URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hem perdut tots. Sentència Unac 33.

Alternativa | 31 Gener, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El 16 de gener va sortir la Sentència 21/2012 del Jutjat contenciós administratiu número 1 desestimant el recurs conjunt que vam presentar amb el GOB on demanavam  la revocació de les llicències donades a l´Unac 33 de Ca’n Botana (Cala Molins ). No sabem per quina raó els companys de Convergència van tenir la sentència abans que nosaltres mateixos i la van publicar sense cap valoració.

A la secció Can Botana trobareu un bon grapat d’articles i informació sobre aquest tema.Cal recordar que al Pla General d'Ordenació Urbana de 1990 es podien construir habitatges plurifamiliars, com s’ha fet ara. Però  Pla d'Ordenació Turística 1995 es va apostar per la necessitat de preservació del medi  com a elements determinants per a la consecució d'una oferta turística qualificada i diversificada. I dins aquesta filosofia es va considerar que als solars de  Can Botana només s'havien de construir habitatges unifamiliars aïllats, que és el que encara es trobava al 2007... El retard en la tramitació del POOT és el va permès a   l'Ajuntament donar llicències per realitzar habitatges plurifamiliars.El que no era lògic fer a 1995 es va fer al 2007.

Per desgràcia vam arribar massa tard i a pesar de que amb el GOB  hem fet tot el que es trobava a les nostres mans per evitar aquest atemptat paisatgístic, arribant als jutjats, no el vam aconseguir. Però la nostra derrota no ha estat ara sinó que va ser quan es va esbucar Can Colom i els pins del seu entorn, digués el que digués la sentència això ja no tenia solució.

A la sentència trobareu els arguments jurídics i urbanístics del tema. Considera el jutge:

- Que el projecte de la dotació se serveis no necessitava d'aprovació inicial ni de tràmit d'informació pública al no ser un vertader projecte d'urbanització.

- Que les parcel·les de la Unac-33 tenen accés rodat.

- Que no es vulnera la norma complementaria municipal relativa a la capacitat de població.

- Que no era necessària la reparcelació en la UNAC 33.

 

El paisatge i el patrimoni arquitectònic és el patrimoni de tots perquè es la memòria del poble i un valor econòmic de primer ordre en un municipi turístic com Pollença. 
Nosaltres continuarem lluitant per que  els interessos econòmics d'uns pocs (que sovint són venuts com els interessos de tothom) destrueixin el passat i hipotequin el futur de tots. Un suicidi col·lectiu que  està destruint el nostre patrimoni comú. Una voraçitat destructiva que vol continuar a Cala Carbó, l'Ullal, la fàbrica, Can Franc...

 No hem perdut nosaltres, tot el municipi ha perdut però no ara sinó quan es va deixar esbucar Can Colom i els pins del seu entorn. 

Comentaris

Ichigo

Re: Hem perdut tots. Sentència Unac 33.

Ichigo | 01/02/2012, 09:17

Aina: Jo no oblig a ningú que pensin com jo, la meva opinió no va contra ningú, sinó contra gent que justifica el que és injustificable (un exemple són els polítics del congrés de Madrid (o Mandril, si t'agrada més dir-ho), i són molts però no tots). A més, si obligués a algú que pensi com jo, no em sentiria jo mateix.
Perdona, però és la veritat.

Garci

Re: Hem perdut tots. Sentència Unac 33.

Garci | 01/02/2012, 08:25

Bones Aina, els comentaris d'aquest tipus se desacrediten sols i ja ens encarregam d'esborrar els que son directament ofensius i molt explícits contra persones concretes. I també puc entendre la indignació d'Ichigo, tot i que mal expressada, en aquest tema. Crec que som milers aquests dies els que pensam que la justícia és una... De totes maneres, no és més que la seva opinió que no tenim perquè compartir, o si.

Aina

Ichigo

Aina | 31/01/2012, 20:29

Tios com aquest amic vostro, ichigo em fan por. Acaba d'afirmar q els q no opinen com ell son els dolemts. Aixo recorda massa 40 anys de mals sons .
Pots pensar q no estas d'acord pero la justicia s'ha de respectar i ja te els seus mecanismes per recurrir.
Jo si gestionas el bloc no permetria aquests comentaris feixistes

Pepe

Re: Hem perdut tots. Sentència Unac 33.

Pepe | 31/01/2012, 18:32

La nota de premsa de la Direcció General de Recursos Hídrics es genial.
El PHIB no necessitava cap nova exposició pública.

Quan es va tramitar el Pla Hidrològic de les Balears (entre el 2004 i 2011), es van acceptat totalment o parcialment un 84% de les 722 al·legacions presentades.
Es van fer més de trenta reunions, tallers i jornades explicatives, es va exposar públicament de l’octubre de 2008 i el març de 2010. En aquests anys han estat acceptades el 84% de les al·legacions plantejades...

Alternativa per Pollença

Direcció General de Recursos Hídrics

Alternativa per Pollença | 31/01/2012, 18:03

La Direcció General de Recursos Hídrics amplia el termini d’exposició pública del Pla Hidrològic de les Illes Balears fins a finals de febrer
La Direcció General de Recursos Hídrics ha aprovat una segona ampliació del termini d’exposició pública del Pla Hidrològic de les Illes Balears fins al dimecres 29 de febrer.

Aquest termini havia d’acabar inicialment el 8 de gener i es va ampliar fins al 31 de gener davant les sol•licituds d’algunes institucions i associacions implicades en aquest procés. Ara s’amplia novament amb l’objectiu de facilitar la possibilitat de revisar amb més temps l’actual text i aconseguir que el procés sigui el més participatiu possible. Cal recordar que, des del passat 24 de novembre fins al 16 de desembre, la Direcció General de Recursos Hídrics va dur a terme vuit sessions informatives amb la participació d’una cinquantena d’institucions i associacions interessades pel Pla Hidrològic de les Illes Balears.

Aquesta segona ampliació del termini d’exposició pública del Pla Hidrològic demostra la voluntat del Govern de què el nou document sigui el resultat del major consens possible i suposi una solució, i no un problema, per a tots els sectors afectats i per a les Illes Balears en general. La nova pròrroga no suposa cap retard essencial en el full de ruta marcat per la Direcció General de Recursos Hídrics i acordat amb el Govern central.

Un vegada que es tanqui aquest període d’exposició pública i s’hagin rebut les diverses al•legacions, es redactaran les modificacions corresponents del pla i es tornarà a obrir un termini d’exposició pública abans d’aprovar-lo definitivament. Es calcula que el pla podria estar aprovat l’octubre d’aquest any per remetre’l posteriorment a Madrid per a l’aprovació final.

Pepe

Re: Hem perdut tots. Sentència Unac 33.

Pepe | 31/01/2012, 17:52

"Llanero Solitario" per a nosaltres el pressupost ja estava suficientment raonat i presentat; hem fet tres reunions i per la nostra part hem presentat nombroses preguntes que han obtingut resposta.
Però a més de la petició d'altres grups demanant més temps, també has de tenir en compte que a més del pressupost de l'Ajuntament també s'han d'aprovar els dels organismes autònoms i la plantilla econòmica.
Els darrers papers;plantilla econòmica, correccions i plantilla residència ens va arribar el dimarts 24, dos dies abans del ple, per tant no està de més haver tingut uns dies més per mirar tots aquests temes.
I per finalitzar dir-te que la decisió de llevar els pressupost a un ple o a altre no és de l'oposició sinó de l'equip de govern.

llanero solitario

Pressupost

llanero solitario | 31/01/2012, 17:36

Miquel, pens que si ho heu fet amb bona intenció per a respectar als demés de l'oposició, hauríeu d'haver pensat en el temps que han tengut aquests per a llegir-se'l, estodira-lo i posar les esmenes que creguin. Crec que aquí hem de demanar responsabilitats a tothom. Resulta que tots els que governen han de justificar el seu sou, però la oposició també. I fer una oposició responsable que, recordem, també cobra per fer d'oposició. Molt o poc, però cobra i no fa feina, llegir-se els pressuposts és una de les seves feines i aprovar-ho o no enraonadament. El que no es pot fer és estar-se queixant tota la legislatura perquè els pressuposts sempre arriben amb retràs i després, quan els teniu damunt la taula amb temps -la primera vegada que els pressuposts estàn presentats a temps- i no votar-los per caprici de quatre que ho fan per entorpir la governabilitat del poble. Crec que haurieu de fer una reflexió. L'oposició també té responsabilitats i les ha d'assumir.

Miguel Sánchez

Re: Hem perdut tots. Sentència Unac 33.

Miguel Sánchez | 31/01/2012, 16:29

El projecte de pressupost presentat no té cap alegria, i a molt poc a discutir, és molt tècnic, ja que les inversions estaven ja començades de l'anterior legislatura o es varen consensuar via POS, el que passa és que companys de l'oposició varen demanar més temps i nosalres varem recolzar aquesta petició, així a un plenari extraordinari tothom podrà dir la seva.

llanero solitario

Pressupost

llanero solitario | 31/01/2012, 16:22

Hola,

Jo volia saber per què Alternativa, tinguent el pressupost en el gener, no l'ha votat? Tant d'insistir en que el pressupost havia de ser presentat amb puntualitat i, un pic vos el presenten, deis que no heu tengut temps per a mirar-vos-el. Tinc curiositat. Salut!

Pepe

Re: Hem perdut tots. Sentència Unac 33.

Pepe | 31/01/2012, 15:50

Pens que a aquest tema la responsabilitat és dels polítics i d'una gestió del territori que s'ha fet des de la miopia del benefici immediat. Sense oblidar a aquest tema concret tot el retard que portam en adaptar el PGOU primer al POOT i ara al Pla Territorial.

Ichigo

Re: Hem perdut tots. Sentència Unac 33.

Ichigo | 31/01/2012, 13:29

El que vull dir és que vull que tothom es vengi de l'arquitecte per proposar destruïr tota Pollença. Aquest tio no estima Pollença de cap de les maneres. També vull que es vengin del judge per una falla inacceptable. A més, de què serveix la justícia si la justícia espanyola abans estava de la nostra part i ara està de part del dolents? No té sentit. :'-(

Alternativa per Pollença

Re: Hem perdut tots. Sentència Unac 33.

Alternativa per Pollença | 31/01/2012, 10:41

Benvolgut Ichigo, hem hagut d'esborrar el teu comentari. No es poden dir coses com aquestes contra ningú. Pots comentar el que vulguis, però intenta fer-ho en bones paraules.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 31/01/2012, 09:08

Instan a 31 propietarios a eliminar palmeras infectadas
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/01/31/instan-31-propietarios-eliminar-palmeras-infectadas/740496.html

qui sap

tot pot ser

qui sap | 31/01/2012, 07:22

El problema és que alomillor espaculativament parlant i guanya l'arquitecte municipal...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb