URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El plusvaliazo

Alternativa | 16 Desembre, 2011 07:00

  Hem presentat al·legacions contra la modificació de l'ordenança de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, les plusvàlues. Aquesta modificació suposa una pujada brutal, un “plusvaliazo”; segons l’antiguitat de la casa la pujada podia arribar a ser d’ un 40,50%, essent la mitjana de l’increment d’un 34,5 %, el que consideram una exageració i un despropòsit a l’actual situació econòmica.

A l’any 2007 es va procedir a la revisió dels valors cadastrals de Pollença amb un notable increment. Aquests valors serveixen de base per calcular l’import d’aquest tribut del que parlam. Per això, durant quatre anys es va fer una reducció dels valors cadastrals del 45% (tampoc era massa generós, ja que es podia fer una reducció de fins un 60%) a l’hora de calcular l’impost. Dia 1 de gener de 2012 finalitza aquesta reducció. Per evitar que les quotes s’arribessin a duplicar, l’equip de govern va proposar passar el tipus aplicable del 22 al 17%, així i tot hem fet càlculs amb tres casos reals de compravendes actuals a Pollença i la pujada de l’impost és brutal, un autèntic “plusvaliazo”:

  • A un habitatge amb més de 20 anys de diferència entre la compra i la venda, actualment es pagarien 5.386.92 €. Amb la nova ordenança es pagarien 7.568.40 €. Un increment del  40,50%

  • A un habitatge amb 8 anys de diferència entre la compra i la venda, actualment es pagarien 839,87€. Amb la nova ordenança es pagarien
    1.077,38€. Un increment del  28,28%

  • A un habitatge amb 11 anys de diferència entre la compra i la venda, actualment es pagarien 2.397,82 euros. Amb la nova ordenança es pagarien 3.215,71 euros. Un increment del 34,11%

Pensam que l’actual situació econòmica que vivim ha copejat molt fort al teixit comercial del nostre municipi i un dels sectors més afectat és sense dubte l’immobiliari. Aquesta setmana mateix s’informava de que la compravenda de cases a les Balears ha experimentat durant el mes d’octubre un descens del 18,2% respecte del mateix mes de l’any anterior. L’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana no deixa de ser un impost que incrementa el valor de venda de l’immoble en qüestió. Malgrat dins la seva normativa l’impost sigui a càrrec del venedor, és normal que durant la negociació de la compravenda de l’immoble l’impost passi a càrrec del comprador. És per això que considerem que l’increment d’un 34,5% de mitja d’aquest impost és una exageració, un despropòsit i un entrebanc molt important a l’activitat de compravenda d’immobles.

El que demanam a les nostres al·legacions és que el tipus de gravamen proposat per l’equip de govern d’un 17% sigui reduït a un 14%,  per a que  la pujada sigui petita i en consonància amb la situació de crisi actual. 

 

 


 


Miguel Sánchez Vives,en representació del grup municipal Alternativa, del que és portaveu suplent, que estant en període de exposició pública la nova ordenança reguladora de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana fa la següent

 

AL.LEGACIÓ

 

L’actual situació econòmica que vivim al on en general i a Pollença en particular ha copejat molt fort al teixit comercial del nostre municipi, un dels sectors més afectat és sense dubte és l’immobiliari que ha vist com una gran quantitat d’oficines d’aquest tipus han anat tancant les seves portes durant sobretot els darrers quatre anys.

L’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana no deixa de ser un impost que incrementa el valor de venda de l’immoble en qüestió malgrat dins la seva normativa sigui a càrrec del venedor, impost que passa a càrrec del comprador durant la negociació de la compravenda de l’immoble. És per això que considerem que l’increment d’un 34.5% de mitja sempre segons els nostres càlculs no deixa de ser un entrebanc més a l’activitat de compravenda d’immobles.

Per això

SOLICITA

 

Que donin per presentat aquest escrit en temps i forma i reconsiderin el tipus de gravamen al 17% que pretenen imposar per un tipus de gravamen del 14% que deixaria més o manco com ara les quantitats a pagar pels corresponents subjectes passius.









Miguel Sánchez Vives.


Comentaris

Paco

Re: El plusvaliazo

Paco | 16/12/2011, 21:58

creo que te has colado con la ley sinde

Ichigo

NO a la Llei Sinde

Ichigo | 16/12/2011, 15:12

Dejemos claro que no queremos la Ley Sinde
Firma para parar la Ley Sinde que va mañana al consejo de ministros, que permitiría cerrar webs con películas y series online, NO A LA CENSURA EN INTERNET!

Como bien sabéis casi todos, hace un tiempo largo se debatió en el gobierno sobre la implantación de una ley llamada Ley Sinde (que lleva el apellido de la que la presentó, Ángeles-Gonzáles Sinde, ministra de cultura).

Para los que no sepáis de que va la movida, esta ley permitiría al gobierno cerrar cualquier web en la que se puedan ver de forma on-line series, películas, documentales, etc. Esto es censura al único lugar de libertad de expresión plena que nos queda: Internet.

No podemos permitir que esto suceda, la ley se presenta mañana en el consejo de ministros y se esta acelerando su gestión para ser aprobada cuanto antes, por ello firma para intentar parar entre todos este golpe contra la libertad y la libre expresión.
font:actuable.es/peticiones/dejemos-claro-no-queremos-ley-sinde
Jo ja he signat aquesta petició. I voltros?

Joan Rafel Covas

Re: El plusvaliazo

Joan Rafel Covas | 16/12/2011, 14:00

Es clar que si que és més important. Però com he dir una cosa no lleva l'altre i hem d'anar alerta en que una situació de crisis que en algunes famílies pot ser dramàtic serveixi d'excusa per fer i desfer sense criteri ni consultar als entesos en la materia. I això desgraciadament esta passant a nivell autònomic i també local.
La crisi ha de ser una motivació per fer feina i cercar solucions i una una justificació per a qualsevol acta.

Garci

Re: El plusvaliazo

Garci | 16/12/2011, 13:53

Crec que l'article està ben clar el que passa amb les plusvalues, no fa falta explicar-t'ho crec. També sé què és cultura i per això mateix he quedat escarrufat de veure com s'han tret les coses de mare amb el tema dels xeremiers: son els millors, però no els únics i la festa seguirà i evolucionarà, com passa amb la cultura de tots els pobles, i la seguirem estimant (no entraré aquí en els diferents nivells o accepcions de la paraula o concepte cultura: educació, pensament, acció, estris materials, costums...).
Per cert, m'agrada el circ i tenc amics que hi fan feina.
Per altre part, estima un "paradigma polític" és absurd i típic dels totalitarismes. La política no son colors, sigles o líders als que es pugui estimar, sinó que hauria de ser (almenys jo ho entenc així) una cosa racional.

Estic totalment d'acord amb tu Joan Rafel. Però no per això hem de baixar els braços, sinó que hem d'intentar reaccionar i fer reaccionar. Me ratific, és molt més important arribar a final de mes que si les xeremies sonen millor o pitjor el dia de Sant Antoni.

Joan Rafel Covas

Re: El plusvaliazo

Joan Rafel Covas | 16/12/2011, 13:31

El tema de les pujades d'imposts i/o taxes sempre du controvèrsia, a qui afecta, en quin moment es produeix... Ara bé la gent en aquets casos sols sol reaccionar quan li toca pagar. Es trist però així és.
Així i tot pel que fa al tema xeremiers. Un tema no deixa de tenir importància perquè n'hi hagui un altre que també ho sigui.

IN-Cultura

Garci

IN-Cultura | 16/12/2011, 13:02

Meam i d'això de les plusvalués tu que ens pots explicar?
I de cultura?
I del circ que en sou tan aficionats?
Tu saps que és estimar una cultura... o només estimam paradigmes polítics?

Garci

Re: El plusvaliazo

Garci | 16/12/2011, 12:15

Mira que haver-hi tants comentaris per una cosa i no haver-ni per un tema com les plusvalúes, que haurem de pagar gairebé tots els pollencins i que s'han encarit un 40%...

Si l'únic que volem és omplir-nos la boca amb la paraula CULTURA però no som capaços de reaccionar per altres coses estem arreglats. Vaja poble.

Com deien per aquí: pan y circo!

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 16/12/2011, 10:05

Avui a les 20.00 hores, al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya, es farà la Diada del 31 de Desembre a Pollença. Consistirà en una taula titulada "La creació literària a Mallorca", amb Bartomeu J. Barceló, escriptor; Gabriel Janer Manila, escriptor; Lleonard Muntaner, editor; i Margalida Tous, periodista. La moderació anirà a càrrec de Margalida Plomer, bibliotecària. Posteriorment, hi haurà la lectura del Manifest del 31 de Desembre i un brindis de Nadal amb cava de l'Obra Cultural Balear. L'organització és de l'OCB de Pollença.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb