URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLVII) GEO-berenar Manacor.

Alternativa | 25 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja sabeu que l’AGEIB (l’Associació de Geòlegs de les Illes Balears) organitza periòdicament GEO-berenars, que són trobades informals obertes a persones interessades en la geologia, on se discuteix sobre temes relacionats i després del berenar se visita algun aflorament interessant. En Guillem Mas Gornals és qui s’encarrega de fer-ho possible.

En aquesta ocasió la taulada s’ha feta a Son Sureda Ric, al terme de Manacor. És una possessió ben antiga, al repartiment tocà a Nuno Sanç i des d’aquells temps fins ara ha patit diferents  transformacions. Les cases actuals són del segle XVIII i estan molt ben conservades, mantenen el caràcter de la possessió mallorquina del seu temps. No fa molt i a rel d’unes petites obres de manteniment, s’ha descobert un portal del segle XV. També hi ha una capella construïda al 1828, regal del llavors propietari Jaume Mas al seu fill Fra Julià.

Avui en dia Son Sureda Ric és una petita explotació de ramat oví i porcí però el més interessant és la petita bodega que produeix unes deu mil botelles de vi negre a l’any. Les diferents varietats de ceps  són de la mateixa finca que varen ser plantats fa uns anys. Se sap que fa tres-cents anys s’hi cultivava vinya en aquesta finca, les ara recuperades bodega i cup podrien tenir aquesta edat.

Idò a la clasta ens muntaren una taula plena de bon menjar i ens encetaren un grapat de botelles del seu vi, del que donam fe de la seva alta qualitat. Després de l’atapeïment comencen les xerrades sobre geologia i un pic s’han fet les habituals fotos ens preparam per fer la visita de camp que en aquesta ocasió començarà per la Pedrera de la Sínia Nova que està a uns pocs quilòmetres d’on som.   

Un pic a la pedrera feim una volta per l’explotació observant màquines i els sistemes d’extracció. A un dels costats en Gillem mostra i explica sobre la discontinuïtat del basament secundari  eolianites plioquaternàries, les eolianites són les dunes que se formaren quan el  vent acumulà l'arena a zones que poden estar relativament allunyades de l’actual costa, posteriorment cristal·litzà i se formà aquest tipus de marès. Continuam el recorregut, llavors a diferents punts observam com el marès canvia de cop i volta de ser molt fluix, a tot seguit ser molt fort i aquí hi torna haver debat per les diferents opinions sobre aquest fenomen. Després de vists tots els punts interessants ens preparam per anar al següent lloc que torna a estar a pocs quilòmetres.

Ara som a una rotonda de la via de circumval·lació de Manacor, aprofitant que les excavacions que se feren per a construir-la han deixat al descobert les diferents capes del terreny i on en Guillem ens mostra els afloraments del Serraval·lià Lacunar, això ens situa quan Mallorca tenia una forma molt diferent a la d’ara i estava formada per un grapat d’illes més petites. Resulta molt interessant entendre els processos de formació de l’illa i poder veure alguns dels diferents nivells.

                                                                                               ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Trescant pel món (CLVII) GEO-berenar Manacor.

Pepe | 26/12/2011, 18:39

Efectivament JRV i ara és un bon moment per tornar a presentar aquesta moció.
La moció la vam presentar a juliol del 2008, tota la resta de partits van votar en contra (el regidor del PSM, en Biel no va ser a aquest ple).
La moció demanava:

L'Ajuntament de Pollença inclourà en tot tipus de contractes públics, plecs de condicions de concursos o instruments equivalents, la garantia de remuneració mínima de 14.000 euros bruts anuals per als treballadors que, ocupant les activitats contingudes en la contracta, concurs o instrument similar, depenguin de l'empresa o entitat que opta a la mateixa.

2 . L'Ajuntament de Pollença procurarà amb tots els mitjans al seu abast, que les contractes en vigor de serveis públics externalitzats, incloguin la garantia de remuneració mínima de 14.000 euros bruts anuals pels treballadors que, ocupant les activitats contingudes en la contracta, depenguin de l'empresa o entitat que presta la mateixa.

h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/55735

jrv

Recordança...

jrv | 26/12/2011, 11:48

Me sembla que a la passada legislatura, fou Alternativa qui va presentar un prec o moció al Ple, on és demanava que el sou MÏNIM a cobrar per qualsevol empleat o funcionari municipal fos de 1000€ mensuals, talment fou acordat a altres ajuntaments. Com sigui que no tinc record de qui hi va votar a favor o en contra tal volta ho podrieu publicar a aquest blog.

Pepe

Re: Trescant pel món (CLVII) GEO-berenar Manacor.

Pepe | 26/12/2011, 09:11

Gràcies "dudas", UGT és qui va posar el recurs i ens ha enviat la sentència.
Al seu dia vam votar contra aquest acord i vam presentar al·legacions. La secretària també va informar contra aquests complements...Tot sense resultat ni resposta per part del regidor d'hisenda. Esper que ara no es presenti recurs.

Dudas

Re: Trescant pel món (CLVII) GEO-berenar Manacor.

Dudas | 25/12/2011, 18:56

Sentencia del Tribunal de Justicia que anula el acuerdo del Pleno que otorgaba un complemento a dos auxiliares. Recurrirá el Sr. Batle la sentencia que obliga a devolver el dinero. Gastaremos dinero publico en juicios y dejaremos de cobrar ese dinero injustamente pagado?

ARFV

Re: Trescant pel món (CLVII) GEO-berenar Manacor.

ARFV | 25/12/2011, 18:29

Gràcies Pepe, molts d'anys i molta salut per a tothom.

Alternativa per Pollença

Re: Trescant pel món (CLVII) GEO-berenar Manacor.

Alternativa per Pollença | 25/12/2011, 13:51

Avui
Una empresa externa realizará una auditoría económica.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/12/25/empresa-externa-realizara-auditoria-economica/730955.html

Ahir

Los funcionarios dejarán de cobrar el complemento de productividad mensualmente

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/12/24/funcionarios-dejaran-cobrar-complemento-productividad-mensualmente/730824.html

Pepe

Re: Trescant pel món (CLVII) GEO-berenar Manacor.

Pepe | 25/12/2011, 13:13

Curiosament vam publicar aquest tema de la productivitat el divendres, abans que a la premsa i ningú va dir res.
Estic totalment d'acord amb el teu comentari treballador i no només farem feina per uns sous més justs a la Junta de Govern sinó al ple.

Pepe

Re: Trescant pel món (CLVII) GEO-berenar Manacor.

Pepe | 25/12/2011, 13:06

Bon article i bones festes Toni.

Treballador de l'Ajuntament

Re: Trescant pel món (CLVII) GEO-berenar Manacor.

Treballador de l'Ajuntament | 25/12/2011, 12:07

He vist que xerren de vosaltres a un altre bloc i volia dir el matex que ja he dit.

La productivitat hauria de ser un incentiu per a augmentar la producció no una part de la miserable paga que cobram. Hi ha companyeros que fan molta menos feina que jo i que tenen la mateixa categoria i cobren la productivitat igual. El que han de fer és pujar-nos el sou i deixar-se de tonteries de productivitat, plusos i altres històries que ens facin creure que tenim un bon sou quan no el tenim. Volem un sou digne i no limosnas!

La propera junta podríeu dir això.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb