URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ordre del dia ple ordinari de 26 de gener.

Alternativa | 24 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  Avui publicam l’ordre del dia del primer ple de l’any, un ple molt interessant que promet ser intens i llarg amb molt de temes importants. Us esperam a la sala de plens de l’Ajuntament aquest dijous 26, a les 20:00. També podeu sentir el ple en directe a Radio Pollença, si la tecnologia ens respecta procurarem informar dels punts del ple i respondre als vostres dubtes al nostre perfil de facebook

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Ratificació de les al·legacions presentades per la Batlia a l’avantprojecte de la nova Llei General de Turisme de les Illes Balears. Ens ha sorprès molt negativament la segona al·legació que ha registrat la batlia, on es demana que es puguin concedir llicències d’obres de manteniment o reforma a habitatges turístics vacacionals que es trobin fora d’ordenació.

2.- Aprovació, si procedeix, de la determinació de càrrec amb dedicació exclusiva i retribució corresponent. L’equip de govern demana una quarta dedicació exclusiva pel regidor de personal, oficina d’atenció ciutadana i noves tecnologies. Una petició difícil de justificar a un moment que cal austeritat i donar exemple per part dels polítics.

3.- Ratificació de la resolució de Batlia núm. 18 de data 09.01.12 relativa al nomenament de representants municipals davant l’Assemblea General de Colonya Caixa d’Estalvis de Pollença  Són Joan Porto a proposta del batle i Pere Antoni Nadal a proposta d’Esquerra. Els suplents són Joan Xumet i Pep Andreu Martorell.

4.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; PSM-EN i ERAM referent a Cala Castell    Simplement es tracta de sol·licitar al Ministeri de Medi Ambient la seva implicació  per fer efectiva la Llei de Costes a la que es troba l’accés públic a Cala Castell.

5.- Ratificació de la resolució de Batlia núm. 38 de data 12.01.12 relativa a la proposta d’al·legacions presentada davant l’Avantprojecte de llei de modificació de la Llei 30/2007, de 27 de març, de la funció pública de la CAIB . Ratificar les al·legacions signades per tots els grups en defensa del català. (article)

6.- Aprovació, si procedeix, de la proposta de batlia de les al·legacions a presentar Pla  Hidrològic de la Demarcació de les Illes Balears 

7.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; UMP; PSM-EN; i ERAM referent a les al·legacions al pla Hidrològic de les Illes Balears

Es tracta de mantenir o no la protecció de la zona humida de l’Ullal, per primera vegada aquesta legislatura es podrà visualitzar realment on es troba cada grup polític respecte al model econòmic i ecològic que volem per Pollença. Veurem qui som els que parlam sincerament de desenvolupament sostenible i volem mantenir la protecció d’una de les tres zones humides de Pollença, i qui aposta per mantenir un model caduc i depredador que ha destrossat els espais naturals i paisatges de Pollença. Podem apostar per continuar el suïcidi econòmic col·lectiu de més cement i habitatges buits o potenciar el model d’un turisme alternatiu com el que hem iniciat a Pollença amb l'únic Centre de Turisme Ornitològic de les Balears, i un dels primers d'Espanya a la zona humida de la Gola.

 Ara no val omplir-se la boca de paraules guapes,  i dir que s’estima  Pollença quan es destrueixen els seus actius naturals per benefici d’uns pocs. Tampoc val justificar una desprotecció de la zona humida de l’Ullal amb una futura desprotecció de Cala Carbó i un suposat canvi d’edificabilitat..  ara cal votar i demostrar on està realment cada partit.

8.- Aprovació, si procedeix, de la cessió del contracte administratiu de gestió del servei públic de l’explotació del bar del poliesportiu i bar del pavelló de Pollença 

El contracte està fet amb una comunitat de bens (una irregularitat)  i ara passarà a un dels seus comuners

9.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; CiU; UMP; PSM-EN i ERAM per l’aprofitament del centre multifuncional “Miquel Capllonch” del Port de Pollença    

Demanam l’adequació d’un centre per a joves i oferir facilitats per realitzar més activitats a aquest espai.

10.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; CiU; UMP; PSM-EN i ERAM per a la reestructuració del horaris del transport públic que comunica el municipi de Pollença interior i exteriorment 

Demanam que es demani a l’empresa de transport una revisió dels seus horaris i una millora de les aturades del nostre municipi.

11.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l’ordenança municipal reguladora del sistema especial de pagaments

L’equip de govern ha presentat una al·legació  demanant un límit quantitatiu a la bonificació del 2% per tal que no pugui suposar un descompte als rebuts superiors als 100 euros.

12.- Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost General de la Corporació Municipal 2012

Hem de felicitar a l’equip de govern, ja que presenten els pressuposts al mes de gener i després de fer un bon grapat de reunions amb tots els grups.

13.- Inici expedient de resolució del contracte administratiu de la gestió del servei públic de les piscines municipals coberta climatitzada i descoberta en règim de concessió

La situació de la piscina coberta és molt preocupant i ha hagut incompliments tant per part de l’empresa gestora com de l’Ajuntament.

14.-  Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia 

3.- Precs i preguntes.”

El que cal fer a l'Ullal no és una urbanització sinó  el que diu el Pla Hidrològic; "Restauració d'habitats", i "Potenciar ús educatiu, turístic, recreatiu." com s'ha fet amb el centre de turisme ornitològic de la Gola. 

 

Comentaris

Margalida Amengual

Felipe Bellini

Margalida Amengual | 25/01/2012, 10:10

Per a mí, les persones que no comdemnen la violència, sigui de la classe que sigui, no em mereixen gens de respecte; menys respecte em mereixen les persones que, com aquest senyor, banalitzen un drama com va esser la dictadura franquista, amb milers de morts i represaliats, exiliats i un llarg etc. de despropòsits i violacions dels drets humans, culturals i més elementals de les persones. Com pot referir-se una persona al les restes d'una altra diguent-li "ossos"? Aquestes paraules només poden sortir de la boca d'un miserable.

Pepe

Re: Ordre del dia ple ordinari de 26 de gener.

Pepe | 25/01/2012, 08:44

Estoy de acuerdo con lo que comentas Santiago y en este pleno, una vez más, quedará registrada nuestra pregunta al alcalde de cuando piensa poner de nuevo la fuente de la plaza en su sitio.
Por otra parte no hay que olvidar que los responsables finales de las actuaciones del arquitecto son los alcaldes que las consienten o alientan. Si el arquitecto ha hecho su informe es por qué el alcalde se lo he pedido.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 25/01/2012, 08:14

Europa premia la calidad del cordero de Pollença
Los ganaderos recibirán ayudas suplementarias que suponen unos 10 euros más por oveja reproductora

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/01/25/europa-premia-calidad-cordero-pollenca/738838.html

Santiago

ULLAL

Santiago | 24/01/2012, 22:06

Buenas noches:
Callarse? Girar la vista a otro lado? Pues va ser no...
Algunos silencios hacen mucho daño en este municipio. Quedarse inmobil también, puede hipotecar nuestro futuro, y si giráis la vista a vuestro alrededor encontrareis varios ejemplo...
De un tiempo a esta parte, no entiendo el papel del arquitecto municipal. No entiendo su "imparcialidad". No entiendo que le pasen por alto los intereses, la historia, el patrimonio del municipio (de todos) en pro de particulares. Me refiero claramente a la fuente de la plaza mayor, una cagada (intencionada?) en beneficio de un particular. Mientras tanto, lo que era un patrimonio centenario de todo un pueblo, ahora está tirado quien sabe donde.
En referencia al Ullal, nuestro querido arquitecto municipal hace un informe reduciendo la zona húmeda del Ullal de 113.000 m2 a 24.000 m2 y se queda tan pancho. Oiga usted, con que criterio hace este informe? Acaso usted es más válido que todos los técnicos que en su día delimitaron la zona del Ullal? Este informe, lo ha hecho con criterio propio o siguiendo las directrices que le haya podido marcar algún político local?
Señores, esto es muy serio. Siento decir esto, pero este señor desmerece confianza alguna.
Apelo al buen criterio y al interés general de la mayoría de los grupos de la corporación, especialmente a la Lliga por su papel determinante. A sus tres regidores les diría, si me permiten: "seny" por favor.
Gracias

jrv

Uyal

jrv | 24/01/2012, 21:13

I seguint amb la questió del folklore cantoner, soscribeixo el que expressa el comentari al punt 7 del proper Plè: malgrat el canvi de nom, continua la pobre limitació a So nostro que simplement amaga " lo meu" (al Diccionari Pollencí a editar p'en Bausá aquest diria , "lo nostro", cal traduir, no fos cosa). Folklore, es a dir, una "defensa" de la economía i la identitat des de l'ambiguetat, d'amagar la mà, la covardia com a pràctica, voler arreplegar vots que tammateix te monopolitzats el PP, de traició a aquesta terra....
Enhorabona A, PSM, ERAM,UMP, PSOE per el vot d'alçada de mires!!

jrv

Realitats

jrv | 24/01/2012, 21:00

Com a contertulià que avui no ha pogut assistir, ni escoltar, per motiu de malaltia, la "tertulia de ciutadans" de Radio Pollença, tinc a estar en absolut dessacord amb el que diuen ha expressat un dels contertulians. Però que voleu, aquesta és la realitat d'unes generacions que cresqueren al llarg d'anys, decenis d'empobriment intelectual i moral del que encara perduren les sequeles, on mes enllà de llegir la "Prensa del Movimento", arribar a llegir un llibre sencer , per exemple, era cosa d'extraterrestres....Massa be ha anat. I la tertulia, un reflexe mes del que és la folklorica societat hispano-mallorquina, amb lo bo i el no tan bò.

Pepe

Re: Ordre del dia ple ordinari de 26 de gener.

Pepe | 24/01/2012, 20:23

A Felipe Bellini li recoman llegir la història de Jesus Pueyo.

A menos de un mes de la vista oral que ha comenzado hoy, Jesús Pueyo Mastierra murió. Ha sido su última derrota. No puede contar su historia a un tribunal. Aunque los jueces que lo compongan no vayan a estar ahí para tratar de encontrar al responsable del fusilamiento de su padre y de varios familiares. Al contrario, su deber consistirá en juzgar al juez que, en octubre de 2008, logró devolver a él y a otros muchos la esperanza de que por fin la Justicia iba a revisar lo ocurrido en esos años convulsos.

Jesús Pueyo dedicó su vida a que no se olvidara lo ocurrido en las Cinco Villas

Según los que le conocían, Pueyo estaba ansioso por declarar en el Tribunal Supremo para defender a Garzón y poder contar en una sala de vistas, por fin, lo que le ocurrió a su padre. Eso sí, en los últimos meses había pedido que se le permitiera comparecer por videoconferencia, por su delicado estado de salud.

Pueyo, que residía en Hendaya, llevaba mucho tiempo preparándose para poder contarlo todo. Desde 1977 trataba en solitario de encontrar justicia. Una página web, un libro de memorias, un listado de los fusilados en la comarca de las Cinco Villas, en el que llegó a poner nombre a 184 víctimas, y hasta un monumento en su pueblo, Uncastillo, en memoria de los que fueron asesinados poco después del golpe de Estado que significó el principio del fin de la Segunda República.

Jesús Pueyo murió sin saber en qué cuneta está enterrado su padre y teniendo muy presente que él fue quien, con 14 años, fue a buscarlo a la era para que se presentara ante el juez, después de que este le prometiera que no le pasaría nada. El compromiso se demostró falso cuando al día siguiente un grupo de falangistas se lo llevaran en un camión. Los que lo vieron no tuvieron ninguna duda del trato que había recibido aquella noche.

Aunque su vida siguiera, Pueyo nunca dejó de ser testigo de lo que le ocurrió a su padre. Por eso, cuando Garzón se declaró competente para investigar estos crímenes, le llevó un dossier con los datos recabados durante décadas. Y esa causa fue lo más cerca que estuvo de la Justicia. La demanda que presentó en Estrasburgo ni siquiera fue admitida.

www.publico.es/espana/415902/la-ultima-derrota-de-un-testigo-de-los-crimenes-de-franco

Pepe

Re: Ordre del dia ple ordinari de 26 de gener.

Pepe | 24/01/2012, 19:08

Felipi Bellini opinaria el mateix si fossin els ossos del seu pare el que es trobassin a una cuneta ? M'imagin que no. Lamentable

A l'enllaç podeu veure i sentir la opinió de Iñaki Gabilondo sobre el tema:
www.youtube.com/watch?v=BIUNGRFhHt4&feature=player_

Res Publica

FELIPE BELLINI

Res Publica | 24/01/2012, 18:55

Deplorable les paraules de Felipe Bellini a ràdio Pollença parlant del jutge Garzón diguent que aquest "només vol notorietat volent desenterrar quatre osos"
Que trist que a Pollença encara quedi gent que pensi que els assassinats per la dictadura siguin només quatre osos, molt trist.
A més hem tingut que escoltar les alevances a n'en Fraga, quins collons...

Alternativa per Pollença

El GOB

Alternativa per Pollença | 24/01/2012, 15:34

El GOB demana a l’ajuntament de Pollença que retiri les al·legacions que permetrien urbanitzar l’Ullal.
El consistori s’ha posicionat contra la protecció d’aquest espai amb al·legacions que falsegen la realitat.

www.gobmallorca.com/notes-informatives/territori-i-urbanisme/372-24012012-el-gob-demana-a-lajuntament-de-pollenca-que-retiri-les-almlegacions-que-permetrien-urbanitzar-lullal.html

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 24/01/2012, 15:32

Consideran l´Ullal como área de crecimiento
La oposición presenta una moción conjunta para reclamar que la zona mantenga su condición de humedal.
www.diariodemallorca.es/portada/2012/01/24/consideran-lullal-area-crecimiento/738649.html

Biel Perelló

A "ornitòleg"

Biel Perelló | 24/01/2012, 14:58

El CTO de la Gola va tancar el passat 30 de novembre fins la pròxima temporada (jo pens que hauria d'estar obert tot l'any). Enguany ha estat obert d'abril a novembre, han passat a visitar l'exposició o demanar informació unes 5700 persones i s'han vist a la Gola prop de 80 espècies d'aus. No es tracta de veure'l ple, es tracta de posar en valor un nou turisme diferent al de sol i platja, d'informar d'activitats i valors culturals alternatius... són molts els visitants estrangers que el veuen com una iniciativa pionera i necessària i així ho manifesten als fòrums estrangers (d'ornitologia principalment). I tot això per un cost ridícul pel contribuent. A més, estant tancat segueixen mantenint la seva web i informant als turistes d'hivern, que també n'hi ha. Esper que les teranyines no distorsionin la realitat. Salut !.

Francisco F.B.

MOCIÓN DE URGENCIA

Francisco F.B. | 24/01/2012, 14:17

Este jueves se propondrá al pleno la dedicatoria de una calle del pueblo de Pollensa a Don Manuel Fraga Iribarne.
Viva España

ornitoleg

Re: Ordre del dia ple ordinari de 26 de gener.

ornitoleg | 24/01/2012, 13:53

Alerta que a l'unic centre ornitologic no hi caben, hi ha unes cues que hi han d'anar a les 7 del dematí. Aquest es el turisme que volem, el de les terenyines a les finestres. Això com a centre educatiu perquè els infants hi facin una excursio està be, però si hem de viure 15000 persones d'això, ja mos podem estrenyer el cinto.

Joan C C

Re: Ordre del dia ple ordinari de 26 de gener.

Joan C C | 24/01/2012, 10:11

Serà interessant veure quina posició adopten en el punt de l'ullal els defensors " de lo nostro". Supòs que no es possicionaran a favor de la destrucció dels nostres actius naturals. També tenc interés per veure com es posiciona la lliga.

Garci

Re: Ordre del dia ple ordinari de 26 de gener.

Garci | 24/01/2012, 09:25

Jo també n'estic fart d'elogis a un franquista reciclat, "pare de la constitució" que no la va votar a favor, repressor i firmador de sentències de mort.

Paco

Re: Ordre del dia ple ordinari de 26 de gener.

Paco | 24/01/2012, 08:42

se nos ha vendido como modelica la llamada transicion española, pero como decia aquel "españa es diferente", por eso a el se le dan funerales de estado y al juez se le sienta en el banquillo
y esto 35 años despues ...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb