URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'euro, 10 anys de pujada de preus i estafa irracional

Alternativa | 03 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un nou article d'Ichigo. Ja sabeu que per publicar algun article només l'heu d'enviar al nostre correu electrònic: alternativaperpollenca@gmail.com

Fa 10 anys molts pensàvem que quan arribés l'euro els preus no pujarien de cap de les maneres. Diguem-ho clar: 1 euro ha estat i sempre serà 166,386 pessetes. I què va passar de 28 de febrer a 1 de març? Que hi havia confusió. Tenim clar l'exemple d'una tassa de cafè: fins aquells dies només era 100 PTA, d'aquells dies endavant 1 EUR. Quins són els causants? Les persones? NO. Són el Banc Central Europeu (BCE) i el Govern Espanyol (amb Aznar).

D'acord que l'euro va ser acceptat per 12 països de 1999 a 2002 (Espanya, Alemanya, França, Itàlia, Holanda, Grècia, Bèlgica, Àustria, Portugal, Irlanda, Finlàndia i Luxemburg), i que varen incorporar-se 5 països més de 2007 a 2011 (Xipre, Eslovènia, Malta, Eslovàquia i Estònia). Però aquest tema només significa una cosa, i és passar-se de la ratlla. De fet, només té un avantatge i és que és la moneda més forta de totes les monedes. La resta són inconvenients.

Històricament, als anys 90 s'havia parlat de la moneda que conduiria a Europa a un futur millor: l'ECU (European Currency Unit). Molts països (amb l'excepció de Gran Bretanya) varen fixar-se en aquella moneda. Lamentablement, Helmut Kohl (canceller d’Alemanya en aquells temps) va mencionat “Der KUH”, i tots els diputats alemanys es varen riure pensant que l'ECU era una vaca (Oh God, what have I done?).

Però mentre tinguem a l'euro com la moneda que s'utilitza avui dia, els preus de moltes coses continuaran pujant, tant amb motiu com sense. I molt més en referència a la vivenda. I la resta, diguem-ho clar: els aliments varien de preu, però els ordinadors i les consoles de videojocs baixen.

Però això només és el principi. El pitjor és que els sous dels treballadors espanyols estan al nivell de l'any 2001, o sigui que no pugen. Com podrem arribar a final de mes? I els nouvinguts des de 2006 només es conformen amb els 1000 euros mensuals màxim, ni un cèntim més (mileurisme, per suposat).

Si no fos perquè Felipe González ens hagués ingressat a la anteriorment cridada “Comunitat Econòmica Europea”... I el pitjor de tot és que la UE no està mai disposada a sancionar a Espanya pel dèficit superior a 4,5% i atur superior al 5%, i ni tant sols sé quin és el motiu. Repeteixo, el tema de l'euro és passar-se de la ratlla. Si això continua així, jo ja diré “adéu” per sempre a la confiança en la UE perquè em faré “euroescèptic” irremediablement.

Bé, en realitat ja havia perdut la meva confiança des de 2008, que ho sapigueu.

Un manifestant grec cremant una bandera de la Unió Europea.

 

 

 

Comentaris

Ichigo

Diguem-li a la Comissió Europea que s'ha acabat

Ichigo | 03/03/2012, 22:07

Fins l'últim dia de febrer haviem fet fora a l'ACTA, però La Comissió Europea pretén ressucitar-ho, cosa que això es incoherent. Diguem-hi d'una vegada que això s'ha d'acabar.
www.avaaz.org/es/acta_time_to_win/?fp
He signat aquesta petició. I si ho signeu, guanyarem tots. Endavant.

Garci

Re: L'euro, 10 anys de pujada de preus i estafa irracional

Garci | 03/03/2012, 19:06

El tema de la moneda, les seves fluctuacions i l'increment del cost de la vida que va suposar l'entrada de l'euro donen molt per reflexionar. El que és inadmissible és que mantinguem els sous des del 2001, amb un increment del cost de la vida brutal, i que acceptem que enguany la pujada serà molt menor a la de l'IPC, segons pactaren patronal i UGT-CCOO. Més pobresa pels pobres.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb