URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Consell d'EMSER 2.

Alternativa | 11 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui publica  alguns temes que encara no haviem comentat i que ens van tractar al Consell d’Administració d’EMSER (perdonau el retard).(veure article anterior)

Al Consell vam recordar que la negociació per a un nou Conveni Col·lectiu està completament aturada des de el mes de juny i que ja és hora que es reprenguin les negociacions. La questió és que hi ha coses que s'han de canviar en benefici del millor funcionament de l'Empresa, i si no és negocia, no és pot canviar, al que al cap i a la fí redunda en perjudici  del usuaris.

 També vam recordar que el vigent conveni col·lectiu estipula que l’empresa destinarà una partida pressupostària a seguretat i higiene i que aquesta no figura als pressuposts.La resposta del gerent va ser prou surrealista al comentar que n’hi ha una administrativa que dedica un 50% del seu temps al tema de riscos laborals.

El conveni al seu article 71, entre altres matitzacions, preveu ,textualment:

 "Amb la finalitat de millorar la prevenció de riscos i salut integral del personal d'Emser, l'Empresa hi reservarà una partida econòmica dels pressupostos.Aquesta provisió és destinarà a les mesures i instal·lacions necessaries que donant prioritat als objectius expressats, permetin aconseguir el millor nivell de seguretat  i salut de forma moderna i eficient. Els delegats de personal i de prevenció seran consultats en la negociació per determinar la partida pressupostaria avinent i el seu destí, i també hi podrà participar el servei de prevenció, a requeriment de l'empresa."
 
Res d'això s'ha fet.  

 – Van recordar la necessitat de fer proves de promoció interna, i proves d’accés externes, i que tant l’encarregat de recollida de fems, com el capatàs han estat designats “ a dit”. I que s’hauria de preveure ja la plaça d’encarregat del Servei d’Aigua, per la teva jubilació el proper febrer. També va informar de la necessitat de cobrir una plaça de picapedrer.

Altres temes que es van comentar:

- S’està fent feina per permetre el pagament fraccionat de les taxes amb bonificacions de fins un 5%.

- Les connexions del clavegueram les farà EMSER. Caldrà ampliar la plantilla i dotar-la d'utillatge, i no a l'enrevés com sol fer l'Ajuntament...

- Es farà un concurs per contractar els serveis que actualment fan algunes empreses triades a dit.

- S’ha iniciat el procés per regularitzar la contractació de diversos serveis; analítica d’aigua, gestió laboral, deixalleria...

Es va presentar l’inici de l’expedient per a la modificació dels vigents estatuts d’EMSER. Es va aprovar per unanimitat, s’adaptaran a la nova legislació i es cercarà una gestió més àgil. Caldrà, és obvi, veure els nous estatuts, el borrador, i si responen a les funcions i necessitats d'Emser.

Es va informar de la relació d’inversions previstes per a l’any 2012.Es va parlar de la renovació de la coberta del dipòsit de Ternelles, els nous camions (inclòs un mixt pels contenidors soterrats), la realització de la planimetria digital de xarxa d’aigua potable, el taller mecànic, coberta dels depòsit de Can Puig i  equip telegestió Can Puig. Pensam que a més a més caldria  acondicionar minimament les dependències. I s'hauria de preveure delimitar la servitut d'aqueducte de Ternelles i Can Puig. 

A varis vam comentar :

- Si es pensava condicionar el contenidor adaptat metàl·lic que és a la deixalleria amb aparells d’aire condicionat. El gerent va respondre que no calia ja que els operaris han de fer feina de fora i que només han d’estar aquestes oficines en moments puntuals. Una resposta més que discutible ja que a“aquest contenidor” es controla l’entrada i sortida  a la deixalleira i no sempre n’hi ha feina a l’exterior. A l'estiu les temperatures a aquest contenir arriben fins al 50 graus, ates la coberta metàlica

-Vam demanar que passessin les actes del Consell d’Administració com diu el conveni col·lectiu als representants dels treballadors. El gerent va respondre que només calia passar el resum de la part laboral.

- Vam demanar el canvi del servei de prevenció a l’empresa. El gerent va dir que ja havia demanat diferents pressuposts el pressupost de Palma Planas i Previasa.

- Vam demanar sobre el futur de les activitats d’EMSER a la Cala San Vicenç en relació al subministrament d’aigua. Van respondre que la situació és molt complicada fins que es resolgui la situació administrativa  de l’empresa  “aigües de cala carbó”.

També vam demanar les següents millores de la gestió global d’Emser en benefici dels ciutadans:

-         Adaptar a la quota de servei , que en el cas dels hotels és calcula segons el nombre les places hoteleres, el mateix criteri als restaurants, aplicant segons les places autoritzades.

Aplicar el vigent Reglament de Subministrament d’Aigua ,en el  que preveu que “ tan sols es subministrarà als edificis  que tinguin connexió de clavegueram”, als edificis o vivendes de la zona rústica que tenen aigua des de abans de la publicació del Reglament (1990, crec), que no autoritza subministrament a la zona rústica,  exigint als abonats antics que tinguin subministrament que disposin de foses sèptiques homologades, per impedir que és contamini el subsòl, i que EMSER no contribueixi a aquesta contaminació. Per altra part, aquest mateix Reglament, està desfasat en relació a normatives de subministrament posteriors, concretament s’hauria d’adaptar a la instal·lació de comptadors individuals a les vivendes dels blocs de pisos que s’exigeix actualment, i que beneficia als abonats i a tothom. Caldria refer l’actual Reglament, al manco en aquest aspecte. I fer complir la normativa.

Eneko


 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Protegir l'Ullal

Alternativa per Pollença | 11/01/2012, 12:14

Nota de Premsa del GOB. A Pollença el batle vol presentar al·legacions per desprotegir la zona humida de l'Ullal. Per la nostra part estam fent feina per mantenir aquesta protecció.

Diverses zones humides podrien estar en perill si es modifica el Pla Hidrològic.
El GOB demana al Conseller Company que no cedeixi a la pressió de certs promotors immobiliaris amb interessos a aquests espais
______________________________________________________________________

El GOB alerta que algunes zones humides de Mallorca podrien urbanitzar-se si es modifica el l’actual redacció del Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB). El PHIB va cartografiar una a una les diferents zones humides de les illes Balears, però ara es troba paralitzat per ordre del Conseller Gabriel Company. El GOB tem que aquesta paralització acabi suposant un retall d’algunes d’aquestes zones degut a la pressió de diversos promotors immobiliaris, interessats en edificar dins aquests espais.

El PHIB havia passat els darrers anys per un llarg període d'elaboració (s’inicià el 2004), participació, al·legació (prop de 800), esmena i tramitació. El 14 d'octubre de 2011, quan sols mancava l'aprovació definitiva per part del Ministeri de Medi Ambient Rural i Marí, el Conseller Company, aprofitant que el PSOE es va adormir a Madrid, va sol·licitar la suspensió de la tramitació. Segons el Conseller, s'aturava per passar un nou tràmit d'informació i audiència pública. Es tracta d’una decisió inèdita per mor que el PHIB ja havia superat aquesta fase feia més d'un any.

Ara el PHIB torna estar a exposició pública fins al 31 de gener de 2012 per que s'hi puguin presentar més al·legacions, un tràmit superat fa 1 any. El GOB ha sabut que diversos ajuntaments, com els de Pollença i Santanyí presentaran esmenes relacionades amb les zones humides que podrien suposar retalls significatius i donar lloc a desenvolupaments urbanístics impensables amb la cartografia actual.

Algunes zones humides que es podrien escapçar:

Maristany (Alcúdia)
L'Ullal (Pollença)
Sa Platja de Porto Petro (Santanyí)
Ses Fontanelles (Palma)
Sa Porrassa (Calvià)
L'aigua i les zones humides han de ser gestionats amb criteris científics i tècnics.

Els darrers anys, els tècnics de la Conselleria de Medi ambient han cartografiat amb detall els diferents aiguamolls de les Illes, delimitant el tipus d’hàbitat, l’origen, l’extensió, les potencialitats, els canvis soferts i multitud de dades relatives a cada un d’ells. El GOB creu que aquests espais s’han de delimitar i gestionar amb criteris tècnics, científics, de seguretat jurídica i humana, mai per interessos immobiliaris o d’altre consideració.

Tot i que diverses lleis protegeixen les zones humides, com la Llei d'aigües de 1985, el govern ha obert una veda urbanística on sembla que casi tot val. Ara fins i tot també perillen zones sensibles, escasses i d'alt valor ecològic. El GOB demana al Conseller que no substitueixi els criteris tècnics i científics per altres consideracions. L'aigua, les zones humides i la seva gestió són massa importants per ser modificats pels promotors immobiliaris.

No es poden perdre més zones humides

Les zones humides són ecosistemes rics i fràgils. Segons la Convenció de Ramsar, prop del 50% de les zones humides la UE s’han perdut o transformat total o parcialment especialment a les zones costaneres mediterrànies. A Mallorca molts d'aquests espais han estat destrossats les darreres dècades, algunes fins i tot han desaparegut sota urbanitzacions, són espais agraris o han estat reblides amb enderrocs.

El GOB lamenta que el conseller Company utilitzàs, com a excusa per aturar el PHIB, als pagesos. Com a mostra cal recordar que fins i tot ASAJA va votar favorablement el PHIB quan es va votar al Consell Balear de l'Aigua.

Informació interessant sobre zones humides.

Resum metodològic
www.caib.es/sacmicrofront/contenido.do?mkey=M0808011112185729323&lang=CA&cont=38400

Cartografia actual zones humides
www.caib.es/sacmicrofront/contenido.do?mkey=M0808011112185729323&lang=CA&cont=38400

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb