URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El PSOE i el PP contra el Pla Hidròlogic.

Alternativa | 07 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Des de febrer fins a novembre el Pla hidrològic de les Illes Balears ha estat a Madrid, pendent d'aprovar per Consell de Ministres davant la passivitat del PSOE.

  El Consell de Govern de les Illes Balears del PP, en  d’octubre  va aprovar l’acord de sol·licitar al Consell de Ministres, la suspensió de l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de les Illes Balears, per a la seva subjecció a un nou tràmit d’informació pública i audiència.Els seus arguments eren la precipitació, quan s'ha debatut durant anys i n'hi ha hagut fins a tres informacions públiques!!!. La realitat és que el PP troba massa restrictiu aquest Pla hidrològi que intenta protegir els aqüífers sobreexplotats, i que intentava protegir tota una sèrie de  zones humides com Ses Fontanelles,  Maristany,  o l'Ullal a Pollença.

Finalment  el PSOE no va aprovar demostrant una vegada més la seva convivència amb el PP, en aquest cas contra el Pla Hidrològic  i el dimarts dia 8 de novembre de 2011 es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 167, de 8 de novembre de 2011) l'anunci referent al nou tràmit d'informació publica del projecte del Pla Hidrològic de la Demarcació de les Illes Balears. Durant 2 mesos, i fins al 9 de gener de 2012, es poden formular les al·legacions que es considerin

 Per la nostra part tenim clar que es pot recuperar la zona huida de l'Ullal i que  pel municipi és molt més beneficiós recuperar-la i sumar-la al potencial turísitic de les zones humides de la Gola i l'Albufereta que no destruir-la i tenir una urbanització buida més.

A continuació s'exposen els documents que componen el Pla Hidrològic de la Demarcació de les Illes Balears:

 

PDF Memòria del Pla Hidrològic de les Illes Balears

PDF Mapes associats a la memòria (Part 1)

PDF Mapes associats a la memòria (Part 2)

PDF Mapes associats a la memòria (Part 3)

PDF Programa d'actuació i infraestructures del Pla Hidrològic de les Illes Balears

PDF Normativa del Pla Hidrològic de les Illes Balears

PDF Anexes a la normativa

PDF Anexe 12 Delimitació de les zones humides

PDF Anexe 12 Cartografia de les masses d'aigua càrstiques

PDFDelimitació, caracterització, classificació i inventari de les zones humides de les Balears (Fitxes de zones humides)

PDF Delimitació, caracterització, classificació i inventari de les zones humides de les Balears (Fitxes de basses temporals d'interès científic)

PDF Delimitació, caracterització, classificació i inventari de les zones humides de les Balears (Cartografia de les masses d'aigua càrstiques)

PDF Delimitació, caracterització, classificació i inventari de les zones humides de les Balears (Cartografia de les zones humides)

Comentaris

Pepe

Re: El PSOE i el PP contra el Pla Hidròlogic.

Pepe | 07/12/2011, 21:59

Només oblides una cosa tots els partits,excepte UM, van a votar a favor del'eliminació de les ARTs.
Evidentment un tema important i sobre el que no es posen d'acord els juristes és amb quina quantitat s'hauria d'indemnitzar als propietaris dels solars de Cala Carbó. O no?.
Jo també tinc preguntes; amb un paisatge massacrat i milers de cases buides té sentit continuar aquesta bogeria?

Cansao

Urbanism

Cansao | 07/12/2011, 20:00

Jo penso que si l'anteriror regidor d'urbanisme, hagues fet la feina que tocava, enlloc de deixar fer a gent com Rafel Morro les seves mangarrufes, ara tendriem un ordenament actualiztat i no tendriem aquests problemes...

Joan

Re: El PSOE i el PP contra el Pla Hidròlogic.

Joan | 07/12/2011, 18:00

Potser m´equivoqui i si es així agrairia rectificació. La Urbanització de Cala Carbó se havia de protegir amb la ART de l´Ullal. Es a dir, els propietaris dels solars de la Urb. de Cala Carbó rebien una compensació en solars de l ´Ullal. Després el Consell de Mallorca (governat pel PSOE-PSM) eliminen les ART i protegeixen la Urbanització de Cala Carbó. Això suposa que s´haurà de indemnitzar als propietaris d´aquests solars. O no?. El que jo plantejava es que en aquests moments, on els recursos de les Administracions son tan escasos i que s´estàn llimitant les prestacions socials de manera tan greu, seria bo saber quins partits polítics de Pollença estàn dispostos a prioritzar aquestes proteccions territorials. Personalment crec que en els temps que corren cal ser valents i compromesos però sempre consequents.

Pepe

Re: El PSOE i el PP contra el Pla Hidròlogic.

Pepe | 07/12/2011, 15:59

Les ares de reconversió territorial s'havien eliminat (amb el vot a favor del PP).
Cala Carbó i l'Ulla s'havien protegit.
Ara tornam cap a darrera.

Garci

Re: El PSOE i el PP contra el Pla Hidròlogic.

Garci | 07/12/2011, 15:13

Per jo no hi ha cap dubte: ja s'haurien d'haver negociat amb els propietaris els preus a pagar per la no urbanització de Cala Carbó, sobretot un cop fet el decret de mesures urgents. El Govern i el Consell s'haurien de fer càrrec de la protecció del territori. Jo no se perquè encara no s'ha fet després de 4 anys. Tant lent és tot? hi ha hagut voluntat real de fer-ho ràpid?

Joan

Re: El PSOE i el PP contra el Pla Hidròlogic.

Joan | 07/12/2011, 14:55

No hi ha dubte que cal protegir el màxim possible del territori. Si no ho vaig entendre malament, en el cas d´aquesta ART, que pareix que ara es vol modificar, implicarà que la zona de l´Ullal està protegida, i en consequència, el que queda desprotegit es la urbanització de Cala Carbó, ho com a mínim, es dedueix de les intencions del Govern del PP. Així ens trobam que no es pot desenvolupar urbanísticament la zona humida de l´Ullal. Això vol dir: indemnitzar o compensar els propietaris dels solars urbans de Cala Carbó per la perdua dels seus drets. I aquí es on crec que cal que se manifestin els diferents partits polítics pollencins, estan o no d´acord en assumir les conseqüències de tot això?

Garci

Re: El PSOE i el PP contra el Pla Hidròlogic.

Garci | 07/12/2011, 12:02

Primer li passen una circumval·lació per damunt, després intenten fer-hi els xalets de Cala Carbó, més tard volen construir-hi i surt a la premsa que una empresa de capital nord-europeu ja té els projectes d'urbanització... i ara frenen la protecció de la zona humida de l'Ullal... Tot això quan el més lògic seria invertir uns mínims diners que permetrien la recuperació de la zona en molt poc temps, segons diuen els experts. No n'aprendrem mai que l'entorn natural s'ha de preservar.

Ichigo

Re: El PSOE i el PP contra el Pla Hidròlogic.

Ichigo | 07/12/2011, 09:14

Jo tampoc estic d'acord amb aquest pla. A més, a qui se li acudiria fer transvassos d'aigua a l'arxiplèlag quan una zona humida podria desaparèixer en qüestió d'hores o dies?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb