URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Gràcies al diari "Público".

Alternativa | 01 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El diari 'Público' va publicar el divendres la seva darrera edició impresa. Les dificultats econòmiques que patia l'empresa, que l'havien portat a presentar un concurs de creditors a principis d'aquest any, l'han obligat finalment a tancar el diari. De moment el tancament no afecta la versió digital, que continua amb la seva activitat i publicant entre altres coses la més que interessant columna d'Escolar.

En nombroses ocasions hem utilitzat a aquest bloc vinyetes publicades pel diari  o hem enllaçat els interessants articles i opinions que es podien trobar al mateix. Hem descobert a excel·lents periodistes com Ignacio Escolar, Joan Gari, Juan Carlos Escudier, Isaac Rosa... Hem descobert una altra forma d’escriure sobre ciència. Hem gaudit dels escrits de Vicenç Navarro, Josep Fontana, Luis García Montero, Noam Chosky, Naredo, Martín Seco...

Tot és millorable però ningú pot negar que les pàgines del diari Público han enriquit el gris panorama de la premsa estatal. Com han dit els seus treballadors; la pèrdua del diari público és la pèrdua d'una veu crítica indispensable per a la pluralitat informativa i de pensament. Igual que el va ser el tancament de l'enyorada TV Mallorca.  

La molt limitada diversitat ideològica existent en els majors mitjans d'informació existents en el nostre país ara és encara més limitada. I això al moment que necessitam mitjans de comunicació que ens donen informació alternativa sobre la crisi i les seves possibles solucions. Com recordava Vicenç Navarro al mateix diari público; cap mitjà de gran difusió ha facilitat o plantejat un debat sobre la permanència o sortida d'Espanya de l'euro com possible sortida de la crisi (Suècia, sense euro, és el país que està creixent més en la UE-15). I com deia el mateix Navarro;

Tenim un problema a Espanya amb les esquerres, ja que el seu comportament contribuïx que no sorgeixin rotatius de totes les esquerres. No cal dir que les dretes tenen els mitjans financers que les esquerres no tenen. I els anuncis que aguanten un rotatiu escassegen en mitjans que, per definició, són crítics de les estructures de poder, incloent les econòmiques, financeres i comercials. Però, per molt poderosos que siguin aquests factors (i ho són), el fet és que hi ha altres factors que també expliquen aquesta situació. I entre ells està la falta de mobilització de les pròpies esquerres, incloent partits polítics, sindicats i moviments socials que, tret que siguin els seus propis mitjans (convertint-se en els seus portaveus), no es mobilitzen per a crear una cultura i una premsa de totes les esquerres.

Un canal de llibertat  ha desaparegut,  perd la societat i es continua debilitant la democràcia. Com ha dit Luis Matías López; La diversitat ideològica en la premsa, ja molt lluny de l'arc de Sant Martí, se sobre forma alarmant al to monocolor, amb predomini alarmant del blau de la dreta.

 

 

 

Comentaris

Jo tambe

Re: Gràcies al diari "Público".

Jo tambe | 09/03/2012, 22:16

En tot cas qui li ha de dir ets tu, que es qui ha quedat fatal,...

Jo

Cala barques

Jo | 09/03/2012, 14:03

Digali a Miquel Àngel Sureda xaval que va enviar la foto ell dient que Cala Barques estava feta un oi. O és que no ens hem de fiar dels regidors de l'Ajuntament de Pollença?

jrv

Justicia espanyola peculiar...

jrv | 02/03/2012, 15:47

De la condena a Otegui, i de moltes altres barrabassades de la "justicia", millor dit, llei espanyola s'hen dedueix que el pes del franquisme i tot el que això significa encara hi és messa present a aquesta mal anomenada justicia espanyola. Molta visceralitat, i molt poca racionalitat, molta parcialitat i massa poca objectivitat. Els fons de cohesió no bastan per canviar una mentalitat massa impregnada de Trento i Inquissició...

Idoi

Otegui

Idoi | 01/03/2012, 12:55

El Gobierno pagará 20.000 euros a Arnaldo Otegi por daños morales para evitar una sanción del Tribunal Europeo de Derechos Humanos (TEDH), que en marzo del año pasado condenó a España a indemnizar al exportavoz de Batasuna por haberle impuesto una condena "desproporcionada" por injurias graves al rey en 2003.

El Ministerio de Justicia ha dado la orden de pago a la Caja General de Depósitos del Tesoro y se hará efectiva en las próximas horas, han informado fuentes del Departamento que dirige Alberto Ruiz-Gallardón.

El TEDH condenó a España a indemnizar con 20.000 euros a Otegi y pagar otros 3.000 euros en concepto de costas en una sentencia del 15 de marzo de 2011 por haberle impuesto una condena "desproporcionada", un año de cárcel, por un delito de injurias graves al rey en 2003.

La sentencia se convirtió en firme el 19 de septiembre de 2011, al rechazar el Tribunal Europeo de Derechos Humanos el recurso presentado por el Gobierno español para que la Gran Sala de la Corte revisara la primera resolución.

Según el TEDH, "una pena de prisión impuesta por una infracción cometida en el terreno del discurso político no es compatible con la libertad de expresión garantizada por el artículo 10 del Convenio Europeo de Derechos Humanos".

Para el Tribunal de Estrasburgo, "en el contexto de un debate sobre una cuestión con un interés público legítimo, nada puede justificar la imposición de tal pena de prisión".

El 26 de febrero de 2003, Otegi dijo que el rey "es el jefe supremo del Ejército español, es decir el responsable de los torturadores y quien protege la tortura e impone su régimen monárquico a nuestro pueblo gracias a la tortura y la violencia".

El Ejecutivo estaba obligado a cumplir la sentencia del TEDH antes del próximo mes de marzo para evitar una sanción.

El procedimiento de ejecución de una sentencia firme establece que, en el plazo máximo de seis meses, el Estado que haya sido condenado debe remitir al Tribunal Europeo un informe que debe incluir las medidas individuales para reparar la violación de derechos humanos, el pago de indemnizaciones y las medidas generales adoptadas para prevenir futuras violaciones similares.

En declaraciones a Onda Cero, el ministro de Justicia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha expresado su "discrepancia" con la sentencia, pero también su "acatamiento", "con disgusto", dado que el Tribunal Europeo de Derechos Humanos, de acuerdo con los convenios firmados por España, tiene jurisdicción sobre asuntos ocurridos en nuestro país.

Cala Barques

Re: Gràcies al diari "Público".

Cala Barques | 01/03/2012, 09:37

Corcoles documenta't, has fotut una foto de cala Molins. Fa oi igualment, però es que no n'encertau ni una, es tan dificil?

Miquel Sánchez

Re: Gràcies al diari "Público".

Miquel Sánchez | 01/03/2012, 09:22

Un altra cosa que no s'entén, avui fa una setmana que es va celebrar el ple ordinari on es va fer l'aprovació inicial de la nova ordenança d'ocupació del espais públics, es va aprovar pel vot de qualitat del batle la seva urgència i el recolzament de UMP a la votació, s'havia d'aprovar sí o sí dijous passat per poder-la fer efectiva dia 1 de maig, no es va voler donar un parell de dies a l'oposició per estudiar-la entre altres coses i fer un ple extraordinari aquesta setmana, doncs bé una setmana després encara no ha sortit a exposició pública, no sé a que venien tantes presses.

Pepe

Re: Gràcies al diari "Público".

Pepe | 01/03/2012, 08:59

La notícia de la privatització de la gestió del refugi és absurda i perillosa quan tenim el refugi al nucli urbà.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 01/03/2012, 08:58

El Consell estudia privatizar los refugios de montaña de Deià y Pollença

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 01/03/2012, 08:55

Los corderos felices de Pollença y... La playa de Cala Barques, convertida en vertedero.
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/03/01/corderos-felices-pollenca/748617.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb