URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLXVI) La Mola de Fornells.

Alternativa | 26 Febrer, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Just enfront de Fornells, a l’altra banda de la badia, hi ha una península de considerables dimensions, la Mola de Fornells. És un lloc poc freqüentat ja que són terrenys privats i el camí de cavalls només s’hi endinsa un petit tram. És una zona protegida i se conserva relativament verge.

Per acostar-nos-hi prenem el Camí de Cavalls per el Cap des Port, caminam per una zona boscosa molt agradable, més envant a l’esquerra trobam el camí que duu a unes antigues salines però que avui no tenim temps de visitar.

Continuam i aviat trobam les excavacions de la basílica paleocristiana del Cap des Port, és un conjunt format per la basílica i altres construccions annexes que tot podria ser un monestir. Destaca la cripta en forma de creu i la pica baptismal d’immersió. Se descobrí a l’any 1958 i les excavacions serioses començaren al 1975, hi col·locaren un panell explicatiu tot i que pot ser que embulli una mica ja que no coincideix del tot el dibuix amb la realitat.

Seguim camí i passam per sementers, pinar, garriga, és una zona molt variada. Llavors trobam un desviament que ens pot acostar a ran de mar i l’agafam, estam als voltants de Cala Roja, la de dins la badia de Fornells, ens sembla un paisatge curiós amb les aigües molt calmes de color obscur i unes roques que ens recorden figures d’animals. Les platjoles estan formades per arena i argiles que li donen un aspecte diferent. D’aquí seguim però prenem tiranys que ens duran fins al camí principal, una mica més envant el Camí de Cavalls segueix de cap a l’Arenal de Son Saura però noltros anam amb la idea d’avançar una mica més dins la Mola i arribarem fins a una caleta just davant Fornells, Cala Cabra Salada un bon lloc per fer una aturada.

Aquesta península que acaba a la Punta de na Guillemassa té molt per veure però avui ja no tenim temps d’avançar més. Al cap hi ha espectaculars penya-segats i una antiga bateria militar, a la banda de llevant se troben algunes caletes molt interessants però haurà de ser per a una altra ocasió.

La tornada la fem per tiranys que van ran de mar que ens permet veure platjoles que no en fèiem comptes, també ens permet veure l’illa de les Sargantanes de més a prop i observar una mica millor el petit castell que fou construït pels britànic, 1801-1802. Aquesta illa pareix que també és privada, algun dia farem alguna gestió per visitar-la.

Durant tot el camí anàrem observant bolets, plantes, aus, i trescant per tots els racons, per això sempre ens falta temps. Tot d’una que poguem hi tornarem per veure la resta, esper no trobar-ho tot urbanitzat.

                                                                                                     ARFV  

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Idoi

Vist el vist.

Idoi | 27/02/2012, 13:32

Segurament

ARFV

Re: Trescant pel món (CLXVI) La Mola de Fornells.

ARFV | 27/02/2012, 06:50

Pot ser que esperin que caigui la barrera.

Cansao

Dubtes

Cansao | 27/02/2012, 06:34

Supós que si obrin el refugi també obriran el camí vels de Lluc, no?

ARFV

Re: Trescant pel món (CLXVI) La Mola de Fornells.

ARFV | 26/02/2012, 21:25

Gràcies atlots, per les bones paraules.
En quant a la claraboia, em consta que se va avisar que podia caure i apart d’alguna visita per a veure els mals, no se va donar ordre d’apuntalar ni de prendre qualque mesura preventiva. Quan pens que he estat assegut just davall juntament amb altres persones ...
Salut.

Pepe

Re: Trescant pel món (CLXVI) La Mola de Fornells.

Pepe | 26/02/2012, 20:47

Encara que veig la mala llet darrera el teu comentari, "Norman" pel que jo sé no ha estat un problema de disseny sinó d'execució.

Morritos Jagger

Claraboia

Morritos Jagger | 26/02/2012, 20:09

Sort que no ha fet la reparació un conegut Aparellador de Pollença, sinó, tal vegada se'n hauria duit la claraboia a casa seva...

Morritos Jagger

Claraboia

Morritos Jagger | 26/02/2012, 20:09

Sort que no ha fet la reparació un conegut Aparellador de Pollença, sinó, tal vegada se'n hauria duit la claraboia a casa seva...

Garci

Re: Trescant pel món (CLXVI) La Mola de Fornells.

Garci | 26/02/2012, 19:12

Com cada setmana, un luxe d'article.

Norman Foster

Re: Trescant pel món (CLXVI) La Mola de Fornells.

Norman Foster | 26/02/2012, 18:43

Quina vergonya tenir el refugi tancat durant un any per errors de construcció. S'han exigit responsabilitats a l'arquitecte? Suposo que no s'haurà contractat una altra vegada al mateix. Podeu demanar-ho al pròxim plenari?

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 26/02/2012, 12:12

Cuando el aire huele a buen pan recién hecho
Bartomeu Morro es un payés de Pollença que hace diez años emprendió la tarea de recuperar las variedades tradicionales de trigo y comenzar una pequeña empresa que incluyera todo el proceso panificador

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/02/26/aire-huele-buen-pan-recien-hecho/747502.html

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 26/02/2012, 12:11

El refugio del Pont Romà de Pollença, que cerró hace un año, reabrirá esta primavera.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-refugio-del-pont-roma-de-pollen-a-que-cerro-hace-un-ano-reabrira-esta-primavera.html

Alternativa per Pollença

Ahir al Balears.

Alternativa per Pollença | 26/02/2012, 12:08

Pollença El PP vota amb la resta de partits en defensa del català.
El ple de l’ajuntament de Pollença aprovà dijous vespre per unanimitat instar el Govern a programar les pel·lícules D’IB3 en català. Pollença és l’únic municipi de Mallorca que ja es posicionà per unanimitat fa un mes contra la modificació de la Llei de funció pública. Encara que l’actitud del PP local ha tingut menys transcendència que la del de Manacor o sa Pobla, es dóna la circumstància que la directora general de Cultura del Govern, Bel Cerdà, forma part de l’agrupació pollencina del partit.• E. B.

Pepe

Re: Trescant pel món (CLXVI) La Mola de Fornells.

Pepe | 26/02/2012, 12:07

Una vegada més moltes gràcies per aquest bon article i fotografies.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 26/02/2012, 09:09

M'han semblat espectaculars les imatges. Enhorabona per l'article, Salut!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb