URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Reforma laboral

Alternativa | 01 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Dia 25 de gener de 2012. Més de 5.000.000 d’aturats. Quan ja pareixia que el Govern imposaria la seva nova reforma laboral, ens enteram de que CCOO, UGT, la CEOE y la CEPYME han firmat un acord que han anomenat Acord sobre l’Ocupació i la Negociació Col•lectiva pels anys 2012 a 2014. Un acord que no fa més que aguditzar més la precarització dels treballadors i facilita molt les coses a les empreses per fer i desfer a la seva conveniència. Amés, continua aprofundint en un model sindical on els propis sindicats assumeixen (i fan assumir) que els treballadors son part de la crisi econòmica i els responsabilitzen a l’hora de cercar solucions. A la patronal no se li exigeix més que un esforç voluntariós, mentre que a la resta de treballadors ens imposen unes molt pitjors condicions de treball i negociació. Pot estar contenta la patronal.


Així, els sindicats “majoritaris”, per evitar que els empresaris segueixin acomiadant indiscriminadament a treballadors, accepten canvis en els horaris de treball, una nova distribució de la jornada laboral o una mobilitat interna del personal. Com si aquesta “flexibilització” (no ens enganyem, això vol dir que les empreses faran el que voldran i imposaran els horaris i feines a fer com voldran sense que els treballadors poguem ni tan sols denunciar-ho) fes que les empreses deixin d’acomiadar treballadors. Amb indemnitzacions que fan rialles, acomiadar és gairebé gratuït i no deixarà de produir-se per molt que se pugui putejar encara més les condicions de treball.
Amés, l’Acord segueix mantenint la importància dels convenis col•lectius de sector, però amb la primacia dels convenis d’empresa. Això pot parèixer una tonteria, però amb una majoria d’empreses petites i mitjanes, és poca la força dels treballadors per exigir un conveni d’empresa millor que el de sector. La conseqüència d’això és que les empreses estan aplicant ja condicions laborals molt per davall dels convenis de sector.


Però la cosa no acaba aquí. L’Acord recull el creixement moderat dels salaris, entorn al 0,5% el 2012, el 0,6% el 2013 i entre el 0,6 i l’1,5% en funció del creixement el 2014. L’excusa aquest cop és que l’economia baixarà. Però el que no diuen és que l’IPC ha pujat més que els salaris durant aquests últims anys i que pujarà (segons les previsions) molt més que aquests tants per cent. Els treballadors perdran poder adquisitiu de totes totes.


Per la part contrària, a la patronal no se li exigeix més que “un esfuerzo en reinvertir beneficios empresariales en inversiones de reposición y ampliación de la actividad de las empresas, adecuación de los escandalosos sueldos de los altos directivos y ejecutivos”. Un esfuerzo!?
Com admeten des de CCOO: “No es un acuerdo que solucione la crisis económica, ni que establezca nuevos contratos, o nuevas fórmulas de despido, como han intentado algunos sectores de la derecha económica, política o mediática. No es un acuerdo que solucione el problema del fraude fiscal, o de un sistema fiscal injusto. No soluciona el problema de activos sobrevalorados y tóxicos en el sistema financiero español. Para salir de la crisis quedan muchos deberes por hacer en la política y la economía de este país”. Francisco Javier López Martín, Secretario General de CCOO de Madrid.


En fi, un nou acord que ens portarà a l’enèsima reforma laboral lesiva als interessos dels treballadors. Una nova passa cap a la precarització que han pactat els suposats defensors de la classe treballadora: UGT i CCOO. I un nou fracàs del Diàleg Social/Pacte Social. Com sempre, serem els treballadors (els pocs que mantenen la feina) els que hauran de suportar sobre les seves espatlles tant la crisi com la sortida d’ella (si és que hi ha sortida). Tot això sense ser-ne responsables. No ens enganyem, la crisi no l’hem creada nosaltres ni se mantén degut al costos laborals. La crisi és sistèmica i la crea el sistema que capitalista/neoliberal que des de la classe empresarial (ells sí tenen sentiment de classe) ens estan imposant cada cop més salvatgement.


Gràcies CCOO i UGT per seguir pactant la nostra misèria.

Pere Josep "Garci".

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Reforma laboral

Pepe | 02/02/2012, 11:29

He de fer una petita rectificació al PIP si que n'hi ha una altra referencia al tema de l'Ullal i és l'acudit dels germans Provenzal, molt bo.

Pepe

Re: Reforma laboral

Pepe | 02/02/2012, 08:10

Aquesta frase de "ombres de dubte" ja la vaig sentir a un ple quan denunciava les irregularitats del festival... Després vam posar amb discreció la denúncia a fiscalia, aquesta va ser inclosa al sumari de l'operació voltor i avui tots sabem que aquestes irregularitats existien.

Al cas de l'Ullal no hem projectat cap ombra de dubte, tenim la certesa de que darrera hi ha un projecte urbanístic i uns interessos econòmics importants, però això no és cap il·legalitat, ni hem dit res en aquest aspecte. Els que han d'explicar per què donen pasos per afavorir aquest projecte són PP, la Lliga i Convergència. I el que hem denunciat fins ara tampoc és ninguna il·legalitat però molt net no és; encarregar l'estudi a l'arquitecte municipal, filtrar la moció als promotors...

Respecte al publicat a la premsa local, només hem dit que és curiós, no cerquis més.

Ullal

Re: Reforma laboral

Ullal | 02/02/2012, 07:38

No fa cap be a ningu, tampoc a alternativa, aquesta permanent sombra de dubte que voleu projectar respecte l'Ullal. O xerrau i denunciau o no vengueu amb cotilleos.
Tots sabem que la premsa local fa lo que li surt de la cadufa, tant contra uns com contra els altres, es un tebeo.

Pepe

Re: Reforma laboral

Pepe | 01/02/2012, 22:28

Cal recordar que amb la ineficaç legislació laboral que s'estan carregant aquest país fa uns anys va tenir un atur baix. Igual que cal escoltar el que ha dit avui una treballadora de Spanair relatant tots els sacrificis que venien fent fa anys per salvar l'empresa i com han acabat abandonats d'un dia per altre.
El problema no és la legislació laboral és una mentalitat empresarial majoritària fonamentada en la especulació i els doblers fàcils que no és més que el reflex d'una societat malalta.

Pepe

Re: Reforma laboral

Pepe | 01/02/2012, 22:23

O el ministre d'educació és un incompetent i un ignorant o és un mentider manipulador. L'equivocació d'avui no té nom. Pels que no sabeu res; el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha citat com a exemple d'adoctrinament que existeix en l'assignatura Educació per a la Ciutadania, un paràgraf que no està a cap llibre de text d'aquesta assignatura sinó a un assaig que es diu "Educación para la Ciudadanía. Democracia, capitalismo y Estado de Derecho", publicat per l'editorial Akal el 2007 i escrit per Carlos Fernández Liria, Pedro Fernández Liria i Luis Alegre Fahonero, i il·lustrat per Miguel Brieva. Un llibre per cert molt recomenable.

Pepe

Re: Reforma laboral

Pepe | 01/02/2012, 22:01

Segueixen passant coses curioses relacionades amb el tema de l'Ullal. La prensa local no diu absolutament res de la moció i nota de premsa sobre el tema que hem fet cinc partits (set regidors) de l'oposició però publica integra la nota de premsa de Convergència.

jrv

A buen entendedor...

jrv | 01/02/2012, 19:42

L'acudit gràfic de "El Roto", es ben definitori del que passa i com estem...
Mentrestant tot cristo fent-se palles mentals.

josera

raspu tin

josera | 01/02/2012, 15:11

En Bauzã fa tan sols un parell de mesos que bravejava a les totes que sabia 'lo que hay que hacer' i que no en tenia gens de por i no l'aturaria ningú i tot això.
Bé, fa mig any que comanda i no podem negar que ha estat ben falaguer a l'hora de fer mal al mallorquí, al menorquí, a l'eivissenc i al formenterenc, és a dir, al català. Com a activista mallorquinòfob, per tant, un deu.
Ara bé: ell i tothom sap que la immensa majoria dels qui el votaren es pensaven que miraria de posar remei a la crisi i a l'atur. I què ha fet, aquest alcavot? No res! Fa devers vuit mesos que comanda i encara no ha estat capaç de crear un trist lloc de feina. Al contrari: en acabar el 2011 hi ha prop de 180.000 aturats més que quan va acabar el 2010. Però això no és tot: perquè les Balears van davant de tot l'Estat espanyol en quant a augment de l'atur el darrer trimestre de l'any passat, amb un augment ferest del 33,67%, quan l'augment de la mitjana estatal espanyola va ser del 5,93%.

Garci

Re: Reforma laboral

Garci | 01/02/2012, 10:42

Al referir-me a la "classe treballadora" només ho he fet quan he parlat de que CCOO i UGT s'erigeixen en representants de la "classe treballadora". Ho dic perquè ells si que pretenen que hi hagi una classe treballadora i se'n senten directors. Però, ben al contrari, no crec que existeixi una classe treballadora des del moment que no hi ha sentiment de classe entre els treballadors. Com bé dius, son massa poques les persones que prenen consciència i lluiten dia a dia, i són una majoria les que queden indiferents o deixen fer als sindicats "majoritaris" que pactin misèries sense plantar cara als desastres que ens estan imposant.

jrv

Retorna laboral

jrv | 01/02/2012, 10:34

Quan és parla de "clase treballadora", no se exactament que es vol dir, si abarca tots els treballadors i treballadores que viven a canvi de la seva aportació física i intelectual o ambdues, a l'esforç productiu i progrés economic, social i intelectual dels essers humans, o simplement "clase treballadora" és aquella , son aquells minoría conscient de la importancia i trascendència de la seva aportació, i de la consideració i dignitat que això mereix com a força principal de progrés de l'humanitat.
I parlo de MINORIA per quan el contagi de tant de paràsit i especulador, (si no és el mateix) durant dècades ha afectat tant a treballadors i els seus representants naturals, els sindicats, que ja son irreconescibles, massa sovint , com m'agrada dir, representants de massa capitalistes frustrats, de nous rics, tan falsos , que no son ni rics, malgrat tinguin el cotxet i el piset que arrossega l'hipotèca, i que quan els "mercats", parauleta que ni mes ni manco vol dir especulació capitalista pura i dura troben que aquests que tan sols han nascut per treballar pels altres i els seus privilegis, tenen massa oxigen, cal estrenyer l'aixeta, no sigui cosa que pensin que també tenen drets, cal deixar clar "qui comanda", ara com ara l'eufemisme "mercats", és a dir, com sempre.

Alternativa per Pollença

Del becut

Alternativa per Pollença | 01/02/2012, 08:25

El Govern activará un plan para eliminar mil palmeras afectadas por el picudo rojo
El ejecutivo ofrecerá asesoramiento a los particulares y financiará el 50% de los 300 euros que cuesta el tratamiento para cada ejemplar

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/02/01/govern-activara-plan-eliminar-mil-palmeras-afectadas-picudo-rojo/740840.html

El Govern inicia un plan de choque contra la plaga de picudo rojo
Subvencionará el 50% de la eliminación de las palmeras afectadas

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-govern-inicia-un-plan-de-choque-contra-la-plaga-de-picudo-rojo.html

Alternativa per Pollença

Re: Reforma laboral

Alternativa per Pollença | 01/02/2012, 08:18

Balears

Alternativa per Pollença rebutja les al·legacions al projecte de la Llei Turística
L'ajuntament demana que es puguin concedir llicències d'obres de manteniment o reforma en habitatges turístics fora d'ordenació.

h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/alternativa-per-pollen-a-rebutja-les-al-legacions-al-projecte-de-la-llei-turistica.html

Ultima Hora

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/alternativa-per-pollen-a-rechaza-alegaciones-al-proyecto-de-la-ley-turistica.html

Alternativa per Pollença rechaza alegaciones al proyecto de la Ley Turística

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb