URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No t’has construït un xalet? Encara hi ets a temps!

Alternativa | 02 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de dijous es van ratificar  les al·legacions presentades per la Batlia a l'avantprojecte de la nova Llei General de Turisme de les Illes Balears. Amb el vot a favor de PP, la Lliga i CxI  abstenció PSOE, PSM, Esquerra i el nostre vot en contra.

Si bé l’esborrany de nova llei turística donaria per parlar moltes hores, ens centrarem  en les al·legacions ratificades

Estam d’acord amb quatre de les cinc al·legacions presentades:

1.- Incloure els habitatges turístics vacacionals  com a establiments autònoms i dedicar-los una secció pròpia.

2.- Regular un procediment per incorporar nous establiments turístics a destinar com a estades turístiques a habitatges que acreditin la seva legalitat urbanística.

3.- Que la llei estableixi el procediment de noves acreditacions i les certificacions de qualitat corresponents o les renovacions de les ja certificades, a més d’unificar en un sol producte turístic com a ETV, les categories anteriors d’HTV i incorporar-les d’ofici als registres existents d’ETV.

4.- Incorporar les al·legacions de l’Ajuntament realitzades a partir d’un informe de l’arquitecte municipal,que són bàsicament sobre temes de competències.

Però estam en contra d'una de les al·legacions presentades, i per això vam ser l’únic partit que va votar en contra:

“Afegir al text de la llei que l’administració competent pugui concedir llicència d’obres de manteniment o reforma (sense que impliqui augment de volum ni increment de nombre de places als establiments que tinguin autorització de comercialització, ETB, i es trobin es trobin fora d'ordenació, aquetes obres van encaminades a la millora dels serveis i instal·lacions directament orientades a aconseguir potenciar la desestacionalització tot millorant la seguretat, accessibilitat o sostenibilitat mediambiental dels habitatges.”

Aquesta al·legació és una befa cap el pollencins que al seu moment varen decidir complir amb la llei i no edificar a les seves finques rústiques un xalet per llogar als turistes.  Amb aquesta segona al·legació l’Ajuntament està recolzant als pollencins que varen considerar que ells estaven per damunt de la normativa vigent i varen construir habitatges a zona rústica sense cap tipus de llicència. Es premia als infractors i, a més a més, aquesta al·legació és un greuge comparatiu amb les altres obres il·legals que no són “vacacionals” perquè aquestes podrien fer obres de millora i les altres no.

Es premia així als infractors, i els ciutadans que han complit la llei deuen pensar que el seu ajuntament els considera beneits per no tenir un habitatge vacacional quan el podien haver tingut.

Fa uns anys ja es va aprovar una llei que ja autoritzava, malgrat no tenir “cèdula d’habitabilitat”, l’explotació turística d’aquest xalets. Ara amb aquesta al·legació es vol donar continuïtat a una situació esperpèntica. Molta sort hem tingut aquests anys que no ha ocorregut cap desgràcia personal a cap d’aquests xalets. Algunes d’aquestes empreses que lloguen els xalets als turistes, previ contracte amb els propietaris, demanen als propietaris una assegurança de responsabilitat civil patronal de 10 milions d’euros per cobrir les possibles indemnitzacions en cas de que hagués qualque sinistre en la que la responsabilitat siguin les instal·lacions del xalet en qüestió. Per aquest tema, quan els propietaris cercaven pressuposts per aquestes assegurances, parlant amb el cap de sinistres d’una companyia d’assegurances de primer ordre, ens comentava que rebutjarien aquest tipus d’assegurança i si es feia per error alguna d’elles, el primer que es comprovaria és que totes les instal·lacions estiguessin d’acord amb la llicència de construcció municipal (sic) i si no durien als jutjats al consistori implicat per fer-lo “responsable civil subsidiari” per la seva responsabilitat en deixar ocupar una construcció il·legal. Com podem veure, podem estar jugant amb foc.

En resum, si vàreu tenir o teniu un terreny rústic i fa un grapat d’anys vàreu decidir que el millor era respectar la llei i no construir un xalet en ell, l’Ajuntament defensa als infractor i no a les persones com tu. Que li hem de fer...?

 

 

Comentaris

De la Última Hora.

Cala Carbó

De la Última Hora. | 03/02/2012, 09:57

La montaña debería catapultar todas estas construcciones de la foto directamente al mar.A lo conseguido por el hombre en este paisaje de la foto con sus construcciones se le llama una mierda en cualquier idioma del mundo.Son los propietarios de Cala Carbó los que deberían indemnizar a esta sociedad por el daño que se le ha hecho con la destrucción de este paisaje además de toda una serie de daños que no se ven porque son indirectos, pero que están ahí sobre el maltratado territorio.Indemnizar a los propietarios de Cala Carbó es el mundo al revés y un despropósito.Ellos nos han dañado a todos y son ellos los que deben indemnizar.Justicia sería borrar del mapa todas estas construcciones de la foto."para que el suelo vuelva a ser urbano "...Es un disparate que este suelo abrupto pueda ser urbano;este suelo naturalmente,por Ley Natural, es caprino y nada más.No a vuestra corrupción.Lo que se ve en la foto es una metástasis de corrupción.¿Cómo puede una ley permitir lo que se ve en la foto??.¿Por qué??.¿Simplemente por dinero??.La Justicia debería estar por encima del dinero y ser como la Justicia Divina qué si lo está. La tierra que manaba leche y miel ha sido convertida en un basural por la industria turística.Han creado males y desgracias para sus habitantes;les han expropiado injustamente y les han llenado la isla de plagas.Los títeres del Gran Satán organizan hecatombes humanas con los habitantes de esta isla para sus baales.El agua de este isla ya no se puede beber(contaminada) y muy pronto pasará lo mismo con la comida.¿Qué clase de "progreso" es entonces el vuestro??.

Alternativa per Pollença

Balears

Alternativa per Pollença | 02/02/2012, 19:54

Segueix la instrucció del cas voltor.

...han estat ajornades al dia 29 de febrer les declaracions que hi havia previstes aquest divendres en el marc d'aquestes indagacions. En concret, es tracta de les compareixences de l'exgerent de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur), Antoni Oliver; l'exregidor d'UM a Alaró Antoni Rebassa; Lluïsa Tortella, exdirectora del Centre d'Investigació de Tecnologies Turístiques (CITTIB) i afillada de l'expresidenta del Consell i del Parlament, Maria Antònia Munar; i l'exbatle de Pollença, Joan Cerdà. ...l'exsecretària tècnica de Nadal, Eugènia Cañellas, també va ser interrogada per aquests fets i va afirmar que es va encarregar de gestionar la contractació de diverses persones afins a UM en el Cilma a instàncies tant de la secretària personal de Nadal, Antònia Vidal, com, en una de les ocasions, de Mateu Cañellas i del batle de Pollença, Joan Cerdà.
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/mateu-canellas-al-ludeix-a-una-guerra-dins-um-amb-atacs-cap-a-la-meva-persona.html

Alternativa per Pollença

Re: No t’has construït un xalet? Encara hi ets a temps!

Alternativa per Pollença | 02/02/2012, 19:53

Dues notícies, casi idèntiques, però en la primera és Joana Cerdà i en la segona Joan Cerdà. Com quedam?

A Ultima Hora:
La jueza ha aplazado al día 29 de este mes las citaciones mañana de cuatro personas por la pieza principal de este caso, en el que se investigan varias prácticas de supuesta corrupción durante las legislaturas 2003-2007 y 2007-2011 en torno a desvíos de dinero por parte de organismos públicos controlados por UM, especialmente el Instituto de Estrategia Turística (Inestur).
Ese día deberán comparecer el exgerente de Inestur Antoni Oliver, la exdirectora del Centro de Investigaciones y Tecnologías Turísticas de las Islas Baleares (CITTIB) Luisa Tortella, el exresponsable del área de Inversiones del Inestur Antonio Rebassa y la administrativa del departamento jurídico de este mismo instituto Joana Cerdá.

A Diari Balears:
han estat ajornades al dia 29 de febrer les declaracions que hi havia previstes aquest divendres en el marc d'aquestes indagacions. En concret, es tracta de les compareixences de l'exgerent de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur), Antoni Oliver; l'exregidor d'UM a Alaró Antoni Rebassa; Lluïsa Tortella, exdirectora del Centre d'Investigació de Tecnologies Turístiques (CITTIB) i afillada de l'expresidenta del Consell i del Parlament, Maria Antònia Munar; i l'exbatle de Pollença, Joan Cerdà.

Pepe

Re: No t’has construït un xalet? Encara hi ets a temps!

Pepe | 02/02/2012, 17:55

Pedro fem el que podem, en aquest moment es votava aquest tema i ja veus la nostra solitud.

Joan C. un bon producte turístic ha de començar per respectar la legalitat. Des del moment que no diferències entre habitatges i ETV dins o fora d'ordenació com pots demanar a la gent que deixi de construir en rústic?

Pedro Mas

Miguel

Pedro Mas | 02/02/2012, 17:12

Miguel, esta clar que sou els que més s'ha banyat, però es que els altres lluny de banyar-se han recolzat la il.legalitat, però una flor no fa estiu. A l'article d'avui deis coses com "Fa uns anys ja es va aprovar una llei que ja autoritzava, malgrat no tenir "cèdula d'habitabilitat", quan ja han donat aquesta passa, ara es normal que aquest habitatges s'hagin de reformar, no? S'omplen cada estiu... El que volia dir i no se si m'he explicat es que ningú ha tengut la suficient valentia per denunciar una situació que esta mal encaminada des del el principi. Tothom sap com estan les coses, vosaltres també. Que ens convé o no... això ja es un altre tema.

Miguel Sánchez

Re: No t’has construït un xalet? Encara hi ets a temps!

Miguel Sánchez | 02/02/2012, 16:40

Quedar bé de cara a la galeria??? Si dir a un ple obert al públic el mateix que aquí, què a més està enregistrat per la ràdio municipal que això en beneficiar als infractors, votar en contra (els únics), aquest article i la nota de premsa que ja ha sortit a alguna publicació, es voler quedar bé i no banyar-se, m'haurè de tirar a una piscina supòs.

Pedro Mas

Joan C.

Pedro Mas | 02/02/2012, 16:08

Trist article el d'avui el d'avui per quedar be de cara a la galeria però sense banyar-se massa, no fos cosa que... Si feim un anàlisi de la situació, crec que el menys important es el que es pugui reformar una casa vacacional o no, es un tema molt més profund, casi surrealista.

Joan C.

Re: No t’has construït un xalet? Encara hi ets a temps!

Joan C. | 02/02/2012, 15:51

Interessant article. Homo parlar de que això es una "befa als pollencins respectuosos amb la legalitat" me sembla que es mesclar ous amb caragols. No ho he provat de menjar, així que no faré proves. Respecte a lo de fer les obres a edificis fora d´ordenació, caldria dir que això es possible en edificis fora d´ordenació en sol urbà i hi ha dubtes o es interpretable en edificis fora d´ordenació en sol rustic. Pens que si tenim en compte la transcendència que per Pollença tenen aquest tipus de vivendes, ETV, tan si urbanísticament son legals como no, crec que es ben lògic que se plantegi la possibilitat de fer-hi obres de conservació relacionades amb la seva habitabilitat i sanetjament. Es a dir, que intentem que siguin un bon producte turístic, que donin un bon servei i que tenguin possibilitat de millora. Hi he de suposar que vosaltres defensau aquests habitatges perquè sinó no haguessiu recolzat les quatre al.legacions que s´han fetes i que, entre altres coses, permeten donar llicències turístiques a nous habitatgues d´aquests tipus, quan ara no en poden donar. I tampoc deis res de les ETV que tenen llicència turística i que estàn fora de ordenació urbanística.

Dir que aquesta mesura de poder fer obres relatives a sanajements en edificis fora d´ordenació en rústic pot suposar incentivar a que els pollencins edifiquin noves vivendes ilegals pens que es un exageració. Primer, perquè no crec que l´actual conjuntura econòmica convidi a aventures immobiliàries i, segon, perquè si es fa una vivenda ilegal en sol rústic s´haurà de pagar la corresponent sanció urbanística, a més de la possibilitat de demolició i, francament, no crec que la butxaca dels pollencins estigui per fer aquestes actuacions. El que vos demanaria es que anem amb una mica de cura amb aquest tema de les ETV perquè el futur de Pollença hi està molt lligat i no sé si tenim massa marge per poder actuar.

Pepe

Re: No t’has construït un xalet? Encara hi ets a temps!

Pepe | 02/02/2012, 15:45

Genial Paco,i aquest fitxatge el fan quan segon la directora gerent de la Fundació Teatre Principal, Margalida Moner, diu que aquest l'haurien d'haver tancat de "un dia per a un altre, com Spanair."...

Paco

Re: No t’has construït un xalet? Encara hi ets a temps!

Paco | 02/02/2012, 15:17

perdon:
ht
tp://www.diariodemallorca.es/sociedad-cultura/2012/02/02/conselleria-cultura-ficha-joan-carles-bestard-artes-escenicas/741245.html

Paco

Re: No t’has construït un xalet? Encara hi ets a temps!

Paco | 02/02/2012, 15:15

pues yo es que me troncho: en cultura han fichado a mado pereta ...

Pepe

Re: No t’has construït un xalet? Encara hi ets a temps!

Pepe | 02/02/2012, 11:32

Una casualitat que ara surti a la premsa una notícia sobre reunions en setembre i desembre entre propietaris de Cala Carbó i el Govern, parlant de indemnitzacions...
Demanarem al batle que ens digui si el govern del seu partit li va convidar a aquestes reunions.

Ichigo

Re: No t’has construït un xalet? Encara hi ets a temps!

Ichigo | 02/02/2012, 08:30

Jo sí sé què fer: jo de voltros denunciaria a la ONU aquesta llei anticonstitucional (el tribunal constitucional abans ho era, però...). O comprar detonadors per destruir l'ajuntament. OOPS! Perdona si m'he tornat com Rambo però... no, millor no ho faciu. Només hem d'exigir al senyor Cifre que esborri la cinquena al·legació, o s'estarà cercant la enderrocació.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 02/02/2012, 08:26

El Govern busca un acuerdo con los propietarios de Cala Carbó
Exigen 26 millones de euros por la desclasificación de 2008.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-govern-busca-un-acuerdo-con-los-propietarios-de-cala-carbo.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb