URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLIX) Binimel·là.

Alternativa | 08 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Binimel·là forma un conjunt amb molt d’encant, a la dreta d’aquest arenal hi ha un seguit de caletes de petites dimensions amb diferents tipus d’arenes i aigües ben clares que amb el dia  tan solejat, fa ganes tirar-s’hi.

Té una petita zona humida formada per la desembocadura del torrent de Salairó, és considerada d’un gran valor ecològic, se troba darrere l’arenal i com fa bon dia s’hi pot observar molta activitat. Veim diferents tipus d’aus: caps blaus, fotges, algun limícola. Les libèl·lules i cavallets del diable estaven ben actius però el millor va ser poder observar durant una bona estona com una serp d’aigua (Natrix maura) intentava caçar peixets de considerable mida, en va arribar a enganxar un, tot i que li escapà.

Aquesta platja també té un sistema dunar on s’hi feren algunes actuacions puntuals per regenerar-lo i protegir les dunes que s’havien degradat molt  per la gran afluència de públic en temporada alta durant molts d’anys i sobre tot per els aparcaments incontrolats.

També hi hagué intents urbanístics als anys vuitanta que pareix que s’aturaren a temps tot i que deixaren algunes construccions i amples vials.

A l’hora de dinar anam a una de les caletes que havíem esmentat al principi i com no podem resistir-nos hem de pegar un capfico i prendre una estona el sol.     

                                                                                                             ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Trescant pel món (CLIX) Binimel·là.

Garci | 09/01/2012, 18:26

Joan C: Joan Cifre; JRV: Joan Ramon "veterà" (perquè hi ha dos Joan Ramon Bosch).

La resta no son membres d'Alternativa i si son pseudònims.

Salut.

Joan

anonimat

Joan | 09/01/2012, 14:47

Qui sou ho sabeu vosaltres, pero per a la majoria de gent que consulta aquest bloc els comentaristes habituals sou anonims. Joan C, JRV, Maki, Turgut, Ichigo, etc. no deixen de ser pseudònims.

Follonero

Re: Trescant pel món (CLIX) Binimel·là.

Follonero | 09/01/2012, 12:29

Provau de fer un comentari crític al bloc de la punta, veureu quins arguments més guapos que vos donen.

jrv

Solidari

jrv | 09/01/2012, 10:22

De l'extracte del comentari de Margalida C., em queden uns dubtes:
Quina és la: meva -seva teva corda?
- Qui tanca el debat i quan?
- Qui decideix si un comentari està raonat i te argument? Es una mentida un argument, una opinió política interessada també ho és?
En una cosa coincideixo amb Margalida C., i és amb allò tan elemental de " l'enfer, c'est les autres". Molta gent està amb dessacord tan sols per fotre.

Pepe

Re: Trescant pel món (CLIX) Binimel·là.

Pepe | 09/01/2012, 10:21

Margalida evidentment els comentaris als que em refereix no són com aquest que fas.
És de pura lògica que un comentari contrari a la feina d'Alternativa a aquest blog tingui resposta per part de nosaltres i el fem amb els nostres noms; Garci, Miguel, Joan C, JRV... perquè equivocats o no, no tenim res que amagar i el que fem, el fem no des de la veritat absoluta que no existeix però sí des de la honradesa més absoluta. I els nostres comentaris no tanquen el debat, per alguna cosa tenim tan de comentaris.

Fa anys que aquest blog es troba obert a tothom, i hem rebut molt de comentaris crítics, però pens que darrerament n'hi ha gent que no ha assimilat el resultat de les darreres eleccions i que més que comentar vomiten i distorsionen amagats darrera l'anonimat. I això no és bo ni productiu.

Margalida C.

Opinions

Margalida C. | 09/01/2012, 08:12

"El compromiso de la verdad", i quina es la veritat? la que defensa el que opina?. Reconec que tan en aquest blog com en altres existeixen comentaris que més que opinar califiquen coses. Però darrerament el que he pogut llegir en moltes ocasions es que algún comentari que no va en la línea i actuació política que defensau, per aquest sol motiu e calificau com "no te argument o no està raonat". Això es ve repetint bastant sovint i crec, sincerament, que vos haurieu de plantejar que el debat dins un foro es obert i que hi pot haver altres opinions diferentes a les vostres, que podeu no estar d´acord en un argument o l´altra i més en el temps que corren. Normalment els comentaristes posan el seu comentari ocasionalment i no solen estar tot el dia pendents del mateix, en aquest foro es molt difícil que un comentari diferent al de la vostra corda no tengui comentaris contraris, repetitius i sempre tancant el debat. Tal volta hauriem de lleguir l ´article que proposa en Pepe en el sentit que participar també es escoltar. Aquest comentari que faig es una aportació al debat i no una crítica.

Pepe

Contra els vomitadors.

Pepe | 08/01/2012, 21:43

Avui al diari Público, Luis García Montero escriu un interessant article "el compromiso con la verdad"Al mateix escriu un paràgraf que m'ha recordat la situació que en aquest moment estam patint tots els blogs oberts als comentaris. Mentre uns donam la cara amb més o menys encert per un projecte polític n'hi altres que utilitzen l'anonimat per vomitar i degradar els que haurien de ser espais de crítica, raonament i creació.

Aquest és el text original

"Y a la hora de defender la democracia participativa, es bueno recordar también que en una conversación se participa tanto al hablar como al escuchar. Es un tema importante que aparece en la entrevista con Emilio Lledó e Iñaki Gabilondo. Muchos de los comentarios que circulan por internet demuestran una excesiva necesidad de hablar (insultar, calumniar, vociferar) y poca de escuchar o ser escuchado. El tono de algunos comentarios demuestra que los emisores no aspiran a ser entendidos o creídos. Les basta con vomitar. La dinámica de degradación pretende definir el espacio de la opinión pública como el lugar del vómito."

h
ttp://blogs.publico.es/luis-garcia-montero/199/el-compromiso-con-la-verdad/

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CLIX) Binimel·là.

Miquel Sánchez | 08/01/2012, 21:26

Ja he tornat !!!

Ichigo

Rajoy el pitjor president d'Espanya en 10 dies

Ichigo | 08/01/2012, 13:10

Sabéu? He trobat un facebook molt interessant: MENTRE Aznar i ZP varen trigar uns 5 anys de mitjana en ser els pitjors presidents, Mariano Rajoy (ho sé com tots voltros) només va trigar 10 dies en allò (rècord absolut, clarament).
es-es.facebook.com/pages/Rajoy-el-peor-presidente-de-la-historia-de-Espa%C3%B1a/204121076335818

Ichigo

Re: Trescant pel món (CLIX) Binimel·là.

Ichigo | 08/01/2012, 12:01

Com treure (de veres) Espanya de la crisi en que seguim vivint? Cercar receptes de fer-ho podria ser més fàcil amb un article "Menos, peor":
www.laopinioncoruna.es/opinion/2012/01/07/peor/567093.html

Garci

Re: Trescant pel món (CLIX) Binimel·là.

Garci | 08/01/2012, 10:05

Tanta sort que no s'urbanitzà!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb