URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Zona humida de l'Ullal o Ullal Park S.L

Alternativa | 22 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

A la comissió informativa del divendres havia un punt de proposta d'al·legacions de l'equip de govern al Pla Hidrològic, no obstant això no es van presenta aquestes al·legacions i vam tenir que esperar fins a dilluns per tenir aquestes al·legacions, el que evidentment ens deixa molt poc temps per poder estudiar, i si és el cas rebatre aquestes al·legacions. 

D'aquesta forma el dijous l'equip de govern presenta d'urgència les seves al·legacions (pdf)

Les  conclusions d'aquestes al·legacions  són aquestes:

Els criteris de delimitació cartogràfica de detall de la zona humida presenten una incertesa prou significativa una vegada revisades les fonts que la fonamenten fet pel qual, ateses les conseqüències que es derivaran de la zonificació que finalment es fixi, són susceptibles d’una profunda revisió de detall, aplicant els criteris multiparamètrics que ja s’esmentaven en el document de Baron et al, 2007.


Així, l’Ajuntament de Pollença sol·licita una revisió per part de l’administració competent, la Conselleria de Medi Ambient, de la delimitació en detall de cada una de les zones, atenent la ubicació actual i potencial dels elements dignes de protecció. Tot això tenint present la caracterització de la zona humida del Prat del’Ullal com de valoració “moderada” en base als criteris biòtics, econòmics, culturals i de protecció de riscs existents en el document tècnic de referència.


Igualment, cal considerar la proposta d’actuacions en aquesta zona que es fixa en l’esmentat document tècnic, en el que es fixa que s’han de dur a terme actuacions de rehabilitació, que per definició del propi document tècnic “no pretenden recuperar las funciones alteradas del sistema ecológico, sino uno o varios elementos singulares de su estructura que, en general, suele coincidir con poblaciones o comundades de organismos incluidos en leyes y convenios nacionales e internacionales de conservación. Los ecosistemas rehabilitados no se mantienen de forma autosuficiente, por lo que necesitan grandes aportes de energía complementaria. Por esta razón suelen implicar un importante coste económico a corto y largo plazo, ya que
no generan sistemas ecológicos autosostenibles.“
Així, atenent la propia definició del document tècnic, cal tenir especial atenció als criteris esmentats en el mateix respecte a la viabilidad tècnica, legal, econòmica i social de la possible recuperació de la zona humida.

Es tracta de donar la possibilitat a la Conselleria per rebaixar  la zona humida.La pregunta seria per què  aquesta insistència en demanar una revisió de la delimitació de la zona humida de l'Ullal? Pensam que el que s'intenta és reduir a la mínima expressió la zona humida de l'Ullal,  per després urbanitzar la zona. El nom de la promotora que es troba darrera d'aquest interès el diu tot; Ullal Park S.L. (creada al 2006, que es va dissoldre al 2007 i es va reactivar al 2010).

  A la moció conjunta que presentam al ple; Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra demanam a  l’Ajuntament de Pollença que  manifesti que no té res a objectar a les determinacions sobre les zones humides de Pollença relacionades en el Pla Hidrològic i  en concret pel Prat de l’Ullal ja que les seves determinacions, són encertades i fonamentades en el rigor tècnic i fonaments científics sòlids pel manteniment dels valors ambientals propis d’aquests espais naturals.  

I demanam expressament a la Conselleria de Medi Ambient que qualsevol al·legació que es pugui presentar en referència al municipi de Pollença es resolgui amb el màxim rigor tècnic i amb fonaments científics tan sòlids, al manco, com els que justificaren la redacció del Pla que ara es sotmet a informació pública.

 Dijous podem mantenir una zona humida, un capital ecològic de tothom o donar el primer pas cap a la Urbanització d'Ullal Park S.L, un benefici per uns pocs.

Pintada del 2007 que denúnciava la destrucció a la zona humida de l'Ullal per part de la segona fase de circumval·lació.

 

 

Comentaris

Mateu

Re: Zona humida de l'Ullal o Ullal Park S.L

Mateu | 22/02/2012, 21:49

Perquè avui no s'ha celebrat l'enterro de la sardina, com venien fent en els darrers anys? Què està passant en aquest poble amb les festes?
Suma y sigue Senyor Regidor!

Alternativa per Pollença

alcudiapollensa

Alternativa per Pollença | 22/02/2012, 09:41

MALLORCA TODAY - New report may lead to redefinition of Ullal

h
ttp://alcudiapollensa.blogspot.com/2012/02/mallorca-today-new-report-may-lead-to.html

Alternativa per Pollença

Tribuna de Mallorca

Alternativa per Pollença | 22/02/2012, 08:05

Aquesta nota de premsa la vam enviar dissabte:
Alternativa per Pollença denuncia mangarrufes legals per urbanitzar l’Ullal.
www.tribunamallorca.org/not%EDcies/pol%EDtica/alternativa-per-pollen%E7a-denuncia-mangarrufes-legals-per-urbanitzar-l%92ullal/

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb