URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

On és la transparència?

Alternativa | 29 Novembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Un nou article del nostre company Joan Cifre Cerdà.

A les passades eleccions municipals una de les coses amb les que tots els partits varem coincidir va ser la necessitat d’aconseguir que la política fos més transparent. Ens va alegrar veure com una de les nostres principals reivindicacions havia estat acollida per la resta de partits. Tot i això, nosaltres a la nostra campanya varem insistir en que no bastava parlar de transparència, sinó que aquesta s’havia de demostrar com ho havíem fet nosaltres publicant en aquest bloc les actes de govern i informant de pràcticament totes les nostres actuacions. És cert que durant la campanya varen néixer molts de blocs i perfils de xarxes socials que ens podien fer creure que qualque cosa havia canviat. El temps va demostrar que a alguns casos sols eren eines electoralistes i propagandístiques. Ara per ara  funcionen de forma més o menys contínua el nostre bloc els  del PSM, Convergència, UMP i el bloc personal del regidor Tomeu Fuster, tot i que sembla que cada vegada hi creu menys i ja s’ha cansat de rebre els atacs dels Trols.

   Sí que és cert, com ja hem reconegut molts de pics, que amb aquest equip de govern s’ha millorat en aquest aspecte; convidant a un partit de l’oposició a la junta de govern i contestant i donant la informació a l’oposició de forma molt diferent a èpoques passades.  Ara bé, queda clar que això no és suficient i aquest equip de govern, sobretot els membres de la Lliga (que varen fonamentar la seva campanya en gran part en aquets tema), han de demostrar que es creuen el que proposaven als seus programes.

                Tot i que hi ha qui vol fer veure que Alternativa no fa oposició, ja hem denunciat que l’equip de govern no ha fet públic el seu pacte (o si no n’hi ha que ho reconeguin). També ens hem queixat  de certes actuacions del Batle sense informar a l’oposició.  Ara demanen que d’una vegada per totes es comenci a treballar per fer realitat aquest compromís de transparència. El primer de tot és millorar tots els mecanismes per millorar l’accés a la informació per part dels ciutadans i després crear uns mecanismes que facin efectiva la participació ciutadana. És evident que això no s’aconsegueix d’un dia a l’altre i tal vegada seria bo una reunió entre tots els partits i crear una comissió de voluntaris que treballi en aquest sentit. 

 Alternativa segueix demostrant dia a dia el seu compromís amb la transparència, publicant un article diari al nostre bloc, publicant les actes de govern i tota la informació del que fan els nostres regidors, contestant a totes les preguntes que els ciutadans ens fan arribar i escoltant les seves propostes.

La transparència no pot ser un objectiu a llarg termini, sinó que ha de ser el camí per aconseguir els nostres objectius.

 

Comentaris

jrv

Fake pacte

jrv | 25/12/2011, 11:26

Me temo, que per desgracia, les coses no canvien i una vegada mes han entes per pacte de govern, simple repartiment de càrrecs i sous..
Tan de bo m'equivoqui, però és una "tradicio" des de les primeres eleccions democràtiques després del franquisme, que cada vegada que un partit majoritàri ha pactat amb un partit o partits amb menys regidors, s'ha fet amb el sistema " verba fugit".

Joan

On és la transperencia

Joan | 25/12/2011, 09:31

"La mona aunque se vista de seda mona se queda".

Pareix que no es oblidan de qui formen el govern. El PP i una escisió de UM.

Ja porem cantar misa els que volen desvincular la Lliga d'aquesta historia. La Lliga es crea per voluntat d'en Jaume Font (ex PP) amb un cap de llista a Pollença que ve de les files d'antiga UM (molt pròxim a la direcció del Partit, quan encare la presidia na Maria Antonia Munar).

Mezzo Spaniolo

Mare de deu , quin regidors!!!!!!!

Mezzo Spaniolo | 29/11/2011, 19:38

He leido la noticia del ultima hora y la verdad , pueden pasar dos cosas o Sureda no se sabe la ley de la Hacienda Local , lo cual es bastante patético en un tipo que se presenta a unas elecciones a Alcalde o se la sabe y lo que le gusta es "enmerdar". Lo dicho , patético.

Joan Cifre

Re: On és la transparència?

Joan Cifre | 29/11/2011, 18:05

Perdò ,és Jose Luís Sampedro

Joan C

Re: On és la transparència?

Joan C | 29/11/2011, 17:34

Jose Luis San Pedro premi nacional de literatura. Jo també li donaria el premi nacional al sentit comú i la coherència.

Pepe

Re: On és la transparència?

Pepe | 29/11/2011, 09:33

El tema de no fer públic pacte de govern fa pudor. Què volen amagar?. Al darrer ple van tornar a demanar aquest pacte i ja no va haver comentaris irònics per part del batle (recordau que per juliol ens va dir que ens regalaria el pacte abans de la patrona) Em fa la impressió que com sempre la clau es troba al tema urbanístic.
Un tema també lamentable és el posicionament del batle al costat de ciutadans que no respecten el bé comú com al cas de la fàbrica i els camins públics.
Demà tenim Junta de Portaveus i l'equip de govern té una bona oportunitat per donar-nos el pacte i demostrar que està pel bé comú posant el recurs al judici del camí de la vall de Ternelles.

Alternativa per Pollença

Re: On és la transparència?

Alternativa per Pollença | 29/11/2011, 07:41

Avui al diari Ultima Hora.
Pollença quiere cobrar al Ministerio de Defensa por los gastos de la base militar
Ofrece 40.000 pernoctas vacacionales, pero no paga por la recogida de basura.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-consistorio-quiere-cobrar-al-ministerio-de-defensa-por-los-gastos-de-la-base-militar.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb