URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Accés públic a Cala Castell

Alternativa | 09 Febrer, 2012 07:00

Al darrer ple ordinari  va ser aprovada la moció que vam presentar conjuntament Alternativa  PSOE; PSM-EN i ERAM referent a Cala Castell.   Amb el vot a favor dels grups que presentavam la moció mês la Lliga i   l’abstenció del PP, CiU i UMP.


Aquesta moció simplement sol•licita al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marítim i demarcació de costes el compliment efectiu del dret de accés a Cala Castell contemplat en la delimitació dels bens de domini públic marítim terrestre.

Es tracta de fer efectiu un accés a la mar ja existent amb anterioritat a l’actual Llei de Costes  i que l'actual delimitació del domini públic aprovada al 2008 (conforme a l'actual Llei de Costes de 1988) ha  mantingut tal com ho explicita clarament el punt 6 de la Disposició Transitòria Tercera la qual diu textualment


“Los accesos públicos al mar actualmente existentes y los construidos en virtud de planeamiento urbanístico aprobado con anterioridad a la entrada en vigor de esta Ley permaneceran destinados al uso público, abriéndose al mismo cuando no lo estuvieren.”


 I per tant la seva obertura al públic correspondria al Ministeri de Medi Ambient, en aplicació de la Llei de Costes. Per tant al aprovar  la moció ha de ser el Ministeri de Medi Ambient i la Propietat del terrenys afectats a quins correspondrà, discutir i/o esbrinar la fonamentació jurídica sobre la procedència o no d'obrir a l'ús públic l'accés a Cala Castell contemplat en la Delimitació de Costes. Per això resulta prou incomprensible l’abstenció del PP, CiU i UMP, ja que amb la moció simplement demanam l’actuació del Ministerii de la Demarcació de Costes d’acord amb les determinacions de la Llei de Costes vigent. El batle va argumentar que “els nostre problemes eren altres” i que no havien de dir a altre administració el que havien de fer, com si això no fos normal i  Cala Castell fos fora del municipi.


Una vegada aprovada la moció ens imaginam que haurem d’insistir per que el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí i a la Demarcació de Costes en Illes Balears  facin efectiu l’accés públic a Cala Castell.

 

 

AVUI US ESPERAM A LA PRESENTACIÓ DE L'ANUARI CONTRAINFO. CAT

 A LES 20:00 AL CENTRE CULTURAL DE POLLENÇA

 




 A continuació la moció.

MOCIÓ REFERENT A L’ACCÉS A CALA CASTELL CONTEMPLADA EN LA DELIMITACIÓ DELS BENS DE DOMINI PÚBLIC MARITIMO TERRESTRE

Els portaveus dels grups municipals sota signants presenten a consideració del Ple, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix, la següent moció referent a l’accés a cala castell contemplada en la delimitació dels bens de domini públic maritimo terrestre

Exposició de motius

Atès la recent Sentència 95/2011 del Jutjat de 1ra Instancia nº 2 d’Inca, en relació al camins de la Vall de Ternelles, en els paràgrafs finals del punt  SETÈ dels Fonaments de Dret cita una accés a Cala Castell que figura en la delimitació dels bens de domini públic marítim terrestre, accés que ve indicat en l’annex 11 del projecte de delimitació.

Atès la delimitació dels bens de domini públic marítim terrestre fou aprovada per Ordre Ministerial de 31 de desembre de 2008 i publicat el seu acord en el BOIB núm. 79 de data 2 de juny de 2009. I que en la citada Ordre Ministerial es diu que “en el anejo 11 del proyecto de deslinde se muestran los accesos peatonales y rodados contenidos en el Plan Indicativo de Usos del Litoral”. Pel que es dedueix  de la lectura de l’O.M.,  Menani S.A. no va fer cap al•legació en relació a l’accés a Cala Castell si bé va fer al•legacions en les dues vegades en que es va posar a informació pública l’expedient de delimitació.

Atès que ens trobam que el Ministeri de medi ambient i medi rural i marí inclou els accessos a la costa que ja estaven inclosos en el PIDU (Pla d’Usos del Domini Públic Litoral) , document elaborat pel Ministeri d’Obres Públiques  en la dècada de 1970 en el qual es recollien els accessos públics a la costa per a vianants i rodats existents.

Atès que al punt 6. de la Disposició Transitòria Tercera de la Llei de Costes diu. “Los accesos públicos al mar actualmente existentes y los construidos en virtud de planeamiento urbanístico aprobado con anterioridad a la entrada en vigor de esta Ley permaneceran destinados al uso público, abriendose al mismo cuando no lo estuvieren.”

Atès que resulta evident que correspon també al Ministeri de Medi Ambient i a la Demarcació de Costes en  Illes Balears fer afectiu l’accés a  Cala Castell assenyalat a la delimitació dels bens de domini públic marítim terrestre d’acord amb les determinacions de la Llei de Costes vigent.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta
Proposta d'acord

Sol•licitar al Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí i a la Demarcació de Costes en Illes Balears que faci efectiu, d’acord amb les determinacions de la Llei de Costes, l’accés a Cala Castell contemplat en l’annex 11 del projecte de delimitació de bens de domini públic marítim terrestre aprovat per Ordre Ministerial de data 31 de desembre de 2008.

Comentaris

Ichigo

Re: Accés públic a Cala Castell

Ichigo | 09/02/2012, 16:35

Gràcies, sr PP, per no estimar Pollença. Sense vostè, Pollença estaria millor que mai. >:'-(

Pepe

Re: Accés públic a Cala Castell

Pepe | 09/02/2012, 13:57

Josep respecte al catàleg municipal s'ha pressupostat per fer-ho enguany.

Respecte a Can Franc ja vam comentar que segurament hem arribat massa tard ja que no està protegit i hi ha una llicència donada.

Per desgràcia no anam al ritme de la destrucció, i amb el PP al poder aquest ritme s'incrementa; fent retrocedir temes com el Pla Hidrològic o desprotegint Cala Carbó.

Pepe

Re: Accés públic a Cala Castell

Pepe | 09/02/2012, 13:54

Bones Joan C. pens que una vegada aprovada la moció tots els grups polítics haurien de fer tot el possible per que demarcació de costes faci la seva feina. I el primer, evidentment hauria de ser el batle com màxim representant del consistori.

Joan C C

Re: Accés públic a Cala Castell

Joan C C | 09/02/2012, 13:07

Ja s'han carregat en Garzón, ara van per en Castro.

Garci

Re: Accés públic a Cala Castell

Garci | 09/02/2012, 10:09

Bones Josep, segurament els companys sabran contestar-te millor, però el tema del Catàleg de Patrimoni i el plec de condicions per treure a concurs la seva realització, ja anava a la Junta de Govern de dia 18 de gener.

Protegir Cala Carbó és un altre tema, ja que ara mateix està protegida per una llei que obliga al Govern de les Illes a negociar les indemnitzacions a pagar. És a dir, Cala Carbó està protegida i l'Ajuntament no ha de pagar res, per ara.

josep

L'equip de govern i les mocions aprovades

josep | 09/02/2012, 09:56

Que passa amb el catàleg municipal? I amb la protecció de Can Franc? Es fa res per protegir Cala Carbó? Sembla que l' equip de govern aprova mocions per quedar bé i despres fa com si res. Entretant la destrucció del patrimoni i el paisatge segueix endavant com una fatalitat de qui ningú es responsable. Fins quant?

Joan C.

Re: Accés públic a Cala Castell

Joan C. | 09/02/2012, 09:22

I perquè no li demanam a na Malena que faci les passes?. No crec que ser consequent amb el que recolzes dins un Ple hagi de ser una excepció. La lliga, amb tres regidors, està dins l´equip de govern i poden dedicar una mica dels seu temps a impulsar el compliment de la moció.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb