URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Margalida Comas, Empaltada, becut...

Alternativa | 28 Novembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple del dijous es van contestar les preguntes que haviem registrat al ple d'octubre i que no es van contestar per falta de temps:

Quan pensen portar al ple l'expedient per donar el nom de Margarita Comas Camps al carrer que es diu "prolongació de la Gola" i l'expedient per nomenar filla adoptiva de la Villa a la Sra Clara Hammerl?

El batle  va respondre que teniam raó i que ja s’havia d’haver fet. Es va aprovar per unanimitat al ple de desembre del 2008 (veure article)

S’ha obert  expedient per infraccions a la propietat de la finca de l'empeltada, parcel·les 308 i 309 del polígon 7.

El batle ens va mostrar les actes d’inspecció; havien demanat llicència per arreglar parets i no van trobar motiu d’infracció. Respecte al tema de la barrera, la nova propietat no vol que entrin cotxes, però no té problemes en que es pugui transitar a peu.  Per la nostra part tampoc volem cotxes però una carretera pública no es pot tancar amb una barrera privada.

Es plantegen qualque canvi a l’oficina de turisme del Port de Pollença, ... La mes petita de tot el municipi, i la que se fa servir mes...?  L’espai d’aquesta oficina pràcticament només permet atendre a dos usuaris,n’hi ha goteres, les portes s'obrin cap endins, n’hi ha cables per mig.

Regidora turisme: No n’hi ha recursos per canviar el lloc de l’oficina, però s’està fent feina per endreçar-la; arreglar les goteres, cables...

 

Ara que es va aprovar la realització d’un catàleg de llocs de feina, cal recordar que el personal de Turisme no és regeix pel Conveni de l'Ajuntament, cal descalcificar i valorar: titulacions d’ idiomes, treballar el diumenge,etc.

Regidor de personal; el personal de turisme si que es regeix pel conveni

Respecte al tema del becut vermell; les restes que es deixen al solar de Lleinare han estat tractades? Quantes actes ha obert la policia a particulars amb palmeres afectades? Ja s’han reunit amb els jardiners?

Resposta del batle; S’està fent una eliminació de totes les palmeres públiques. S’ha fet una reunió amb jardiners per que puguin utilitzar el solar municipal Llenaire. Els jardiners els tallen i traslladen i l’Ajuntament s’encarregaria de la destrucció (més o manco el que nosaltres vam demanar fa mesos). La conselleria d’agricultura dona una ajuda entre 20 i 30.000 euros, amb una facturació màxima de 3000 euros per empresa per eliminar palmeres infectades. La policia ha fet actes de palmeres de particulars infectades i ara es farà una circular per informar als particulars de com les poden eliminar. Totes les que es llevin a Llenaire han de portar una instància per controla que siguin de Pollença.

Com es troba el tema de demanar un préstec a l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per liquidar el deute del municipi amb les empreses i autònoms que són proveïdors de l'Ajuntament i que no han cobrat per serveis realitzats fa temps. N’hi ha empreses a les quals se li deuen quantitats molt importants i  en breu espai de temps veurem com empreses del nostre municipi, es veuran obligades a tancar les seves portes entre altres coses pels problemes d'impagaments  de l’Ajuntament?

Fet a aquest ple de novembre.

Quan pensen fer l’auditoria a la que es van comprometre?

Regidora d’hisenda; S’han demanat tres pressupost per fer-la, ja tenen dos. Tot d’una que es pugui es farà.

 

Als pressuposts hi ha una partida de 10.277,92 euros per 2010 i 8,500,00 euros per 2011, pel manteniment de les antenes televisió.  S’han pagat aquestes quantitats per instal·lacions aturades per la digitalització del senyal de televisió des de 2009?                    

Regidora d’hisenda; Es tracta de factures del 2009.

Ha donat ja qualque pas l’Ajuntament pel compliment de l’article 23 de l’ordenança de mercats que diu que el primer trimestre de cada exercici es constituirà una Junta de Representants dels mercadet, cosa que no s’ha fet. Demanam que l’Ajuntament recordi als venedors la necessitat de triar aquesta Junta per tenir un interlocutor vàlid i representatiu.

Regidor de mercats; S’està fent feina per part dels tècnics i es farà dins el primer trimestre com marca l’ordenança

 Respecte a les classes de brodats que es fan a l’institut voliam sabem si aquest curs es troba dins els cursos municipals, al manco des de l’institut s’ens ha dit que es troben dins el conveni firmat entre institut i Ajuntament. Si és el cas volem saber quin tipus d’acord s’ha aplicat a aquest curs respecte al cobrament de matrícula, taxes...

Resposta del regidor d’educació; Esta dins el conveni, i es paguen 25 euros directament a la monitora, no està regulat i s’està fent feina en l’ordenança.
Quan pensen reprendre la feina  fer l’inventari de bens de l’Ajuntament.

No es va contestar  a pesar de que després vam reiterar la pregunta de manera oral.

A Can Escarrintxo, n’hi ha una llum molt potent encesa tota la nit si és per un tema de  seguretat demanam que sigui sustituida per un sistema de detecció de presència que és més econòmic.

No van dir res.

S’han reunit ja o han tingut cap contacte amb la Conselleria de Turisme per recuperar la subvenció del Festival?

No es va contestar  

 Al centre cultural de Pollença podeu gaudir de l'exposició "les illes Balears i l'exili republicà" on podeu trobar a Margalida Comas i Camps; exiliada a Anglaterra on va morir després d'haver exercit de professora de biologia a la Dartington Hall Scholl a Devon. Ja és hora de complir l'acord del ple de desembre del 2008

 


 

Comentaris

Ichigo

Re: Margalida Comas, Empaltada, becut...

Ichigo | 30/11/2011, 09:22

Ai, la veritat és que la sra Ruiz té tota la raó tractant-se de com està passant a Catalunya, sobre tot a Barcelona. Es veu que Barcelona abans era més bonica... Què ha passat ara? Sens dubte, la batlia actual s'ha tornat neo-liberal.

Miquel Sánchez

Re: Margalida Comas, Empaltada, becut...

Miquel Sánchez | 29/11/2011, 22:26

(h)ttp://www.youtube.com/watch?v=zeUvEB-rDl0&feature=youtu.be

Maruja Ruiz una veinada de Barcelona rebutja la medalla d'honor de la ciutat per la política neoliberal de CiU que té la batlia de Barcelona

Garci

Re: Margalida Comas, Empaltada, becut...

Garci | 29/11/2011, 22:13

Hi ha indústries que provoquen riquesa, augments del PIB... Una d'elles és la indústria armamentística(n'hi ha moltes més, com el tràfic de drogues, de persones, etc.). Podem estar d'acord en que en temps de crisis, aquesta indústria produeix riquesa, però la seva falta d'ètica fa que la rebutgem. El mateix passa en qualsevol feina que no contempli l'ètica, que l'hem de canviar o eliminar. I això passa amb l'ús d'animals als circs. No és ètic que els animals siguin maltractats i desnaturalitzats simplement per l'oci dels éssers humans. És per això que diem NO als animals als circs.

Alternativa per Pollença

Exemple

Alternativa per Pollença | 29/11/2011, 22:10

www.circbover.com/index2.html

El circ Bover és un fenomen dins el panorama cultural de les Illes Balears. Fundat el 2005 de la mà de Tià Jordà, es caracteritza per la realització d'espectacles de circ modern, sense fer ús dels animals, combinant les disciplines de circ contemporànies amb el teatre, la música en directe, la dansa i les ombres xineses.
El Circ Bover ens ofereix una amalgama de números que passen per la contorsió, els malabars, el clown i els equilibris.

Aina

Circ

Aina | 29/11/2011, 20:57

En temps de fam els reciclatges son complicats

Alternativa per Pollença

Re: Margalida Comas, Empaltada, becut...

Alternativa per Pollença | 28/11/2011, 22:02

Els circs sense animals han demostrat que poden funcionar, el que cal és reciclar-se com a totes les feines.

Áina

Circ

Áina | 28/11/2011, 21:08

Circ:
Jo crec q en te mps de fam tothom te dret a menjar respectant la legalitat vigent.
A mi em fan pena

mussol

camins públics

mussol | 28/11/2011, 20:08

una aclaració. un camí públic no te propietàri perque es de tots els ciutadans. L'administració tan sols en té la tutela i per regular-ne l'ús només ho pot fer mitjançant una ordenança.

jrv

L'Empeltada

jrv | 28/11/2011, 19:27

Referent a aquest llarg, trist i lamentable episodi de la Història de Pollença, veig que encara no ha acabat.
Certament que per a mi, ja m'hes ben suficient poder passar a peu pel cami públic, igualment això opinen la majoria d'excursionistes i amants de la natura, i mes els que no poden botar les escales que és solen instalar a aquets indrets!
Però si el camí ES PÚBLIC, qui ha de posar, controlar i administrar una barrera pels cotxes o altres vehicles, és el propietari del CAMI, és a dir , el CONSELL INSULAR o l'Ajuntament, un o l'altre o tots dos organisme públic. Ni que tan sols sigui per motiu de la mes elemental dignitat i ètica!!

Joan Ramon

El Punt

Joan Ramon | 28/11/2011, 19:09

És llarg, però trob que s'ho paga llegrir-lo:

Merkel, disposada a la ‘barra lliure'

La cancellera acceptaria la compra massiva de deute si els països renuncien a la sobirania pressupostària

La fórmula garantiria ajuts permanents del BCE si els estats es comprometen a la consolidació fiscal

El mecanismeactuaria de vacuna pels atacs dels mercats financers contra els països de l'euro

La cancellera Angela Merkel comença a donar símptomes de flexibilitat en la seva tònica del no constant: està disposada a impulsar un altre pacte d'estabilitat de l'euro, amb un Banc Central Europeu (BCE) convertit en màquina compradora de deute dels països amb problemes sempre que aquests cedeixin sobirania pressupostària. Aquesta és, si més no, la darrera filtració periodística que circulava ahir per Alemanya amb relació al suposat pacte entre Merkel i el president francès, Nicolas Sarkozy, per canviar els tractats de la UE. Dissabte, el popular diari Bild va treure un globus sonda afirmant que els dos líders de l'eix francoalemany volien passar del format actual del consens entre els 27 membres de la UE a acords bilaterals per tal d'evitar que algun país es tanqui en banda a acords considerats necessaris. Ahir el dominical Welt am Sonntag hi va afegir detalls sobre l'ampliació de papers del BCE.

Merkel, fins ara, no volia ni sentir a parlar d'obrir l'aixeta de la compra de deute en massa, d'acord amb l'opinió més estesa entre els experts, que adverteixen dels perills d'entrar en una mena de barra lliure del BCE. Ara, deia aquest dominical, la cancellera estaria disposada a cedir sempre que hi hagués un compromís dels socis a deixar que se supervisi la seva política pressupostària. Es a dir, que a Europa hi hagi un control estricte sobre els dèficits nacionals.

Bild i Welt, tots dos del grup Springer, són diaris tradicionalment ben informats del que passa a la Unió Cristianodemòcrata (CDU) que presideix Merkel. El primer, en el format de premsa popular; el segon, com a rotatiu dit seriós. Tenen bons lligams amb la CDU des de temps de Helmut Kohl i fama d'actuar de corrent transmissor del que els governs liderats per aquesta formació volen que transcendeixi a l'opinió pública.

La intenció d'aquesta fórmula és garantir als països un ajut permanent si es comprometen amb la consolidació fiscal. El fet de tenir aquesta garantia d'intervenció actuaria de vacuna contra futurs atacs dels mercats financers i els garantiria una prima de risc equilibrada. Berlín i París volen proposar el seu preacord a la propera cimera de caps d'estat, el 9 de desembre, a Brussel·les. La cimera anirà precedida de la reunió, a Marsella, dels líders dels partits conservadors europeus, és a dir, Mariano Rajoy com a president electe del govern espanyol.

La renúncia a la sobirania pressupostària és un dels cavalls de batalla –juntament amb el no als eurobons i, fins ara, el rebuig a la compra massiva de deute– de Merkel. No hi ha dia que no hagi repetit aquesta consigna, en cites de caire domèstic, com el recent debat pressupostari al Parlament alemany, o amb qualsevol dels seus interlocutors internacionals. La necessitat d'evitar situacions de bloqueig d'un país sembla que a partir d'ara és la prioritat absoluta. Queda veure si també acaba cedint pel que fa als eurobons.
El Punt Avui, 28/11/11

Joan Ramon

El Punt

Joan Ramon | 28/11/2011, 19:08

És llarg, però trob que s'ho paga llegrir-lo:

Merkel, disposada a la ‘barra lliure'

La cancellera acceptaria la compra massiva de deute si els països renuncien a la sobirania pressupostària

La fórmula garantiria ajuts permanents del BCE si els estats es comprometen a la consolidació fiscal

El mecanismeactuaria de vacuna pels atacs dels mercats financers contra els països de l'euro

La cancellera Angela Merkel comença a donar símptomes de flexibilitat en la seva tònica del no constant: està disposada a impulsar un altre pacte d'estabilitat de l'euro, amb un Banc Central Europeu (BCE) convertit en màquina compradora de deute dels països amb problemes sempre que aquests cedeixin sobirania pressupostària. Aquesta és, si més no, la darrera filtració periodística que circulava ahir per Alemanya amb relació al suposat pacte entre Merkel i el president francès, Nicolas Sarkozy, per canviar els tractats de la UE. Dissabte, el popular diari Bild va treure un globus sonda afirmant que els dos líders de l'eix francoalemany volien passar del format actual del consens entre els 27 membres de la UE a acords bilaterals per tal d'evitar que algun país es tanqui en banda a acords considerats necessaris. Ahir el dominical Welt am Sonntag hi va afegir detalls sobre l'ampliació de papers del BCE.

Merkel, fins ara, no volia ni sentir a parlar d'obrir l'aixeta de la compra de deute en massa, d'acord amb l'opinió més estesa entre els experts, que adverteixen dels perills d'entrar en una mena de barra lliure del BCE. Ara, deia aquest dominical, la cancellera estaria disposada a cedir sempre que hi hagués un compromís dels socis a deixar que se supervisi la seva política pressupostària. Es a dir, que a Europa hi hagi un control estricte sobre els dèficits nacionals.

Bild i Welt, tots dos del grup Springer, són diaris tradicionalment ben informats del que passa a la Unió Cristianodemòcrata (CDU) que presideix Merkel. El primer, en el format de premsa popular; el segon, com a rotatiu dit seriós. Tenen bons lligams amb la CDU des de temps de Helmut Kohl i fama d'actuar de corrent transmissor del que els governs liderats per aquesta formació volen que transcendeixi a l'opinió pública.

La intenció d'aquesta fórmula és garantir als països un ajut permanent si es comprometen amb la consolidació fiscal. El fet de tenir aquesta garantia d'intervenció actuaria de vacuna contra futurs atacs dels mercats financers i els garantiria una prima de risc equilibrada. Berlín i París volen proposar el seu preacord a la propera cimera de caps d'estat, el 9 de desembre, a Brussel·les. La cimera anirà precedida de la reunió, a Marsella, dels líders dels partits conservadors europeus, és a dir, Mariano Rajoy com a president electe del govern espanyol.

La renúncia a la sobirania pressupostària és un dels cavalls de batalla –juntament amb el no als eurobons i, fins ara, el rebuig a la compra massiva de deute– de Merkel. No hi ha dia que no hagi repetit aquesta consigna, en cites de caire domèstic, com el recent debat pressupostari al Parlament alemany, o amb qualsevol dels seus interlocutors internacionals. La necessitat d'evitar situacions de bloqueig d'un país sembla que a partir d'ara és la prioritat absoluta. Queda veure si també acaba cedint pel que fa als eurobons.
El Punt Avui, 28/11/11

Ichigo

Estan flipats

Ichigo | 28/11/2011, 09:51

Ara el circ Roma denunciarà a NaturaAnimalis per difamació:
www.animanaturalis.org/n/15237/el_circo_roma_demandara_a_animanaturalis_por_difamacion
Però com s'atreveix?!!! Estan flipats o què?!!! Jo SÍ que denunciaria a aquest circ perquè al Circ Roma SÍ li agrada difamar. Si jo fós Chuck Norris...

Alternativa per Pollença

Re: Margalida Comas, Empaltada, becut...

Alternativa per Pollença | 28/11/2011, 07:55

Al Diario de Mallorca.
Pollença destruye 80 palmeras infectadas en un plan de choque contra el picudo rojo
El Ayuntamiento da 10 días a los particulares para eliminar los ejemplares enfermos y amenaza con sanciones de 2.500 euros

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/11/28/pollenca-destruye-80-palmeras-infectadas-plan-choque-picudo-rojo/723661.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb