URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dret i deure van units.

Alternativa | 12 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

   A Alternativa per Pollença ens oposam a  l'avantprojecte de la llei de modificació de la Llei de la funció pública que proposa el govern del Partit Popular a les Balears i que pretén buidar de contingut la normativa sobre llengua vigent a les Illes Balears, i variar el coneixement del català; passant de requisit a simple mèrit, fet que suposa rebaixar una de les dues llengües de la comunitat, en aquest cas el català, a un rang eminentment inferior.

 

Aquest avantprojecte suposa un atac sense precedents a la Llei de Normalització Lingüística que es va aprovar per unanimitat l'any 1986, després de segles de persecucions de la llengua catalana. Encara avui en dia el català es troba a una situació precària en un gran nombre d'àmbits d'ús social i, per això, la Llei de Normalització Lingüística resulta encara necessària i imprescindible com a instrument per aconseguir la potenciació de l'ús natural de la llengua, per a la integració de les persones nouvingudes i per a la convivència de la ciutadania. A més a més consideram que cap canvi de la llei de normalització, pel fet de tractar-se d’un dels principis bàsics de cohesió social, es pot fer sense consens. És un bogeria fer de la llengua un instrument polític i canviar la legislació de la mateixa en funció del color polític que governi.

 

No es pot posar en dubte que la llengua catalana, històricament i socialment representa una manera de ser, de sentir i d’expressar una personalitat. I és lògic i no pot negar-se que la llengua catalana mereix una protecció especial, en un context de globalització despersonalitzadora i després de dècades de dures dificultats . En un país realment bilingüe, el coneixement del català és integrador, i el seu desconeixement desintegrador. És necessari que qualsevol persona que accedeixi a l'Administració pública necessiti conèixer la llengua catalana perquè els ciutadans puguin fer ús del seu dret a usar-la.  Si un ciutadà particular té el dret a fer servir el català, és obvi que l’Administració que li dóna té el deure particular d’atendre aquest dret en la mateixa llengua. Dret i deure van units.

 

L'Ajuntament de Pollença ha d'actuar en conseqüència al que vam aprovar al passat ple de setembre (només el PP es va abstenir) .

 

Primer.- L'Ajuntament de Pollença considera imprescindible que el coneixement del català sigui un requisit per accedir a l’Administració autonòmica, insular i local de les Illes Balears.

 

Segon.- L’Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a retirar l'Avantprojecte de Llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat autònoma de les Illes Balears que pretén eliminar el requisit de coneixement del català per accedir a l’Administració autonòmica.

 

Tercer.- L'Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a promoure les mesures necessàries per restablir el català en el lloc que li correspon com a llengua pròpia de les Illes Balears i a garantir que tota la població la conegui i sigui considerada com un dels elements identificadors de la nostra societat.”

 

I per això en aquest moment els grups polítics estam fent feina per consensuar unes al·legacions conjuntes manifestant la nostra disconformitat amb l’Avantprojecte.

 

També us recordam que podeu presentar les al·legacions a títol individual al registre de l'Ajuntament fins demà

 Model Al·legacions OCB

Més informació a

http://ciutadansperlallengua.blogspot.com/

Dibuix original del nostre company Miquel Trias.

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Dret i deure van units.

Miquel Sánchez | 15/01/2012, 23:13

Paco, coincido contigo que la actuación por llamarla de alguna manera del equipo de gobierno en el tema de "anar a tallar el pi" no ha sido la más correcta y ayer en facebook publicamos y compartimos un fotomontaje, ahora bien, dicha "tala" no ha estado nunca en el programa de fiestas de Sant Antoni o yo nunca lo he visto, lo que si pasa es que en los últimos años el más mínimo "acto tradicional" (acto que hasta hace unos años no iba nadie) por llamarlo de alguna manera otra vez se ha "salido de madre" y todo el mundo quiere participar. Solo hay que fijarse que en pueblos en que las fiestas patronales eran aprovechadas para irse a la playa, ahora se han inventado batallas de uva, de almendras, incluso este año en Sa Pobla se ha recuperado ir a buscar leña todos juntos.

Resumiendo, no ha sido correcto y se le comunicará al equipo de gobierno en el próximo pleno, aunque conociendo a el Alcalde supongo que nos saldrá por "peteneas" y ya tendrá su respuesta preparada.

Pepe

Paco

Pepe | 15/01/2012, 22:37

Paco lo que es realmente curioso es que pongas esta comentario en el blog del único de los seis partidos de la oposició que ha comentado el tema como.
Me he dado un garbeo por los blogs y perfiles de los otros partidos y no he visto nada firmado por los mismos o sus representantes.
O sea que si nosotros somos lights no sé en que categoría situas a los demás.
A mi me da la impresión de que hay unos cuantos que queraís que hagamos el trabajo sucio que otros no se atreven a hacer .
Por otra parte ya me dirás cuando hemos dedicado una semana a un tema de este calibre? La verdad preferimos dedicar una semana a temas como los presupuestos del 2012, evitar que se desproteja la zona humeda del Ullal...

Paco

Re: Dret i deure van units.

Paco | 15/01/2012, 21:26

bueno, lo de quejarme por o haber dicho nada viene a cuento de lo que os recordamos a menudo: que no dais tanta caña como la pasada legislatura
si el alcalde rull hubiese ducho el año pasdo que solo podianpasar 20 personas, y luego vemos por ib3 a los familiares del paraiso y a los unpieros de siempre en un plan parecido al de este año, seguro que le dedicabais toda la semana, pero esta legislatura andais muy light ...

jrv

Música

jrv | 15/01/2012, 10:14

PEP TONI, llegin.te, ja he sentit la teva mùsica, el meu cervell n'està plè. Amb aquesta prossa ja has participat plenament, enguany!!
Tan de bò els politiquets hi participesin, ni que fos una desena part del que expresses!!

Xerrosquet

Re: Dret i deure van units.

Xerrosquet | 15/01/2012, 08:18

Butxarri butxarró...
ja mos has tocat es collons
t'has carregat la ilusió
d'un poble i una tradició.

Llobetades una darrera l'altre, ja està bé

Re: Dret i deure van units.

Llobetades una darrera l'altre, ja està bé | 14/01/2012, 20:08

Pep Toni, l'has encertat, suscric les teves paraules, això és Sant Antoni a Pollença. Almenys així era, així ho hem viscut, des de nins, així ho hem mamat...
El que no és Sant Antoni és aquesta actitud caciquil del qui hauria de donar llum. I algun baixet panxarrut amb el seu ego d'Erodes el que hauria de fer es partir cap a ca seva i deixar d'actuar d'aquesta manera.

Un altre

Re: Dret i deure van units.

Un altre | 14/01/2012, 19:57

Tu si que has entes la festa, en formas part. Molts tristament encara no han entes.Esper tornar-nos a veure a kes festes de pollenca i beure junts.

PEP TONI

SANT ANTONI

PEP TONI | 14/01/2012, 19:50

a tots voltros que heu agraït la nostra tasca, de veres, me feis estar mes viu que abans, encara que mes vell, aquest xorraquet ple de magia embruixadora, aquest vinet que tenim a mitges.. que no se tudi, aquella ximbomba, que em transportava a aquells rituals ancestrals equiparable al arbre de les animes de AVATAR, es Mesclat que també ajudava, es Mesclat aquest brou màgic que a donat nom a un grup de música que toc, i que REINVINDICAM conceptes bàsics de poble, aquella caixeta den Joan Alcal, que crec li varen llevar de les seves mans, aquelles titelles dels Formentor, que parlaven per elles mateixes sense nececitat que ningú les dominès, ballaven totes soles amb l'espetit dels qui les manatgava com si fos un fabioler que ja no toca amb ses mans, que ja ha aprés a tocarlo nomes amb sa ment, a aquells petardos que esclataven entrant a la finca de Ternelles que pareixien els DEUS que ens donaven la benvinguda a terrenys plens de màgia, no terrenys terrenals (quina contradicció), aquell pi triat amb SAVIESA que sera el TOTEM d'un poble viu que sap entendre la festa com a VALOR i no com entreteniment (hi hia molta diferencia), aquells foguerons que no han hagut de esser desfressats pero que han servit per donar energia per torrar, encalentir, i sobre tot transportar al mon de la magia als cantaires i glosadors fins altes hores de la nit, aquells animalets que son duits al portal de l'església i qui els hi du no sap perque , pero que la HISTÒRIA SI que ho sap, AIXO ES SANT ANTONI lo demes son COVERBOS. VISCA LA FESTA DE SANT ANTONI.

jrv

Servils a ll...

jrv | 13/01/2012, 16:53

Moltes gracies per l'aclariment, Garci. La veritat és que jo també havia "picat" amb el "bulo" interessat pels admiradors de la Señora de que tan sols deixarien passar 20 persones a tallar el pi.
Es evident que DINS la finca, la propietat pot deixar entrar a qui li doni la gana, siguin amics, adversaris , admiradors, gent normal, o llepes compulsius.
Cal seguir mantinguent, pel be del nostre municipi, dels visitants i el futur dels nostres descendents, que el que és reivindica és el cami, el pas per anar a Cala Castell o fins vora el Castell.
El subrealista i fals és que els defensors a ultrança de la "virginitat " de la Vall de Ternelles no possin el crit al cel quan hi entren mes de 20 persones, el que demostra una vegada mes que la propietat utilitza una falsa "sensibilitat" mediambiental, per seguir ussurpant un camí públic amb la complicitat i servilisme d'alguns criadets vitalicis.

Alternativa per Pollença

Una bona notícia

Alternativa per Pollença | 13/01/2012, 16:51

Avui tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament hem signat i registrat les al·legacions a l'avantprojecte,i en defensa del català.

Garci

Re: Dret i deure van units.

Garci | 13/01/2012, 12:58

Bones Paco, el tema de les 20 persones per anar a cercar el pi és una absurditat més del nostre batlle. I no s'ha de confondre amb les 20 persones que poden passar cada dia a passejar pel camí (que és una altre absurditat). Hem de tenir molt clar que una cosa és a quantes persones convida la propietat a tallar un pi, a fer una torrada o a fer un cafè, i quants excursionistes poden passejar pel camí. Camí no és propietat. El tema del número de persones a tallar el pi no és més que un intent d'embullar-nos a tots i de sortir a la premsa intentant culpar als partits que defensam la titularitat pública del camí. Imagina't fins quin punt és absurd que dimarts serem centenars, tirant coets, fent renou, música, focs...

Paco

Re: Dret i deure van units.

Paco | 13/01/2012, 11:30

yo he hecho lo de cada año, joderme

Joan C C

Re: Dret i deure van units.

Joan C C | 13/01/2012, 11:01

I tú Paco que penses fer?

Joan C C

Re: Dret i deure van units.

Joan C C | 13/01/2012, 11:01

I tú Paco que penses fer?

Paco

Re: Dret i deure van units.

Paco | 13/01/2012, 10:49

54? coño, alguien se equivoco contando
bueno, alternativa, que pensais hacer al respecto?

Un altre

Re: Dret i deure van units.

Un altre | 13/01/2012, 10:41

Be, ahir comptAts un a un erem 54 persones a tallar el pi, 54 no 20 i el personal de l'Ajuntament si ho vol comptar i pot confirmar.
Pep toni, gracies per tots els anys que heu colaborat amb les festes de pollenca, en formau part, no facis cas alz commentaris, vosaltres estau per damunt aquestA discussio. El temps dona i lleva raons i podeu estar segurs que vos la donarA, gracies i ezper veurervos a la festa

Paco

Re: Dret i deure van units.

Paco | 13/01/2012, 10:29

yo queria levantar polemica por la prsencia de la hija y del yerno del concejal de fiestas ...

llanero solitario

xeremies i xeremietes

llanero solitario | 13/01/2012, 10:08

Normalment no intervenc, però tornaré a fer-ho. He vengut a tocar les xeremies!!! JEJEJE!

Com bé dius Pep Toni: "Trobes que no he de menysprear la feina dels altres fent cents de edicions que acaben als magatzems alguns on s'aprofiten simplement ses rates?". I jo te pregunt a tu, trobes que no he de menysprear la teva feina quan de la teva música no en queda constància ni en paper? Per això agaf 3.000 euros, que és el que cobrau i els tir al fogueró de Sant Antoni. Si parlam de tirar els doblers...

Ademés, te preguntaré una cosa. Dels cds que heu publicat els Calatrava, no heu rebut ajudes institucionals? Saps perquè? perquè en quedi constància del que feis! I segur que molts de cds estan als mateixos magatzems on estan els llibres.

I no t'equivoquis en posar-me nom i una cara i ulls. No t'hi rompis el cap, ja que no som el qui et penses que som. Domés te diré que no som ni music ni faig sonar la xeremia, ni en sé.

Joan

El pí de Ternelles

Joan | 13/01/2012, 09:45

Sí Paco, fui yo quien lo comenté por si alguien lo sabía. quin va ser el criteri de selecció per anar a tallar el pí? hi havia molta gent que ho va demanar? la gent que hi volia particiapar, sabia com podia demanar-ho? quans dels que hi varen anar varen fer feina?. El Batlle i la primera tinent de Batlle tenen dedicació exclussiva i anaren dins el seu horari laboral, i el senyor Martín Jesús Roca, regidor de serveis i educació, per què hi era? son hores que ha fotut a tots els nins i nines del´escola. Es estrictament necessària la presència d´aquesta gent?. A mi m´agradaria coneixer aquestes coses perquè algunes representen actuacions que significan molt.

jrv

Tergiversadors

jrv | 13/01/2012, 09:25

No intervendria en aquest debat si no fos per ajudar a rebatrer les tergiversacions que expressen alguns comentaristes als que sembla els sap greu que és qüestioni la mes que qüestionable actitut del regidor de festes.
- En Pep Toni en cap moment ha questionat escritors ni a cap professional, el que si qüestiona I JO TAMBE, es que es tudin edicions completes de llibres que ningú llegeix, però és miri tan prim amb sonadors , musics i artistes autòctons. Tal volta si es vestissin de faralaes i cantassin cante jondo merexerien mes respecte a tant de papanates de lo " genuino español". I jo no veig que hagui faltat al respecte a ningú, i si tinc a triar entre la elegància postissa i caspossa, o la sinceritat i parlar clar, evidentment que sense dubtar-ho me mereix infinitament mes respecte aquesta darrera actitut.
I malgrat no conec personalment a Pep Toni, del que tan sols n'he sentit ocassionalment la seva alegre i bona mussica, m'ha sorprés la contundencia del parlar clar i veritat seu , amb elegancia ancestral mallorquina malhauradament en fase d'extinció, completament absent del cervellet d'alguns politics mes pendents de l'exercici de la funció de quefesillos irrebatibles, que de servir al seu poble depositari d'una autèntica cultura centenaria, molt mes respectable que els quefesillos/as que passaran i ningú s'en recordarà...

Paco

Re: Dret i deure van units.

Paco | 13/01/2012, 08:50

a cuenta de lo que ha dicho alguien, podemos saber quienes hansido los 20 elegidos quehan ido a cortar el pi a ternelles?
es para saber quien ha ido a trabjar, quien a mirar, ...
perdonad la curiosidad, pero seguro que a muchos les interesara saberlo, y si habia numerus clausu habra un listado de invitados, no?

Admirador secret

Aanonimats

Admirador secret | 13/01/2012, 08:44

Pep: sols parla de merda aquell que en va ple...
Si tens un dit de vergonya no tornaràs a parlar-na, tu mateix!

Joan

Per en Pep Toni

Joan | 13/01/2012, 08:34

Un senyor!!, t´has superat, clar i sense embuts.

PEP TONI

A LLANERO SOLITARIO, XEREMIERS

PEP TONI | 13/01/2012, 06:35

Dius que me de callar. TU NO ETS NINGÚ per dir lo que he de fer o deixar de fer.
No me queix de que no em contractin. Me queix de la manera de que no em contractin.
El meu company de xeremia ho ha deixat clar.... Lo que està clar es que ho ha deixat. Els culpables es cosa de judicis i tu no ets cap jutje. (o si) pero oficiós-crec que tu tambe tens fobies.
Dius que ...No es correcte menysprear la feina d'altres (tema llibres i edicions) Trobes que no he de menysprear la feina dels altres fent cents de edicions que acaben als magatzems alguns on s'aprofiten simplement ses rates? Qui ordena que els enmagetzamin i no ho treu a la llum pública se mereix el PAREDON.(unaltre fobia)NO QUI HO HA ESCRIT. QUE QUEDI CLAR.
Be, ja m'has fet parlar un altre vegada. Es el que volies, veritat? a. LLANERO alerta que el teu escriure CANTA, gracies a deu veig a un escrit sa part MUSICAL i se ben cert qui ho canta perque esta impregnat de notes musical que nomes TÚ les diries. Ho dic per que si vols pots firmar amb el teu nom i no fer de covart. Te dessitg molta salut, sobre tot mental. guapo. ah i al teu escrit li posaria de titol, AMORODI. Orats¡¡¡¡ sonau amb alegria, que no es facil¡¡.¡¡¡¡¡¡¡vos ho diu un amic. un consell . Per cert segur que es vespre de sant antoni acabare moix, i podrem fer una orgia xeremiera pero un darrera l'altre. desde en Paparri fins en Tolo Cerdà, passant pen Miquel, en Toni na Catalina, en JOsep, n'Eladio, en Pep, na Maria, n'Andreu, na Xisca, Tomeu, Marti, JOan,en .....................

llanero solitario

xeremiers

llanero solitario | 13/01/2012, 02:28

Era un poc més o manco el que volia dir jo. Però m'he encés tant que no ho he sabut expresar amb claredat. No cal dir rés més. No volia ofendre a ningú, però pens exactament el mateix que el "xeremiers"

xeremiers

Re: Dret i deure van units.

xeremiers | 12/01/2012, 23:27

Pep Toni te tot el dret a queixar-se, però perd la raó quan ho fa publicament pel seguent:
- Si es music professional i no el contracten, has de callar. No m'imagin l'orquesta simfonica de Berlin fent un comunicat per queixar-se de que no els han contractat ala festival perque es molt car i justificant el seu sou
- El seu company de xeremia va deixar clar al facebook que qui en tenia la culpa era "gent propera" referint-se als Orats, i ara en Pep Toni gira la truita contra el govern municipal. Crec que hi ha un tema de fobia politica en les declaracions
- Convidat a tocar sense cobrar hi esta tothom, no fa falta que ho digui el regidor. En Pep Toni pot agafar el seu fabiol amb la maestria que ho fa i pujar a tocar, no se necessiten invitacions per pujar a Ternelles, al manco dia 17
- No es correcte menysprear la feina d'altres (tema llibres i edicions). Per alguns serà perdua de temps tocar el flabiol i per altres escriure un llibre. Jo crec que les dues coses son imprescindibles
- Quin monument no tendrien els calatrava si haguessin fet un comunicat dient que pels pollencins pujaven igualment enguany i que cercarien un consens per l'any que vé des del dia despres de St. Antoni.
Admir els xeremiers, ningu toca com ells, i esper que tornin amb un homenatge que se mereixen, pero si no ho fan, seguirem amb la festa. Ni un metre de neu la va aturar.

Pepe

Re: Dret i deure van units.

Pepe | 12/01/2012, 22:15

A una cosa estam d'acord "Maria C." en Pep Toni ès prou intel·ligent i major per rebre consells a aquestes alçades com feies a la primera línia del teu comentari "Has de deixar anar els mals sofrits a aquest bloc". No t'he faltat al respecte en cap moment, però la veritat fa mal. Les crítiques m'agraden els mentiders anònims gens ni mica.

Maria C

Pepe

Maria C | 12/01/2012, 22:07

Que arribes a ser d'infantil: "Maria C. sembla que et sap greu que Pep Toni hagi volgut posar el seu comentari a aquest bloc." jo som una ciutadana d'apeu amb mes o menys encert... Tot i que no consider que vagi equivocada en aquest tema... En Pep Toni mateix ès prou inteligent per valorar. Però te record que tu ets regidor i que hauries de tenir un mínim de respecte amb els ciutadans fins i tot amb els que no el voten. Bona nit i fins mai. Ets un personatge públic al qual no li agraden les critiques molt trist.

Joan C C

Re: Dret i deure van units.

Joan C C | 12/01/2012, 22:05

Maria, perdona però la defensa de la nostra cultura no és patrimoni exclusiu dels que vos deis "nacionalistes",tenc molts companys internacionalistes que han demostrat estimar "lo nostro", sobretot molt més que aquells "nacionalistes" que so feien seu.
Respecte als xeremiers la majoria de comentaris has estat de suport per els xeremiers de sa calatrava,i el fet de voler utilitzar un comentari anònim per desacreditar a la majoria de gent que participa en aquest bloc és penós i demostra el teu poc respecte cap a la gent que habitualment escriu a aquest bloc en defensa precisament de la nostra cultura i identitat.

Pepe

A Maria C.

Pepe | 12/01/2012, 21:41

Maria C. sembla que et sap greu que Pep Toni hagi volgut posar el seu comentari a aquest bloc.
Si una cosa distingeix a Alternativa és no dissimular i dir el que pensam t'agradi o no fa anys a aquest bloc, al ple, a la premsa...
La llibertat als comentaris d'aquest bloc té coses molt positives com el comentari de Pep Toni, però també provoca pisades fora de test com el comentari del llanero i el teu. És el que té la llibertat d'expressió que l'hem de fer.
Respecte al que dius que hem menyspreat la cultura i tradicions és el que t'agrairia tal vegada, però una cosa són els teus desigs i una altra la realitat.
Nosaltres en cap moment hem cercat justificacions a la decisió del regidor de festes, el que si vam ser els primers en transcriure les seves explicacions sobre la seva decisió. I a la nostra valoració hem coincidit bàsicament amb CxI, PSM i ER com avui mateix reflexava la premsa. S'ha fallat estrepitosament a les formes i s'ha fet mal als que fa molts d'anys que animen la festa amb una gran qualitat.

Maria C.

Joan c

Maria C. | 12/01/2012, 21:34

Encare ara n'hi ha d'aquets que ho confonen amb lo seu... No fa molt hi ha hagut una condemna amb ferm a una membre d'una llista que es presentava a Pollença (LLR) que no vol dir q tots els del seu partit siguin igual. I com ella tots el que en temps passat han fet el mateix han de ser condemnats!
Però no era d'això que parlàvem, faltaria manco que no haguesseiu fet un article com el d'avui... Podríem dir de lògica política a la nostra illa, però una cosa és de cara a la galeria i l'altre és el manifestat INTERNACIONALISME D'ALGUNS dels vostres membres que sovint xoca amb la defensa de la nostra identitat!
I no crec que hagui dit res que no sigui cert en el tema que ens ocupava "els Xeremiers"

Joan C C

Re: Dret i deure van units.

Joan C C | 12/01/2012, 21:23

A mi el que hem sembla una total manca de respecte és el teu comentari. El respecte cap a la nostra identitat, cultura la demostram dia a dia amb mocions, articles (com el d'avui) i està fora de tota dubte. El problema és que alguns en els darrers anys varen confondre "lo nostre" amb los "seu" i ho utilitzaven per beneficiar a amics i familiars, el cas de la gestió que es feia amb el festival n'es un exemple. I que quedi clar aqui no faig referència a res que tingui a veure amb el xeremiers, jo també els he gaudit aquets anys i consider que en aquest tema no s'ha actuat correctament.

Joan

Re: Dret i deure van units.

Joan | 12/01/2012, 21:06

No crec que es pugui generalitzar en tots els comentaristes d'aquest blog. Jo hi sol intervenir i he lleguir opinions de tot tipus. Lo que amo anau com "llobetada" , crec que no mareix ni comentari, es una opinió desencertada igual que ho va ser la forma en que va prescindir dels xeremiers de Sa Calatrava. Avui, si tot això no bastas, un parell de privilegiats han anat a Ternelles a tallar el pi. No se quin era el criteri de selecció pero el que segur no hi han faltat han estat el Batlle, la primera tinent de Batlle i el regidor Martín Jesús, aquest darrer dins horari escolar. En això jo li dic estimar lo nostro.

Maria C

Joan C C

Maria C | 12/01/2012, 20:53

Tu si que vales... Amb aquest nou rumb que vol agafar el Festival igual te criden... A un espectacle de revista... Crec que el teu comentari demostre el poc respecte que mostrau cap a lo nostre (tot allo que marca l'identitat del nostre poble/pais) alguns dels membres d'aquest partit (no tots és clar) a més en moments tan delicats com l'actual. Gràcies per ajudar-me a donar un exemple il•lustratiu del que intentava explicar a Pep Toni

Joan C C

Re: Dret i deure van units.

Joan C C | 12/01/2012, 20:48

Maria quans dius que els alternatius no valoram "lo nostro" et refereixes a "la cosa nostra" no?

Maria C.

Pep Toni

Maria C. | 12/01/2012, 20:35

Has de deixar anar els mals sofrits a aquest bloc poca gent valora lo nostre com cal... Ho intenten dissimular però sempre hi alguna pixada fora de test com la del Llanero.... Avui un anònim però ha vegades hem vist menysprepar la nostra cultura i tradicions a altres membres reconeguts, això és Alternativa... L'únic partit fora de l'equip de govern que ha intentat cercar justificacions a la Llobetada (porcada) que us han fet. Tots els altres partits CxI, PSM i ER han denunciat la injustícia.
Enserio no perdis més el temps amb alternatius... No n'hi ha més de fetes.
Salud i esperam que algun dia us puguem tornar a veure per Sant Antoni!

PEP TONI

AL LLANERO SOLITARIO

PEP TONI | 12/01/2012, 17:36

Te diré que sempre hem cobrat a Pollença, lo etipulat del moment. Manco amb els cossiers que vaig venir 10 anys sense cobrar i nomes vaig venir a dos sopars (a canvi) com a maxim. Qui te ha dit que venc per sa vesta a tocar? Jo venc com qualsevol music professional. Per sa festa i cobrant. Per que no? es una professió com son els verbeneros, els discotequeros, els hotelers o tot lo que acabi amb 'er que vol di professió de .... i jo som fabioler (professió del que toca el fabiol).Un altre cosa a mi NINGÚ M'HA CONVIDAT A SONAR SENSE COBRAR. Ho he llegit al diari Ultima Hora de avui. DIUS: Si una cosa no funciona, es canvia i punt´.
Exacte¡¡¡ a lo millor el que no funciona ara es el regidor.
i jo tri sa feina que vull , no com tu , tristement que no l'has triada tu , com puc deduïr. De moment me qued de músic i amb molta d'honra. Pots algun dia vengui diaris al carrer, I AMB MOLTA D'HONRA.

llanero solitario

Per xeremies estam

llanero solitario | 12/01/2012, 16:08

Pep Toni, el que dius me pareix molt bé. Però perds tota la força quan entres en desqualificacions. Les coses se poden dir amb un poc més d'educació i elegància. O, simplement, deixar que les coses passin i no prender-s'ho com qualque cosa personal.

És una llàstima que no vengueu a tocar. Però els primers anys cobraves per tocar la xeremia? Ara me diràs que venies a tocar per la festa: i un cuerno! Venies per doblers! Perquè sinó, ara que t'han fet la proposta de venir sense cobrar, també vendries. I sinó, adapta't a les noves condicions socials i cerca't una altra feina per a alimentar les teves filles. Com feim tothom. Si una cosa no funciona, es canvia i punt. Tal vegada caldria que te dedicassis a fer un dels llibres dels que parles.

Crec que tant els dels llibres, com la gent que viu de l'ajuntament, baix l'excusa de que "vaig arribar fa molt de temps", ja no va amb la realitat social que estam vivint. Ja està bé de xupatintes!

Margalida Amengual

Xeremiers

Margalida Amengual | 12/01/2012, 13:20

Només volia donar les gràcies als Xeremiers de la Calatrava per tots aquets anys que ens han fet disfrutar (jo no me'n record de quan no hi eren)i dir-los que a mi i segurament a molta altra gent ens sap molt, molt de greu que no vengueu, de veres. Lo de que us hagin dit de venir i no cobrar me pareix un insult igual de gros que si li diguessin a qualsevol músic del súper festival of Pollença.
Lo del català, m'agradaria molt, i ho dic en serio, que alguna persona representant del PP m'explicàs quin problema té aquest partit amb la nostra llengua; es que no ho entenc, que feim de dolent els catalanoparlants, perqué a n'aquestes alçades encara ens hem de barallar per aixó i sentir dois de si noltros no parlam català, que parlam mallorquí, idò i els menorquins, que parlen?, i no se qué, que si no som catalans, etc., etc., etc., Me pareix patètic, de veres, per posar-se a plorar. IB3 ja no emiteix pel.lícules en català, en Jose Ramón Bauzà fa el discurs de cap d'any en castellà, quina serà la pròxima, prohibir-lo?

Joan

Xeremiers de la Calatrava

Joan | 12/01/2012, 11:09

Enhorabona Pep Toni pel teu comentari i gràcies pe tot el que hem gaudit amb vosaltres. Hem d´esperar que els Xeremiers Orats estiguin a l´altura i tots els hem de recolzar, anims!!. La festa està per damunt de tot, fins i tot per damunt del regidor de festes i de la FREGIDURIA DE CULTURA (ja la tenim batiada).

Pepe

Re: Dret i deure van units.

Pepe | 12/01/2012, 10:59

Pep Toni, gràcies per la vostra feina i per aquest comentari, . Tot el que dius és més que cert i les declaracions del regidor de festes que us convida a tocar sense retribució són una falta de respecte.

PEP TONI

Re: Dret i deure van units.

PEP TONI | 12/01/2012, 10:54

Primer de tot, vull i que quedi clar, desitjar als xeremiers que a partir d'ara toquin a les festes de sant Antoni i sant Sebastià que gaudexin de la festa tan com noltros ho hem fet. He de dir que el hi consider amics meus. Lo que no puc permetre son le declaracions del senyor regidor de festes o de la FREDIGURIA DE CULTURA, que mos han convidat a tocar, peró, sense retribució. Simplement convid a aquest senyor a que vagi cada dia a l'ajuntament pero sense retribució. Aixi estarem empatats. Vos record que "xeremiers" també es un ofici tan digne com un altre, i que per suposat, els oficials també han de cobrar per la seva feina. Ho entenc, la política es així. Se ben cert (TENC ES CUL PELAT DE REBOSTEJAR PELS AJUNTAMENTS DE TOTA MALLORCA DES DE FA MES DE 35 ANYS) i pel Consell i pel Govern....... que hià altres despeses dins l'ajuntament com per exemple cents de edicions de llibres que a ningú els interessa que l'únic que fan es redolar pels magatzems de l'institució (ho veig amb els meus propis ulls) i que acabarán al fems. Me consta i ho se ben cert. Amb una d'aquestes edicions, simplement, estarien pagats tots els xeremiers de Pollença i els de sa calatrava. VOS HO ASSEGUR, SENYOR REGIDOR. Ho de saber on retallar, simplement. Entenc que fer de polític es una tasca molt dificil, massa i tot, per aixó no me hi dedic, peró pensau que cada vegada que faceu una injusticia "politica" sempre haurà gent que ho analitzarà i a lo millor vos costarà la HONORABILITAT de pasetjar tranquilament pels carrers de POLLENÇA. També vos propós cinc minuts de feina. Calculau el que val el fetival de Pollença (uns 400000 euros?) i ho dividiu per la gent que ho ha gaudit i veureu lo que ha "pagat" cada persona. DESCOMUNAL si ho comparam a lo que costen els quatre xeremiers per concepte de dos assatjos de cavallets, anar a tallar el pi, beneides, Ternelles, foguerons de sant Antoni, processó de sant Sebastià. Vos assegur que si comptem per hores ........una riailla. Voltros mateixos. De tot cor. Moltes gracies pollencins pel que m'heu fet vibrar durant aquets 32 anys. I moltes gràcies al "molleros" que han fet una recol.lecta per que poguem anar a tocar al moll. I recordi senyor regidor, el que cobri del moll serà per alimentar a les meves filles, que no momes vivem d'amor o d'art. POLLENCINS. VOS ESTIM, I FINS SEMPRE. Sabeu on som si voleu res meu,per qualsevol cosa dins el meu abast. No deixeu de cantar..... SANT ANTOOOOOONI, ERA UN PUTEEEEEEEEEEERO, ANAVA DE PUUUUUUUUUUUUTES AMB XUBASQUEEEEEEEEEEERO.

Ichigo

Re: Dret i deure van units.

Ichigo | 12/01/2012, 10:17

Falten 10 dies per la Llei SOPA. Hem de protestar entre tots (encara que no junts) contra aquesta malvada i autodestructiva llei. Diguem al senat i al congrés americà que no ho aprovin o que s'atenguin a les conseqüències.

Ichigo

Re: Dret i deure van units.

Ichigo | 12/01/2012, 09:29

Ja et dic: és una forma amable de dir "deixa el català en pau i centra't en les coses més importants".
Per suposat, la eliminació del català equival a la Llei Sinde. O sigui, destruïr part de la democràcia.

Alternativa per Pollença

Re: Dret i deure van units.

Alternativa per Pollença | 12/01/2012, 08:41

Al diari Última Hora
Los 'xeremiers' de sa Calatrava no tocarán este año por Sant Antoni
Este grupo foráneo será sustituido por los Orats locales, que actuarán gratis.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/los-xeremiers-de-sa-calatrava-no-tocaran-este-ano-por-sant-antoni.html

Alternativa per Pollença

Re: Dret i deure van units.

Alternativa per Pollença | 12/01/2012, 08:40

Una bona notícia al Balears; Sa Pobla també rebutja la llei que arracona el català
Segueix el camí d’Antoni Pastor a Manacor, i tots els regidors, inclosos els del PP, hi signen en contra. Pollença ho farà avui i ja seran 21 els municipis de Mallorca que s’oposen a la rebaixa.

(A Pollença realment signarem demà si no n'hi ha cap novetat).

h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/sa-pobla-tambe-rebutja-la-llei-que-arracona-el-catala.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb