URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cortina de fum a l'Ullal.

Alternativa | 23 Gener, 2012 07:00

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 Després de la comissió informativa del passat divendres, en un principi i si no n’hi ha novetats al ple d’aquest dijous n’hi haurà dues propostes d’al·legacions respecte al Pla Hidrològic de les Illes Balears.

1.-  Al·le gacions presentades per l’equip de govern i realitzades per l'arquitecte municipal que  demanen modificar el Pla Hidrològic de les Illes que pretenen rehuir la zona humida de l'Ullal per  urbanitzar-la. ( veure article)

2.- Al·legacions presentades per nosaltres, PSOE,  UMP, PSM i Esquerra el manteniment del Pla Hidrològic  respecte a l’Ullal.

A aquest tema n’hi ha coses realment sorprenents i preocupants:

1r.- Les al·legacions de l’Ajuntament les ha fet l’arquitecte municipal, en Rafel Balaguer, i no el tècnic de medi ambient. A la comissió informativa l’arquitecte va dir que havia demanat ajuda al tècnic de medi ambient però que aquest estava ocupat amb el tema del becut vermell. Una excusa que no es sosté de cap de les maneres, el batle podia haver comanat directament al tècnic de medi ambient fer aquestes al·legacions. Per què no el va fer?

2n.- Les al·legacions conjuntes que presentam grups de l’oposició   van estar a les mans dels promotors que volen urbanitzar l’Ullal al dia següent de registrar-les. A la comissió vam demanar pel tema, aquestes mocions... ningú sabia res però és clar que amb molt de seguretat va ser un regidor qui va enviar als promotors aquestes al·legacions.

Dir que es desprotegeix la zona humida per evitar la urbanització de Cala Carbó, és una fal·lacia  i una cortina de fum, com es va demostrar ja quan s’havia protegit Cala Carbó i es va insistir en urbanitzar l'Ullal a canvi de la peatonització del Port de Pollença. Actualment Cala Carbó està protegida. O sigui el primer és lluitar per que el Govern Balear no arribi a desprotegir Cala Carbó L’equip de govern sembla que per gràcia de l’esperit sant, sense cap garantia, pensen que  els propietaris de Cala Carbó estarien disposat  a canviar Cala Carbó per la zona de l'Ullal. I això que els propietaris de la zona de cadernera, que són necessaris per aquest projecte, no estan d'acord i no accepten aquest trasllat d'edificabilitat. Si realment es vol salvar Cala Carbó cal cercar altra solució i la millor és pressionar per mantenir l'actual protecció, i si es llevés aquesta protecció  els esforços i feina dels tècnics municipals per cercar alternatives s'han d'orientar cap a altres zones i no cap a la zona humida de l’Ullal que no només està protegida per l’actual Pla Hidrològic sinó també  per la llei i reglament d’aigües.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb