URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Alternativa | 30 Desembre, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Valoració inicial del ple extraordinari de dijous 29 de desembre a les 9:00h. En primer lloc dir que no han assistit el nostre regidor Pepe García i en Miquel Ramon de Cxi, i a més  s'ha absentat abans de la finalització del mateix en David Alonso del PP. En Joan Ramon Mateu ha justificat l'absencia del seu company per motius laborals i la hora inadequada per les dates que estem, l'anecdota la donada en Nadal Moragues d'UMP fent una replica a l'intervenció d'en Joan Ramon Mateu diguent "que ell no tenia soci i havia tingut que tancar el seu negoci".


1- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal de la taxa per l'assistència al projecte socioeducatiu "Escola Viva" del Port de Pollença.

Aprovada am els vots a favor de l'equip de govern i del PSIB-PSOE i ESQUERRA, en contra de UMP i PSM i abtencio d'A i Cxi. S'ha tingut en compte l'alegació segona del PSM malgrat que estava presentada extemporeament de ser el regidor de serveis socials qui doni compte la Junta de Govern  de les excepcions i bonificacions de la taxa.

2- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l'establiment  de l'ordenança reguladora dels preus públics de l'Escola d'Adults de Pollença.

Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i abstenció de la resta. Aquí han disfressat la nostra alegació de que l'import dels cursos d'albabetització i català fosin fiança envers de preu públic, per poder tonar aquest import a l'interessat en cas de que aquest completés el curs, al final han decidit esmenar l'ordenança amb una bonificació del 100% del curs si aquest assisteix al 80% de les classes.

3- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per recollida i tractament de residus

Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern, en contra de CxI, PSM i ESQUERRA, abstenció d'A i PSIB-PSOE i UMP, sense dubte el punt estrella del matí, després d'un intens debat de promeses electotals i pujades de taxes, el batle ens ha dit que el cost real d'un habitatge particular es proper al 400 euros, nosaltres hem reclamat que es faci l'estudi definitiu i que cada categoria pagui el que li petoqui i després ja cercarem les causes dels imports d'aquestes taxes i reclamarem a qui pertoqui, hem posat l'exemple de TIRME, no podem seguir discutint un tema tan seriós com aquest sense unes dades fiables damunt la taula.

4- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora d l'impost sobre l'increment de valor de terrenys de naturalesa úrbana.

Aprovada amb els vots a favor de l'equip de Govern i PSIB-PSOE i abstenció de la resta de grups, s'ha estimat parcialment la nostra alegació que demanava un 14% envers del 17% proposat per l'equip de govern, al final el tipus de gravamen quedarà al 16%, a la nostra exposició en donat dades del municipi de Campanet on amb un 26% de tipus de gravamen l'import d'aquest impost pujava a la meitat que el nostre. Hem insistit que el nostre problema no és te tipus de gravamen si no de les valoracions que el la Direcció General del Cadastre té dels solars pollencins, ja li hem comentat a l'equip de Govern que en un futur proper Alternativa proposaria la solicitut a aquesta Direcció General del Cadastre d'actualització a la baixa d'aquests valor, esperem tenir el recolzament de tots els grups.


5- Nomenament de volcals representants municipals a la Junta Rectora del Consorci d'Aigües de Pollença

Aprovada per unanimitat, s'han anomenats com representants na Maria del Mar Sastre (PSIB*-PSOE) i en Bartomeu Cifre (PSM), també s'ha solicitat a la Conselleria que si aquest consorci no té activitat, com els darrers 10 anys, es dissolgui.


6- Aprovació, si procedeix, de la modificació del conveni de col.laboració entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença per a la gestió del SEPREISAL signat dia 8 de juny de 1984.

Aprovada per unanimitat, en Miquel Angel Sureda d'ESQUERRA ens ha fet una exposició, els servei d'emergències té un cost pel Consell Insular de més de 10 milions d'euros, d'aquests 10 milions 3.5 eren aportacions dels Ajuntaments, en Bartomeu Cifre del PSM, ha comentat que aquesta decisió del Consell Insular no "perdoni als ajuntaments amics" que encara no estan al dia amb el pagament d'aques servei.

7- Ratificació, si procedeix, de l'acord adoptat per la Junta Rectora del Consorci Mirall Pollença, en sessió ordinària celebrada dia 14 de desembre de 2011, de liquidació i dissolució de dit Consorci Mirall-Pollença

Aprovada amb el vots a favor de tots els grups a excepció nostra que en hem abstés, més que res per l'ausència de documentació justificativa de les obres fetes al seu dia, s'han extraviat tots els expedients.

Al final del ple, s'ha informat de la possibilitat d'un altre ple extraordinari per dia 5 de gener a les 12:00 hores, els temes que es volen tractar a aquest ple són:

- Les alegacions al pla hidrològic

- Nomenament de representants municipals a Caixa Colonya de Pollença.

Manel Fontdevila 

 

Comentaris

jrv

Diners públics

jrv | 04/01/2012, 09:08

Com sigui que massa sovint les dades economiques no ens han sigut facilitades als delegats, per casi CAP regidor, no puc opinar contundentment sobre el deute de EMSER -Ajuntament, però me sembla que a l'any de la seva creació, 2003, Emser ja va començar arrossegant un deute-llastre de l'Ajuntament.
Referent a les incoherències del PP respecte a Emser, no son pitjors que les del PSOE, i ja n'he fet referència. Però rectificar, malgrat aquest verb no figuri casi mai al vocabulari ni a la ment dels politics i politiquets, ES DE SAVIS.
Certament que avançar en un projecte de empresa de serveis municipals comporta implicació, ilusió, inteligencia i ganes de fer avançar REALMENT el municipi, mes enllà de l'"elocuència" buida i electoralista, però en aquest projecte del que ara´s'en veu el fruit, hi ha hagut, i hi ha gent amb qualitats massa escasses avui en la política.
Gent d'aquella sempre massa escassa del que ja deia l'esclau-filòsof Epictet de Frigia fa mes de 2000 anys: "
L'home savi i honrat no s'ha d'abstenir de participar en el govern, doncs és un delicte renunciar a ser útil als necessitats i una covardia cedir el pas als indignes".
La cosa no ha canviat gaire.

Tontom

EMSER

Tontom | 03/01/2012, 23:35

EMSER debia a TIRME 2 MILIONS i busques D'EUROS l,any 2007 després de la nefasta gestió PP-UM i del inú... gerent que havia possat el PP, ex-regidor del PP i que va votar en contra de la creació d'EMSER, però que li va venir bé la nómina de 4 anys de gerent per la seva jubilació. I en aquell temps, TIRME ja va facturar 170.000 euros d'interessos. Si avui només deu la quantitat que heu dit, s'ha de donar l'enhorabona als gerents que ha fet la feina ben feta, i l'empres de na Munar, que esperi. Totalment encertat el comentari d'en jrv.

Tomeu Cifre

EMSER i el deute amb TIRME

Tomeu Cifre | 03/01/2012, 15:29

Alerta, una diferencia important de Pollença es que no era l'Ajuntament qui devia a TIRME, sino EMSER. El deute generava interessos, i EMSER, com a empresa pública, apart de donar bon servei també havia d'esser viable econòmicament per evitar la seva liquidació o privatització (plantejada com a possible per l'anterior batle). Per tant el retorn del deute rebut (monumental en la legislatura 2003-2007) es va convertir en una prioritat estratègica per la viabilitat de l'Empresa, fet que a la llarga ha demostrat ser una bona desició.
Ara per ara EMSER financia l'Ajuntament, ajudant-li a quadrar el pressupost del 2011 (cosa que té efectes negatius per la pròpia EMSER, malgrat doni aire a l'Ajuntament).

Perico

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Perico | 03/01/2012, 10:54

Efectivament, Pollença es el municipi que menys diners deu a TIRME de tot Mallorca. Tots els altres municipis decidiren prioritzar els pagaments a altres acreedors (especialment particulars) i concentrar la deuta damunt TIRME (aquesta no vota). Això es un fet i crec que es bo que se reconeixi.Es això bo o dolent? no ho sé, hi pot haver moltes lectures, però no deixa de ser un fet.

jrv

Amb la veritat

jrv | 02/01/2012, 17:27

Crec que Alternativa i PSM, aquell des de abans, son els unics blogs des de els que és fa divulgació de les questions municipals de forma fiable i contrastada...
I procuraré afegir-mi. TIRME. Es cert que EMSER deu 300.000€ a Tirme(La economicament calamitosa Tirme, diria jo). Son els interessos de fa anys, quanera l'AJUNTAMENT que havia de pagar, ja que aquest organisme és el que recapta el que hauria de recaptar EMSER. I Emser no paga, PERQUE ES CASI L'ORGANISME PÚBLIC DE TOT MALLORCA QUE MENYS DEU A TIRME, i tan sols d'interessos, no de quota. El lògic és que abans que no paguin altres Ajuntament que deuen molt mes, no pagui Emser a una entitat de mes que dubtosa gestió. Simplement, EMSER no vol que Pollença faci una vegada mes de banyuts i pagar el beura.
Gerents. A sigut un encert, tant aquest consistori, com l'anterior, mantenir al lloc de gerent a persones de mes que provada capacitat, professionalitat i honradessa, a mes de la bona gestió a l'empresa pública, el que demostra que la empresa pública ben dirigida i gestionada, és superior als serveis públics privats. I que un professional d'aquestes caracteristiques sense filiació política, és superior a qualsevol enxufat inútil de qualsevol partit.
Malgrat no s'han pujat les tasses(Tarifes o preus públics abans) de l'aigua fa 4 anys, aquest servei continua presentat superavit i equilibrant el dèficit de la recollida, tractament de fems i deixalleria( Tanta sort que els treballadors varen aconseguir que el servei no és privatitzes de la mà dels "camarades" del PSOE la legislatura 95-99), i així pot alleugerir la carrega dels fems, un servei que dona EMSER i recapta l'Ajuntament...

Joan Ramon

No ho sabia

Joan Ramon | 02/01/2012, 17:23

Vols dir que Pollença no està a Mallorca?
Salut i molts d'anys

El que hem de veure......

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

El que hem de veure...... | 02/01/2012, 16:45

Sí, Joan Ramon, el que ens deixa el PP a Mallorca perquè a Pollença ho fan molt be!!. Se nota una gran activitat i iniciativa, allò que en diuen "agafar el bou per les banyes". Son molt transparent, fomenten la participació i la comuncació, tot un exemple.

Joan Ramon

Bon forat

Joan Ramon | 02/01/2012, 15:38

Forats per a mi, els que van deixar entre PP i UM el temps que van governar junts, això si va ser un forat, i ara amteix, l'altre forat és el que pretén deixar el PP al Govern Balear, llevant el català de l'administració pública.

Tomeu Cifre

Forats

Tomeu Cifre | 02/01/2012, 15:33

Joana Mestre, o com et diguis de veres, si tenim forats no serà per la llista (per cert, la mes extensa que es va presentar). A les nostres llistes no hi hem tengut ni imputats ni condemnats ni res per l'estil, nomes gent feinera sense esperar res a canvi. Pero si tu encara hi veus qualque forat, estas ben convidada a venir a omplir-lo. Quedam un dia i preparam la teva afiliació.

Joan C

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Joan C | 02/01/2012, 15:07

Aqui el que sembla és que hi ha genteta amb ganes de crear mal rotllo amb el Psm i Alternativa. Cada un 'entreten o mata l'avorriment així com pot

Joana Mestre

FORATS

Joana Mestre | 02/01/2012, 15:00

Qui té forats és el PSM, basta veure la llista que va presentar a les darreres eleccions municipals

G

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

G | 02/01/2012, 14:54

Segons sembla EMSER té deficiències (forats) però no problemes econòmics.

Pedro

EMSER

Pedro | 02/01/2012, 14:36

EMSER no té forat ignorants! En aquests moments és el banc del ajuntament, que no vos enterau de res!

Pepe

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Pepe | 02/01/2012, 08:50

Joan els forats a l'ajuntament són resultat de la mala gestió. Diferent és el cas de l'empresa municipal on el que cal són inversions per fer diferents millores; instal·lacions, deixalleria... I sobre tot s'ha de preveure la possible recuperació de la gestió de l'aigua a la Cala Sant Vicenç.
Aquesta setmana si no n'hi ha res de nous publicam dos articles sobre EMSER.

Joan

EMSER

Joan | 01/01/2012, 18:32

Forats a l'ajuntament? això ja ho sabiem. Forats a EMSER? això és més novetat. Si hi ha forats ha de ser per mala gestió. Com pot ser q no s'hagi canviat el Gerent doncs, esperem que la vostra presència en el consell d'administració serveixi per redreçar la mala gestió i que no hi hagi forats que suposin un perill per a la viabilitat de l'empresa i els seus treballadors.

Pepe

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Pepe | 31/12/2011, 19:10

Francisco ja veig que encara et cou el 2011, no passis pena no ets l`únic. Bon cap d'any i paciència que per arribar al 2015 encara resten uns anys.

Garci

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Garci | 31/12/2011, 18:33

Molts anys Francisco. Esperam que l'any que ve segueixis comentant el que no t'agrada. Nosaltres seguirem aquí.

Francisco

RECORTES E IMPUESTOS

Francisco | 31/12/2011, 18:21

Señor garci, o señor erre que erre 2, su excusa ya es la típica del que no quiere reconocer que la va cagando. Le felicito, sigan asi, los lamentos en el 2015, no le serviran de nada. Felicidades y buen colabarodor de la derecha en el 2012.

H.B.

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

H.B. | 31/12/2011, 09:48

Francisco tu hablas de Pepe o de Botín? Vaya película que te montas tu solito.

Garci

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Garci | 31/12/2011, 00:36

Francisco, ja m'estic cansant de repetir que nosaltres no donam "cobijo" a ningú i que ens hem abstès i que per a nosaltres la política no son sigles ni "bandos", sinó fets concrets. Avaluam els fets i votam com creiem millor en cada cas. No creiem ni en dimonis ni en sants. I tampoc farem càlculs electoralistes per veure si perdrem la nostra representació. Hem criticat el que creiem criticable i hem aportat tot el que hem cregut. Així feim les coses. I aquí estam per llegir i respondre amb els arguments que creiem adhients. I, tot i que cansa repetir-ho tant, aquí seguirem.

Francisco

RECORTES E IMPUESTOS

Francisco | 30/12/2011, 23:30

A don Erre que erre y su sequito, Rajoy es PP, Josera Bauzá es PP, Tomeu Cifre es PP, y con la de ostias que nos dan y nos darán, vosotros les dais cobijo, Hay que ver, que poco te ha bastado para cambiar de bando. Que son el PPeeeeeeeee. Dejate de escusas, cada dia que pasa, haces méritos para que perdais la representación que habiais obtenido. A mi no me tomas más el pelo.

Pepe

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Pepe | 30/12/2011, 23:02

"Un altre" o millor dit un més al que es veu el llautò i també de lluny; parles d'un afàn recaptador damunt les families,com no s'havia fet mai a la historia...!!! Home això seria si la història no arribés al 40% del 2008 i cal recordar que estam parlant d'una pujada a les vivendes d'en torn a 20 euros anuals

Les taxes pens que han de cobrir els serveis, no crec que la solució sigui crear falsos dèficits afegits a superàvits que no haurien d'existir. La clau és el repartiment i que aquest sigui el més just possible.

Pels doblers d'EMSER no passis pena, lluitarem per que s'utilitzen per tapar els forats múltiples que n'hi ha tan a l'empresa municipal com a l'Ajuntament i en benefici de tots els ciutadans.

Paco

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Paco | 30/12/2011, 22:34

nadie se hace eco del nombramiento de una mallorquina como secretaria de estado de turismo?
su profundo conocimiento de nuestras islas y de nuestra primera industria hace que nos unamos a las palabras de satisfaccion de nuestro presidente, junto a otro sonriente afortunado en el consejo de ministros de hoy, que se hara cargo de la policia y la guardia civil de las islas, lo cual si es motivo de honda preocupacion, al tratarse de un rara avis de politico que descuelga el telefono de mañana para informar a sus amigos de su presencia en el despacho los lunes ...
ya decia yo que nos tomaban por borregos ...

Un aLtre

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Un aLtre | 30/12/2011, 22:31

Miquel i que si es per l'aigua?si hi ha beneficis globals es totalment innecessari pujar les taxes del fems, els beneficis serveixen per bonificar els fems i no pujar les taxes, ara el que passara es que emser tendra uns beneficis extraordinaris pero a canvi de les butxaques de les families de pollensa, ivosaltres ho justificau

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 22:25

Exactament, però els beneficis venen per altres vesants: aigua, etc, mai pels fems.

Un altre

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Un altre | 30/12/2011, 22:04

Pepe, si emser tenia beneficis, i no es transferia el deficit, imaginat ara que aquest deficit se incrementa a la taxa, els beneficis seram milionaris quan amb les taxes no hi pot haver beneficis. mira et propos una possibilitat tot el beneficis de emser que vagin destinats a baixar les prperes taxes a les families, segur que al PP no hi estaran d'acord, ha que tota aqusta doblerada la voldran destinar a altres coses. Pensa que amb les taxes no hi pot haver beneficis.
Una altre cosa, ara que les families van magred, no era el moment de incrementar les taxes imposant el deficit teoric a la taxa i deixar de bonificar-ho. Aixo demostra un afan recaidatori damunt les families,no sobre els negocis,com no s'havia fey mai a la historia

Pepe

I si aportau qualque solució

Pepe | 30/12/2011, 21:51

Molt bó Sebastià, o sigui que una pujada d’un 40% era asumible, se't veu el llautó i de lluny.
"Un altre" per respecte hauries de llegir tot el que hem publicat sobre el tema, incloses les raons d’aquesta pujada; a partir de juny de 2012 l’Ajuntament ha d’asumir el cost de recollida i manteniment de recollida selectiva en contenidors i s’ha eliminat el dèficit que teóricamente asumía l’Ajuntament i mai es transfería a Emser.

Estaria bé que aportasseu alguna possible solución al tema segur que tots us estariam agraïts. O és massa demanar?

Alternativa per Pollença

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Alternativa per Pollença | 30/12/2011, 21:18

El bloc està per opinar, debatre i criticar de bona manera. Crec que fins ara ho hem fet i hem respost de bona manera a tots els comentaris. També pregam (com sempre) que destrieu entre comentaris personals dels membres d'Alternativa, comentaris personals d'anònims i opinions "oficials" d'Alternativa que venen firmades per Alternativa o als articles. Si es té amb compte això evitarem moltes confusions i posar en boca d'alguns el que no han dit.

Garci

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Garci | 30/12/2011, 21:15

Primer, ni justificam ni ens solidaritzam ni res de tot això: hem votat abstenció pels motius que ja hem explicat.
Segon, les multes d'urbanisme s'han de posar i cobrar totalment.

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 21:02

Sebastià, la diferència és grossa, els imposts són de lliure disposició per l'equip de Govern per tant ara una pujada seria rebutjada per nosaltres i de fet hem lluitat fins al final amb les pluvàlues, les taxes han de cobrir els serveis, "ojalá" l'auditoria no ens dugui moltes sorpreses, perquè si no la bufetada podria ser de campionat.

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 20:46

Per cert, TIRME ha presentat una factura d'interessos de demora contra l'Ajuntament de Pollença, de moment el batle ha dit que no la pagaria, per tant s'ha de cobrir el cost amb la recaudació, o si no les empreses pollencines seran les que hauran d'esperar per cobrar.

Sebastia

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Sebastia | 30/12/2011, 20:45

Deis q teniu un bloc pel debat, pero a la primera q vos critiquen, se vos encen la coa de palla i començau amb la demagogia.
A mi en joan cerda i en paraiso m'importen un prebe ara i abans.
Tambe se la diferencia entre taxa i impots pero les dues suposen una carrega per les families pollensines en uns moments tan dificils,
I com ja te dit abbans, no teniu justificacio, abans recollida de firmes! Ara solidaritat amb el govern

jaimito

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

jaimito | 30/12/2011, 20:04

A los anómimos no tanto, id a pedirle a Martin del Paraiso o Juan Cerdá que os explique la diferencia entre impuesto, tasa y precio público, que parece que aquí no se explican bien

Un altre

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Un altre | 30/12/2011, 19:56

Pepe,te imagines si a la passada legislatura no s'haguessin pujat les taxes el deficit que hi hagues hagut a Emser, ja que segons tu encara era necessari en aquesta pujar- les mes. Pero davant les manifestacions que feis justificant una nova pujada queda pales, que la vostra actitud a la passada legislaturA era equivocada i irresponsable, si ara era necessari pujar les taxes per cobrir els costos abans tambe ho era.

Sebastia

Doblers

Sebastia | 30/12/2011, 19:38

A mes garci, si volen doblers q comensin a cobrar les multes d'urbanisme. Clar vosaltres d'aixo no piulau, que es molt compromes. Almanco el Psm si q actua com un partit d'esquerres i defensa als pollensin

Sebastia

Taxes

Sebastia | 30/12/2011, 19:29

Ai dei meu, mentres es fan els estudis q demanau, els polensinsvpagam i araq no esteim per pagar ja q tots, o la majoria anam amb l'aigua al coll, vosaltres vos ha pegat per ser comprensibles amb auest govern tan mono que tenim.
Jo crec que a part de votar en contra es mereixen una mocio de sensura.
Tots sabien la situacio real de l'ajuntament i tots prometeren no augmentar la despesa als polensins.
pEPE, i aixo no es embullar, es dir les coses pel seu nom.
Els motius d'abans eren els mateixos q ara. La pujada pot ser q fos superior, pero aleshores era assumible i ara no ho es

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 19:21

Copiat de Vilaweb.

El consell de ministres aprova eliminar el finançament previst als estatuts català i balear · Hores després diu que ha estat un 'error', quan el govern balear ja ho havia acceptat

El consell de ministres del nou govern de Mariano Rajoy havia acordat aquest matí no pagar els diners que el govern espanyol deu a Catalunya i Balears, entre altres comunitats, en concepte de finançament fixat als respectius estatuts d'autonomia, com reflectia el document de les conclusions del mateix consell de ministres (pàgina 14). Hores després, però, quan el govern català estudiava les implicacions d'aquesta mesura contrarrellotge i el govern balear confirmava que deixaria de rebre 400 milions d'euros anuals, el mateix govern espanyol ha dit que es tractava d'un 'error'.

En concret, el document de conclusions del consell de ministres incloïa com a mesura per reduir la despesa el següent punt, sene més explicació: 'eliminació del finançament previst en els estatuts d'autonomia d'Andalusia, Castella i Lleó, Balears i Catalunya'. Aquest despropòsit, de difícil explicació, ha generat tota mena d'informacions creuades durant unes quantes hores i segurament ha generat moltes trucades. En el cas de Catalunya volia dir, molt probablement, no cobrar, pel cap baix, la bestreta 759 milions d'euros que el govern espanyol deu al català amb motiu de la disposició addicional tercera de l'estatut.

====================

Començaven be la legislatura els 5 nous diputats del PP de les Illes Balears.

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 19:09

IMPUESTO SOBRE BIENES INMUEBLES

Al objeto de que las Entidades Locales no pongan en peligro el objetivo de estabilidad presupuestaria,
se establece la aplicación transitoria y excepcional durante los ejercicios 2012 y 2013 para los
inmuebles urbanos de un incremento del tipo impositivo del IBI. Se estima que la reforma supondrá un
incremento de la recaudación para las Entidades locales de 918 millones de euros.
Este incremento se ha establecido de una manera progresiva (10 por 100, 6 por 100, 4 por 100)
atendiendo a la antigüedad de la revisión catastral y, por tanto, a su adecuación al valor del mercado: a
mayor antigüedad del valor, mayor subida. Además, para evitar penalizar a las rentas más bajas, se ha
excluido del incremento al 50 por 100 de las viviendas de menor valor de cada municipio, siempre que
sus valores catastrales hayan sido actualizados después de 2001. También están exentas de esta subida
las viviendas cuyo valor catastral ha sido revisado en los años en que el valor de los inmuebles era más
alto (2005-2007). Tienen tipo del 4 por 100, entre otros, los siguientes municipios: Madrid, Málaga,
Oviedo, Segovia, Zamora, Burgos, Gijón, Soria, Mérida, Alcalá de Henares, Alcorcón, Fuenlabrada y
Móstoles.

=====================================
Entenc que aquesta pujada no es pot aplicar a Pollença ja que si no record malament la revisió del cadastre va ser el 2007

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 19:03

Lleta petita anterior:

El Real Decreto Ley ajusta las retenciones, tanto de rendimientos del trabajo, como del capital, al
nuevo gravamen.
Ejemplos
Para una persona soltera sin hijos:
- Si sus ingresos son de 16.000 euros al año, pagará 53,86 euros más al año.
- Si su renta es de 30.000 euros, el incremento es de 248,88 euros anuales.
- Si su sueldo bruto es de 400.000 euros, pagará un incremento de 20.567,95 euros al año.
Para una familia con dos hijos y declaración conjunta:
- Si sus ingresos son 16.000 euros, el incremento de cuota es 0.
- Si sus ingresos son 30.000 euros, el incremento de cuota es 151,81 euros al año.
- Si sus ingresos son 400.000 euros, el incremento de cuota es de 20.300,87 euros al año.

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 19:02

Això si que és una pujada d'imposts.

========================================================

El gravamen se aplicará en los ejercicios 2012 y 2013 sobre todos los tramos de base
liquidable general actualmente vigentes para aplicación de la tarifa estatal. Los porcentajes
aplicables oscilan entre el 0'75 por 100 para el primer tramo de la tarifa, el correspondiente a
las rentas más bajas, hasta el 7 por 100 para las rentas superiores a 300.000 euros, tramo que
se crea nuevo para este gravamen.

==============================================================

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 19:00

Dins les mesures aprovades avui pel primer Consell de Ministres

Eliminación de la financiación prevista en los Estatutos de Autonomía de Andalucía, Castilla
y León, Illes Balears y Cataluña.

Haurem de llegir la lletra petita.

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 18:56

José María Rodriguez Barberá nou delegat del Govern a la COmunitat Autónoma de les Illes Balears

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 18:18

Naturalment si fosim un pais amb petroli i no malvivint actualment del turisme, no importaria cobrar la taxa de fems als ciutadans, com diuen en castellà "no hay más cera que la que arde".

Miquel Sánchez

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Miquel Sánchez | 30/12/2011, 18:15

Fa 4 anys es varen pujar si no record malament l'Impost d'Activitats Econòmiques i l'Impost de Bens Inmobles (contribució urbana), ara l'impost que s'ha pujat ha estat el de les plusvàlues.

Repetesc, la taxa de fems depèn de tercers organismes o empreses. No embulleu més

Joan Crespi

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Joan Crespi | 30/12/2011, 17:14

Precisament si no estaveu d'acord amb una pujada del 40% fa 4 anys, ara que aquesta s'ha convertit en un 54% si agafam com any base el 2006, i en canvi ara no protestau.
Ha pujat un 54% el nivell de vida des de 2006??

Pepe

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Pepe | 30/12/2011, 16:51

Nosaltres explicam la nostra abstenció, el PP i la Lliga ja són prou majors per explicat tot solets les seves decisions, però clar vosaltres no teniu valor per demanar-les res via facebook. Preferiu embullar i amagar-vos darrera l'anonimat.

Ja sé que els fets i les dades objectives no us importen però només per indicar una diferència important; la pujada del principi de la legislatura passada que va provocar la nostra protesta a la que feu referència va ser d'un 40%, o sigui molt enfora de la pujada actual.

Garci

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Garci | 30/12/2011, 16:44

Jo segueixo pensant igual: "Que es modifiquin les tarifes i es redueixi la pujada d'impostos i taxes el màxim possible (...) què es realitzi un pla d'austeritat...". Amés, hem afegit la petició que es faci l'estudi definitiu i que cada categoria pagui el que li petoqui. I pareix que oblidau (o voleu oblidar) que nosaltres mateixos hem presentat al·legacions als imposts.
Nosaltres, com podeu veure, ens hem ABSTÈS en aquest tema, no li hem donat suport i amés hem plantejat crítiques.

Estaria bé que demaneu als partits que hi han votat a favor perquè ho han fet.

I ja he dit que col·laboracionista és només una paraula buida de contingut. Nosaltres col·laboram amb TOTS els grups polítics de Pollença per impulsar polítiques positives (baix el nostre punt de vista). Així que sí, som col·laboracionistes amb el govern i sí, som col·laboracionistes amb la resta d'oposició, amb els qui ens coordinam periòdicament per traçar estratègies i presentar mocions conjuntes. Per nosaltres això és la política, col·laborar entre tots per millorar el día a día i construir un futur millor.

I us demano novament que aporteu la vostra solució al problema.
Salut!

Un altre

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Un altre | 30/12/2011, 15:41

Garci per aixo mateix, perque la situacio ar es molt complicada i vosaltres justidicau un augment de taxes, quan segurament la empresa tendra superavit i aquets doblers de mes aniran a despeses corrents, ara en aquests moments encAra es menys justificable que a la passada legislAtura, molt menys justificable. En canvi la vostra postura ha canviat molt molt, lamentable. Aixo s'hendiu postura colaboriacionistA

Joan Crespi

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Joan Crespi | 30/12/2011, 15:22

Això deieu just fa 4 anys: "Pensam que no és un tema d'esquerres o de dretes simplement de sentit comú, la ciutadania no és la culpable de la mala gestió econòmica de l'anterior legislatura i si algú ha de pagar aquesta mala gestió són els polítics, fent un gestió més austera, imaginativa i racional dels doblers públics". Que ha canviat amb aquest temps?

Garci

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Garci | 30/12/2011, 14:51

Crec, un altre, que estem en una situació econòmica molt diferent. També crec que dir mentides no ajuda al debat: nosaltres no governam.

Un altre

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Un altre | 30/12/2011, 14:47

Garci, com ho haguessim fet, per exemple com ho vareu fer vosaltres a la passada legislatura, la vostra solucio quan no governava el PP,votar en contra, organitzar una manifestacio davamt l'ajuntament, campanya de signatures, no atendre a les raons que vos donaven per justificar les pujes, que per cert son les mateixes que ara, en definitiva desgastat al gobern, aixo va esser la vostra solucio quan no govetnava el PP, ara que participau del gobern amb ells o enteneeu tot.

Garci

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Garci | 30/12/2011, 14:33

Bones un altre. Nosaltres ens hem estès perquè consideram que s'ha de fer un estudi més acurat. Senzillament això. I no hem votat en contra perquè les taxes son imposts per cobrir un servei i no per recaptar, o sigui que s'han de cobrir. Agairia que diguessiu com ho haguessiu fet. Tal vegada l'ajuntament hagués pogut fer-se càrrec de part del cost i que no revertís en la ciutadania, però això suposa retallar d'altres llocs. Això és justificar-ho, jo no ho crec, si ho fos haguéssim votat a favor.
Ja te dic que nosaltres hem votat sempre (sempre) el que hem considerat sense mirar qui ho presenta. Crec que és bo d'entendre.

Per altre banda, les famílies ho passaran (i ho passen malament). Hagués estat bé que moltes d'elles haguessin fet alguna cosa ara, que és quan toca.

Salut i molts d'anys!

Un altre

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Un altre | 30/12/2011, 14:23

Efectivament garci quan partits de centre i esquerra varen pujar les taxes vosaltres us hi oposareu,ara ho ha fet el PP hi ho justificau, es veritat que votau el que creieu , pero el que creieu depen de qui ho hagi de dur a terme. Davant un mateix fet, davant una mateixa justificacio depenent de quin partit ho hagi proposat vosatres creieu coses diferentes. Estimau molt el PP i per aixo colaborau amb ells.suposo que quam l'any que ve vengui les facrures i les families ho pasin de metro per pagar, i a mes l'empresa tengui superavit, vosaltres fereu cim si ni en sabiguesiu res. Molts d'anys garci.

Garci

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Garci | 30/12/2011, 14:14

Si t'hi fixes, la vostra idea del què és la política i la nostra és molt diferent. Nosaltres votàrem el que creguérem millor segons la nostra idea (sempre ho hem fet i ja hem explicat que el tema de les taxes ve condicionat per factors extramunicipals. Tal vegada podríeu dir com fer-ho per no pujar-les). Com deia, nosaltres no som ni resistents ni còmplices a partits polítics sinó a polítiques concretes. Se que és mal d'entendre en una època en que la política només és confrontació demagògica de sigles.

Pedro

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Pedro | 30/12/2011, 14:06

Salvant les diferencies m'ha agradat el simil de les diferencies entre colaboracionistes i resistencia.

Un altre

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Un altre | 30/12/2011, 13:59

Joan c., en aquests moments hi ha dos tipus de partits, els que se resisteixen a les politiques del PP de retallades socials i de fer pagar la crisi als debils com per exemple augmentar les taxes dels fems a les families, i els que col.laboren justificant les politoques del PP. En aquests moments alternativa pertany als colaboracionistes i no a la resistencia. Molts d'anys

Joan C

Re: Resultat del ple extraordinari de dia 29 de desembre

Joan C | 30/12/2011, 10:16

Dels incompliments electorals del PP i Lliga ja en prendràn nota els seus votants si volen. Com be has dit Mateu és igual Pepe que Miquel, els nostres regidors duen al ple la posició que l'assamblea decideix i normalment el que procuram és ser el més constructius i coherents possibles per els interessos del poble.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb