URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Reunió amb comerciants d'eu moll.

Alternativa | 27 Febrer, 2012 07:00

El passat dimecres va haver una reunió entre l’equip de govern i comerciants d’eu moll encara que també varen assistir alguns restauradors i a la que va assistir el nostre regidor Miguel Sánchez, aquesta és un resum personal d’aquesta reunió que consideram interessant per coneixement i valoració de tothom.


Per l'equip de govern van assistir; la regidora del Port,  Na Francisca Fogassa, el regidor de serveis , en Martí Roca i la regidora de turisme i policia, na Maria Buades, més tard es va incorporar el batle.

El regidor de serveis va exposar que la neteja a millorat i que s'han posat papereres, que es faria un programa pilot amb les "garangoles" (després he aclarit que són el clots dels l'arbres de la via pública) que seran tindràn una protecció de fibra envers de metall, han começat a Joan XXIII davant el bar el Pozo i seguiran tot el carrer i Metge Llopís.

 

- També ha informat  que se actualitzaran els parcs infantils, i es farà un de nou al patí del edifici Miquel Capllonch, aquest serà de "referència". S’ha comentat la possibilitat de tancar a les hores punta el carrer Metge Llopís a l'alçada de Almirall Cervera, però no està clar ja que com ha dit un negoci del carrer això li afectari molt al seu negoci. La regidora de turisme ( que també l’és de policia) li ha dit que encara s'ha estudiar i s'està fent un "minipla" de mobilitat per l'empresa que està fent l'estudi de l'ORA, ja que no es pot fer l’anterior i desastrós pla de mobilitat per estar  als Jutjats.

- Que no s'ha fet la poda perquè no s'ha pogut fer el concurs corresponent però s'ha fet un contracte menor per començar a podar, un ciutadà va dir que abans no es mirava tant aquestes coses dels concurs i es feia més via... Així ens ha anat.

 

- Està pendent de treure a concurs els serveis d'enllumenat i jardineria entre altres i s'ha d'esperar a la aprovació definitiva del pressupost de 2012, el tema de les bombers impulsores també s'ha de revisar perquè estan en situació irregular . També es vol fer feina a un reglament de d’utilització dels espais públics; del convent, de les sales de Miquel Capllonch etc... i per l'octubre l'escola d'adults serà a Miquel Capllonch.

- La regidora de turisme i policia ha explicat que s’està fent un estudi per la implantació de l'ORA i sobretot dels carregues i descarregues del carrer Antoni Segui perquè els veïnats es queixen molt, també a primera línia hi ha queixes dels carregues i descarregues pel renou. Quan li han demanat per les platges ha dit que a mitjans març costes hauria contestat a la petició, imprescindible per sortir a concurs. Al ple van afegir que estaven estudiant fer un consorci amb l’Associació de Veïns per gestionar les platges. Cosa que trobam no té sentit quan es posarà en marxa un consorci de turisme.

 

També s’ha informat que el dia 1 de Juny segurament EMSER es farà càrrec dels iglús de reciclatge, i que s'ha demanat a costes que es faci neta l'entrada d'aigua de la gola cap a la mar, però que costes ha contestat que és l'Ajuntament que s¡ha de fer càrrec de la neteja, de moment estant mirant a veure si és veritat.

 

La regidora ha dit que enguany cap empresa pintarà les marques vials perquè l'Ajuntament comprarà una màquina de pintar i així es donarà un millor servei. Ens alegra que una regidora del PP digui que  la gestió pública por ser millor que la privada.

- Al torn dels assistents una comerciant els ha fet saber que ha dit que molt de turistes s'en van a Alcúdia perquè els serveis de les platges són més barats, han dit que ho mirarien. La veritat és que a Alcúdia és l'Ajuntament que explota les platges a un preu que si bé no és simbòlic és més barat que aquí.

També va haver una discussió sobre si fer o no mercadet a la primera línia. Evidentment en general la opinió de comerciants i restauradors a aquest tema és molt diferent
També es va demanar, una vegada més, millorar les aparcament i senyalitzar les entrades al poble. El batle li ha dit que aparcament just es pot millorar darrera el dispensari i que amb l'ORA no hi haurà tanta problemàtica. El regidor de serveis  ha comentat que tornarien demanar al Consell millorar la senyalització de la via de circumval·lació..


Un comerciant es va queixar (aquí estic amb ell) que els propietaris dels local tancats els tenen molt bruts i perjudiquen al que tenen obert, i va demanar si es podia cridar l'atenció d'aquests propietaris.

 

 

 

Comentaris

Ichigo

Pla Final

Ichigo | 28/02/2012, 09:04

I si la vaga no funciona:
S'ha de triar un Pla Final: bandejar el Palau de la Moncloa o posar fi a la capitalitat de Madrid (o sigui, degradar del rang de capital).
Digueu-me "extremista", però això s'ha d'acabar JA.

Miquel Sánchez

Re: Reunió amb comerciants d'eu moll.

Miquel Sánchez | 27/02/2012, 22:18

Aquesta reunió del Port de Pollença va ser anunciada per la ràdio municipal durant tota la setmana passada i part de l'anterior, la vaig confirma amb la regidora Maria Buades, ho dic per alguns comentaris que s'han fet per altres costats, per cert el que havia assegut amb jo entre el públic era en Nadal de UMP no en Pepe

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 27/02/2012, 15:44

CRIDA DE L'ASSEMBLEA DE LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA

Manifest vaga #29F

Organitza’t i lluita pels teus dret. #29F VAGA!
Dimecres 29, 12h
Plaça del tub
Palma

La paraula crisi prové del verb grec krinein que significa “separar” i/o “decidir”.
Crisi és la paraula més utilitzada pels diferents governs mundials des que va caure la borsa al 2007. Seguint les passes dictaminades per la troika (Fons Monetari Internacional, Banc Central Europeu i la Comissió Europea) i amb l’excusa dels pocs recursos a les arques públiques, l’Estat Espanyol i el Govern Autonòmic han començat una política de retallades que ens duu cap a una situació social d’emergència.

Crisi és alguna cosa que es romp i necessita d’una anàlisi i una reflexió. És d’aquí d’on surt la crítica, que significa estudi i reflexió per emetre un judici.

En tots els serveis públics, com són la sanitat, l’educació i la cultura, estan havent-hi processos de “decisió” tancats, en contra de l’interès general de la nostra societat:

Precarització de les treballadores públiques docents: s’eliminen les noves places i les pròrrogues d’interins per substituir professorat educatiu, i no es paguen hores extres ni suplements econòmics.

Desprotecció sanitària i copagament-repagament: s’aboleix el dret a l’assistència sanitària als estrangers aturats de llarga duració. Pagament de la targeta sanitària, dietes, tractaments i medicaments.

Violació de la llei de normalització lingüística: aquesta menysprea el català com a llengua de la funció pública i promou la utilització d’un bilingüisme insultant.

Augment de les taxes universitàries i numerus clausus en tots els graus: exactament un 22,4% des de la implantació del Pla de Bolonya, tot i que hi ha més alumnes per professorat. La Universitat s’elititza i només poden accedir a estudiar els sectors socials més afavorits Reducció d’un 11,9% (7,49Millions€) de l’aportació del Govern a la UIB.

Augment de les tarifes del transport públic: 45% si ets universitari, 23% si ets resident, 100% si ets pensionista, a demés els menors de 16 anys ara han de pagar.
I a més, concretament a la UIB, parlam de les reduccions d’horaris de biblioteques, la pujada de preus dels bars, l’eliminació de les bicicletes compartides, del bus circular i de la massificació a les aules i als menjadors.

La situació econòmica i política que estam travessant ens interpel·la una resposta social conjunta, solidaria i amb criteri, ja que vivim un punt crucial que separa un abans i un després. Com també un punt decisiu en el futur de la nostra societat.
Les condicions són greus, les respostes socials són escasses i la vaga general és ja una necessitat imperant.

I la crítica és l’exercici del criteri.

Organitza’t i lluita pels teus dret. #29F VAGA!

Les lluites d’ahir són els drets d’avui i les lluites d’avui són els drets del futur.

Alternativa per Pollença

Pels malpensats.

Alternativa per Pollença | 27/02/2012, 10:54

El nostre regidor es va assabentar d'aquesta reunió pels ciutadans, i va anar per tenir informació de primera mà i comunicar-la. No va ser convidat per l'equip de govern i només va participar com assistent.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb