URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tracte de favor a la fàbrica.

Alternativa | 23 Novembre, 2011 07:00

 Exigim a l’equip de govern que acabi d’una vegada amb el tracte de favor als propietaris de la fàbrica de l’antiga fàbrica de tapissos de Pollença “Can Morató” que no ens consta que hagin estat sancionats ,a pesar de que és evident que estan deixant caure la fàbrica, un bé catalogat, i que el seu deterior fa més d’any i mig que té tancant un camí públic.

Fa més d’any i mig, des del mes de març del 2010 el camí públic de Can Joanot es troba tancant pel perill de despreniments de l’antiga fàbrica de tapissos de Pollença “Can Morató” , bé catalogat des del 2002. I a dia d’avui no ens consta cap avanç per acabar amb aquesta solució que es va anunciar com transitòria. I això que fa quasi un any, al mes de desembre del 2010 es va aprovar la nostra moció (amb els vots a favor del PP, batle actual inclòs) a la qual l’Ajuntament sol·licitava a la Comissió Insular de Patrimoni que s’adoptessin mesures per aturar el deterioro de la fàbrica . Ni el propietari ha apuntalat la fàbrica, ni l’Ajuntament ho fa d’ofici com marca la llei. Tampoc ens consta cap sanció als propietaris de la fàbrica i això que a la mateixa moció aprovada també demanàvem el compliment de la llei de Patrimoni de 1998; atès que el seu article 101 considera infracció molt greu l’incompliment per part dels propietaris del deure de conservar, mantenir i salvaguardar els valors catalogats com la fàbrica de Can Morató, i que per tant calia sancionar als propietaris, poden arribar a l’expropiació de la fàbrica.

Al ple de juliol d'enguany el batle va dir que cap tècnic competent avalaria una rehabilitació de l'edifici, però quan li vam demanar (al ple d'octubre) si havia demanat un informe als tècnics municipals sobre la possible rehabilitació de la fàbrica, no va contestar. Quan li vam demanar si pensava actuar contra uns propietaris que estan deixar caure un bé catalogat com la fàbrica i quan pensava aturar el deteriorament de la fàbrica i obrir el camí públic de Can Joanot, el batle només va respondre que havia tingut una reunió amb la propietat i amb el Consell i que la propietat es troba inquietada per la inseguretat jurídica!! El que és segur va dir es que ni se comprarà ni s'expropiarà... però no va dir res ni de sancions, ni de multes, ni de la responsabilitat dels propietaris en deixar caure un bé catalogat i el tancament d'un camí

Aquest tracte de favor és clamorós i exigim que s'acabi ja, en cas contrari estrudiarem portar el tema a la justícia atés l'incompliment per part de l'Ajuntament del seu deure de defensar el patrimoni històric tal com marca la llei de Patrimoni de 1998.

Més informació a:

Fàbrica de can Morató I

Fàbrica de can Morató II

Cal actuar a la fàbrica

Expropiar la fàbrica

Actuar a la fàbrica sense partidismes

La fàbrica de can Morató s'ha d'expropiar i rehabilitar

Fotografia de Pedrowidman a la seva pàgina flickr trobareu més fotografies de l'interior de la fàbrica.

 


 

I Sortida Alternativa a Cercar Bolets.

Des d'Alternativa us volem convidar a la I sortida Alternativa a cercar bolets. Es tracta d'una excursió guiada per experts boletaires i un dinar de bolets a la muntanya mateixa. També hi haurà altres aliments que aportarem des d'Alternativa.

La sortida serà dissabte dia 26 de novembre a les 9h. al Monument (Pollença).

Materials que heu de dur:

- Paner o cistella.
- Roba i calçat per trescar pel bosc.
- Plat, tassó, coberts, torcaboques, etc.

Més informació i inscripcions a: alternativaperpollenca@gmail.com. Hi ha fins dijous a la nit 
per a apuntar-se.

L'activitat és totalment gratuïta. i oberta a tothom que tengui ganes de conèixer una mica més aquest món dels bolets. Us esperam!


Comentaris

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 23/11/2011, 21:17

IIª Marxa de Coanegra per diumenge 27 de novembre.
Serà una excursió lúdica i reivindicativa a l'hora. Hem quedat a les 10 h davant l'estació de tren, per tal de facilitar la vinguda en transport públic. Es tracta d'una caminada apta per a totes les edats, d'unes tres horetes; uns 7 km per camí pla. Hi haurà vehicles per desplaçament per a persones amb dificultats fins uns 3 km. Pensau a dur pa i taleca.
Vos agrairíem també que difonguéssiu aquest missatge entre els amics i contactes.
Salut i força!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb