URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CLXVII) Del Pla de n'Evangèlica a ses Planes d'en Cabrit.

Alternativa | 04 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

El passat dia 18 de febrer i dins de les activitats d’agenda del Paratge Natural de la Serra deTramuntana que organitzen les dues educadores i guiats pel naturalista i dibuixant Vicenç Sastre, tinguérem l’ocasió de participar a l’itinerari interpretatiu del Pla de n’Evangèlica a ses Planes d’en Cabrit. Aquesta activitat consistí en descobrir les característiques dels diferents nivells de vegetació de la muntanya, el relleu i la seva toponímia a més de conèixer en detall un dels indrets menys coneguts de la Serra de Tramuntana.

El dia començà plujós i l’inici de l’excursió se posposà una estona, a la fi començàrem el desplaçament des d’Andratx fins al Pla de n’Evangèlica on deixàrem els cotxes i continuàrem a peu pel camí de sa Coma de ses Selles.

 Aviat som a ses Fontanelles i en Vicenç comença a donar explicacions sobre tota la temàtica prevista sent escoltat amb interès, després d’algunes aturades observant orquídies, altres plantes, marges, pous, etc, seguim el camí que ens puja fins a la Caseta dels Carabiners i allà recuperam energies però al cap de un moment se posa a ploure i això fa pensar que haguem de tornar enrere perquè alguns dels participants no venen degudament equipats.

La motxilla d’en Vicenç pareix el barret de copa d’un mag, d’on surten els impermeables que falten.  Tot i que alguns no tenen traça de ser grans caminadors, el grup decideix continuar per el que prenem el Pas Gran que va pujant i aviat arribarem a ses Planes d’en Cabrit, alguns tiranys entre carritxeres ens duran fins a la part més alta on en Vicenç ens continuarà explicant la toponímia de la zona. Des d’aquest punt veim clara la pujada a s’Esclop, mai no hi hem pujat per aquesta banda per el que ens l’apuntam per a una futura ocasió.

El temps ha millorat i no fa mal estar aquí a dalt, la vista és molt agradable però ja comença a ser hora de davallar, ho hem de fer en bones perquè la roca està banyada i alguns han sabut el que és una bona culada. A l’arribada als cotxes parlam de les properes activitats i cadascú pren el seu rumb.   

Sempre són interessants aquestes activitats amb gent diversa i guiats per alguna d’aquestes persones que els hi agrada transmetre els seus coneixements, no com alguns que no expliquen el que han après just per a que els altres no sàpiguen tant com ells.

En aquest sector d’activitats per la natura i la cultura també hi han arribat les retallades, per el moment se deixen de fer itineraris amb en Vicenç Sastre, en Tomàs Vibot i d’altres que ens fan gaudir cadascun amb la seva especialitat. No sé si qualcú s’ha aturat a fer càlculs però si aquesta colla d’impresentables que ens governen no s’haguessin pujat els sous, quants de doblers hi podria haver més per a cultura? I encara més, si tots els xorissos que estan imputats per les seves malifetes tornessin tots els doblers, quanta cultura i sanitat se podria pagar? És curiós, elegim als qui ens han de representar i ens roben, després de pocs anys hem tornat a triar els de la mateixa família política, els cadells dels anteriors i ens retallen tot el que volen, pugen els preus dels serveis públics, ens rebaixen els drets, també ens rebaixen els nostres sous i se pugen els seus, és curiós. No sé si se’n riuen de noltros... pot ser tinguin motius per fer-ho.  Encara hi ha treballadors que pensen que aquests ens trauran de la crisis, jo crec que sí, quan noltros l’haguem pagada.

                                                                                                ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Trescant pel món (CLXVII) Del Pla de n'Evangèlica a ses Planes d'en Cabrit.

Garci | 05/03/2012, 16:44

Si, un bon miracle, perquè les mesures de Rajoy...

ARFV

Re: Trescant pel món (CLXVII) Del Pla de n'Evangèlica a ses Planes d'en Cabrit.

ARFV | 05/03/2012, 15:32

Hola Ichigo, jo vull ser optimista i pensar que amb el que fa en Rajajoy y un bon miracle, d’aquí a dos mesos tot se pot haver arreglat.
Salut.

Ichigo

Re: Trescant pel món (CLXVII) Del Pla de n'Evangèlica a ses Planes d'en Cabrit.

Ichigo | 05/03/2012, 09:49

Clarament, Toni. Aquests polítics fan el que li doni la gana. I noltros, què? Això, que hem d'aguantar-lis o pitjor encara, que pensèssim com ells, com a la novel·la d'Orwell "1984". I si de veres Rajaoy estima la democràcia, no hauria de privatitzar res. No sigui que Mandril ja no serà capital d'Espanya per ningú.
Per a mi que aquesta Espanya va morir fa anys.

ARFV

Re: Trescant pel món (CLXVII) Del Pla de n'Evangèlica a ses Planes d'en Cabrit.

ARFV | 04/03/2012, 13:54

Hola Garci.
Si a un lladre que ja t’ha robat un grapat de vegades li dius que faci el favor de guardar-te la cartera, t’hi hauràs de mostrar comprensiu i no enfadar-te si li escapa una rialla.
Salut.

ARFV

Re: Trescant pel món (CLXVII) Del Pla de n'Evangèlica a ses Planes d'en Cabrit.

ARFV | 04/03/2012, 13:41

Hola Neus, estic content de que t’agradin. A aquesta taringa només faltes tu, mem si t’apuntes a la propera excursió que serà molt interessant.
A reveure.

Iniciativa Ciutadana per Pollença

Re: Trescant pel món (CLXVII) Del Pla de n'Evangèlica a ses Planes d'en Cabrit.

Iniciativa Ciutadana per Pollença | 04/03/2012, 11:12

Benvolguts, ja tenim la programació i el cartell de l'Abril de República d'enguany. El podeu veure aquí: iniciativa.balearweb.net/post/108664

Pregam que en faceu la màxim difusió. I esperam comptar amb la vostra presència.

Moltes gràcies.

Neus

Re: Trescant pel món (CLXVII) Del Pla de n'Evangèlica a ses Planes d'en Cabrit.

Neus | 04/03/2012, 10:39

Hola Toni, m'han agradat molt ses fotos. Sobretot sa taringa de persones, pareix un cuc molt llarg i colorit

Garci

Re: Trescant pel món (CLXVII) Del Pla de n'Evangèlica a ses Planes d'en Cabrit.

Garci | 04/03/2012, 10:03

Si Toni, se'n riuen de nosaltres. Bon article!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb