URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'educació d'adults és un dret.

Alternativa | 13 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

 Demanam a l'equip de govern que es torni part o la totalitat de la matrícules  als alumnes que acabin satisfactòriament els cursos de l'escola d'adults.

Al mes de novembre hem registrat les nostres al·legacions a l’ordenança reguladora de preus públics de l’escola d’adults, atesa  la greu situació econòmica actual per moltes de famílies de Pollença i que l’educació és un dret fonamental, una oportunitat a l’abast de tothom per formar-se, millorar i integrar-se plenament a la societat. I que n’hi ha cursos que tenen com a finalitat proporcionar uns ensenyaments i una cultura bàsics perquè es pugui millorar les possibilitats de desenvolupament personal i d’inserció en els diferents àmbits educatius, laborals i socials

Tenint en comte que un dels principals arguments de l’equip de govern per la fixació de preus per l’escola d’adults de Pollença va ser que molt d’alumnes abandonaven els cursos abans de la seva finalització, demanam que als cursos que tenen com a finalitat proporcionar uns ensenyaments i una cultura bàsics (alfabetització nivell 1 i nivell 2, i acollida lingüístiques)  consideram que la matricula (50 euros) s’ha de considerar una fiança que s’ha de tornar totalment als alumnes que acabin satisfactòriament el curs.

A la resta de preus dels cursos de l’escola d’adults; ESPA, Castellà per estrangers, anglès, preparació per a les proves lliures d’accés a cicles formatius, auxiliar de clínica i informàtica consideram que el 50 % dels preus  s’ha de considerar  com una fiança que es tornarà  als alumnes que acabin satisfactòriament els cursos.

Esperam que al ple on es faci l'aprovació definitiva de l'ordenança es tingui en compte les nostres al·legacions.

Imatge del Centre de Formació d'Adults Canyelles

 

A continuació les al·legacions.

 

Al·legacions a l’Ordenança reguladora de preus públics de l’escola d’adults

José Luis García Salvador regidor i portaveu en representació d’Alternativa per Pollença

Exposició de motius

A la vista de l’exposició pública de  i publicada al BOIB Num. 159  22-10-2011

Atès  que un dels principals arguments per la fixació de preus per l’escola d’adults de Pollença va ser que molt d’alumnes abandonaven els cursos abans de la seva finalització.

Atès la greu situació econòmica actual.

Atès que l’educació és un dret fonamental, una oportunitat a l’abast de tothom per formar-se, millorar i integrar-se plenament a la societat. I que n’hi ha cursos que tenen com a finalitat proporcionar uns ensenyaments i una cultura bàsics perquè es pugui millorar les possibilitats de desenvolupament personal i d’inserció en els diferents àmbits educatius, laborals i socials

 Per això demanam

Que tenint per presentat aquest escrit s’admetan i siguen tingudes en compte les següents al·legacions:

Als preus dels cursos de l’escola d’adults d’alfabetització nivell 1 i nivell 2, i acollida lingüístiques considerar els 50 euros com una fiança que es tornarà  als alumnes que acabin satisfactòriament els cursos.

A la resta de preus dels cursos de l’escola d’adults; ESPA, Castellà per estrangers, anglès, preparació per a les proves lliures d’accés a cicles formatius, auxiliar de clínica i informàtica considerar el 50 % dels preus   com una fiança que es tornarà  als alumnes que acabin satisfactòriament els cursos.

Comentaris

Garci

Re: L'educació d'adults és un dret.

Garci | 14/12/2011, 11:31

Pregunta: quina serà aquesta negociació si ell ja ha publicitat que no està d´acord amb el recurs.
Resposta: jo no crec que hagi de negociar res més que l'obertura sense condicions del camí i l'acceptació de que és un camí públic. Quina serà la negociació que vol fer ell no la conec.

Pregunta: Qui ens està governant?
Resposta: Deixant de banda que els polítics només governen el que els deixen els "mercats", ens està governant un pacte entre PP i Lliga, que tenen 8 regidors i per tant ho fan en minoria.

Pregunta: Potser el problema no sigui al govern?
Resposta: Podria ser. Jo crec que el problema és el del batlle, que diu coses que no ha de dir. Segons les normes de la democràcia actual el batlle hauria de fer complir la voluntat majoritària del plenari (que suposadament és la del poble). Així que no li quedarà més remei que defensar que el camí és públic tot i que ell no ho vulgui. Tot això perquè el seu partit no té majoria absoluta ja que només ha tret el 24% dels vots del 63% de la gent que va anar a votar.

Pregunta: Es una mica "estrany" que un Batle que té una opinió diferente i oposada a la majoria de partits polítics representats en el ple municipal i a més governa amb minoria pugui defençar els interessos de la majoria de pollencins quan "personalment" no hi creu.
Resposta: crec que a això ja ho he anat contestant. És estrany perquè estem acostumats a les majories absolutes o als governs en majoria. Tenint un govern en minoria és el més lògic que passi això. Una altre possibilitat és que ell o altres grups formin un govern en majoria i així podríen defensar el que els propis partits del govern trobessin oportú (tot i que tractant-se de varis partits per força hi ha d'haver negociació entre ells i postures enfrontades). La darrera part de la pregunta: jo crec que ha de ser capaç de defensar els interessos dels pollencins tot i que no hi cregui. És la seva feina. I si no la vol fer, haurà de posar-hi remei: formant un govern majoritari, canviant d'opinió, delegant la negociació en algú que hi cregui, etc.

No se si hauré contestat bé. Esper que si.

Pepe

Re: L'educació d'adults és un dret.

Pepe | 14/12/2011, 09:36

Podies parlar més clar Joan?, em donava la impressió de que les teves preguntes eren retòriques.

Joan

Re: L'educació d'adults és un dret.

Joan | 14/12/2011, 09:19

Reiter comentari perquè veig que en els respostes (?) o els vostres comentaris me tirau pilotes fora.

Pepe

Re: L'educació d'adults és un dret.

Pepe | 14/12/2011, 09:13

Al tema de Ternelles el senyor batle s'hauria d'haver abstingut des del principi, la seva posició i les seves declaracions no ajuden res ni mica a la feina del misser que defensa els interessos dels ciutadans de Pollença.

Garci

Re: L'educació d'adults és un dret.

Garci | 14/12/2011, 08:53

Un govern ha d'estar format per persones que representen la ideologia dels seus respectius partits (en cas de que no tenguin majoria absoluta i governin sols) i s'han de posar d'acord. Si el batlle (PP, 5 regidors de 17), no es capaç de trobar a altres 4 regidors entre els que hi ha a l'ajuntament que pensin el mateix que ell, o ha de deixar de governar o ha de defensar el que pensa la majoria dels partits del ple (encara que no hi estigui d'acord).

Joan

Re: L'educació d'adults és un dret.

Joan | 14/12/2011, 08:12

Es una mica "estrany" que un Batle que té una opinió diferente i oposada a la majoria de partits polítics representats en el ple municipal i a més governa amb minoria pugui defençar els interessos de la majoria de pollencins quan "personalment" no hi creu. Això sembla absurt si a sobre diu que ha de "seguir negociant amb la propietat", quina serà aquesta negociació si ell ja ha publicitat que no està d´acord amb el recurs. Qui ens està governant?...., potser el problema no sigui al govern?.

Pepe

Re: L'educació d'adults és un dret.

Pepe | 13/12/2011, 07:53

Avui al Diario de Mallorca una bona notícia.

El Ayuntamiento decide presentar un recurso contra la sentencia sobre Ternelles
El alcalde asegura que seguirá negociando con la propiedad para evitar que el caso judicial se prolongue.

"...Cifre admite que la interposición de un recurso contra la sentencia va en contra de su propia opinión, aunque finalmente se ha optado por la continuación del conflicto judicial con la propiedad de Ternelles al no haber logrado un "amplio consenso" en el seno de la corporación municipal. En este sentido, el alcalde se muestra crítico con la actitud de determinados partidos con representación plenaria, que "ya se manifestaron a favor de presentar recurso antes incluso de escuchar los argumentos del letrado municipal, que explicó los pros y contras del recurso judicial"...

El que no diu el batle a la noticia és que l'opinió del misser de l'Ajuntament coincidia amb la nostra i la del PSM en el sentit que havia que recorre la sentència. Com bé va dir Ripoll una cosa són els plets entre particulars i una altra quan es representa l'administració pública

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/12/13/ayuntamiento-decide-presentar-recurso-sentencia-ternelles/727884.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb