URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Alternativa | 23 Febrer, 2012 23:50 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Votació i primera valoració de un ple marcat per la unanimitat i la tranquil·litat . Estam d’enhorabona ja l’Ajuntament no presenta cap al·legació qüestionant la delimitació de la zona humida de l’Ullal al Pla Hidrològic.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 d’octubre de 2011. Aprovada per unanimitat.

 

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 24 de novembre de 2011

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de sessió extraordinària celebrada dia 29 de desembre de 2011 Retirades encara no es troben preparades.

4.- Aprovació, si procedeix, de l’inici de l’expedient administratiu previ per a la constitució del Consorci de Promoció Turística de Pollença      Aprovada per unanimitat. Vam insistir sobre tot en la necessitat de que l’oferta complementària, restaurants, comerços... també participen d’aquest Consorci. Ara cal fer feina de manera consensuada als seus estatuts.

5.-  Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual del Reglament del Servei Municipal de Proveïment d’Aigua Potable de l’Ajuntament de Pollença Aprovada per unanimitat. Es va aclarar el tema que més  preocupava; si una persona no paga després de trenta dies hàbils se l’enviaria una carta certificada, si als quinze dies no hagués resposta se l’enviaria una nova carta certificada. Si l’usuari tingués problemes econòmics es podrà  fraccionar el pagament o ajornar.

6.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; CiU; PSM-EN; i ERAM per tal que IB3 torni emetre les pel·lícules i sèries en llengua catalana   Aprovada per unanimitat. Una bona notícia que tots els grups municipals mostrem el nostre suport a que la nostra televisió pública utilitzi el català. La televisió és un element clau a la vertebració de la societat i no té sentit a l’actual TDT que hagi sèries i pel·lícules que no es puguin sentir en català.

7.- Moció presentada pels grups municipals  d’A; PSOE; CiU; PSM-EN; i ERAM relativa a restituir els retalls de personal i serveis de l’Hospital Comarcal d’Inca. Aprovada per unanimitat. Aquestes retallades ens afecten  greument a tots i hem de lluitar per mantenir una sanitat pública de qualitat.

8.-  Moció presentada pels grups municipals  d’A; PSOE; PSM-EN; i ERAM relativa al Pla Hidrològic de les Illes Balears   Després de que el batle va anunciar que retiraven la seva moció, els grups que presentavam la moció i UMP (que li donava suport però no l’havia subscrit per falta de temps) vam decidir també retirar la nostra moció.  Estam d’enhorabona ja que d’aquesta manera des de l’Ajuntament no al·legam res contra la delimitació que es troba actualment al Pla Hidrològic el que era  el nostre objectiu. Ara esperam que la Conselleria de Medi Ambient sense cap petició institucional no  vulgui reduir la zona humida de l’Ullal.

9.- Moció presentada pels grups municipals d’A; PSOE; PSM-EN; i ERAM referent a la sol·licitud de revisió dels valors cadastrals 

Vam retirar la moció ja que per un decret del govern central es va pujar el tipus impositius d’IBI  excloent els que havien revisat els seus valors cadastrals entre els anys 2005 i 2007 que és el cas de Pollença. Per tant si es procedia a revisar els valors caldria pujar els tipus i no guanyaríem res.

10.-  Propostes/Mocions d’urgència

-  Els grups de l’oposició vam presentar una moció  amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona. Aprovada amb l’abstenció del PP. La moció reclama igualtat en salut, treball, serveis socials i en totes les polítiques públiques.

 

.- Aprovació, si procedeix, de la proposta relativa a les al·legacions a presentar al Pla Hidrològic de les Illes Balears. Com hem dit l’equip de govern va retirar la moció.

.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal reguladora de l’ocupació de la via pública  amb taules, cadires i altres elements complementaris i de l’ús de terrasses i zones privades de l’oferta turística bàsica visibles des de la via pública. La urgència es va tenir que votar tres vegades ja que havia un empat que va finalitzar amb el vot de qualitat del batle; PP, Lliga i UMP a favor i Alternativa, PSOE,CIU, PSM i Esquerra en contra.

La raó el vot en contra va ser la precipitació a un tema tan important com aquest. El mateix dia del ple a les 15:00 encara ens arribaven mapes i encara faltaven.

Pensam que cal una nova ordenança i tècnicament és millora que l’anterior, però políticament el tema s’ha llevat mal, res a veure amb el tema dels pressuposts on va haver cinc reunions abans de la seva aprovació inicial. El que avui es presentava era un esborrany encara tenia articles dubtós i una cartografia incompleta.

Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga i UMP i vots en contra d’Alternativa, PSOE, CIU, PSM i Esquerra.

 

 

Comentaris

Garci

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Garci | 14/03/2012, 12:06

Crec que no val la pena ni contestar a aquestes paraules Bivià. Ja s'ho faran. Ens han dit tantes coses per intentar des-qualificarnors...

Bivià

hipis?

Bivià | 14/03/2012, 11:58

A un blog d' un altre partit us anomenen els hippis d' alternativa, amb aquesta època de falta de treball i de diners, hi ha gent que té poques feines y molta imaginació!

Pepe

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Pepe | 26/02/2012, 11:34

Bon día Teresa, en aquest moment tenim Cala Carbó i la zona humida de l'Ullal protegides. El que faci el govern del PP no es troba en les nostres mans però l'Ajuntament no l'ha obert la porta per reduir la zona humida de l'Ullal que és el que volien sobre tot els promotors.
És clar que si ara el govern fa la reducció de la zona humida pensam que l'Ajuntament l'hauria de denunciar davant la Unió Europea i els tribunals

Teresa

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Teresa | 25/02/2012, 23:40

Esperem que tot sigui per bé. Gràcies i fin una altra ocasió.

Pepe

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Pepe | 25/02/2012, 13:02

Hola Teresa i gràcies per la teva aportació.

El tema de la delimitació de la zona humida mai ha estat en mans de l'Ajuntament, és un tema que abans i ara sempre ha estat en mans del Govern.

El que ara es debatia és si s'havien de presentar al·legacions o no a la delimitació existent al Pla Hidrològic. Un Pla que es va fer durant anys i que ja havia passat la fase d'exposició pública. Si l'Ajuntament demanava una revisió de la zona coneixen els interessos urbanístics que n'hi ha a la mateixa es corria el perill d'una reducció de la zona humida a la mínima expressió,com ja proposava l'arquitecte al seu informe.
És clar que la Conselleria pot fer aquesta revisió a partir de les al·legacions particulars, però el que no tenia sentit és que l'Ajuntament li facilités aquesta reducció. Si fan una revisió fonamentada en al·legacions de promotores urbanístiques pens que el tenen mal de defensar davant la justícia.

Finalment no hem d'oblidar que sigui com sigui són solars rústics i per tant la seva requalificació a urbà si que està en mans de l'Ajuntament.

Crec que evitar aquestes al·legacions ha estat victòria pel bé comú.

Joan

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Joan | 25/02/2012, 08:29

Teresa, heu llegit els informes dels experts? heu contactat amb algú que vos ho expliqui? Heu demanat opinió als pollencins que saben del tema? Si ho féssiu veuríeu que el Pla, així com està, està bé i no fan falta més papers. La veritat, no crec que tenguis mala fe, però heu de tenir en compte que el Pla l'han fet persones expertes i ja fa anys que està en marxa i va tenir procés d'al·legacions. Perquè més?

Idoi

Coent

Idoi | 24/02/2012, 22:14

Té raó, segueixen coherents, és a dir, no han canviat res de UM...

Teresa

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Teresa | 24/02/2012, 21:09

Meam si ens entenem. Noltros el que voliem i volem es un estudi actual i real de la zona. Això no fa mal a ningú i mai està de més. A partir d'aquí es poden prendre les decisicions que calgui. Vosaltres voleu que la zona quedi com fins ara. Nosaltres, abans de decidir, volem saber de que podem estar parlent AVUI!!. I una altra cosa, no crec que ningú estigui en possessió de la veritat absoluta. Primer, coneixer i ser prudent. Desprès, veurem. Coherents, nosaltres, del tot.

Tomeu Cifre

Amb tots els respectes

Tomeu Cifre | 24/02/2012, 20:13

Ido Teresa, haguessiu votat a favor de l'al.legacio que varem presentar la resta de partits de l'oposicio. Jo tambe hagues preferit que l'Ajumtament al.legas, pero a favor de mantenir l'ambit de la zona humida, no per reduir-la com volia el batle.
Me sembla bastant contradictoria l'argumentacio que fas amb el que ha votat i el que ha escrit CxI.

Teresa

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Teresa | 24/02/2012, 19:15

Hola.
Soc na Teresa, de CIUxP i, si no us sap greu, m'agradaria fer un comentari respecte al tema de l'Ullal.
El meu pensament es que ara es quan realment ens ha de preocupar l'Ullal. Tot el temps que ha estat un tema municipal, nosaltres en podiem dir la nostra i podien instar a l'Ajuntament a fer les coses de una o altra manera. Però ara ja serà Palma qui decidexi, l'Ajuntament de Pollença s'eximeix de tota responsabilitat. I als promotors i interessats en fer-hi qualque cosa els hi faltarà temps per presentar les seves al.legacions i propostes. La meva experiència laboral i personal m'ha fet veure que la relació impersonal de la Conselleria i amb la gent que ara ens governa, donada a construir i volguent seguir en la "política del bloquet", juntament amb els interessos econòmics que s'hi juguen, ara ès quan l'Ullal està en perill.
Des de la meva modesta ignorància, ja que soc nova amb qüestions municipals i vosaltres en sabeu mès, crec que l'estretegia seguida per tal de que l'Ajuntament retiràs la seva al.legació, ès errada. Voldria equivocar-me, però no ho crec.

J. S.

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

J. S. | 24/02/2012, 17:33

Si, lo suyo es un líder fuerte, que lidere el ayuntamiento, a poder ser con mayoría absoluta... así sabríamos donde empieza y acaba el gobierno y en que se queda la oposición. No me malintepreteis, esta situación no la deseo para nada! Era ironía! Que el gobierno esté en minoría ayuda a respetar el pluralismo y el juego democrático al tener que escuchar, negociar y pactar con todos los grupos para sacar medidas adelante (eso excluye la improvisación). Y eso hace que se vean enriquecidas las propuestas. Esto es democracia. Y mirad si funciona que el pleno de ayer fue todo unánime!

Petronilo

Liders i lidereses

Petronilo | 24/02/2012, 15:39

Ai Petronila, quina forofa que estas feta. Pareix que en Pepe es el superbatle per tu. Ni l'ajuntament funciona be ni Alternativa lidera la oposicio. Per lo que se veu ni tan sols esta clar a on acaba el govern i on comença la oposicio.

Joan Ramon

Ullal

Joan Ramon | 24/02/2012, 13:58

La meva enhorabona per la defensa del Ullal.
Salut

Petronila

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Petronila | 24/02/2012, 13:23

Jo crec que cracies a Alternativa i al seu llideratge de l'oposició, especialment la feina d'en Pepe, es el motiu per el cual l'ajuntament funciona millor, ja que l'equip de govern malgrat les positives opinions d'en jrv improvisa molt.

Idoi

Que bé

Idoi | 24/02/2012, 12:35

Enhorabona pel tema del Ullal.

Alternativa per Pollença

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Alternativa per Pollença | 24/02/2012, 11:53

Avui de 17h a 18h: a l'Espai de l'Oposició entrevista al nostre portaveu, en Pepe García.

jrv

El que toca.

jrv | 24/02/2012, 11:41

Entenc que si la Lliga , CxI i sobretot el PP segueixen la linia de defensar la qüalitat de vida, el futur sostenible del municipi, el paissatge, i tants aspectes a llarg plaç possitius pel nostre municipi i per Mallorca, TAN SOLS FAN EL QUE TOCA, o un poquet menys respecte a l'Uyal. La meva opinió emperó és que en aquest cas CxI ha quedat un poc en evidència, o ha mostrat un poquet el llautó, però es una opinió subjectiva evidentment.
Respecte a les opinions mes dignes d'esser publicades al HOLA! o "LECTURAS" local, i ja passats casi 9 mesos de les darreres eleccions, la meva conclussió (provissional, encara queda molta legislatura) Es que el batlle és , malgrat qualque sortida de tò propia de gent amb temperament, hàbil, intel·ligent i capacitat, no massa compromés, (però així és el PP), Malena igualment amb les mateixes virtuts, on cal afegir major rigor i capacitat de feina, Pepe aporta també rigor, moltes propostes profitosses i molta feina en les tasques de opossició, molt enfora del simple remugar que alguns consideren hauria de ser estar a l'opossició (Res a veura amb el "cuerpo presente" del PP de la passada legislatura) La immerescuda soledat del PSM dona uns fruits col·lectius pèl nostre municipi excel·lents i superiors a la passada legislatura(1/2 legislatura?)
I UMP es la sorpresa possitiva pels que es pensaven( ens pensavem) que amb l'oferta d'un caramel·let ja és podia convencer i porticipar de l'equip de govern en qualitat d'oyente. Molt be.
En conjunt, aquest consistori es molt millor que l'anterior

Pepe

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Pepe | 24/02/2012, 11:40

Joan C. gràcies pel teu argumentat comentari.
Tens raó en que la presentació dels pressupost o de l'ordenança és una responsabilitat de tot l'equip de govern però també és clar que la iniciativa del regidor responsable és molt important. Tothom és responsable però el grau de responsabilitat no és el mateix.

Els casos dels pressuposts del 2011 i 2012 són diferents. Al 2011 si que va haver precipitació i es com dius tu (també s'ha d'entendre les dades on eram i les lògiques ganes de tancar-les). El tema dels pressupost del 2012 és diferent, van ser grups de l'oposició a la quarta reunió que es feia sobre el tema els que van demanar la retirada de l'ordre del dia i l'equip de govern el va acceptar abans del ple.

Joan C.

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Joan C. | 24/02/2012, 11:32

No estic d´acord amb els que justifiquen o basen les seves argumentacions en temes personals. I per això no hi entraré. Però crec que a l´hora de comparar coses, s´ha de tenir presents totes les circumstàncies. Quan es dur al Ple una proposta per part del equip de govern, la iniciativa pot venir d´un regidor o una regidora, però la recolza tot l´equip de govern. Els Presupostos, tan del 2011 i 2012, se varen aprovar després de diferentes comissions informatives, pèrò no oblidem que en els dos casos se varen haver de retirar del Ordre del Dia perquè inicialment volien que s´aprovassin sense estudi, explicació o discussió, es a dir, en precipitació. I la retirada era perquè no hi havia recolzament per part de cap partit de l´oposició. De no haver-se retirat no s´hagués aprovat. Ara, amb la Ordenança relativa a la via Pública, s´ha presentat de la mateixa manera que ho feren amb els Pressupostos i no s´ha retirada sinó que l´han aprovada perquè tenien el recolzament d´UMP. I això ho ha fet tot l´equip de Govern, inclosa na Malena. Llavors si mèrit tenia en el tema del Pressupostos també té responssabilitat en el tema de l´ocupació de la via pública. Pareix que alguns volen fer diferències dins l´equip de Govern, crec que això es gratuït i obeeix a altres "herbes".

Pepe

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Pepe | 24/02/2012, 10:43

El xasco hagués estat que s'haguessin aprovat les al·legacions de l'Ajuntament i que aquest hagués facilitat la Urbanització d'Ullal Park S.L.
Ara veurem que fa el Govern i si s'atreveixen a canviar la delimitació de la zona humida de l'Ullal només en funció d'al·legacions particulars.

Pepe

De filies i fòbies

Pepe | 24/02/2012, 10:28

Bon dia "Juan Ramon", el primer que he de dir és que això només és una mínima valoració del ple, es penja sencer a Ràdio Pollença.
Respecte a la comparació que vaig fer entre el tema dels pressuposts i l'ordenança d'ocupació pública és evident que al primer cas es van fer les coses molt millor; cinc reunions, acceptació d'esmenes compromisos dels grups de l'oposició i aprovació inicial només amb dos vots en contra al mes de febrer (cosa inaudita a aquest Ajutnament)
L'ordenança; cap reunió prèvia i sense temps ni tan sols d'estudiar-la, la urgència només es va aprovar pel vot de qualitat del balte i es va aprovar amb 8 vots en contra.
La nostra activitat política no es fonamenta en fòbies i filies personals, cosa que no entenien els anteriors batle i regidors d'UM-UNPI i que ara encara alguns no enteneu.. tal vegada per qué sou els mateixos.

Xasco!

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Xasco! | 24/02/2012, 10:01

Si ja deven anar de cul modificant substituint l'article de la conspiració, el clientalisme, i el ciment que devien tenir preparat.

Joan C.

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Joan C. | 24/02/2012, 09:46

Haurem de contractar un detectiu privat per aclarir aquest canvi de postura per part del PP, Lliga i CXI. Si tenien tans d´interessos, perquè ara no fan alegacions?. A veure si en Tomeu del Juma ja ho té compost amb els seus companys del PP de Madrid.

Juan Ramon

Re: L'Ajuntament no presenta al·legacions al Pla Hidrològic (votacions del ple)

Juan Ramon | 24/02/2012, 08:59

En el último punto, os habeis olvidado transcrivir el momento en que Pepe mientras daba reprimendas por la manera de hacer las cosas al alcalde, hacia su tradicional declaración de "amor" (ironico) a Malenita. Poniendo como ejemplo el proceso que esta habia realizado durante l'aprovación de los presupuestos.
A lo mejor deberia recordar que Malenita tuvo que retirar los presupuestos del orden del dia del pleno ordinario de enero, seguramente por lo bién que lo había echo, en cambió el alcalde con lo mal que lo hace todo presenta y aprueba la ordenanza de ocupación de la via pública a la primera!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb