URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volen desprotegir la zona humida de l'Ullal.

Alternativa | 13 Gener, 2012 07:00

  Volem mostrar públicament el nostre rebuig a les al·le gacions encarregades per batle i realitzades per l'arquitecte municipal que  demanen modificar el Pla Hidrològic de les Illes Balears (PHIB) i que pretenen eliminar la zona humida de l'Ullal per  urbanitzar-la.  A més demanam la retirada d'aquestes al·legacions i que es mantingui l'actual delimitació de la zona humida de l'Ullal. (alguns articles anteriors).

Ara que el PHIB torna estar a exposició pública fins al 31 de gener de 2012, l'Ajuntament ha preparat unes al·legacions que significarien un retall molt important de la zona humida de l'Ullal i donar lloc a desenvolupaments urbanístics impensables amb la cartografia actual. Les al·legacions preparades per l'arquitecte municipal, en Rafel Balaguer, ens semblen impresentables. A part de  que el senyor arquitecte municipal fa afirmacions totalment impròpies d'un tècnic (desqualificant a altres tècnics, a l'ex-consellera de medi ambient, acusacions de falsedat documental...).. L'arquitecte no té suficients coneixements de geologia, ni biologia per assegurar, com fa a les al·legacions, la inexistència històrica de la zona humida de l'Ullal, i només es fonamenta per fer aquesta afirmació categòrica, i posar en dubte als tècnics de la conselleria de medi ambient, en observacions superficials i  fotografies aeris. Caldria demanar a l'equip de govern per què ha estat l'arquitecte municipal i no  el tècnic de medi ambient qui ha realitzat aquestes al·legacions

El que cal fer a l'Ullal no és una urbanització sinó  el que diu el Pla Hidrològic; "Restauració d'habitats", i "Potenciar ús educatiu, turístic, recreatiu." i integrar la zona humida dins una  mini-xarxa d'espais naturals del nord de Mallorca, en el que hi hauria a més les zones humides de s'Albufera, l'Albufereta, Maristany i la Gola, a més d'altres espais naturals públics actualment semi-abandonats o (al menys no gestionats adequadament) com el bosquet de Bòquer, el puig de Santuiri... 

 

Comentaris

maria

ullal

maria | 24/01/2012, 14:11

crec que abans d´opinar s´ha de parlar amb al pare del pla hidrologic i aquest es el Sr Baró, perque molta gent opina sense saber

Pepe

Re: Volen desprotegir la zona humida de l'Ullal.

Pepe | 22/01/2012, 23:06

El major cost és continuar perdent el nostre paisatge.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 15/01/2012, 10:34

Alternativa rechaza que el Ullal deje de ser un humedal para ser urbanizado.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/alternativa-rechaza-que-el-ullal-deje-de-ser-un-humedal-para-ser-urbanizado.html

Miquel C.

Re: Volen desprotegir la zona humida de l'Ullal.

Miquel C. | 13/01/2012, 21:55

Una cossa mal pegada
en Llobeta els ha fotut
al cul als de Calatrava
això ha estat injust.

S'han perdut les formes
en aquest acomiadament
hi ha d'haver unes normes
per no quedar malament.

Els orats ara sonaran
enmig d'una polèmica
que donaran rèplica
i a l'alçada estaran?

"Lo barato" surt més car
a l'espera del contracte
vorem que haurem de pagar
i per aquest mal pacte.

Altre atac a la cultura
i a les nostres tradicions
no fotran les emocions
amb aquesta fotuda.

Ens sap molt de greu
Pep Rotger i Pep Toni
que vos sigui lleu
i que Visca Sant Antoni

Biel

Un plaer

Biel | 13/01/2012, 18:16

Antònia, Pere... temes ben diferents, un luxe de comentaris, els comparteixo plenament, gràcies per llevar fum !

Pepe

Re: Volen desprotegir la zona humida de l'Ullal.

Pepe | 13/01/2012, 17:32

I chapeau Pere, gràcies per aquesta bona aportació.

Pepe

Re: Volen desprotegir la zona humida de l'Ullal.

Pepe | 13/01/2012, 17:16

Chapeau Antònia.

Pere

Re: Volen desprotegir la zona humida de l'Ullal.

Pere | 13/01/2012, 16:55

Toni,

Una cosa no lleva l'altre; cala Carbó està protegida com a ANEI per una llei aprovada la legislatura passada (que tb inclou altres espais naturals); per tant des d'aquell moment no hi ha cap edificabilitat que traslladar ni a l'Ullal ni enlloc pq cala Carbó està protegida. Una altra cosa és que ara la majoria del PP al parlament vulgui derogar o modificar aquesta llei i tornar fer cala Carbó urbanitzable (el conseller de "mig ambent" ja s'ha manifestat en aquest sentit). El trasllat de l'edificabilitat venia per una ART del Pla Territorial de Mallorca, creada pel Consell de Mallorca amb tot el suport (o a iniciativa?) de l'anterior equip de govern municipal.

D'altre banda, el Pla Hidrologic delimita totes les zones humides que queden a les Balears i preten la seva protecció com a ecosistemes escassos a les nostres illes, i molt valuosos, cosa que està reconegut per tot el món, excepte -pel que demostren- pels governants de Pollença i de Balears; ells encara veuen les zones humides amb els mateixos ulls dels anys 50 i 60, és a dir, com a zones ermes que s'han d'eliminar.

Actualment, la urbanitzacio prevista a l'Ullal no és de cap manera justificable com a permuta de l'edificabilitat de Cala Carbó ja que avui en dia NO HI HA CAP edificabilitat a Cala Carbó. Ni tampoc és justificable de cap altre punt de vista que no sigui l'especulació i ves a saber si alguns interessos amagats, que evidentment no són l'interés públic. A més la destrucció de la zona humida de l'Ullal infringiria la llei d'Aigües, que protegeix TOTES les zones humides de l'estat. Hi ha sentencies al respecte del Tribunal Suprem, p.ex. una que condemna el batle de Xeresa a 1 any de preso, 76.000.000 Ptes de multa i 8 anys de inhabilitació per autoritzar la desecació de la marjal de Xeresa, a Valencia.

En el pitjor dels casos, el que podria succeir és que al final, l'Ullal sigui urbanitzable i també ho sigui Cala Carbó, si es deroga la llei que ho protegeix. I gracies als mateixos, Pollença pot perdre el doble del que hi podia perder fa només uns anys. Esperem que tenguin una mica de seny i que no sigui així. De fet, a Boquer encara queden molts de solars sense edificar com per haver de crear una nova urbanitzacio a dins un sòl no urbanitzable, que a més és inundable i que té uns valors naturals importants, ni haver de desprotegir una zona litoral amb uns valors paisatgístics únics.

Salut.

Garci

Re: Volen desprotegir la zona humida de l'Ullal.

Garci | 13/01/2012, 16:39

Toni, això és senzillament una falsetat. Les ART no existeixen i ara per ara no se pot ni construir a Cala Carbó i els terrenys de l'Ullal, si no m'equivoc, son sol rústic. Novament ens tornen a voler embullar. El PHIB ha de protegir o no la zona humida de l'Ullal, per la seva recuperació com a zona humida.

Antònia

ALT I CLAR

Antònia | 13/01/2012, 13:43

32 anys tocan a una Festa, 32 anys formant part activa d'una Festa. Si, 32 anys… Es diu ven aviat. Els qui estan per davall els 40 ben segur que no han viscut un Sant Antoni, un Pi de Sant Antoni sense els sons del fabiol d’en Pep Toni i la xeremia d’en Pepet…
De cop i volta, i amb l’excusa de la puta crisis, bé un misus que l’han fet regidor i desideix posa fi a n’aquesta tradició. Si, heu llegit bé, TRADICIÓ.
Amb l’excusa de que l’ajuntament no pot fer front al cost dels xeremiers de Sa Calatrava i amb l’excusa de donar pas al xeremiers de Pollença, el misus acaba amb la tradició que els sons de Sant Antoni surtin dels intruments de’n Pep i en Pep Toni.
Tal vegada les intencions del regidor no fosin mal intencionades, vull pensar que no ho son. Tal vegada la seva intenció de donar pas al xeremiers de Pollença fos ben intencionada, ho vull pensar així. Fins hi tot li diria al regidor que compartesc aquesta intenció, per mi també és un orgull que els sons de Sant Antoni surtin dels propis pollencins.
El que pasa és que les formes i l’alegància envers el relleu brillen per la seva eusència. O aquest regidor té pots llums o està ben mal assessorat.
Els xeremiers de Sa Calatrava cobren per tocar durant una inmensitat d’hores per Sant Antoni i Sant Sebastià 2.200 euros. L’excusa per no contratar-los és que l’ajuntament no pot assumir aquesta despesa. De veritat vol aquest regidor que jo m’ho cregui? Quins collons! Durant aquest any veurem un caramull de doblers malgastats pel nostre ajuntament, ja ho veureu. Fins hi tot amb anuncis a la prensa anunciant Sant Antoni quan tots tenim ben clar quin dia és. M’entrestant mos hem de tragar aquesta vegenada.
Si l’altre motiu per no contractar als xeremiers de Sa Calatrava era dona pas als xeremiers de Pollença, la cosa s’hauria d’haver fet d’una altre manera, per començar molt més alegant, exemplar i dignificant.
Com deia, jo també hi puc estar d’acord amb aquest relleu.
Al que pasa en aquest poble és que mos costa posar en valor i dignificar les coses que tenim. Sense anar més enfora, basta en donar una ullada al quinzenal d’aquest poble per veure com es promociona el donar-se pes cul uns amb altres.
Algú ha vist un lloc on s’alavi la gent d’aquest poble o la gent que estima aquest poble? L’ajuntament hauria d’ésser el primer en donar exemple del que estic diguent. El 17 de gener, a Ternelles, a les 14:00 hrs i abanç de començar a devallar el Pi, era un bon moment i un bon lloc, el millor moment i el millor lloc perquè el POBLE de Pollença fes el marescut homanatge a dues persones que durant tant d’anys han format part d’una Festa que tots duim al cor. Unes paraules d’agraiment, una distinció, un marescut aplaudiment d’un poble a dues persones que ben segur et senten un poc pollencines. Escenifir el relleu dels xeremiers de Sa Calatrava pels xeremiers Orats, sentirlos tocar junts, aplaudir-los junts, encoratjar i sentir-nos orgullos d’uns xeremiers pollencins que a partir d’ara ens faran gaudir tant o més dels sons d’una Festa.
No se li podria haber ocorregut al regidor això? No ha tingut nungú que l’hagi pogut assessorar de que el relleu es podria fer d’aquesta manera? Això es diu marketing, alegància, posar en valor un poble i una gent, fer córrer rius de tinta amb positiu, crear bon rotllo que dirien els joves…
Tot el que ha probocat aquest regidor, amb el seu mal sebre fer és tot el contrari: mal rotllo, noticies negatives damunt la prensa, centenars de comentaris negatius dins les xarxes socials, en fi, una puta merda.
Apreniu a fer les coses d’una altre manera, aquesta no m’agrada i ho dic fort i clar perquè se m’entengui bé.
A tots els que hagueu pogut llegir les meves paraules, dir-vos que aquests dos al·lots, en Pepet i en Pep Toni se mareixen el millor dels reconeixaments per part d’aquest poble. Vos animo a tots a juntar-vos, i, amb ajuntament o sense ajuntament els hi facem aquest marescut homanatge. Posem en valor les coses que realment tenen valor.
Molts d’anys i bon Sant Antoni 2012.

Toni Segui

Re: Volen desprotegir la zona humida de l'Ullal.

Toni Segui | 13/01/2012, 10:24

Un dels motius de les alegacions diuen que es per ficar les cases que es podrien fer a cala carbo quan es llevi la proteccio pel govern, que en sabeu d'aixo?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb