URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vuit anys de fum i 3

Alternativa | 12 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple del 11 d'octubre vam aprovar la renúncia al conveni de col·laboració amb el govern  per dur a terme la construcció d’un auditori al municipi ,per tal d’evitar perdre l’anualitat corresponent a 2011 del fons de cooperació local, tal i com permet la clàusula cinquena del Conveni ja que des del 2007 que es va firmar el conveni, l'Ajuntament la única cosa que ha fet va ser comprar el solar de can conill, sense executar les tasques de construcció. 

A l’any 2007 es va fer efectiva, a la signatura del Conveni, la primera anualitat per import de 172.704,06 €, quantitat coincident amb l’aportació econòmica corresponent al municipi de Pollença a càrrec del Fons de Cooperació Local. Quantitat que ara demana el Consell.

Com vam recordar al ple d'octubre; el que era al 2007 el portaveu del grup municipal del PSOE el  Sr. Serra de Gayeta ja va dir  a la sessió plenària d'aquell moment que estava en contra del conveni per l'auditori ja que el considerava "una maniobra electoral i una embaucada de fum perquè l’equip de govern no té clar el que pretén dur a terme amb aquesta obra ...” I el temps l'ha donat la raó igual que  a Alternativa, per desgràcia altres persones no van ser suficientment valents per aturar o reorientar aquest tema 

 Finalment les promeses de les dues darreres dues legislatures de gaudir d'un auditori d'en Moneo han terminat sense auditori i sense doblers. Hem perdut l'oportunitat de tenir una sala multifuncional adaptada a les necessitats i possibilitats de Pollença i hem perdut  milions d'euros. És cert que sense Moneo no s'hagués arribat als  10,2 milions d'euros que teòricament n'hi havia per fer l'auditori d'en Moneo ,però també és cert que s'hagués tengut els tres milions inicials que aportava turisme, i que altres municipis van utilitzar per fer millores per potenciar el turism. Igualment haurien tengut els milers d'euros dels fons d'inversió del 2008, 2009 i 2010 per invertir en tantes millores que necessita el nostre municipi i que ara hem perdut.

L'oposició hem fet la nostra feina amb la presentació conjunta al darrer ple d'una moció,que es va aprovar per unanimitat, demanant la signatura d’un nou conveni entre l’Ajuntament de Pollença i el Govern de les Illes Balears, i que sigui efectiu amb la mateixa quantitat econòmica que el conveni rescindit per la Consellera de Turisme, Joana Barceló, dins el mes de maig de 2011, i que l’objecte d’aquest nou conveni no quedi supeditat a la construcció d’un teatre – auditori, sinó que sigui el Ple de l’Ajuntament de Pollença, qui pugui elegir les inversions prioritàries i que contribuirien en la millora potencial turística del municipi de Pollença.

Com vam recordar al ple el Sr. Batle és corresponsable d’aquesta situació, encara que no l'agradi. Al seu dia era molt fàcil prometre coses però ara el Sr. Batle ha de lluitar per  recuperar els doblers. 

 I encara esperam com mínim una explicació i una disculpa pública dels responsables d'aquesta embabucada de fum.

 A continuació la moció que vam presentar conjuntament els grups de l'oposició i que es va aprovar per unanimitat.


MOCIÓ PER A LA RECUPERACIÓ  DEL CONVENI AMB LA CONSELLERIA DE TURISME

Els portaveus dels grups municipals sota signants presenten a consideració del ple, per tal que sigui estudiada, debatuda  i votada la següent moció per a la recuperació del conveni amb la conselleria de turisme.

Exposició de motius.

Vist que durant la campanya electoral la Consellera de Turisme, Joana Barceló, va rescindir el conveni de 5,7 milions d’euros que havia de permetre un teatre – auditori al municipi de Pollença.

Vist que durant la campanya electoral hi havia un compromís de les diferents formacions polítiques per tal de construir un teatre - auditori més adaptat a les necessitats del nostre municipi; o de negociar amb el Govern de les Illes Balears les partides que hi havia compromeses, per tal de poder executar projectes més adients a les necessitats dels ciutadans del municipi de Pollença.

Vist que els principals perjudicats seran tots els habitants del municipi de Pollença, que dins les darreres dues legislatures havien de poder gaudir d’un nou teatre – auditori, i que a les portes de l’any 2012, ens haurem quedat sense la possibilitat ni de tenir el teatre – auditori promès durant les dues darreres legislatures, ni la possibilitat de executar projectes que millorarien substancialment el nostre municipi i que contribuirien en la millora potencial turística del municipi de Pollença.
Per tot això, es demana al Ple de l’Ajuntament de Pollença l’adopció dels següents ACORDS:  

1.      Que l’Ajuntament de Pollença reclami al  Conseller de Turisme del Govern de les Illes Balears, Carlos Delgado, la signatura d’un nou conveni entre l’Ajuntament de Pollença i el Govern de les Illes Balears, i que sigui efectiu amb la mateixa quantitat econòmica que el conveni rescindit per la Consellera de Turisme, Joana Barceló, dins el mes de maig de 2011.

2.      Que l’objecte d’aquest nou conveni no quedi supeditat a la construcció d’un teatre – auditori, sinó que sigui el Ple de l’Ajuntament de Pollença, qui pugui elegir les inversions prioritàries i que contribuirien en la millora potencial turística del municipi de Pollença.

 

Pollença, 27 d’octubre de 2011

Comentaris

Pepe

Re: Vuit anys de fum i 3

Pepe | 14/12/2011, 09:08

El senyor batle ha de complir la moció aprovada i demanar al conseller de turisme els doblers, però de moment hem vist poca força i ganes d'enfrontar-se al govern del seu partit. Hauria de prendre nota d'en Toni Pastor, el batle de Manacor que va lluitar i aconseguir recuperar les ajudes pel festival de teatre de Manacor.

anonadat

festivalitis

anonadat | 14/12/2011, 08:47

Fos per jo, aquest senyor el poden mandar a ....... i la resta de fenomenos que duen anys dirigint u festival sense saber fer la O amb un canut.Ja es ben hora de reestructura el festival de manera que no ens costi la vida els pollencins.
Ah!! per cert, al final el senyor batle, a reclamat els diners promessos o ha acabat sumit al senyor Bauza i companyia????

Garci

Re: Vuit anys de fum i 3

Garci | 12/12/2011, 12:10

Contractes orals??? això és surrealista. I quan li digueren que cobraria l'hora de feina?

Es veu que estava de moda contractar oralment la legislatura anterior...

Alternativa per Pollença

Re: Vuit anys de fum i 3

Alternativa per Pollença | 12/12/2011, 11:36

En resposta a l'acord del ple demanant el pagament a les associacions, centres i federacions d'assistència als discapacitats, l'IMAS es compromet a fer els pagaments en un termini maxim de 120 dies.
h
ttps://docs.google.com/open?id=1hhqa5_cyHiFJJ0RLO-Ack9RlbtgOXZiD39ebEc89EMOnH971ktYXnORKOgP8

Pepe

Re: Vuit anys de fum i 3

Pepe | 12/12/2011, 11:09

La regidora de cultura, m'ha informat que l'acord oral (no n'hi ha contracte escrit)amb Joan Poans a l'anterior legislatura era de quatre anys, per tant, aquest any acaba. Per tant, en Joan Pons ha acabat la seva relació contractual oral amb l'Ajuntament.

Pepe

Re: Vuit anys de fum i 3

Pepe | 12/12/2011, 09:53

Buenos días Ruben no nos han informado de esta destitución que comentas, nos informaremos.Al menos hasta este año no tenía contrato escrito.
Lo que está claro es que sin las ayudas de turismo y con el déficit acumulado es imposible mantenerlo sin hacer recortes.

J.S.

Re: Vuit anys de fum i 3

J.S. | 12/12/2011, 09:23

Pero, ¿este hombre tenía contrato?

Rubén

Festival y auditorio

Rubén | 12/12/2011, 09:00

Buenos días, he sabido en estos días que se ha destituido o se quiere destituir al Sr. Joan Pons como director artístico del festival de Música de Pollensa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb