URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una de freda i una de calenta

Alternativa | 06 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Volia donar les nostres explicacions i actuacions sobre el no –ple d’ahir.

Al final del ple extraordinari del 29 de desembre el batle ens va informar de la possibilitat d'un altre ple extraordinari pel dia 5 de gener amb dos punts

- Les al·legacions al pla hidrològic

- Nomenament de representants municipals a Caixa Colonya de Pollença.

El nostre regidor en  Miguel ja li va dir al batle que no seriam cap dels dos regidors d'Alternativa ( inclús ell havia registrat una instància on s'informava de la seva absència). El batle li va dir que el motiu fonamental del ple era presentar les al·legacions al Pla Hidrològic que s'havien de presentar abans del dia 7 de gener.

El 30 de desembre vam llegir que  Recursos Hídrics ampliava el termini d’exposició pública del Pla Hidrològic de les Illes Balears fins a finals de gener ,era una notícia penjada des del 20 de desembre (ens sorpren que el batle la desconegués). Vam informar immediatament a la resta de grups polítics, i vam demanar a l’equip de govern que portés el punt al ple ordinari de gent, donat que estam totalment en desacord amb les al·legacions realitzades per l'arquitecte municipal i que es podia aprofitar aquest temps per fer feina a les al·legacions.

El 2 de gener l’equip de govern ens va contestar que els semblava una bona idea portar el tema de les al·legacions al pla hidrològic al ple ordinari.

La nostra sorpresa va ser quan el 4 de gener a les 11:37 vam rebre el correu amb la convocatòria del ple extraordinari d’ahir. Havia desaparegut el punt que teòricament justificava el ple; Les al·legacions al pla hidrològic, es mantenia el punt del nomenament de representants municipals a Caixa Colonya de Pollença i apareixia un punt nou; la dedicació exclusiva del regidor de recursos humans, oficina d’atenció ciutadana i noves tecnologies David Alonso. 

Per què un ple extraordinari per dos punts que no eren urgents?  Per què el ple s'havia convocat només amb un dia d'antelació? Per què el 29 de desembre no es va parlar d’aquest punt de la dedicació exclusiva?... i tot quan el batle sabia que no n’hi hauria cap regidor d’Alternativa a aquest ple i que nosaltres sempre hem demanat tres dedicacions exclusives (formava part del nostre document de mínims). 

Amb aquesta informació i després de consultar el tema amb els nostres regidors, el nostre coordinador, en Garci va enviar el mateix dia 4 de gener a a les 14:27  (menys de dues hores des de que haviem rebut la convocatòria) el següent correu a tots els grups polítics.

Benvolguts, 

Des d'Alternativa per Pollença us demanam una rectificació en la convocatòria del plenari extraordinari de demà. Consideram que cap  dels punts és urgent (i molt manco per ser convocat en només 24h.). Pensam, i així ho expressam, que darrera aquesta urgència no hi ha més que l'interès de l'Equip de Govern municipal en l'absència dels nostres dos regidors, que es troben fora de l'Illa i que ho varen notificar amb temps per tal de que coses com aquestes no passessin. Amb dos regidors menys de l'oposició, el plenari queda desvirtuat en quant a la representativitat. Amés, sembla una maniobra per part de qui governa per tal de ser majoria i poder imposar les seves decisions, que d'altre manera no sabem si sortirien endavant.

Esperam notícies positives.

Salut

Alternativa per Pollença

 Com veu una nota més que correcta que no va rebre cap resposta per part de l’equip de govern. A les 20:04 del 4 de gener i davant de la manca de resposta de l’equip de govern vam enviar la nota de premsa que vam publicar ahir i que ha molestat a l’equip de govern. 

A les 8:39 d’ahir, 5 de gener, la primera tinent de batle na Malena ens va comunicar que desconeixia que els nostres dos regidors d’Alternativa no serien al ple que el nostre comunicat li semblava injust  i que no tenia cap problema en ajornar el ple, poc després el regidor, en Tomeu Fuster ens va dir el mateix.  Com els hem contestat immediatament; ens sap greu si el to del comunicat  ha molestat però consideram que la urgència d'aquest ple no estava en absolut justificada i que cap dels punts son urgents i que per normalitat democràtica s'haurien de retirar. 

Finalment a una reunió prèvia al ple, davant la postura de l’oposició, el batle ha decidit anul·lar la convocatòria del Ple, el que pensam que és una bona rectificació...Però una de freda i una altra de calenta... La pena és que l'enhorabona que podiam donar a l'equip de govern  per la rectificació  l'ha espatllat el batle amb el seu anunci de que només portarà al ple les qüestions estrictament imprescindibles segons la llei, i que la resta les decidiria per Decret de Batlia o per Junta de Govern. Esperam que això no hagi estat més que una encalentida, que rectifiqui i que el Ple continuï sent el màxim òrgan de poder democràtic de l'Ajuntament. En cas contrari nosaltres no formarem part d'una Junta de Govern que vulgui substituir al ple i coordinarem amb la resta de grups de l'oposició totes les mesures possibles per recuperar el poder democràtic del ple.

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Una de freda i una de calenta

Miquel Sánchez | 08/01/2012, 23:24

No sé si es necessita dedicació exclusiva per la regiduria de personal, però la comunicació entre els membres de l'equip de govern "no pita".

(h)ttps://docs.google.com/open?id=0ByyuniOKtSjTYjExYjJmNTUtYzllOC00ODgwLWE0ZTAtZWUyMTY2YmY0Nzlh

Tots haurien d'haver sabut que jo no hi seria el dia 5 de gener a Pollença

M

telefono mi casa

M | 07/01/2012, 10:30

Amb els correus electrònics queda constància de les converses, per donar explicacions al poble és millor.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 07/01/2012, 10:12

Alternativa afirma que dejará la junta de gobierno si el alcalde descarga el pleno de contenido

El partido de la oposición espera que Cifre rectifique y que los plenos sigan siendo el máximo órgano decisorio

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/01/07/alternativa-afirma-dejara-junta-gobierno-alcalde-descarga-pleno-contenido/733924.html

Santiago

Re: Una de freda i una de calenta

Santiago | 06/01/2012, 19:34

Buenas tardes.
Creo que hay sobradamente argumentos para defender la dedicación exclusiva de personal, pero es al equipo de gobierno a quien le toca poner estos argumentos sobre la mesa.
Me llama mucho la atención que no la hayan querido exponer, defender y consensuar, almenos con el principal partido de la oposición. Hablo de Alternativa, por si alguien tiene dudas.
Siempre he creído que el rival (el rival político) tiene muchas tablas, pero viendo lo veo, empiezo a tener mis dudas.
Por otro lado, y más allá de la dedicación exclusiva, el regidor en cuestión debería ponerse las pilas en temas tan prioritarios como políticas de empleo y políticas de formación, inexistentes en este municipio.
Gracias.

jrv

Pocs i bons

jrv | 06/01/2012, 19:12

Referent a una dedicació exclussiva mes, jo també tinc els meus dubtes. Possiblement una altra dedicació exclussiva PODRIA aportar mes eficiencia i mes dinamisme al conjunt de l'Ajuntament.
I també podria donar als altres membres del govern municipal l'excussa perfecta per fer poca feina, això ha passat reiteradament.
Tal volta seria mes convincent aquesta opció d'una altra dedicació exclussiva, si l'equip de govern tingués una fulla de ruta, uns criteris CLARS, DEFINITS, PRIORITATS de la gestió a efectuar del nou/nova dedicat exclussivament.
- Els" posaré ordre, m'nvolucraré, etc" , es a dir , generalitzacions, ambigüetats, no serveixen, per això podem anar a qualsevol tertulia de cafè, i surt mes barat.
Massa sovint les dedicacions exclussives han sortit a l'enreves: han servit per embullar mes la troca si la persona no coneix quina problematica hi ha, i com s'ha de resoldrer, o no te capacitat.
Es allò de l'elefant a la tenda de porcelana...
Cal anar amb compte, la caixa comuna no està per ambigüetats

Xisco

Telefono rojo.

Xisco | 06/01/2012, 16:55

Telefono, per caotic aquest govern: plens extraordinaris urgents, anul•lacions, dedicacions exclussives a conveniencia del govern, programa desconegut... aqui caig i aqui m'aixec. AIXO SI QUE ES UN CAOS.

Joan

Pla hidrològic

Joan | 06/01/2012, 16:26

Moltes gràcies per l'informació.

Salut

P. de la P.

Re: Una de freda i una de calenta

P. de la P. | 06/01/2012, 16:19

Hola, al DM d'avui diu que el batle nomenarà per decret als representants de l'Ajuntament a la junta rectora de Caixa Colonya, una figa enverinada, ja que una entitat que hauria de seguir l'esperit del seu fundador, i que practica l'estalvi ètic, crec que no ha de veure amb bons ulls una imposició per part del batle del municipi... salut i Bon Any !!

Alternativa per Pollença

Re: Una de freda i una de calenta

Alternativa per Pollença | 06/01/2012, 11:34

Joan,fins el 31 de gener

Tots els documents es troben disponibles al Portal de l'Aigua.

Pot accedir a la Resolució original a l'apartat Documents.

Direcció:Sede de la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori (Gremi Corredors, 10. CP-07009. Palma)
Plana web:h
ttp://dma.caib.es

Pepe

A telefon

Pepe | 06/01/2012, 11:22

El follonero" és el senyor batle que convoca un ple extraordinari amb 24 hores d'antelació amb dos punts que no eren d'urgència ... i un d'aquests punts per sorpresa. I no només no va telefonar sinó que tampoc va enviar cap correu per contestar o informar a la resta de grups.
És el senyor batle el que ha organitzat aquest embull de forma gratuïta o no qui sap.

Joan

Ullal

Joan | 06/01/2012, 10:32

Pel tema del Ullal, em podeu dir fins quan es pot al·legar?
Gràcies

Alternativa per Pollença

Notícia a DM

Alternativa per Pollença | 06/01/2012, 10:11

El alcalde suspende un pleno ante las críticas de la oposición por la fecha de la convocatoria

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/01/06/alcalde-suspende-pleno-criticas-oposicion-fecha-convocatoria/733684.html

Jaume

Re: Una de freda i una de calenta

Jaume | 06/01/2012, 07:28

Els de la Lliga dius que no sabien res de que els regidors de Alternativa hereu fora..., mira potser, el que no me puc creure es que no sabessin lo de la dedicació exclusiva i que a mes justificassin un Ple extraordinari per aquest motiu. Això es molts greu tan per acció com per omissió......ja esta be de tanta excusa.

telefono

Re: Una de freda i una de calenta

telefono | 06/01/2012, 07:28

I en vers de notetes per amunt i per avall no podieu haver telefonat?
Jo fos el batle ja vos hauria enviat a pastar, pareix que no estarà molt. Això es ingovernable amb aquesta guarda de folloneros.
Crec que si CxI va tenir dubtes a l'hora de pactar, ara ja no en te cap. Qualsevol se posa a intentar governar amb Alternativa i PSM, quin puta caos, per anar a pixar ho haurien de demanar al ple.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb