35,66%

PSM-IV-EXM-EQUO            650              10,12%   

EUIB                                364                5,66%

ESQUERRA                       200                3,11%   

UPyD                               121                 1,88%

PACMA                           48                     0,74%

Què podem dir la majoria absoluta del PP... no els hi convé ni a ells mateixos. Per a nosaltres és el pitjor resultat al pitjor moment. Ens agradaria ser optimistes però el que ens espera és la continuació augmentada de la política de desmantellament de l’estat del benestar que ha iniciat el PSOE. Retallaran drets, salaris i prestacions socials per baix i impostos i regulacions per dalt.  I el que encara és pitjor aquestes mesures no serviran per crear els milions de llocs de treball que necessitem. Al contrari, s’incrementarà l’atur en reduir més encara la despesa de les administracions públiques i en encongir-se el consum de les llars. Precaritzar la feina, com proposa la CEOE i segurament farà el PP, tal vegada pugi millorar les xifres però no la vida real dels ciutadans. Temps dolents per tots els que defensam la sanitat i l'educació pública.

 Tan de bo ens equivoquem però només cal veure el que està passant a Grècia.   El problema d’Espanya no és el dèficit públic sinó els cinc milions de persones en atur i això no s’arregla amb retallades.

Com deia ahir un bon article de Ignacio Sánchez Cuenca al diari Público; la democràcia està assetjada, cal recuperar el control polític de la solució. No és el moment d'abdicar de la nostra responsabilitat ciutadana cal recuperar el control polític de la situació  i demostrar clarament que el que està passant no és acceptable.

 

Comentaris

Ichigo

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Ichigo | 21/11/2011, 21:29

Vet aquí un acudit d'Eleccions 2011 que segur vos riureu:
www.cuantocabron.com/otros/elecciones-2011
Amb perdó, CuantoCabron.com publica la primera paròdia de Rajoy en un escenari de Pokémon (hi ha d'alguns que coneixeu Pokémon, supós).

Joan C

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Joan C | 21/11/2011, 17:02

Margalida tal vegada és un problema de redacció, havia de posar un punt i apart a per parlar de la ignorància que tenim la majoria de ciutadans del funcionament de les institucions o fer-ho en un comentari diferent.
Al meu parer a les escoles no s'ensenya abastament i des de les institucions tampoc és fomenta la participació ciutadana com perque la gent n'aprengui.
Entenc que per a tú aquest es el sistema ´menys dolent però a mi em sembla legitim que partits com IU o UPi D no estiguin d'acord ja que és evident que a ells uns escó els hi surt molt car.

Miquel Sánchez

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Miquel Sánchez | 21/11/2011, 15:53

Totalment d'acord Margalida, per posar un exemple sempre he estat en desacord i molt crític amb que Formenters tingui un diputat al Parlament Balear, just per ser una illa, quan té tot just un municipi i menys habitants que Pollença

Margalida Cifre

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Margalida Cifre | 21/11/2011, 15:09

Joan C., no sé si tu saps mes o menys que la resta de la gent....,tampoc entenc que quan me contestes directament facis una proclama de la ignorància, que dius, té la gent en referència a les institucions de representació democràtica. Jo d´això no he dit res, i crec que es un altra tema molt mes complexe.

Avui dematí, després de fer una volta pels diferents blocs, he llegit el teu comentari que deia, en resum, "El sistema electoral no és just", motiu pel que te fet el meu comentari, que després he complementat perquè, com sempre, qualcu ho duia a debats diferents. No veig dels demés comentaris que ningú aporti una solució que me convenci massa així que haurem de seguir cercant. De tota manera l´actual sistema representatiu se basa en fer compatible la població amb el territori i no crec que sigui injust, sense ser perfecte. El que tampoc estic d´acord es que alguns partits s´aferrin a n´això per fer victimisme, justificar mals resultats o desacreditar les victòries d´altres.

Joan c., no tenia ni tenc cap altra pretensió.

Joan C

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Joan C | 21/11/2011, 13:57

Margalida, els canvis els demanam no per que no ens agradin els resutats (que no ens agraden) sinó per que no trobam que el sistema sigui representatiu. Jo crec que la primera pasa per cercar sistemes millors es plantetjar el que no ens agrada. Jo no sóm cap expert ni en sistemes electorals i crec que la majoria de gent ho és encara molt menys que jo. La trista realitat es que la gran part de la població no té clar ni per que serveix el congrés ni el senat i lo fotut es que als partits majoritaris ja els hi va bé així.

Margalida Cifre

Llei Electoral

Margalida Cifre | 21/11/2011, 12:01

Veig que el meu comentari d´avui dematí a tengut bastant d´èxit. Joan C.,aquesta llei electoral que tu tan critiques es l´única que actualment ens dona una garantia de representació territorial. Està be que reconeixis que tampoc tens la solució per fer compatible la validessa individual del vot i la representació territorial del mateix. Crec que a l´hora de canviar un sistema s´ha de tenir una bona alternativa, i hem de reconeixer que, de moment, el sistema actual es el de millors garantíes. Això no vol dir que no n´haguem de cercar de millors. Jo no renunciín a que canviin les circumscripcions o que modifiquin les proporcionalitats però sempre en respecte a la nostra identitat i territori. A mi m´agradaria canviar el sistema per algun millor, i no sols perque els resultats actuals no m´agradin (com pareix que defensen alguns)sinó perque sigui mes representatiu que l´actual.

Joan C

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Joan C | 21/11/2011, 11:26

Gràcies Maria C per ser respectuosa, cordial i constructiva, jo sempre intent ser-ho també. Efèctivament a mi m'agradaria refundar l' Estat i no sols la llei electoral, en principi el meu es una republica federal tot i que estic obert a escoltar altres opcions ja que és una cosa que mai m'he plantetjat seriament. No tenc solucions clares, el que tenc es un sentiment d'impotència per que crec que el meu vot no val res, ni ara que he votat al PSM ni abans quan votava Esquerra Unida. Tampoc entenc per que a Mallorca la gent segueix votant PP després del que han robat i del que han destruit.

Alternativa per Pollença

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Alternativa per Pollença | 21/11/2011, 11:26

María; La circumscripció electoral actual és la província, no l'autonomia, designant un mínim d´escons per a cada una d´elles que, posteriorment, la Llei Electoral fixa en dos.

Alternativa per Pollença

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Alternativa per Pollença | 21/11/2011, 11:23

Propostes de reforma electoral interessant
La de Manuel Castells.
Amb els resultats del 2008; el congrés espanyol tindria una configuració un xic diferent: hi hauria 290 diputats, 105 escons buits, 3 en blanc i 2 de nuls. El PSOE en tindria 129 enlloc de 169, el PP 117 enlloc de 154, IU passaria de 2 a 11, CiU en perdria un, ERC en guanyaria un i uns quants partits minoritaris entrarien al congrés amb un diputat.
www.vilaweb.cat/noticia/3939937/20111019/proposta-reforma-sistema-electoral-manuel-castells.html
h
ttp://reformasistemaelectoral15m.blogspot.com/2011/10/inauguracio-cicle-de-xarrades-i-debats.html

Ichigo

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Ichigo | 21/11/2011, 11:22

Una altra cosa més: el traïdor de D'Hont (de Brusseles tenia que ser, cht) va crear la seva llei. Deprés de mort, ard eternament a l'infern. Abolició de la Llei D'Hont JA.

Maria C.

Garci

Maria C. | 21/11/2011, 11:16

El meu pare és que una cosa note a veure amb l'altra, meam si m'explic:
No es pot prohibir que partits diguem generalistes (PP, PSOE, IU, upyd...) no donin directrius als seus diputats, hem de ser els electors que hem de saber que farà aquell a qui votam. I crec que la gent està bastant rodada per saber que votant aquestes opcions els nostres representants no actuaran pensant exclusivament en les illes.
No trobau?

Garci

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Garci | 21/11/2011, 11:07

Crec que ningú ha comentat cap model electoral en concret. Hi ha estats a Europa on es respecten les "autonomies" o "estats" dintre del propi estat, però que corregeixen aquest disbarat entre el nombre real de vots i la seva representativitat.

El tema dels diputats i les autonomies és una mentida més que no ens podem creure. Si realment representessin a les autonomies seria lògic mantenir el sistema, però al tenir disciplina de vot (com diu en Miquel), ells no representen les Illes sinó els interessos del partit en qüestió.

Maria C.

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Maria C. | 21/11/2011, 11:01

Totalment d'acord Miquel

Maria C.

Joan C i Alternativa

Maria C. | 21/11/2011, 10:58

Miraré de ser cordial, respectuosa i constructiva.
Primer de tot tenint en compte que la participació a Balears a baixat 5 punts respecte a les anteriors generals no podria ser que hi hagués part de vot dirigit a una opció de centre nacionalista. O simplement és un no categoric? A més de molta gent que com jo creiem en aquesta opció i que així i tot hem votat altres opcions de caire nacionalista.
El tema del valors dels vots, crec que els sistema va lligat al sistema de l'Estat de les Autonomies, el que proposau de canviar la llei electoral no bastaria ja que atemptaria al sistema autònomic, s'hauria de refundar l'Estat.

Miquel Sánchez

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Miquel Sánchez | 21/11/2011, 10:53

El Sr. Pimentel ho va dir ben clar, estem a una partitocràcia, si piules quedes fora de la llista i no pots aspirar a res, un vot al PP o el PSOE a Pollença té el mateix efecte que un vot d'aquests mateixos partits a Càdis per posar un exemple, disciplina de partit.

Au, tenim vuit pitjadors de botonet perquè a ben segur no piularan.

Jo amb el tema de la circumscripció única no hi crec, crec que l'actual sistema és correcte però a les Balears no hem sabut jugar bé les cartes per poder fer que l'electorat voti partits d'aquí per fer força a Madrid (*)

(*) Madrid = On està eñ Govern Central

Joan C

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Joan C | 21/11/2011, 10:42

Que la situació d'esquerra Unida és injusta no té res a veure amb la demagògia és un fet real, demagogia és no voler-ho reconèixer. Demagogia també es voler desmontar un argument per que aquest argument també l'utilitza UP i D. Em recorda a l'argument que utilitza la propia UPiD de rebutjar les idees nacionalistes per que són compartides amb ETA. No empleis les estratègies que no t'agraden que utilitzin amb tú. La veritat és que no tenc la solució però crec que hi pot haver solucions intermitjes (no tot ha de ser blanc o negre) per que els milers de vots que té EU o UPi D (tot i que a mi no m'agrada aquesta formació), repartits per tot l'estat es poguesin veure reconeguts de qualque forma). Entenc que aquest sistema els hi vagi bé als partits majoritaris i als partits nacionalistes però això no el fa just.

Alternativa per Pollença

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Alternativa per Pollença | 21/11/2011, 10:35

Un vot hauria de ser un vot si parlam de democràcia, tan és que sigui a Palma que a Madrid. N'hi ha sistemes mixtos que tenen en compte territoris i ciutadans. El que és clar és que cal una reforma de la llei electoral i no és demagògia:
CIU; 1.014.263 de vots i 16 diputats.
IU; 1.680.810 vots i 11 diputats.
I agradi o no:
UPyD; 1.140.242 vots i 5 diputats.

Margalida Cifre

Sistema _Electoral

Margalida Cifre | 21/11/2011, 10:09

Diu en Joan C. que el sistema electoral es injust, quin sistema aplicaries tu per poder garantir la representació territorial?. Potser tu pensis que no s´hauria de tenir en compte el territori sinó les persones, es així?. Aquesta era una de les propostes electorals de UPyD. Vols dir que per tú es el mateix un vot a Madrid que un a Palma de Mallorca?. Aquestes coses crec que son importants i, a vegades, sembla que esteim fent demagogia.

Ichigo

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Ichigo | 21/11/2011, 08:56

Reflexionin: si de veres han votat a PP i Rajoy ja ha aconseguit majoria absoluta, què hauran guanyat amb allò? RES. No hi hauran guanyat res.
I segon, jo volia deixar algun escó buit, per això vaig votar Escons en Blanc.

Joan C

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Joan C | 21/11/2011, 08:31

Estic amb tú Garci, Pollença és de centre-dretes.

Joan C

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Joan C | 21/11/2011, 08:30

El sistema electoral no és just. Per començar el PP amb els mateixos vots que el PSOE a les anteriors treu una majoria absoluta brutal. Tampoc no és just que CIU amb menys vots tingui més diputats que IU. A les illes pensar el que han sumat els partits que formaven el bloc hauria de fer reflexionar a molta gent. Ah i l'espai que reclamen els nacionalistes de dretes no existeix, a les illes la dreta és clarament del PP. Ara ha aguantar, a vegades les coses s'han d'espenyar del tot per que canviin, que hi farem...

Alternativa per Pollença

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Alternativa per Pollença | 21/11/2011, 07:47

Més lectures.
A pesar del que sembla el PP només ha tret mig milió més de vots que al 2008. La no reforma de la llei electoral és una de les causes d'aquesta majoria absoluta.
Tots els resultats a www.generales2011.mir.es/ini99v.htm

Garci

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Garci | 20/11/2011, 23:02

El dit, tots hem perdut. Ara fins d'aquí 4 anys a callar. Ja hem fet "la festa de la democràcia", que és com els anys "bisiestos" i no tornam a fer-la fins d'aquí molt.

Per cert, això de que Pollença és de centre-esquerres... jo diria que de dretes (PP-UPD)-Centre dubtós(PSOE).

Per cert, algú pot posar les dades de vot blanc, abstenció i altres partits?

Ichigo

Re: Resistirem la majoria absoluta.

Ichigo | 20/11/2011, 21:11

I Rajoy farà el mateix durant quatre anys. :-(

Joan Ramon

A esperar

Joan Ramon | 20/11/2011, 20:57

Bona notícia que pugui entrar compromis del país valencia al congrés, també seria important que el PSM i pogues entrar, però sembla complicat.
Una alegria per mi, l'irrupció d'AMAIUR al congrés.
i ara ens toca aguantar...
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb