URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Xifres que fan plorera i també peguera

Alternativa | 29 Desembre, 2011 07:00

Publicam un article del nostre company artanenc Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu publicar els vostres escrits a aquest bloc només ens els heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com 

Les xifres són fredes, nues i ens fugen aviat del cap. Però si darrere cada xifra hi posam una persona de carn i os, la cosa canvia; i si aquesta persona fos jo mateix o un fill meu: uep, això ja són figues d’un altre sostre! La FAO diu la fam mata cada dia 60.000 persones i que cada dos segons mor un nin per mala nutrició. També diu que per aturar aquesta crua i injusta mortaldat, es necessiten 50.000 milions de dòlars al any. El primer objectiu del mil·lenni acordat per 192 països de l’ONU era aconseguir el 2015 reduir el 50% la fam del món, però la realitat resulta molt diferent, del 2007 al 2010, els que baden la boca al vent ha anat augmentant 80 milions un any rere l’altre.

Bé idò, vet aquí malgrat aquesta funesta situació una xifra que fa feredat: Des que va començar la crisi s’han entregat als bancs del món (de EEUU, Europa, Japó, Canadà i Australia) 2 BILIONS 700 mil milions de dòlars per la seva recapitalització (tal com sona i sona fortet).

Davant aquest nefast endiumenjat humanitari és escandalós veure que el que espampolen els bancs bastaria per tallar d’arrel la fam del món al manco durant 50 anys. Si qualcú encara té dubtes que el capital està primer que les persones i que el capitalisme avui és salvatge i mata, que personalitzi les xifres i les repassi amb el cap i el cor com qui fa un “mantra”. El qui negui que el primer i més greu problema de la humanitat és la mala distribució de la riquesa, té els ulls al clotell, serradís dins el cervell i el cor encallit; no sap que es pesca. Però, ja es sabut: els farts no coneixen els dejuns; del què els ulls no veuen el cor no se’n dol i mals d’altres rialles són.

Vinyeta de Manel Fontdevila

 

 

Comentaris

jrv

Capitalisme

jrv | 29/12/2011, 19:46

Ichigo, això que en diuen "els mercats", eufemisme de capitalisme, com sempre sense ànima ni pietat pot ser d'esquerres???
Jo entenc que el capitalisme no pot ser d'esquerres, simplement, o no és capitalisme, o no te res a veura amb el que des de sempre s'enten com a esquerres, simplement ha de ser de dretes...

Ichigo

Re: Xifres que fan plorera i també peguera

Ichigo | 29/12/2011, 17:58

Ja sabia jo que els rics mai no pensen en els nins. Tota la culpa és seva, i de ningú més, que millions dels nostres passin gana.
Clarament, la vertadera multinacional no és ni cap marca coneguda ni cap marca desconeguda, ni tant sevol els EEUU. És el capitalisme de dretes.

Alternativa per Pollença

Re: Xifres que fan plorera i també peguera

Alternativa per Pollença | 29/12/2011, 09:01

Darrera hora: el jutge acaba d'imputar a Iñaki Urdangarin pel cas Noos (Palma Arena). Possiblement també serà imputat novament Jaume Matas per la peça separada anomenada cas Noos.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb