URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nou director artístic del Festival de Pollença

Alternativa | 22 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

A la Junta de Govern d’aquest passat dimarts (de la que farem el corresponent article) a proposta de la regidora de Cultura, na Malena Estrany, vam aprovar la contractació d’en Joan Valent com nou director artístic del Festival de Pollença. El seu curriculum el podeu consultar a la seva pàgina web .

A la seva proposta el nou director artístic del Festival es proposa el manteniment del prestigi del Festival, la presentació d’espectacles de nova creació amb un alt nivell artístic, recollir al Festival altres expressions artístiques com el cinema, les arts plàstiques o la literatura i l’obertura de part del Festival a la ciutadania fent-ho més accessible i popular. La idea és involucrar el poble en el festival fent activitats paral.leles durant les setmanes que pugui durar el festival a llocs emblemàtics de Pollença. També es mourà per aconseguir patrocinadors privats perquè el festival costi el menys possible a l'Ajuntament.

La remuneració del nou director artístic serà de 18.000 euros més IVA i s’encarregarà del control de producció i organització dels esdeveniments i promoció.. Disseny artístic dels programes del festival, desenvolupament del pla de promoció i màrqueting del Festival en mitjans de comunicació. Cal  recordar que l’anterior director artístic, el va ser entre 2007 i 2011 sense cap contracte signat i per un cost molt superior al nou director artístic. Només enguany, al 2011 se li va fer un contracte privat.

Ara cal que l’equip de govern en compliment de la moció de l’oposició aprovada en setembre reclami al senyor conseller de turisme, en Carlos Delgado, el compliment de la seva paraula i recuperar les ajudes econòmiques per la 50 edició del Festival, ja realitzada. Aixó com aconseguir la implicació i col·laboració de la conselleria de Turisme en les futures edicions del Festival, donat  el seu important paper com a element promocional de les Illes Balears i referent musical dins i fora de Mallorca (article i moció).

  JOAN VALENT -ARA MALIKIA. Quatre estacions. Tardor.

 

Comentaris

Pepe

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Pepe | 23/12/2011, 17:56

Jaume S. pens que el tema està esgotat. Com diem els historiadors cal coneixer el passat per entendre el present i canviar el futur. estic segut que les coses es faran millor al futur i esper que la teva negra previsió de "RIP festival" no sigui una realitat.

Jaume S.

RIP Festival

Jaume S. | 23/12/2011, 09:42

Això que fas es diu "pelotas fuera", quan superaràs el passat? ningú te dius res del passat, sols l´utilitzes tu per "justificar" les teves actuacions. Assumeix responsabilitats, això es governar o participar dins un organ executiu municipal, com vulguis.

Pepe

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Pepe | 23/12/2011, 09:02

Xavier,he donat explicacions i arguments, i igualment tinc tot el dret del món a criticar la hipocresia dels que han permès greus irregularitats al Festival investigades per la fiscalia i ara s'esquincen les vestidures per què no se les ha informat abans del nomenament del que no deixa de ser un càrrec de confiança.

Pepe

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Pepe | 23/12/2011, 08:58

Jaume S, per tu són excuses, per mi són explicacions.Dir que aquesta contractació està al mateix nivell que l'anterior és no volero no tenir capacitat per entendre tot el que he explicat.
Els altres no van fer el mateix, els altres van fer una al·legalitat total que ha durat quatre anys.
En Joan Valent ha estat nomenat per una any, a final del Festival podrem valorar la seva feina.
La feina d'en Joan Pons com director artístic té molt d'ombres que pens no mereix la pena treure ara a la llum.

En general les dinàmiques de gestió d'aquest Ajuntament són lamentables. No és pot passar de la prehistòria al Renaixement en mesos. La contractació d'en Joan Valent és millorable però està a anys llum de l'anterior, igual que la informació que teniu ara de les Juntes està a molta distància de l'anterior.

Xavier

R.I.P. Festival

Xavier | 23/12/2011, 08:52

Pepe, quan dius "El que no és de rebut és que intenten donar lliçons els que no van dir res quan l'anterior director artístic del Festival, que va ser triat sense cap tipus de consens i d'una forma que va acabar amb un contenciós administratiu" te deus referir al que hi havia avans de Joan Pons. Si per desqualificar als que te critiquen has de fer servir l'argument del "y tu mas", apaga y vamonos. Rebat els arguments no als que argumenten.

Jaume S.

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Jaume S. | 23/12/2011, 08:29

Pepe...moltes excuses. Amb el que dius reconeixes posar-te al mateix nivell que els que t´han precedit, si dius que els altres varen fer el mateix a l´hora d´anomenar el Director del Festival. No entraré a comparar el senyor Pons amb el senyor Valent, sobretot musicalment, es comparar "pets amb merda". El senyor Pons es un gran referent de la cultura musical i se tractava d´un Festival de Música, el senyor Valent, es un referent per altra tipus d´activitats culturals, es a dir per un altra tipus de Festival. No sols s´ha canviat un Director, s´ha canviat el Festival. I tot això ho ha decidit una sola persona. I tu?, ara ens contes que el funcionament de la Junta de Govern no es adequat, etc.... però tú si hi participes ho acceptes i hauries d´assumir també la responsabilitat de la actuació. Per cert, ja veus la lleiltat de la regidora de cultura, a la que tan justifiques.

Pepe

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Pepe | 23/12/2011, 07:47

La decisió de triar al director artístic i no consultar la seva contractació és de la regidora de cultura. Pens que el tenia que haver fet. Aquest és motiu suficient per votar en contra a la Junta de Govern?Vaig pensar que no, aquesta és la meva responsabilitat.
El que no és de rebut és que intenten donar lliçons els que no van dir res quan l'anterior director artístic del Festival, que va ser triat sense cap tipus de consens i d'una forma que va acabar amb un contenciós administratiu, exercia el seu càrrec sense contracte,per més del doble de doblers que l'actual i va ser presentat al Patronat un mes més tard de la seva contractació.

Respecte a l'ordre del dia no és que diga poca cosa, no diu res, sempre és igual a l'enllaç tens un exemple;
h
ttps://docs.google.com/open?id=1P7XXpsTHI18srPq2xYs1QTd3lzrnfk7c365qqPwNZLqRRNhVWW_Kg2_7RcCE
Com bé dius "Paco" els acord que s'han de prendre a la Junta haurien d'estar a la nostra disposició amb una antelació mínima de 48 hores, però en la realitat no és així.Hem demanat millorar aquest tema des de la primera Junta a la que hem assistit i em consta que s'està intentant fer.

Paco

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Paco | 22/12/2011, 23:55

aunque el orden del dia diga poca cosa, debes poder consultar los acuerdos que se pretendan tomar con una antelación mínima de 48 hoiras, salvo que sea algo expresamente declarado de urgencia
es mas o menos asi?

Paco

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Paco | 22/12/2011, 23:54

o sea, que te iba bien que se le contratase sin decir nada al resto de partidos; de escondidas, vamos, porque no se trata de consensuar el nombramioento, sino de tenerlos informados

Pepe

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Pepe | 22/12/2011, 22:13

L'ordre del dia de les Juntes de govern no concreta absolutament res; només diu Urbanisme,Hisenda...
Respecte al tema que ens ocupa el divendres 16 la regidora em va informar de que presentaria la contractació del senyor Valent a la Junta de Govern del dimarts 20. Al mateix temps em va demanar que no fos difusió de la notícia fins després de la Junta . M'en vaig adonar de la seva presentació a la premsa igual que la resta de grups de l'oposició quan s'ens va enviar un correu a posteriori de la mateixa.

Catalina M.

POLLENÇA UN POBLE DE MERDA

Catalina M. | 22/12/2011, 22:01

Sou un merdes la mejoria que vos queixau per queixar, sense aportar res positiu, ni a n'aquest ni a cap tema. Aquí tot el que fa coses sel critica. I tu, que putas has fet en benefici del poble, en benefici de tots?
Quantes empreses pollencines han ajudat a patrocinar el festival? Als restaurants de la plaça els hi va molt bé que hi hagi concerts al Claustre, però quans d'ells han ajudat a patrocinar el Festival? Cap! Aquesta és la trista resposta.
Si creus que tu ho faries millor poset al capdavant, dona pases, dona suport, ajuda, dona costat però deixa de vomitar merda aquí i al puta fil directe de merda

Paco

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Paco | 22/12/2011, 21:39

efectivamente, pepe, como miembro de la junta de gobierno, no se supone que te deben pasar el orden del dia con la antelacion suficiente (supongo que hay un plazo legal) para que puedas estudiarte lo que alli se va a tratar?

Quin ous!

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Quin ous! | 22/12/2011, 21:30

Sánchez tu deus ser caragol... A vegades pareix que te costa arribar...

Admirador secret

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Admirador secret | 22/12/2011, 21:10

No crec que si havies de ser el llaç entre l'equip de govern i l'oposició com has volgut vendre "Urxella" sigui el canal adequat per comunicar-te amb l'oposició. Es mes això era a posteriori de la presa de la desició. Me faràs creure que tu no tens informació abans de les juntes, com a membre que ets?

Pepe

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Pepe | 22/12/2011, 20:52

Dos dies després de la Junta de Govern tens un article amb la informació que disposam sobre el contracte, em sap greu no haver-ho publicat ahir però ja havia un article. D'amagar res de res.

Admirador secret

Craks

Admirador secret | 22/12/2011, 18:25

Sou uns craks aquets de la plana major de A (Sánchez i Garcias en totes les seves vertents).
Hi sou hora de justificar lo que fins ara condemnau i també girant la vela cap allà on us bufa el vent.
També posant en boca d'altres el que voleu que la gent es pensi que han dit. Cap comentarista a dubtat de la figura de Valent a nivell cultural. Sinó de les formes empreades i de la "Pinza alternativa" estant a junta de govern i per tant votant coses que des de l'oposició criticava i que ara des de la mateixa no critica.
També varem veure com predicaveu les bondats que suposaria per la resta de l'oposició el fet que A estàs dins la Junta. Ja que tendrien informació mes transparent, veraç i al dia... Pel que es llegeix al Castell ido sou un mentiders... Be ho heu duit d'amagat.
Lo dit sou uns craks!

llanero solitario

Els nostres padrins vàren evol·lucionar?

llanero solitario | 22/12/2011, 18:09

Volia aportar la meva opinió.

No sé si en Joan Valent és el més idoni per a ocupar la plaça com a director del festival. Però hi ha alguns comentaris que són de película d'humor i ningú se'ls pot prendre seriosament.

N'hi havia un de molt bó que deia que si en Philip Newman sortís de la seva tomba, no li agradaria en el que es vol convertir el Festival. Jo pens que en Philip Newman era un avançat en el seu temps i que cercava fer alguna activitat atractiva per al seu entorn. Dins un poble de gent tancada, que no veia més enllà que anar de casa a la feina i de la feina a casa. Ara que el festival té èxit i que ha durat tants d'anys, aquests mateixos van de pseudoculturals inamovibles. I crec que l'esperit del festival no és per a conservadors que no evolucionen amb la societat. Aquests crec que han de quedar apart. Dir que en Philip Newman, segurament aplaudiria l'acció de regenerar el festival, no domés amb musica, sinó que afegiria cinema i literatura.

Deixem de dir dois i entenguem que si la gent va en cotxe és perquè s'ha evolucionat. O és que qualcú encara va de Pollença a Palma en carretó i somereta?

Miquel Sánchez

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Miquel Sánchez | 22/12/2011, 17:18

Quan interessa són ous i quan no garagols !!!

Ousambcaragols

Professional

Ousambcaragols | 22/12/2011, 17:01

Mira a Miquel. No hem de mesclar ous amb caragols. Segurament a Pollença hi ha gent capacitada per dirigir el festival de músics de Pollença , o no. Lo que es segur és que almanco a Pollença hi ha 5 persones amb estudis superiors de Música acabats. Pertant músics professionals. Segur que en saben un poquet de Música aquets. Se'ls ha consultat? Segur que mes que na Malena i en Llobeta en saben de calle.

Però per altre banda cap d'aquets músics ho es amb la especialitat de Música tradicional. Per tant a Pollença només tenim xeremiers AFICIONATS per tant cap amb una titulació amb la materia i cap si guanya la vida.

Creus que xerrar dels dos mateixos casos?

Però per girar truites i dir tonteries no es necessita titulació professional sinos no faltaria feina a Pollença.

Garci

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Garci | 22/12/2011, 16:20

No hagués estat de més cercar consens entre els grups polítics i les persones vinculades al Festival. Possiblement amb les explicacions oportunes i veient el currículum i el cost (que s'ha reduit a gairebé un terç), el consens s'hauria pogut trobar. Les formes fallen a aquest equip de govern... i molt!

Miquel Sánchez

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Miquel Sánchez | 22/12/2011, 15:22

Estic realment impressionat pel nivell cultural que tenen alguns comentaristes d'aquest i d'altres blocs elogiant el talent del senyor Joan Valent però criticant la decisió de la regidora i criticant l'aprovació de la contractació per part de la Junta de Govern (en Pepe just comprova que el procediment sigui correcte), per desgràcia jo estic amb la nefasta influència d'en Ramon Faveta i del Fantasma de la opera, perquè la primera notícia de la existència del Sr. Valent va ser ahir quan va ser nomenat director del festival, supòs que com alguns altres que ara "no duben de la vàlua d'aquest bon senyor" i com jo varen tenir ahir la primera notícia de la seva existència.

I mira per on, quan es volen posar pollencins al front d'algun projecte, boten els defensors de la qualitat exigint que vengen els millor, i ara que es troba que ha de venir el millor, diem que a Pollença hi ha gent capacitada, si la questió es fer el contrari, malgrat no pugi estar d'acord amb la forma de fer les coses.

Ichigo

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Ichigo | 22/12/2011, 12:14

cht. I Eu Moll té el cinquè premi (60000 laros a la sèrie).
www.diariodemallorca.es/mallorca/2011/12/22/34001-premiado-puerto-pollenca/730438.html

Ichigo

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Ichigo | 22/12/2011, 12:00

Una altra cosa: Sabéu que el poblet de Grañén ha guanyat el Gordo de Navidad? Ho veureu aquí mateix:
www.adn.es/lavida/20111222/NWS-0284-loteria-gordo-grinan-suerte-navidad.html

Ichigo

Re: Nou director artístic del Festival de Pollença

Ichigo | 22/12/2011, 10:21

Ufff!! Estic salvat... pels péls. Però no hem de cantar victòria encara. Ja s'ha aplaçat, supós, la votació a les lleis SOPA i PIPA. Ens diuen que molt aviat dita proposta està quasi morta. Hem de continuar amb aquesta lluita, inclós si la llei es modifica. Si s'hagués aprovada ahir, no només s'hauria acabat l'esperança a Internet, sinó també s'acabaria EEUU. La 'Obama Girl' que donava suport a Obama ja havia dit que si això passés, Obama s'arriscaria a perdre les eleccions de 2012.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb