URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La inconstitucionalitat del Govern del PP

Alternativa | 15 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Publicam un article del nostre company artanenc Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu publicar els vostres escrits a aquest bloc només ens els heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

El punt 3 de l’Article 3 de la sacrosanta i espanyolíssima Constitució diu exactament, (però, clar, en castellà): “La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció”.

Anem a pams: diu que les diferents llengües són una riquesa i un patrimoni cultural, com ho són el Museu del Prado, la Serra de Tramuntana, la Seu o el Quixot. Si esbuquessin el Prado o la Seu, s’atemptaria contra una riquesa que no té preu i un patrimoni cultural, un bé heretat del avantpassats (així defineix patrimoni el diccionari). Per tant, atacar la nostra llengua és un robatori d’una riquesa i una traïció al patrimoni cultural heretat. Si damunt hi afegim que hauria de ser especialment respectada i protegida, agredir-la i minoritzar-la a més de ser una insolència, és una inconstitucionalitat flagrant i per afegitó antiestatutari.

No basta l’espai que concedeix el diari per mostrar totes les agressions contra el català que va posant en marxa el govern del PP: Eliminació del dinamitzadors lingüístics, bilingüisme als Premis Ciutat de Palma (de Mallorca, no vos confonguéssiu), deixar de ser llengua vehicular a Cort, reducció del 57% al Cofuc, supressió de les subvencions ja compromeses a la premsa forana en català i a la OCB, enviar a filar estopa RTVMallorca, suprimir els doblatges de les pel·lícules en català (que TV3 oferia de franc i que per cert, també es podien veure en castellà...) I molts més greuges ofensius que no caben dins aquest espai i ni dins cap cap condret.

Per acabar-ho de confitar, la “inadmissible” favada (com diu l’UIB) i culejera de Cort de voler canviar el nom a Ciutat, que no treu cap en lloc i que també va contra l’Estatut. Així mateix són ganes de moure bues i munyir indiots per la cresta...

Vet aquí els defensors de la seguretat jurídica, que se passen per l’engonal la Constitució i l’Estatut d’Autonomia. I el Tribunal Constitucional espanyolíssim calla com un mort i, fent l’anguila, anirà ben alerta a posar mà de mestre a aquest desgavell.

 

Comentaris

Paquito

mu vien hixigo

Paquito | 17/12/2011, 13:38

Eso Ichigo, dales canya, luchadores y democratas como tu es lo que necesita Pollença para salir adelante, tus expresiones de alto valor intelectual le dan a este blog el punto de intelectualidad del que adolece.

Paco

Re: La inconstitucionalitat del Govern del PP

Paco | 15/12/2011, 22:55

esto del copiarypegar es fantastico: en can llobera se proyectan 32 plazas de aparcamiento, de las cuales 16 en el interior y 4 para minusvalidos

Alternativa per Pollença

Avui al BOIB

Alternativa per Pollença | 15/12/2011, 21:19

Ajuntament de Pollença
Num. 25552
Aprovat inicialment el projecte bàsic i executiu de l’obra de ‘Canvi de
coberta, millora d’accessibilitat i instal·lacions a Ca’n Llobera’ redactat per l’arquitecte
Sr. Xavier Oliver Simarro (núm. col·legiat: 292941) mitjançant resolució
de Batlia núm. 1015 de dia 9 de desembre de 2011, es sotmet l’esmentat projecte
tècnic a exposició pública pel termini de 15 dies comptats a partir del
següent al de la publicació d’aquest anunci en el BOIB, per tal que pugui examinar-
se i, en el seu cas, ser formulades les al·legacions pertinents, conformement
amb allò que preveu l’article 149.1 de la llei 20/2006, de 15 de desembre,
municipal i de règim local de les Illes Balears, tot significant que el projecte
s’entendrà definitivament aprovat en el cas de que no es presentin al·legacions
en legal forma.
Pollença, 9 de desembre de 2011
EL BATLE, Bartomeu Cifre Ochogavía.

Pepe

Re: La inconstitucionalitat del Govern del PP

Pepe | 15/12/2011, 18:09

Aquest és l'enllaç
h
ttps://docs.google.com/open?id=18aW-06-Dw7u3GKeAEIT2HlYDksPyjFsSu756nY0IkcC3y4CNiN8JyMiYY5c7

Joan

Re: La inconstitucionalitat del Govern del PP

Joan | 15/12/2011, 17:52

Es pot accedir a aquest esborrany a traves de la web o el podeu publicar?

Pepe

Re: La inconstitucionalitat del Govern del PP

Pepe | 15/12/2011, 15:10

Respecte a l'article d'avui (gràcies Mariano), és evident el pes de personatges com en Carlos Delgado o en Jorge Campos al PP balera, en pocs mesos el retrocés del català ha estat més que evident. Un detall més avui mateix hem rebut per part de la FELIB l'esborrany de la Llei del Turisme de les Illes Balears, en castellà..

Pepe

Re: La inconstitucionalitat del Govern del PP

Pepe | 15/12/2011, 13:52

Fa uns dies va haver una reunió de la Junta de Portaveus per parlar del tema de la disciplina urbanística i s'ens va demanar discreció. La reunió va ser fonamentalment una exposició de la seva idea sobre el tema del senyor batle, suposadament hauria d'haver un altra reunió per a que els diferents grups poguéssim dir la nostra... però el batle ja ha sortit a la premsa dient la seva. El concepte de discreció i consens del batle és com mínim peculiar. l'enllaç de la notícia.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-alcalde-de-pollen-a-pide-al-govern-abrir-un-nuevo-plazo-para-autorizar-viviendas-vacacionales.html

Alternativa per Pollença

Re: La inconstitucionalitat del Govern del PP

Alternativa per Pollença | 15/12/2011, 13:46

Al diari Ultima Hora.
El alcalde de Pollença pide al Govern abrir un nuevo plazo para autorizar viviendas vacacionales
El proceso de regularización de estos establecimientos turísticos, al que se acogieron más de 700 familias, se cerró en el año 2007

Ichigo

¿Turrón de Suchard?

Ichigo | 15/12/2011, 13:16

Turrón @Suchard_es: utilizad chocolate de Comercio Justo #elCacaodeSuchard
Suchard no garantiza que el cultivo y la producción de su cacao no se haga con niños o en penosas condiciones de trabajo. Exígele que lo haga.
font: actuable.es/peticiones/turron-suchard_es-utiliza-chocolate-comercio-justo
Jo ja havia signat aquesta petició. I voltros?

Ichigo

Re: La inconstitucionalitat del Govern del PP

Ichigo | 15/12/2011, 09:05

Així és el PP: violador de tot dret existent, defensor de privilegis, traïdor a Espanya i al Món sencer. Més que res, un partit dictatorial.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb