URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Avui l'Ullal es juga el seu futur

Alternativa | 26 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 La setmana que ve, el dia 2 de febrer i amb motiu de l’aniversari de la signatura del conveni de Ramsar (Iran,1971) es celebrarà  el Dia Mundial de les Zones Humides (albuferes, prats, maresmes, basses permanents i temporals, aiguamolls, salines,....). Aquest tractat internacional té per objecte la conservació i l’ús racional de les zones humides i dels seus recursos. La conservació permanent d'aquestes zones és una prioritat a nivell mundial.

Les zones humides són ecosistemes rics i fràgils, ecosistemes altament dinàmics, que es poden regenerar de forma natural amb gran rapidesa. Això ha afavorit les actuacions de restauració ecològica en què hàbitats que es trobaven en un clar procés de degradació s'han aconseguit recuperar en molt poc temps, només cal veure la recuperación recent de part de l’albufereta a Can Cullerasa(veure article).

 Segons la Convenció de Ramsar, prop del 50% de les zones humides la UE s’han perdut o transformat total o parcialment especialment a les zones costaneres mediterrànies. A Mallorca molts d'aquests espais han estat destrossats les darreres dècades, algunes fins i tot han desaparegut sota urbanitzacions, són espais agraris o han estat reblides amb enderrocs. Esperam que no passi el mateix amb la zona humida de l’Ullal i el nostre municipi pugui cel·lebrar el 2 de febrer que l’Ajuntament de Pollença no ha demanat la desprotecció de la zona humida de l’Ullal.

A aquestes alçades l’equip de govern no ha aportat cap dada ni informe consistent per posar en dubte, com volen fer, la feina d’anys dels tècnics de la Conselleria de Medi Ambient. Aquests tècnics van cartografiat amb detall els diferents aiguamolls de les Illes, delimitant el tipus d’hàbitat, l’origen, l’extensió, les potencialitats, els canvis soferts i multitud de dades relatives a cada un d’ells. La zona humida de l’Ullal ha estat delimitada amb criteris tècnics, científics, de seguretat jurídica i humana, i és totalment il·logic que l’equip de govern vulgui qüestionar aquests criteris per interessos immobiliaris particulars. 

Sembla que l’equip de govern municipal vol fer la feina bruta a l’actual conseller Company i que  casi tot val (passar la nostra moció als promotors, comanar un informe tècnic sobre un tema mediambiental a un arquitecte, publicar evidents falsedats a un diari...).

 


Informació de i a pàgina del GOB i  fotobloc de natura de Biel Perelló 

Avui  a partir de les 20h us esperam al Ple. La zona humida de l'Ullal  es juga  el seu futur.


Comentaris

Ichigo

WARNING: Amenaça contra la llibertat a Internet

Ichigo | 26/01/2012, 15:50

Frenemos la mayor amenaza a la libertad de Internet

La semana pasada, tres millones de nosotros contribuimos a frenar el ataque de EE.UU. a nuestra web. Pero nos enfrentamos a una amenaza aún más grande, y nuestro movimiento global por la libertad de Internet está perfectamente equipado para eliminarla de una vez por todas.

El ACTA es un tratado global que permitiría a las compañías censurar Internet. Negociado en secreto entre un puñado de países ricos y los grandes poderes corporativos, este acuerdo crearía un opaco organismo anti-falsificación que autorizaría la vigilancia, por parte de poderosos intereses privados, de todo lo que hacemos online. Este acuerdo también les permitiría imponer sanciones durísimas, incluyendo penas de prisión, contra cualquier persona que supuestamente perjudicase sus negocios.

En estos momentos la Unión Europea está decidiendo si ratificará el ACTA, y lo cierto es que sin su participación, este ataque global contra la libertad de Internet fracasará. Sabemos que la UE ya se ha opuesto al ACTA con anterioridad, pero algunos miembros del Parlamento Europeo están titubeando. Démosles el empujón que necesitan para rechazar este acuerdo. Firma la petición -- ¡la entregaremos en Bruselas de forma espectacular cuando reunamos 500.000 firmas!

www.avaaz.org/es/eu_save_the_internet/?fpla
He signat aquesta petició per impedir que la UE doni suport a l'ACTA. I voltros?

Pepe

Re: Avui l'Ullal es juga el seu futur

Pepe | 26/01/2012, 13:04

Bé Antonio permet que en guardem de moment la nostra argumentació referent a les al·legacions que ha registrat el batle, pel ple d'avui. Les podràs sentir i el publicarem a aquest blog.

Respecte a la llei de turisme en general és un despropòsit. feta a mesura dels quatre amics hotelers d'en Delgado.
Només formalment ja es pot dir:
- El text de l'avantprojecte (només publicat en castellà) no s'ha posat d'una manera fàcil a disposició de tota la ciutadania.
- No s'ha posat a
informació pública la corresponent memòria econòmica, els estudis previs i l'informe jurídic de la llei,
- L'avantprojecte envaeix les competències dels consells i ajuntaments.

Antonio González

PP

Antonio González | 26/01/2012, 12:44

Ley de turismo Delgado.

Vamos a ver que hacemos ahora con este señor, a ver que dicen sus colegas ppros de pollensa, que tambien tienen villas turisticas, a ver si nadie dice nada, ni el psoe, ni erc, ni ciu, ni nadie.
Que opinais vosotros de alternativa sobre la ley de turismo delgado?
Gracias

Alternativa per Pollença

Re: Avui l'Ullal es juga el seu futur

Alternativa per Pollença | 26/01/2012, 12:36

A més del GOB, la Secció de Muntanya i l'Obra Cultural Balear ja han donat el seu suport al manteniment de l'Ullal com a zona humida.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 26/01/2012, 08:12

Avui un ple més que interessant.

La nueva Ley de Turismo suprime la figura de la vivienda turística vacacional
Únicamente regula el negocio a través de las empresas comercializadoras.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/la-nueva-ley-de-turismo-suprime-la-figura-de-la-vivienda-turistica-vacacional.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb