URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aparcaments al Port de Pollença 2.

Alternativa | 09 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Un nou article del nostre company Joan Cifre Cerdà.

 

APARCAMENTS AL PORT DE POLLENÇA

 

                El primer que s’ha de tenir clar quan parlam d’aparcaments és que és una batalla perduda. És evident que el nostre sistema de vida, amb dos o tres cotxes per vivenda, és clarament insostenible. A més a més s’hi han d’afegir tots el cotxes de lloguer, això als mesos de temporada alta fa inviable que tothom pugui aparcar prop del seu destí.

                Al darrer ple juntament amb el PSM, Esquerra i PSOE varem presentar una moció demanant que la zona blava anunciada pel batle fos gratuïta i el més limitada possible, al mateix temps demanàvem realitzar i executar un pla de millora amb mesures com: senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del port , condicionament i regularització. Davant l’argumentació de l’equip de govern i UMP, i essent els grups que presentàvem la moció minoria, vam acceptar esmenar la moció i llevar el punt referent a la gratuïtat de la zona blava (que té un cost d’entre 40 i 50 mil euros), amb el compromís de canviar els carrers i per aprovar el segon punt que fa referència a l’execució del pla de millora.

                Tot i acceptar l’esmena, nosaltres tenim clar que el sistema de l’ORA al Port és injust i ineficaç.  Com comentava en Tomeu Cifre del PSM a un comentari al bloc del seu partit, el batle va deixar clar que la distribució actual de l’ORA no seguia un criteris de regulació d’aparcaments, sinó per aconseguir més recaptació i que el negoci adjudicat a l’explotador fos rendible. També per això s’ha d’estendre més mesos dels necessaris, ja que els problemes d’aparcament al Port es concentren en 3 o 4 mesos (i si només s’apliqués aquests mesos tampoc seria rendible).

                S’argumenta que l’ORA ha de servir per regular els aparcaments i permetre als clients aparcar prop dels negocis de la primera línea. Si el problema  d’aquests negocis és l’aparcament ho tenen més que complicat,  ja que per qüestió de comoditat tenen la batalla perduda davant les grans superfícies. Personalment el plantejament hauria de ser global i estudiar quins tipus de negoci són rendibles a primera línea, mirar si els lloguers que es paguen són raonables i sobretot com podem fer que aquesta primera línea estigui en les millors condicions possibles i sigui més agradable pels visitant (les males olors en ple mes d’agost no ajuden massa).

                Hi ha una altra qüestió que com a resistent al Port em molesta, el batle va comentar que l’any vinent l’aparcament de la zona de Ports seria de pagament, llevat dels usuaris de la mateixa.  Resulta que si això és cert els que tenen una barca podran aparcar gratuïtament i els que tenim una casa haurem de pagar.

                En cas d’implantar-se l’ORA, s’hauria de respectar que els residents o empresaris que tenen un negoci a les zones blaves tinguessin una targeta que permetés, com a mínim, aparcar un breu temps de forma gratuïta, per descarregar o per aturar-se a ca seva de forma limitada. No és just que per descarregar la compra haguem de pagar.

                I el que és més important, abans de gastar-se 40 o 50 mil euros en un sistema que no solucionarà el problema, caldria fer un pla de mobilitat d’una vegada per totes. 

               Obra de Diana Larrea

Comentaris

jrv

Democracia son vots...

jrv | 09/12/2011, 21:36

Home, Pepe, els amics son els amics, i ara que ja ha votat tot hom, i d'aqui 4 anys ningú s'en recordarà, cal pensar un poc en aquests "creadors de riquesa i llocs de treball", el "Socialisme obrer" no pot arribar tan enfora....

Pepe

Re: Aparcaments al Port de Pollença 2.

Pepe | 09/12/2011, 21:05

I Zapatero segueix indultant milionaris.
"En esta caso a directivos de Azucarera Ebro en resumen, de casi 10 años de cárcel y 10 millones de euros de sanción, todo se queda en una multa de 79.000 € o lo que es lo mismo, el equivalente al esfuerzo de la adquisición de un paquete de pipas para uno de nosotros."
h
ttp://iniciativadebate.wordpress.com/2011/12/09/el-gobierno-en-funciones-vuelve-a-indultar/

Pepe

Re: Aparcaments al Port de Pollença 2.

Pepe | 09/12/2011, 15:31

El problema és la continuació improvisació al tema de la mobilitat que s'havia d'haver fet abans de la via de circumval·lació.
N'hi ha un informe de la policia d'octubre del 2010 de l'inspector cap que considera que no havia una necessitat real l'ORA al 2011. No ens consta cap informe posterior...

El que cal ara és que la zona blava sigui el més limitada possible, tenint en compte les zones comercials i ajustada de preu.

Joan C

Re: Aparcaments al Port de Pollença 2.

Joan C | 09/12/2011, 12:00

Positiu, per el que tengui bo amb el municipal de torn podrà aparcar tranquilament.
Positiu per l'estranger amb cotxe llogat que li es igual la multa podrà aparcar on vulgui. El que tengui cotxe normal haurà d'anar a aparcar a la via de crcunvalació.

Miquel Sánchez

Re: Aparcaments al Port de Pollença 2.

Miquel Sánchez | 09/12/2011, 12:00

Si per recaptació fos, les dels darrers anys no són precisament pròsperes per tornar-lo posar, el problema es que cert col.lectiu d'eu Moll li dona la culpa del baix rendiment comercial del poble a la falta d'aparcament, el mateix col.lectiu que ens va fer destrossar el nostre entorn amb una via de circumval.lació sense cap ni peus i que ara a ben segur no reclamarien ja que han tret el cotxes del poble i de Formentor els turistes ja van directes a Alcúdia.

Garci

Re: Aparcaments al Port de Pollença 2.

Garci | 09/12/2011, 11:47

Potser hi hagi veïns que vegin bé el tema de l'ORA, però dubto que els veïns afectats directament, que hauran de pagar cada cop que vulguin deixar el cotxe prop de casa, hi estiguin d'acord. És més, jo no en conec cap de veí favorable, encara no estic segur que n'hi ha algun.

M'agradaria saber el positiu de l'ORA (més enllà de la recaptació).

Joan C

Re: Aparcaments al Port de Pollença 2.

Joan C | 09/12/2011, 11:36

Perdona Maria C, però jo no estic d'acord amb que sense hora hem tengut més problemes per aparcar, clar que amb l'hora hi ha més puesto pero si vols aparcar sense pagar te n'has d'anar a ca deu. Jo l'única vegada que l'hora no em va donar problemes per aparcar era quan no em cobraven les multes, jo aparcava tranquilament a la zona blava i s'anaven acumulant les multes, pero no me les cobraven. Així si que anava be, però no em sembla seriós. Si realment les cobren l'hora és un problema per els veïnats que per deixar el cotxe 5 minuts hem d'estar preocupats que no pasi cap municipal ho hem de pagar. El que feim es aparcar als carrer que no tenen hora i llevar els aparcaments als altres veinats.

Maria C.

ORA

Maria C. | 09/12/2011, 11:00

Es conegut Garci que molts dels veïns del Moll volen hora precisament perquè abans tenien millor això d'aparcar que no en els darrers anys. Meam si ho fan segons la moció presentada al darrer ple no crec que hi hagi afany recaudatori sino afany de no èrdreri doblers.

Joan C

Re: Aparcaments al Port de Pollença 2.

Joan C | 09/12/2011, 10:19

Com sempre sembla que no sóm capaços de sortir de la improvització, el tema de l'hora ha estat un exemple clar, primer se posa amb una empresa privada pero no se cobraven les multes, després pasen a posar les multes els municipals i si que es cobren, a l'oposició demanam que es llevi i no se'ns fa cas, després d'un dia per l'altre desapareig i esta dos estius sense funcionar, ara el volen tornar a activar, demà que?

Garci

Re: Aparcaments al Port de Pollença 2.

Garci | 09/12/2011, 08:54

Estic totalment d'acord. L'ORA no s'ha pensat per a la comoditat dels ciutadans sinó que s'aplicarà com a mitjà recaudatori. Els veïns del Port ho tendran encara més complicat això d'aparcar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb