URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Consell Emser

Alternativa | 24 Novembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 El passat dia 2 vam assistir al  consell d’administració d’EMSER. Aquest Consell està format pel batle i María (PP), Malena  i Martí (Lliga) i pel nostre regidor en Pepe. Abans de que els nostres ressentits amics trolls comencin a dir ximpleries;  l’oposició només té un representant  (a l’anterior legislatura era en Miquel Sabater del PP_UMP) i quan ens vam reunir els grups de l’oposició per repartir-nos el que ens corresponia als òrgans colegiats,Alternativa vam triar en primer lloc, al ser el grup de l’oposició  més votat i vam triar formar part del Consell d’administració d’EMSER. 

A la passada legislatura vam tenir prou problemes per aconseguir informació, a aquesta amb la nostra presència al consell d’administració no només tenim ràpidament aquesta informació sinó que  continuant la línia de transparència i comunicació que ens caracteritza, donarem de  primera mà la informació dels Consell d’administració a tots els ciutadans.

No va faltar cap membre del Consell d’Administració, una cosa que és normal però que a la passada legislatura no l’era, més d’una vegada es va haver de suspendre el Consell per falta de quòrum.

El primer punt de l’ordre del dia era una proposta de la gerència de pressupost. 5.406.708,27 euros d’ingressos i despeses. No es va presentar la plantilla. Ens vam abstenir ja que només era una proposta inicial, a l’espera de veure si es solucionen tots els temes que a continuació explicam.

 Vam recordar a l’equip de govern que al pressupost del 2011 ha hagut una reducció important de l'aportació de l'Ajuntament de 423.038,80€ cap a EMSER respecte del 2010. I vam demanar un compromís ferm en la immediata millora de les condicions de salubritat, seguretat i condicions de feina en les instal·lacions de Santuiri del Servei Municipal d’Aigua i la Recollida de Sòlids Urbans. Aquestes condicions són penoses i han suposat desprès de  múltiples requeriments a l’Empresa sense cap resultat positiu, una denúncia davant la Inspecció de Treball.

Totes aquestes mancances  s’havien d’anar resolent:

- L’existència d’un vial obert al trànsit, en doble sentit, que travessa el lloc de feina, incomplint l’acordat en Conveni Col·lectiu i Llei de Prevenció de Riscos Laborals (31/1995, de 8 de novembre, i altres moltes disposicions, 486/1997, de 14 abril, i altres, com vehicles, etc.

La regidora delegada d’EMSER (na María) va contestar que ja s’havia demanat un pressupost per asfaltar i que es tancarà el vial (només s’obrirà en moments puntuals).

- La disponibilitat de arquetes de doble cos pactades en Conveni i previstes a la legislació, així com WC ( un per 40 persones) Dutxes(igualment una) seients (pràcticament no hi caben als vestuaris). El personal de servei d’aigua no disposa encara de aigua potable a prop del lloc de feina.

-                     Una part del magatzem està situat sobre dos petits locals de 7 m2 cada un, un destinat a oficina de l’encarregat, l’altra a local dels 3 delegats de personal . Aquest magatzem, a uns 3 metres o mes d’alçada, no disposa d’escala reglamentaria, per el que per recollir el material, a vegades pesat, els treballadors es veuen obligats a utilitzar una escala de mà recolzada a la paret, i baixar o pujar amb l’objecte, o objectes que han de pujar o baixar, amb el conseqüent risc de caiguda. Així mateix, “l’altillo” no disposa de cap barana  de protecció per el personal que ha de mourer ‘s  alla d’alt. Els treballadors també els preocupa el pes que pot suportar dit altell.

El gerent va respondre que ja s’estava fent la barana i l’escala,. En aquest moment ja s’han instal·lat, encara que cal

- Malgrat de tractar-se d’unes noves instal·lacions, la coberta de la dependència es de fibrociment,  presenta forats que deixen caure aigua a l’interior en cas de pluja i que deteriora el material.

- No tenim constància de que s’hagi fet cap valoració per part del servei de prevenció, dels riscos de la nova instal·lació i adequació recentment realitzada, talment és també preceptiu. No hi ha il·luminació elèctrica instal·lada excepte les dues petites oficines , fet que dificulta absolutament l’activitat de qualsevol mena sense llum artificial, especialment ara que les hores de llum diürna se val escurçant per mor de l’estació anual, també impedint l’activitat normal aquestes hores, retardant l’inici de la jornada el matí. Òbviament aquesta situació s’anirà agreujant de no prendre les mesures avinents.

El gerent va respondre s’havia fet el dilluns anterior i respecte a la il·luminació va dir que s’havien mirat sistemes d’il·luminació industrial però que eren molt cars, em va donar la impressió que donava per bona la situació precària actual.

- Els treballadors és queixen igualment de les fortes emissions que produeixen els camions, de monòxid de carboni i de la forta olor, especialment els dies de forta calor a l’estiu, que ha provocat fins i tot l’ emmalaltiment de dos treballadors en dues ocasions al treballar dins el recinte garatge de Santuiri, on es troben els camions dels fems, amb les portes tancades les fortes pudors i els efluvis d’aquets, augmentats per les  altes temperatures produïen una atmosfera irrespirable. Igualment, en ocasions les maniobres d’aparcament o sortida, proves dels motors, etc produeixen la presencia de monòxid de carbono altament nociu per les persones que estan dins el recinte treballant.

 

- Com sigui que aquesta dependència fou utilitzada fins fa poc per l’àrea de serveis de l’Ajuntament com a magatzem de carrosses, estris de carnaval ,  processons , il·luminació de Nadal, Reis (mags) i espectacles propis de l’Ajuntament, han quedat penjant del sòtil, prop de una seixantena d’artefactes metàl·lics d’il·luminació nadalenca, cada un amb un pes aproximat entre 8 i 10 quilograms, i que per l’estat de deteriorament de les subjeccions son un risc per les persones que estiguin davall, per el que és sol·licita que siguin retirats i passin a les dependències de l’àrea de serveis municipal, o emmagatzemats a un indret que no representin perill.

Cal resoldre totes aquestes deficiències però sobre tot de manera immediata :

- Cal la instal·lació de ventilació  forçada amb extracció de fums i efluvis  i separació completa  dels espais de feina freqüents, de la zona d’aparcament, com a primera mesura immediata.

- Celebrar a la major brevetat, i per aquests i altres motius,una reunió del comitè de Seguretat i salut.


I Sortida Alternativa a Cercar Bolets.

Des d'Alternativa us volem convidar a la I sortida Alternativa a cercar bolets. Es tracta d'una excursió guiada per experts boletaires i un dinar de bolets a la muntanya mateixa. També hi haurà altres aliments que aportarem des d'Alternativa.

La sortida serà dissabte dia 26 de novembre a les 9h. al Monument (Pollença).

Materials que heu de dur:

- Paner o cistella.
- Roba i calçat per trescar pel bosc.
- Plat, tassó, coberts, torcaboques, etc.

Més informació i inscripcions a: alternativaperpollenca@gmail.com. Hi ha fins dijous a la nit 
per a apuntar-se.

L'activitat és totalment gratuïta. i oberta a tothom que tengui ganes de conèixer una mica més aquest món dels bolets. Us esperam!

 

Comentaris

hi ha de ser per tu, pero no hi es

Re: Consell Emser

hi ha de ser per tu, pero no hi es | 24/11/2011, 20:28

Ara ho has dit be "I per mi també és lógic que la natura estigi a l'abast de tot hom, amb tot el respecte a la propietat privada que calgi, però entenc el gaudi de la natura PER TOTS com un dret inalienable. I adelantant-me al tòpic inevitable , amb tota la vigilància cap a fer respectar la natura que vulguis, però el dret hi ha de ser"
Hi ha de ser per tu, pero no hi es, per tant NO HI ENTRIS!!
I per moltes coses il·legals que facis al teu cotxe, al teu terreny o al teu pis, no deixarà de ser teu i no hi deixaras de tenir els teus drets. Igual que un assassi en serie te els seus.

Alternativa per Pollença

Re: Consell Emser

Alternativa per Pollença | 24/11/2011, 19:19

Podeu seguir el ple també al nostre perfil de facebook

Alternativa per Pollença

Re: Consell Emser

Alternativa per Pollença | 24/11/2011, 19:13

Començam el ple, esperam que la senyal es pugui mantenir tot el ple. Recordau que el podeu escoltar a Ràdio Pollença. Falten els dos regidors de CxI que han excusat la seva absència; en Michel es troba de viatge i Joan Ramon està malalt.www.radiopollença.net/

Follonero

Re: Consell Emser

Follonero | 24/11/2011, 12:29

L'institut Nóos cobra un pastón per un informe copiat d' internet. Això me recorda un pla de mobilitat per a Pollença. Menys mal que a Pollença no tenim l'exclusiva del cutrerio

Alternativa per Pollença

Re: Consell Emser

Alternativa per Pollença | 24/11/2011, 08:07

Avui a Tribuna Mallorca.
Alternativa per Pollença demana una auditoria econòmica.
www.tribunamallorca.org/not%EDcies/pol%EDtica/alternativa-per-pollen%E7a-demana-una-auditoria-econ%F2mica/

Alternativa per Pollença

Re: Consell Emser

Alternativa per Pollença | 24/11/2011, 08:07

Avui a Tribuna Mallorca.
Alternativa per Pollença demana una auditoria econòmica.
www.tribunamallorca.org/not%EDcies/pol%EDtica/alternativa-per-pollen%E7a-demana-una-auditoria-econ%F2mica/

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb