URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

Alternativa | 20 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui tots el regidors de l’Ajuntament de Pollença estem convidats a la celebració del 75 aniversari de la Aeròdrom Militar de Pollença més conegut col·loquialment per “la base” i el subscriu aquest article va passar dotze mesos de la seva vida en aquesta caserna militar, concretament de tot l’any 1984 es dir que tot el que es comenta en aquest article és viscut en primera persona i no contat per tercers.

A l’any 1984 malgrat que el complex turístic de l’Aeròdrom Militar de Pollença ja era una realitat en gener de 1984, fins i tot els soldat estaven destinats a “aeródromo” o “residencia”  vaig entrar de soldat a la PA (Policía de Aviación) que era l’equivalent a la PM (Policía Militar) de l’exèrcit de terra, el mes d’abril del mateix any va ser ascendit a “caporal” de la meva secció d’aquesta policia.

En aquells anys encara l’exèrcit era de reemplaçament, es dir el que els que estàvem allà era complint un “deure amb la societat i la pàtria”, i teníem dues opcions triar destí i fer quinze mesos o entrar a un sorteig i fer 12 mesos, el problema és que al sorteig et podia tocar qualsevol lloc de l’estat, al meu cas hagués estat “Saragossa”, per tant malgrat haver de fer tres mesos mes de “mili” estaven a prop de casa nostra.

L’Aeròdrom Militar de Pollença no deixava de ser un lloc per privilegiats, concretament militars i funcionaris de l’exercit de l’aire que amb 100 pessetes de l’època (60 cèntims d’ara) al dia venien a passar un mes al Port de Pollença, i més que aquell any 1984 va esclatar un petit escàndol ja que el ministeri no va voler pagar l’assegurança de vol i les vacances es van encarir 70 pessetes per trajecte es dir, 140 pessetes (84 cèntims) i tot eren queixes.

Malgrat ser un complex turístic havia zones exclusives d’us militar, per posar un exemple a les pistes just podien accedir els soldats de policia de servei i els soldats de contraincendis també de servei, avui en dia podem veure que a les pistes de les aeronaus hi ha nins que corren i fins i tot es llancen a l’aigua des de l’espigó demostrant que l’ús militar ha passat ja a la història i que just se li dona un ús turístic, el fet d’haver les aeronaus contraincendis i algun “paripé” per fer-nos creure que l’aeròdrom té un ús estratègic  és just per poder gaudir del Port de Pollença en exclusiva per part d’un grup de privilegiats que ja sembla que tot just ja no pertanyen tots a l’exèrcit de l’aire.

Podríem posar molt d’exemples de que l’ús militar ja és anecdòtic, un exemple més i molt clar es que a l’any 1984 les sortides d’intendència es feien amb escorta si l’oficial o soldat duia una quantitat de doblers determinada, avui en dia és molt fàcil veure com els vehicles oficials de l’aeròdrom estan aparcats davant l’oficina de correus amb una uniformitat (vestimenta, comportament fora del recinte militar) que en aquell temps t’hagessin costat dos mesos de calabós o al manco un parell de dies a la prevenció. No es que jo sigui un amant de la disciplina militar ni molt manco però són evidents símptomes de que allò no és indispensable per la defensa nacional i tot just els interessa per venir a passar les vacances d’estiu.

Per altra part, sempre ha hagut el temor des de diversos col·lectius del poble que una desmilitarització de la zona duria una inevitable urbanització de la mateixa, però això ja és un altre història.

Malgrat des de ALTERNATIVA no hem fet cap comunicat oficial al respecte,  els regidors d'Alternativa no assistirem a la convidada ja que les nostres obligacions professionals no ho permeten i a més al nostre republicanisme no li sentiria bé  fer un “brindis por su majestad el rey”, malgrat no li desigem mal a ningú.

Resumint i per acabar, l’actual situació de l’Aeròdrom Militar és una estafa al poble de Pollença, ja que se li prohibeix als seus veïns i veïnes l’accés a una zona privilegiada del municipi amb l’excusa d’un ús militar i estratègic que no existeix com tal i en aquest cas  coincidim amb el Partit Socialista de Mallorca (PSM) i Esquerra Republicana en reiterar la nostra reclamació d'un ús compartit del seu entorn.

Miguel Sánchez Vives

Foto i article a " fotos antiguas de Mallorca". 

 

Comentaris

«Un paraíso fiscal»

«Un paraíso fiscal»

«Un paraíso fiscal» | 29/02/2012, 23:12

El Ministerio de Defensa tendrá que pagar al Ayuntamiento de Torrejón de Ardoz el Impuesto de Bienes Inmuebles (IBI) de la base aérea correspondiente a 2008, cuya factura asciende a 450.000 euros ...

Una sentencia obliga a Defensa a pagar por primera vez este impuesto, al parecer, por haber olvidado recurrirlo.

www.abc.es/20120227/local-madrid/abci-torrejon-201202271640.html

Miguel Sánchez

Re: Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

Miguel Sánchez | 29/02/2012, 18:03

Normalmente borramos los insultos, pero como son para mi persona los vamos a dejar, cada uno se retrata como sabe o como quiere y usted lo ha hecho perfectamente Sr. Planas.

Juan planas

Y este es regidor¿

Juan planas | 29/02/2012, 17:08

Tu eres gilipollas M.S.

Miquel Sánchez

Re: Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

Miquel Sánchez | 24/02/2012, 07:08

Veterá per això cobra a final de mes, no?

Vetera catalán

Quina pena

Vetera catalán | 23/02/2012, 20:48

Seguramet aquest soldat descamiat farie mes per tu que tu per ell.

Pepe

Re: Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

Pepe | 21/02/2012, 21:26

Sense entrar en provocacions i altres temes paral·lels.
El que és clar és que a 1972es va crear la Zona Residencial de Pollensa, enclavada a les instal·lacions de la base, i que fins ara compleix el que el propi exèrcit denomina funcions d'acció social.
Al 2010 va haver per exemple 40.000 militars de vacacions,inclosos militars de l'OTAN...

No hi ha cap raó lògica per que no hagi un ús compartit de la base com es va aprovar al ple i els ciutadans puguin passejar o banyar-se a la base.

El que tenim ara és un apartheid fonamentats en privilegis que ja no haurien d'existir.

maki

Exempció

maki | 21/02/2012, 20:50

A, i aquesta anomalia biològica, el becull no ataca les palmeras de la Base?? Deu ser que pèls retols de " Zona Militar", no hi entren?
I el mes surrealista, Tomeu: el moll està "ple d'estrangers".
No accepteu estrangers, a la Base, ni usuaris, ni personal? M'havien enganyat, tenia entés que si.
I les escombraries, qui se les emporta?? Se les tornen menjar, allà??
Un comentari poc reflexiu, i fins i tot ofensiu, el teu. Si s'hagués de prendre aquest comentari absurd en serio, m'imagino una cambra de descontaminació previa per la gent que entrés i sortis de la Base, tan assèptica, ella...crec que alla hi ha gent amb massa temps per dir dois, o la cantina funciona massa...

maki

Privilegis

maki | 21/02/2012, 20:41

I el manteniment i neteja de la Base, qui el paga? Els que hi viven de la seva butxaca, tal volta? O nosaltres els contribuents?
Funciona encara la dessaladora que aboca la salmorra directament a la mar? I el clavegueram, on porta l'aigua? Perque els llums de la Base estan encessos cada dia una hora després de sortir el sol? Que paguen els estiuejants per gaudir d'una Base-fonda?

TOMEU

Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

TOMEU | 21/02/2012, 20:32

Em riu i em pixo ... jejeje
Si la base és tan bonica no és per un punt únic del Port de Pollença, és perquè els que hi treballen tenen un manteniment molt superior al que té el poble, de fet, si els veïns i veïnes tinguessin accés a aquesta zona privilegiada del municipi, acabaria sent com la resta del poble, ple de estrangers, botellons, escombraries, sòls bruts, arbres sense podar i palmeres mortes.

Follonero

Re: Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

Follonero | 21/02/2012, 13:32

Soy un loco
que sueña un mundo sin militares
soy un loco
enamorado de la vida

Pep Lluis

metafora

Pep Lluis | 21/02/2012, 13:02

significado de metafora
meta= mear fora= fuera del tiesto. AU IDO VEUS QUE HO SE?
Mejor lo dejamos , que asi nos podriamos pasar un año y seguro que tenemos cosas mas serias que hacer. Agur

Miguel Sánchez

Re: Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

Miguel Sánchez | 21/02/2012, 08:47

Pep Lluis, ¿Sabe que es usted una metafora?

Pep Lluis

Y TU DE QUE VAS?

Pep Lluis | 21/02/2012, 08:27

En la mili jamás se ha formado para ir a mear, no te pases campeón, que no te gusten los militares es una cosa y mentir como un bellaco otra.

Pep Lluis

Y TU DE QUE VAS?

Pep Lluis | 21/02/2012, 08:25

En la mili jamás se ha formado para ir a mear, no te pases campeón, que no te gusten los militares es una cosa y mentir como un bellaco otra.

Miguel Sánchez

Re: Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

Miguel Sánchez | 20/02/2012, 22:02

Joan Ignassi, no crec que dir que un temps per anar a pixar s'havia de fer una formació i ara són nins corrent per les pistes, o que el soldat de cotxeres va amb la camisa desbotonada esperant a la porta de l'oficina de correus sigui simptomes de que l'ús militar és efectiu ara.

Damunt l'article del PSM, és mot bo i millor que el nostre, sense dubte però jo just faig la descripció d'una situació que ja no era 100% militar i la d'ara.

Joan Ignassi

Dejarlos... es mejor

Joan Ignassi "Jonanot de Llenaira"" | 20/02/2012, 20:18

Acabo de borrar lo que he escrito con respecto a la Base, porque creo que es mejor dejarlo correr. Las polemicas con tipos que cuentan batallitas de la mili, no valen la pena. Aprended del PSM de Pollença, ellos saben argumentar desde el respeto .

jrv

Institucions sospitoses.

jrv | 20/02/2012, 19:46

Sento haver de discrepar de tu, Antonio Gonzales, però igualment com abans de la creació de la Base l'indret tenia un ús idoni, casi paradisíac, ara, amb els mateixos doblers que es gasta el Ministeri de Defensa, una entitat civil el podria mantenir com un paradís, i dic "podria".
En quan a l'us idoni, recordo que als anys 50 i principis de 60, els avions que anaven a Italia en visites oficials del SAR, tornaven carregats d'objectes de contraban, o que a final d'anys 70, el cap de la Base(Crespí, per mes senyes) fou cesat fulminantment per l'escandol denunciat per un alferes que va tenir coratge de denunciar , per contraban continuat de tabac a la Base.
Tot això, i mes, no deixa que desconfii profundament de l'ús que en el futur li pogúés donar l'Ajuntament de Pollença si ho rebés en les seves mans. Basta veura el que passa actualment amb l'Uyal, un terrenys mes que a protegir, i ja veis el paripé amb rerafons especulador que s'ha muntat!. En el futur, tal volta qualque técnic en nòmina de l'Ajuntament i al servei dels especuladors, amb l'avinència d'un equip de govern venut, podria posar-ho a l'abast dels especuladors urbanistics. No me consider militarista, però ha sigut la casualitat que ha preservat la Base, el Cap de Pinar, Porto Pí, Cap Enderrocat, Cap de Regana, part, helàs!, de l'antigua Base de Soller, la Mola de Maó( Encara Maò!), el castell de Sant Felip, etc.etc. etc., i no la sensibilitat mediambiental o simplement el seny. Ja m'agradaria veura aquests indrets baix l'administració civil, però vist lo vist, tinc a desconfiar!

jrv

Interés.

jrv | 20/02/2012, 19:25

No, això és defensar la menjadora, ni mes ni manco.

Xisco

Antonio Basero

Xisco | 20/02/2012, 11:05

Antonio, aixo teu se diu despotisme il·lustrat. Vols dir que els militars estan millor educats que la resta de la societat?

Alternativa per Pollença

País

Alternativa per Pollença | 20/02/2012, 10:14

L'enllaça de quin paraigo és el següent:
La visa corrupta del amigo de Matas
Un excargo balear se enfrenta a a 14 años de cárcel por malversar 700.000 euros
Compró con tarjeta oficial viajes privados, los muebles de su casa y juguetes.

I dins la notícia;
"El presidente de Bitel era el ex consejero de Hacienda, Luis Ramis, otro peón del ex presidente, imputado a la vez en otro caso de corrupción por la compra y construcción de edificios, caso Bonsai, a través de la firma Caib Patrimonio. Ramis es alto cargo de Caixa Colonya de Pollença..."
h
ttp://politica.elpais.com/politica/2012/02/19/actualidad/1329677824_177251.html

Garci

Re: Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

Garci | 20/02/2012, 09:09

Perquè no està preparada per a fer ús de la base la societat? és més especial la base que qualsevol altre lloc urbanitzat de la costa?

Jo crec que els que no estan preparats per a perdre el privilegi estival son els que en fa us.

Ichigo

Re: Aeròdrom, Base o Resort de Pollença ???

Ichigo | 20/02/2012, 09:05

Ja se'n veia venir, Paraigo. Jaume MeMatas havia fet servir els doblers públics amb una visa "yupicial".
En resum: ús de doblers públics = malversació.

Antonio González

Militar Base

Antonio González | 20/02/2012, 08:30

Buenos días, soy mollero y militar.

La base está bien como está.
La sociedad no está preparada para hacer uso de la base, nos falta mucha educación

Quin paraigo

AQUEST ES EL GERMÀ D'AQUEST QUE VA TAN FALAGUER PER DINS POLLENÇA

Quin paraigo | 20/02/2012, 08:04

www://politica.elpais.com/politica/2012/02/19/actualidad/1329677824_177251.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb