URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Alternativa | 27 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ordre del dia del proper ple extraordinari del dijous 29 de desembre a les 9:00h.Els comentaris dels punts es fonamenten en la comissió informativa que es va fer el passat dijous.


1- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal de la taxa per l'assistència al projecte socioeducatiu "Escola Viva" del Port de Pollença.

A aquestes taxes només havia presentat al·legacions el PSM, però al haver estat presentades fora de termini l’equip de govern ni tan sols les ha considerat, el que no ens sembla correcte.

2- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l'establiment  de l'ordenança reguladora dels preus públics de l'Escola d'Adults de Pollença.

 

A aquestes taxes haviem presentat al·legacions (article), a l’igual que  el PSM. L’equip de govern va rebutjar la major part de les al·legacions indicant que l’import dels preus públics ha de cobrir com a mínim el cost del servei prestat o de  l’activitat realitzada. Només es van mostrar partidaris d’estudiar la gratuïtat del curs d’acollida linguïstica en català.

Consideram que l’equip de govern ha de tenir en compte que quan existeixen raons socials, o d’interès públic que així  l’aconsellen, es poden fixar preus públics per baix  del límit previst. I que  com mínim als preus dels cursos de l'escola d'adults d'alfabetització nivell 1 i nivell 2, i acollida lingüístiques en castellà s’hauria de considerar els 50 euros com una fiança que es tornarà  als alumnes que acabin satisfactòriament els cursos.


3- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per recollida i tractament de residus

A aquestes taxes haviem presentat al·legacions (article), a l’igual que  el PSM, CxI i Esquerra A partir d’aquestes al·legacions van detectar diversos errors en la memòria de la modificació de les taxes. Per altra part es van comprometre a assumir diferents al·legacions per les taxes del 2013, ja que en aquest moment no n’hi ha temps material per realitzar-les per falta d’informació o mitjans. Es revisaran diverses categories, s’està fent feina per cobrar a la Base, millores a la deixalleria ... i s’iniciarà el pla amb l’objectiu d'assolir majors proporcions de reciclatge i millorar els aspectes qualitatius de la gestió dels residus als generadors singulars qualificats. Una feina que ha donat molt bons resultats a Sant Llorenç de Cardassar (estalviant-se 120.000¬ anuals per la reducció dels fems que s'envien a la incineradora)(informe 2010)


4- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora d l'impost sobre l'increment de valor de terrenys de naturalesa úrban.

A aquestes taxes haviem presentat al·legacions (article), a l’igual que  el PSM,  i Esquerra. L’equip de govern va acceptar una rebaixa del 75% de l’impost en cas de donació o herència, per a ús com hagitatge habitual dels hereus o beneficiats. Respecte a la nostra petició de baixa el tipus de gravamen del 17 al 14%, només van acceptar reduir el tipus a un 16%.


5- Nomenament de volcals representants municipals a la Junta Rectora del Consorci d'Aigües de Pollença

No havia constància de que aquesta Junta s’hagi reunit mai, l’oposició tenim dos membres que serien Mª del Mar del PSOE i Tomeu del PSM.


6- Aprovació, si procedeix, de la modificació del conveni de col.laboració entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença per a la gestió del SEPREISAL signat dia 8 de juny de 1984.

Una bona notícia
per les arques municipals . aquesta modificació suposa que el Consell es fa càrrec del que era l’aportació municipal al servei de Bombers de Mallorca (Serpreisal)

7- Ratificació, si procedeix, de l'acord adoptat per la Junta Rectora del Consorci Mirall Pollença, en sessió ordinària celebrada dia 14 de desembre de 2011, de liquidació i dissolució de dit Consorci Mirall-Pollença

Es produeix la liquidació i dissolució d’aquest consorci, la notícia sorprenent és que no s’ha trobat cap expedient.

Comentaris

Un altre

Re: Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Un altre | 30/12/2011, 13:42

Quan a la passada legislatura es varen pujar les taxes de basura pels mateixos motius que ara no vareu dir lo mateix, vareu fer una campanya de recollida de signatures en contra, vareu convocar una manifestacio davant l'ajuntament,... Ara ho justificau, aixo es que quan uns formen part del govern no es el mateix receptar que prendre. Endavant alternativa cada vegada es demostra mes la vostra collaboracio amb el regim PP la lliga.

Pepe

Arguments

Pepe | 30/12/2011, 10:12

Mateu dius que la meva persona no t'importa però qualsevol que arribi a llegir el teu primer comentari pensaria que he estat jo el que ha fet la pujada de taxes, t'hauras de fer mirar aquesta "Pepitis" aguda.

Vermell el que van dir PP i la Lliga a la campanya i el que fan quan governen és responsabilitat seva i se la pots demanar als seus perfils de facebook ja que no tenen blog.

La nostra abstenció a aquest punt és coherent. Des del moment que puja el cost del servei per raons extramunicipals aquest s'ha de pagar. La qüestió és el repartiment de la taxa que és on es dirigien les nostres al·legacions. Comprenem que en mesos no es pot canviar el que no s'ha fet en anys i a la vegada acceptam el compromís de l'equip de govern que ja vam explicar al assumir diferents al·legacions per les taxes del 2013, ja que en aquest moment no n'hi ha temps material per realitzar-les per falta d'informació o mitjans.
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/107402

Miquel Sánchez

Re: Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 09:11

Vermell, els impostos com tu dius els hem lluitat fins al final, i encara podem tenir una altra bala a recàmara per lluitar-los més, em referesc a les plusvàlues.

Amb el tema de la taxa de fems la cosa és molt més complicada, bàsicament són un serveis que l'ajuntament ha de pagar a terceres empreses, si l'ajuntamnet no cobra aquests serveis als ciutadans, ha d'assumir el cost amb recuros propis que fan que els que no cobrin després són els proveïdors de l'ajuntament. Això no vol dir que ens quedem de mans plegades veient com empreses com TIRME es fan d'or a costa dels ciutadans no tot just de Pollença, si no de tota Mallorca, s'ha de reuïr la factura de fems i l'objectiu és aquest, no "no pujar" les taxes i mirar cap un altre costat i sortir rient als ciutadans dient "he cumplit no pujat les taxes", si però amb un "rosari" d'empreses darrere sense cobrar, això és inaceptable.

Vermell

Re: Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Vermell | 30/12/2011, 08:37

Ara a n´això li deis demagogia....quien te ha visto y quien te ve. El resulta es el que és : pujar els impostos i no crec que fossin els pollencins que obligassin al PP i LLIGA a dir dins la campanya electoral que no els pujarien. Això no es demagogia aixì es mentir i no se consequent amb els programes.

Solucions?

Re: Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Solucions? | 30/12/2011, 08:22

"Mateu" a més de dir beneïtures... quina solució proposes?la pujada de taxes és inevitable des del moment que puja el cost del servei, qui digui el contrari fa pura demagògia. Un altre tema és el repartiment del cost del servei entre tots els usuaris.

Mayeu

Permetre pujada de taxes

Mayeu | 30/12/2011, 07:40

A mi mes igual pepe, alternativa i miquel. No es un tema de noms, de manera que no he ficat la pota. Ara, vosaltres no vos heu oposat a la pujada de taxes, i aixo si q es una ficada de pota que te consequencies economiques per a moltes falimies pollensines

Joan Cifre

Re: Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Joan Cifre | 29/12/2011, 21:54

Mateu, que és això de ajudar a governar, si per això enténs no perjudicar el interessos del poble per el simple fet de posar-los en evidència ho tenim ben clar, les coses ja estàn bastant fotudes. Si el PP i la lliga governen no és gràcies a alternativa sinó per que els resultats varen ser els que varen ser i no hi havia possibilitats de sumar una opció millor. Estam a l'oposició i miram de fer-ho responsablament.

Uno que pasaba por aquí

Re: Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Uno que pasaba por aquí | 29/12/2011, 20:43

Vaya Mateu, que metida de pata, Pepe no estaba en el pleno de hoy.

Miquel Sánchez

Re: Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Miquel Sánchez | 29/12/2011, 19:51

Com ha comentat el batle a la exposició incial, el rebut "correcte" per una casa particular oscil.laria damunt el 400 euros, són els seus calculs, nosaltres ho tenim clar, no podem entrar a debatir si s'han de pujar les taxes o no i més amb una taxa que té factor externs com pot ser TIRME.

A la meva exposició he deixat ben clar que no se trata de fer pormeses si no el que ens trobem, i ara s'està encetant un debat al carrer on els particular creuen que subvencionen als negocis i viceversa i això no és bo per ningú, cal fer l'estudi els més exacte possible per esbrinar qui són el grans beneficiaris del la taxa de fems que paguen els ciutadans, però fent electoralisme no anirem a en lloc.

Jo ja sé que els fems són molts cars, però vull aclarir el "per que" i no llançar pilotes afora parlant de promeses electorals.

mateu

Taxes

mateu | 29/12/2011, 16:45

Vaja Pepe, pq despres diguis qque no formes part del govern. Amb la teva actuació en el tema de les taxes vos heu lluit avui.
Com es nota que no passau pena d'arribar a final de mes. Com podeu ajudar a governar a un partit que va mentir a la campanya electoral diguent que no pujaria ni taxes ni impots i és el primer que fa quan encara no porta ni un any de govern.

Vermell

Re: Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Vermell | 29/12/2011, 10:40

Na Munareta sols té un partit: "jo,jo,jo i butxaca"....tots els camins duen a Roma.

Informació

Re: Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Informació | 29/12/2011, 09:00

De quin partit si la Lliga Regionalista ja té fet el pacte d'uniò amb Convergència per les Illes...

Molta brutor

Mangarrufes a l'Hospital d'Inca

Molta brutor | 29/12/2011, 00:37

Ja esta be de no dir les coses pel seu nom. Na Malena Estrany ha de donar explicacions sobre quina era la seva relació amb l'infermera Magdalena Bibiloni mentres era un important càrrec de l'Hospital d'Inca amb la número 8 de la seva llista, condemnada per falsificació de documents. I en Font està clar que l'ha d'expulsar del partit.

Molts d´anys

Re: Ple Extraordinari dijous 29 de desembre

Molts d´anys | 28/12/2011, 08:42

Tot això son casualitats, que aquesta condemnada anas a les llistes de la Lliga i que na Malena treballes a l´hospital d´Inca va ser una simple casualitat.

Maria

Estrany i falcificacio

Maria | 28/12/2011, 08:33

Esperem q aqui s'acabi tot. Pero ves a saber amb els temps q corren la corrupccio es arreu. Aixo s'hauria d'investigar. Diven q l'infermera va ascendir de manera fraudulenta quan hi havia na malena.

Maria

Estrany i falcificacio

Maria | 28/12/2011, 08:33

Esperem q aqui s'acabi tot. Pero ves a saber amb els temps q corren la corrupccio es arreu. Aixo s'hauria d'investigar. Diven q l'infermera va ascendir de manera fraudulenta quan hi havia na malena.

Nia

La trilera

Nia | 27/12/2011, 21:49

I a veure si l'han expulsada del partit o si aproven els seus actes corruptes.

Anto

Falsificacio

Anto | 27/12/2011, 21:04

Trobo Pepe, q li podries demanar a la sra. Estrany q en sap d
'aquest tema de la infermera d'ina q ha estat condemnada ja q anava a la seva llista i el delicta semble tingue lloc quan ella ocupaba un carrec important a l'hospital

De la última hora.

Suicidio.

De la última hora. | 27/12/2011, 20:46

La destrucción de esta isla destruye a la vez a sus habitantes.Las urbanizaciones son lugares malditos por el daño hecho a la Divinidad.La gente no encontrará en ellas la felicidad.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb