URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ni por ni culpabilitat.

Alternativa | 07 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Ni Por, ni culpabilitat

        La gran excusa que empren  els principals  polítics, o aquells que justifiquen l’allau de retallades del nostre estat de dret es que en els darrers anys tots hem viscut per sobre de les nostres possibilitats.

         Sembla que ara no es assumible el nostre sistema sanitari, ni els serveis socials ni per suposat el sistema d’educació pública.  Sembla que la responsabilitat de la situació econòmica actual és dels funcionaris que són uns mandrosos,  del vellets que abusen del sistema sanitari i  tenen el calaix ple de medicines ( que suposo se les han receptat ells mateixos), de l’aturat que s’estima més estar a l’atur que fer feina, d’aquells inconscients que per voler accedir a una vivenda pròpia es va deixar enganar per els banquers  i es va creure que a més a més d’un pis  és mereixia un bon cotxe que amb el temps ja pagarien,  dels immigrants que venen de fora per llevar-nos la feina i aprofitar-se del nostres serveis socials  (al quals han contribuït en els anys de bonança).

        És cert que tots podem assumir una certa dosi de responsabilitat en la situació econòmica actual i millorar els nostres hàbits de consum i d’actuació. Però s’ha de ser molt hipòcrita per voler ficar dins el mateix sac a aquells que s’han enriquit  especulant en el sector de la construcció, aquells que des de els bancs han estafat a milions de persones, o  els polítics corruptes que han malbaratat els diners públics  o directament els han robat.

        Parlen de que ens viscut per damunt de les nostres possibilitats però segueixen regalant diners als bancs per que especulin amb el deute dels propis païssos.

        Parlen de lluitar contra l’atur i envien a milers de treballadors del sector públic a l’atur.

        Parlen de reformes i el que fan és copejar els sistemes educatiu i la sanitat però no s’atreveixen a lluitar contra el frau fiscal de les grans empreses ni ha demanar els poderosos que col·laborin pagant uns imposts raonables.

        El missatge que ens volen donar es ben clar- no vos queixeu que la cosa pot ser molt pitjor -, juguen amb la nostra por per justificar les retallades i que siguem nosaltres els que paguem la factura, tot això mentre ells mantenen o augmenten les seves quotes de poder.

        No són  les classes baixes ni les mitjanes les que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, des de l’arribada de l’euro no hem fet altra cosa que perdre poder adquisitiu, són els que vertaderament s’han enriquit de forma desmesurada, aquells que amb les seves actuacions irresponsables i  la seva condícia han provocat aquesta crisi.

        Sembla que estam en un moments històrics que segurament acabaran amb un sistema capitalista que ja no serveix.  Com és natural, aquells que s’han beneficiat d’aquest sistema és resisteixen al canvi amb totes les seves forçes, però més prest o més tard el canvi es produirà.

El futur té molts noms: inassolible per els febles,desconegut per els temorosos, oportunitat per els valents.  VICTOR HUGO.

Ple en sessió extraordinària , a les 12.00 h. a la casa consistorial:


1.- Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost General de la Corporació Municipal 2012.

2.- Aprovació, si procedeix, de la determinació de càrrec amb dedicació exclusiva i retribució corresponent"

 


PRESENTACIÓ DE L'ANUARI CONTRAINFO. CAT

DIJOUS US ESPERAM A LES 20:00 AL CENTRE CULTURAL DE POLLENÇA

 

 

 

 

Comentaris

Joan CC

Re: Ni por ni culpabilitat.

Joan CC | 07/02/2012, 20:16

El tema de fer pedagogia ès molt important sobretot per no caure en la trampa de la por i el sentiment de culpabilitat que provoca comentaris com el que he exposat del facebok en el que es culpabiliza als febles mentre es justifica als forts.
Gracies Pere per els comentaris, enriqueixen i complementen l'article

wally

Re: Ni por ni culpabilitat.

wally | 07/02/2012, 20:09

Miquel que vols donarli la feina a la teva sogra? Quin plumero que tens

Miquel Sánchez

Re: Ni por ni culpabilitat.

Miquel Sánchez | 07/02/2012, 19:20

Avui hem rebut la resposta que no es varen poder donar al ple ordinari del passat mes de gener (fora del ple), la pregunta era "Per què el pollencins i pollencines que es deplacen a la "canera de trànsit" de Santa Eugènia no poden veure els animals per adoptar-los i els indiquen la plana web, i així no es pot adoptar un animal".

La resposta és que la canera de trànsit no un centre obert al públic i que s'estan habilitant caneres per aquest fi, no ens ha agradat la resposta i per agreujar més el tema tenim denúncies de que els cans no surten en les millors condicions, estarem damunt i farem un article

Joan CC

Re: Ni por ni culpabilitat.

Joan CC | 07/02/2012, 19:12

Es vera que votar un partit dificilment pot canviar el model però es pot compatibilitzar votar les opcions alternatives que hi pugui haber dins el model al bipartidisme i al mateix temps anar adoptant mesures com les que ha exposat Garci.

Garci

Re: Ni por ni culpabilitat.

Garci | 07/02/2012, 18:22

Podem canviar el vot, és una cosa positiva. Això si creiem que algun partit, des del poder, pot treure'ns del capitalisme i organitzar una societat horitzontal, és a dir, sense Estat. Personalment, no crec que cap partit pugui assolir el poder i fer una revolució des d'alt. Crec que hem de seguir pensant en com actuar si volem sortir del capitalisme. Si no volem sortir-ne, canviar el partit del govern pot ser una solució a segons quines polítiques.

Crec que la lluita ha d'anar més encaminada a tres vessants: resistir les noves mesures neoliberals; fer pedagogia social demostrant la necessitat d'un canvi de model; crear alternatives pràctiques (consum, relacions, etc.) fora de les xarxes tradicionals del capitalisme i que fomentin més les relacions locals i properes. Però això només son idees i segur que ens en poden sortir moltes més.

Pere

Re: Ni por ni culpabilitat.

Pere | 07/02/2012, 17:23

Tens raó Joan CC. Idò començam per no votar el PP i el PSOE i qui votam?. Evidentment hi ha altres opcions però cap aglutina a una majoria de ciutadans suficients que permeti canviar les bases del sistema capitalista. Ens enfadam amb els "d´abaix" i perdonam i justificam les actuacions dels "d´alt", es a dir, pegam el dèbil i ens resignam davant el fort. Gran exemple aquest que a posat en Joan i que justifica tantes i tantes coses que ens passan.. . Però ja hi tornam a ser amb les justificacions i excuses, anem per feina: NO VOTAR EL PP NI EL PSOE, es el principi....

Joan CC

Re: Ni por ni culpabilitat.

Joan CC | 07/02/2012, 17:09

Gràcies per els vostres comentaris.Com diu Pere ja basta de lamentacions, per on començam? Home una bona forma seria deixar de votar PP-PSOE. A mi em preocupa que quan la crisis s'aguditza molts de pics en lloc de mirar al que el roba per alt miram als que estan per davall. Exemple, l'altre dia un comentari al facebok denunciant el cas d'un immigrant que cotitzava lo just per cobrar l'atur,tot eren comentaris de rebutja. En lloc d'anar a cercar el frau de les grans fortunes ens indignam amb els imigrants. Aquets es el perill.

Pere

Re: Ni por ni culpabilitat.

Pere | 07/02/2012, 15:12

Bon article!!. Però ja està be de lamentacions. El canvi s´ha de fer caminant i no plorant. Anem per feina i dexem a banda les justificacions. Per on començam?

Joan Ramon

quarta dedicació.

Joan Ramon | 07/02/2012, 14:34

Segueix la política d'austeritat...

Pepe

Re: Ni por ni culpabilitat.

Pepe | 07/02/2012, 13:35

La quarta dedicació surt amb els vots a favor de PP-Lliga (8), abstencions de PSOE i CiU (4), i vot en contra de Alternativa, UMP,PSM i Esquerra (5).

Pepe

Re: Ni por ni culpabilitat.

Pepe | 07/02/2012, 13:29

Respecte a la piscina al darrer ple es va aprovar l'inici de resolució del contracte de les piscines municipals.

Respecte al poliesportiu a que et refereixes?

el tema del campus el demanarem.

borràs

cap

borràs | 07/02/2012, 13:20

com esta el tema de la piscina i del poliesportiu del port?
cuants d € li costa a l ajuntament de pollença el campus den rudy fernandez?

Pepe

Re: Ni por ni culpabilitat.

Pepe | 07/02/2012, 13:03

Perdó són 9 vots a favor no 10.

Pepe

Re: Ni por ni culpabilitat.

Pepe | 07/02/2012, 12:54

Pressupost aprovat; 10 vots a favor; PP-LLiga i Esquerra. Abstenció Alternativa, PSOE i CiU i vot en contra d'UMP i PSM.

Pepe

Re: Ni por ni culpabilitat.

Pepe | 07/02/2012, 11:12

Esperant a l'interventor per començar el ple, el podeu escoltar a ràdio Pollença. Al nostre perfil de facebook també anirem comentant.
No falta cap regidor.

Ichigo

Re: Ni por ni culpabilitat.

Ichigo | 07/02/2012, 10:55

Amb molta raó, Garci. Tenim fins dins 4 anys o menys a Rajoy, i el país va de malament a pitjor. Alguns creurán que Rajoy ens ajuda. Jo no sóm d'aquells que pensen així.
Si finalment Espanya se'n va a la merda, pensau què fer amb Rajoy, i teniu clar això.
Estam a 7 de febrer de 1984 (i 1940, si vulgueu ambdós).

Garci

Re: Ni por ni culpabilitat.

Garci | 07/02/2012, 09:10

Molt interessant aquest article. I crec que el que demostra és que un dels pilars básics del capitalisme i del seu impuls (amb crisi o sense, els bancs, multinacionals, grans inversors... segueixen augmentant beneficis) son els Estats. Sense estat no hi hauria capitalisme. I els governs estan més abocats a salvar un sistema econòmic desigual que a ajudar a les persones. si no son capaços d'adonar-se de que l'important és menjar calent cada dia i no aixugar el deute... anem malament.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb