URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

TEMPS MOLTS DURS PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Alternativa | 16 Febrer, 2012 07:00

Quan Mariano Rajoy va anunciar el nom de José Ignacio Wert, la veritat és que vaig tenir una sensació d’alleujament. Dintre de la poca gràcia que em fa un ministre del PP vaig pensar que era una de les millors opcions possibles. Havia tingut la ocasió d’escoltar-lo com a tertulià a Cuatro i a la Cadena Ser i tot i no compartir les seva ideologia em semblava una persona bastant moderada i raonable.
    No li ha fet falta gaire temps al ministre per rompre la imatge que com a tertulià m’havia fet arribar. La primera decisió polèmica ha estat la de suprimir l’assignatura d’ Educació per la Ciutadania, sense entrar a allò discutible de la pròpia decisió (jo no he tingut l’oportunitat d’estudiar aquesta assignatura i per tant no puc opinar), el més lamentable va ser la forma en que ho va justificar, citant uns extractes d’una obra que mai ha figurat com a manual escolar per demostrar l’adoctrinament d’aquesta assignatura.  Se’m fa molt difícil pensar que és una simple equivocació, en tot cas encara és l’hora de que l’hagi sentit disculpar-se.
    Però no s’ha acabat la cosa aquí, una setmana després ha arribat la segona decisió polèmica. Per sorpresa de tots i via publicació al BOE, el ministre decidia anular els temaris vigents per les opcions a la funció pública docent, entrant en vigor els temaris anteriors, que corresponen ni més ni menys que a l’any 1993.
    Crec que pràcticament tots coneixem qualcú que s’ha dedicat a preparar unes oposicions si és que no ho ha viscut personalment. Tots sabem que suposa un esforç molt important no tant sols per la feina que duu sinó pel sacrifici econòmic que suposa. Tots ens podem fer una idea del que suposa per una persona que ha dedicat els darrers anys a estudiar un temari que li canviïn d’un dia per l’altre.
    Diu aquest senyor que li sap greu els perjudicis que pugui haver creat a persones concretes però que ell ha de mirar pel bé comú, i que a més a més la decisió no té tanta transcendència ja que són poques les Comunitats Autònomes que treuen places aquest any.
    Les meves preguntes són les següents :  – si realment creia que els temaris s’han de revisar, no era millor fer-ho tranquil•lament i desprès canviar-los? - Creu realment el sr Bert que uns temaris ni més ni menys de l’any 1993 són més aptes que els que havia? És conscient el sr Ministre del que ha canviat l’àmbit educatiu i científic en els darrers 18 anys? -És aquest senyor el mateix que com a tertulià acusava al Govern de  Zapatero d’improvisar?
    Pel que sembla , el PP no vol que li passi el que li va passar amb la LOCE, la qual va ser derogada pel govern de Zapatero abans de posar-se en pràctica i ha decidit  des del ministeri i les comunitats autònomes canviar de dalt a baix tot els sistema educatiu. Fa tant sols uns mesos que governa i sembla que aquest ministre està decidit a fer història. Ens esperen uns anys molts difícils per tots aquells que defensam  una Educació Pública, sols queda resistir.
 
Aquesta és una imatge de Brieva  del llibre d'Educació per a la ciutadania de Carlos Fernández Liria, Luis Alegre Zahonero. Un assaig que és una  revisió crítica de l'assignatura des de l'esquerra i que el ministre va presentar com un manual de la mateixa. Una bona lectura que es pot descarregar:
 
Educación para la ciudadanía.Democracia, capitalismo y estado de derecho. Primera parte

Educación para la ciudadanía. Democracia, capitalismo y estado de derecho. Segunda parte

"Educación para la Ciudadaní. Democracia, capitalismo y estado de derecho". de Pedro Fernández Liria, Luis Alegre Zahonero, Miguel Brieva y Carlos Fernández Liria. Editorial Akal. www.akal.com


   

Comentaris

Ichigo

Nou avís

Ichigo | 21/02/2012, 13:19

El dia 31 de març Internet quedarà desconectada. Aprofitarem la resta de febrer per fer el que suplic aquest març. Veurem els resultats després de 24 hores.

ALC

Re: TEMPS MOLTS DURS PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

ALC | 18/02/2012, 13:07

Ole, ole i olé, ben dit.

Joan C.

Re: TEMPS MOLTS DURS PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Joan C. | 16/02/2012, 14:22

I la meva, de pregunta, es si se movilitzarà la ciutadania per qualque cosa?. Si no ho feim ara quan ho hem de fer. Tothom estava d´acord en que es podia retallar tot manco la sanitat i l´educació, idò ara ja les han tocades.

Pepe

Re: TEMPS MOLTS DURS PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Pepe | 16/02/2012, 13:55

A l'institut de Pollença que és el que coneix de primera mà de moment les retallades que ja s'han aplicat són.

- Hem passat de tres a dos persones de neteja; per més de 700 persones,dos espais grans (institut i gimnàs amb dutxes i vestuaris)... Quan s'hagi fet el no pavelló no sabem que farem.
- Hem passat de 75.888 euros de la Conselleria a 60.250,97. Al 2009 eren 81.097,44 euros.
- S'ha eliminat el programa de reforç PROA.

I el pitjor encara no ha arribat; reducció de plantilles, augment de ràtio d'alumnes, suspensió de desdoblaments, no substitució de baixes...

I la meva pregunta és; es movilitzarà la ciutadania per aquest tema?

Ichigo

Re: TEMPS MOLTS DURS PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Ichigo | 16/02/2012, 13:41

I ben mirat, dia a dia está acumulant més enemics sent "ministre de Cultura" (si és que es diu així). I Asociación de Internautas ja havia fixat en una trampa que l'Estat havia fet amb la Llei Sinde-Wert, així com webs com Cinetube (legal per decissió dels jutges) es tancarien.
Però que ningú es preocupi, jo faré el març negre i si algú està d'acord, que no consumeixin cultura durant tot el març. Però meditin, que això és molt important.

jrv

Capacitat ministerial...

jrv | 16/02/2012, 11:56

Des de que Matas fou ministre de Medi Ambient, ja pens que a Espanya, un ceg pot ser pilot d'avió, o un analfabet ministre d'educació...

Margalida Amengual

Woert

Margalida Amengual | 16/02/2012, 11:35

Per desgràcia aquest home és el millor exemple, sempre segons la meva opinió, de lo que és el Partit Popular: mentiders (deien que no pujarien els impostos i es lo primer que fan, que no abaratarien l'acomiadement i es lo segon que fan... sense parlar dels drets dels treballadors, que han tirat per terra, després dels esforços que va costar aconseguir-los)i, sobretot, a mi em fa la impressió que se creven que els ciutadans som beneïts. O no sabia aquest senyor que descobririem que la cita que va fer del llibre de ciutadania no era de cap llibre de text que s'empràs a les escoles? O que per a la concessió de beques sempre s'ha tingut en compta el rendiment (s'han de assolir com a mínim el 80% dels crèdits). Senyor, per favor no fiqui més la pota, que vosté viu a un pais on les persones estàn ben informades, informis vosté també abans de dona dades, que nosaltres ho feim, no ens insulti més tractan-nos de beneïts. Això també ho pot traslladar a la resta del seus col.legues de partit, sobre tot a aquella senyora que sempre va amb la sang presa i que nom Soraya, que ha dit més mentides que no se qué i fa tot el contrari de lo que va predicar. Jo ja m'imaginava que seria dur però tant! i això no és res, només han fet començar! I qui ens ajudarà, els sindicats? Voltres que creieu?

Ichigo

Re: TEMPS MOLTS DURS PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Ichigo | 16/02/2012, 11:19

Així de clar. Wert cada vegada posa el nas on no li manen. I Rajoy, cht, sempre fica la mà on no la treurà mai.
Que tornin els guinyols de Canal+.

Pepe

Re: TEMPS MOLTS DURS PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Pepe | 16/02/2012, 10:56

Aquest ministre ja és el pitjor valorat de tot el govern.
Convido a qualsevol pare que demani als seus fills un manual de l'assignatura d'educació per a la ciutadania i els drets humans (aquesta segona part del nom de l'assignatura sempre s'oblida) i veurà els perillós contingut d'aquesta assignatura.
I respecte al tema de canviar el temari de les oposicions no té nom, i a més tenen la barra de parlar sempre de seguretat jurídica...
I si parlam d'altres àmbits el ministre Wert també ha ficat la pota ben ficada; més subvencions als bous, declaracions sobre les paròdies de Canal + francès, sobre el dopatge...
És difícil dir i fer tan de ximpleries en tan poc temps.

Joan C C

Re: TEMPS MOLTS DURS PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

Joan C C | 16/02/2012, 09:45

Al ministre és molt difícil seguir-li el ritme. Va camí de carregar-se l'educació pública en temps record. La darrera (o això crec) és la de canviar el criteri amb el que es donen les beques. S'ha de premiar l'excelència diu. Aquesta és una manera encoberta de lluitar contra la igualtat d'oportunitats, els joves en pocs recursos ho som un genis o no tenim dret a beca, els rics tot i ser beneïts podràn tenir carrera, les persones normals amb pocs recursos, no.

Alternativa per Pollença

Contrast

Alternativa per Pollença | 16/02/2012, 08:38

Segons hem sabut per la pàgina del Govern; el conseller d’Administracions Públiques, Simón Gornés, ens visita avui amb vista a la implantació del projecte de millora de la gestió administrativa.
Mentre el diari Última Hora informa:
" Mantas, bufandas y guantes para combatir el frío en la Casa Consistorial
El Ajuntament lleva dos años con un contador de obra cuya potencia es insuficiente"

El primer que s'hauria de fer per una millor gestió administrativa és tenir unes mínimes condicions de feina.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/mantas-bufandas-y-guantes-para-combatir-el-frio-en-la-casa-consistorial.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb