URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Contra la reforma laboral

Alternativa | 08 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja fa uns dies des de la proposta de la nova Reforma Laboral. Aquest cop és el PP. Fa uns mesos era el PSOE. I fa escassament un mes, eren CCOO i UGT qui firmaven amb la CEOE un acord que reduïa els drets, els salaris i la posició de força dels treballadors. Un rere l’altre van degradant cada cop més les condicions de vida i treball de la immensa majoria de les persones que habitam aquest trist racó de món.

Cada cop pareix més evident que govern i vida digna són incompatibles. I molt més si des del poder no es fa més que tirar terra al damunt dels que menys tenen i complir la voluntat dels que sempre han manat: els poders econòmics. Rajoy, en resposta als sindicats, els va dir: “se van a quedar solos”, Europa, n’Obama, la Patronal donen suport a les mesures. Si els sindicats no estan sols i representen als treballadors (cosa que podria dubtar-se), el que si hem de tenir clar que tant “Europa”, com n’Obama, la Patronal i resta d’organismes favorables a la reforma no són més que els representants del mateix model capitalista neoliberal. I tots aquests, en nombre, no són ningú davant dels milions de treballadors i famílies que veuran agreujada la seva situació per les mesures empreses. (Segurament per a ells no som més que “daños colaterales”).

Només per enumerar unes quantes de les mesures que la reforma impulsa, estem parlant de que:

-Es redueix la indemnització per acomiadament dels contractes indefinits de 45 dies per any i 42 mensualitats com a màxim a 33 dies per any i 24 mensualitats.

-Amplia les causes de l'acomiadament objectiu amb indemnització de 20 dies per any (les empreses podran acollir-se a aquesta modalitat simplement al·legant que porten tres trimestres consecutius en situació negativa.

- Les empreses de menys de 50 treballadors podran fer contractes de període de prova d'un any (durant el període de prova l'empresari et pot acomiadar sense cap indemnització i sense tenir la necessitat d'al·legar cap causa).

-  Permetran que els treballadors a temps parcial puguin fer hores extres (això farà que se contracti a mitges jornades però que s’obligui a treballar 8 o més hores).

- Es dóna més poder als empresaris per modificar les condicions laborals: podran canviar la jornada laboral i aplicar la mobilitat dins les empreses, fins i tot entre diferents categories professionals.

- Quan a convenis: facilita que els empresaris puguin despenjar-se de l'acordat i estableix la pròrroga automàtica que tindrà una durada màxima de dos anys.

- Es faciliten els acomiadaments col·lectius: les empreses ja no hauran de tenir autorització de l'Administració per realitzar EROs.

I un llarg etcètera de mesures lesives als interessos de la gran majoria de persones del país sense cap aspecte positiu en matèria de relacions laborals. Una reforma feta expressament per abaratir els costos d’acomiadament i per donar el dret legal als empresaris per fer el que vulguin amb els seus treballadors: moure’ls, imposar-los els torns, feines i horaris, pagar-los menys... tenint-los atemorits a un possible acomiadament gairebé gratuït.

La pèrdua contínua de drets en totes les reformes que s’han fet fins ara demostra que la via del Pacte Social, del Diàleg, la Negociació i les al·legacions, no serveixen per res més que per a què els sindicats “majoritaris” surtin a la foto i ens vulguin fer creure que la mobilització no és important, sinó que s’ha d’intentar fer enraonar al govern i empresaris. Aquesta reforma laboral necessita d’una resposta enèrgica per part dels treballadors. És una situació difícil: mobilitzar-se pot causar problemes en les empreses. Però és imprescindible aquesta mobilització i aconseguir realitzar una vaga general important, que pot ser la única via possible per aturar els peus al govern i patronal i trencar un diàleg que tenim perdut abans de començar.

 

 

 
Avui Dia Internacional de la Dona. A la seu de Serveis Socials, a les 18:30 hores la projecció de la pel·lícula “Cosas de mujeres

 

 

 


 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Voz pópuli

Alternativa per Pollença | 09/03/2012, 10:40

Finlandia lanza 'su' reforma laboral: más protección a los trabajadores
La reforma laboral finlandesa es el reverso del espejo español: Helsinki ha tomado medidas para proteger más a los trabajadores y los parados. Continua con el famoso "modelo escandinavo" mientras el sur de Europa liberaliza su mercado laboral.

www.vozpopuli.com/economia/549-finlandia-lanza-su-reforma-laboral-mas-proteccion-a-los-trabajadores

Pepe

Re: Contra la reforma laboral

Pepe | 09/03/2012, 10:00

Avui al Balears "l'acord del Consell dóna 15 dies per llevar les barreres del camí vell de Lluc".
Com diu Joan Ramon en nom de la Plataforma pro camins públics i oberts"a la mateixa notícia;
el Consell pot regular l´ús del camí i prohibir el pas dels vehicles de motor però el que no pot fer és deixar barreres privades a un camí públic.

Pepe

Re: Contra la reforma laboral

Pepe | 09/03/2012, 09:19

No m'estranya Toni, encara que no es podia esperar res bo d'un govern del PP amb majoria absoluta. És clar que aquest partit és especialista en defensar interessos privats davant els interessos comuns.
La setmana que bé us informarem de la resposta que ens ha donat la direcció de carreteres respecte a la apropiació d'espai públic que s'ha fet a la rotonda de Habitat.
La direcció insular de carreteres va autoritzar aquest tancament per "salvaguardar la zona enjardinada existent" malgrat admeten que el tancament es troba dins la zona de domini públic de la carretera

Toni

al·lucin

Toni | 09/03/2012, 07:46

Increible que el Consell pugui defensar la col·locació de barreres particulars a un camí públic, a qui vol fer un favois el conseller pollencí Jaime Juan?

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 08/03/2012, 20:33

Amigues i amics de Som Energia,

Ens adreçam a vosaltres de nou per comunicar-vos que ja hem arribat als 221 socis/es!

Cada vegada estam més aprop dels 350 socis/es que ens permetran començar a consumir energia d'origen renovable de Som Energia, però encara necessitam que 130 persones més facin el salt amb nosaltres. Si encara no ets soci/a, simplement ves a Fes-te soci/a i emplena el formulari.

Ser soci/a, a més de consumir electricitat verda certificada, vos permetrà accedir als serveis que es vagin generant per als membres de la cooperativa (invertir en projectes renovables, informació i productes eficients, etc.). A més, vos donarà la possibilitat de participar del desenvolupament de la cooperativa a través de les comissions de treball, grups locals i en l'Assemblea, on hi tindreu veu i vot.

Recordau que també podeu "Regalar bona energia"! És molt senzill, per fer-ho seguiu les passes indicades aquí.

Si ja sou socis, vos convidam a que ens envieu un missatge a somenergia.mallorca@gmail.com dient-nos-ho i, així, podrem informar-vos dels temes que més directament vos afectin com a socis.

Primer de tot, volem informar-vos que dia 24 de març tindrà lloc l’Assemblea General Ordinària de la Cooperativa Som Energia a Girona, per als socis que no pugueu desplaçar-vos fins allà i vulgueu assistir a l’assemblea, estam treballant per disposar d’un espai a Mallorca on poder seguir la seva retransmissió i fer arribar la nostra veu. En tenir totes les dades vos n’informarem.

També volem contar-vos que durant els mesos de gener i febrer hem fet presentacions arreu de Mallorca: a Inca, Maria de la Salut, Alaró, Pollença, Porto Colom, Sencelles ... (consulta el nostre facebook per a més informació), amb la col·laboració de moltes entitats locals i amb una molt bona acollida.

Els mitjans informatius també s'han fet ressò de la nostra iniciativa durant aquest període:
Au idò! nº1: "Som Energia" busca personas que quieran optar al consumo de energia renovable en Mallorca.
Ràdio Municipal de Pollença: Programa Pollença Desperta (16-02-12)

A més, tenim previstes les següents xerrades per aquest mes de març:
Dia 9 de març a Montuïri
Dia 23 de març a Binissalem
Dia 30 de març a Santa Margalida

Recorda que si vols que realitzem una presentació de Som Energia al teu barri o poble o a la teva organització, associació o entitat, posa’t en contacte amb nosaltres al correu mallorca@somenergia.coop o a través del nostra pàgina a Facebook. Igualment , si vols col·laborar i formar part del nostre grup local, posa't en contacte amb nosaltres.

Els membres del grup local Som Energia Mallorca.

Per favor, reenviau aquest correu per fer-ne més difusió! Gràcies.

Alternativa per Pollença

Re: Contra la reforma laboral

Alternativa per Pollença | 08/03/2012, 20:26

Una notícia preocupant al Balears; "El Consell permetrà barreres a la carretera vella de Lluc a Pollença"

Alternativa per Pollença

Público.es

Alternativa per Pollença | 08/03/2012, 15:47

Un gran article d'Escolar pel dia de la dona ...

Gallardón y la hipocresía estructural

Si el ministro de Justicia quiere apoyar la maternidad, que se olvide de la reforma de la ley del aborto. Las soluciones son otras: más guarderías públicas, horarios laborales razonables, multas más duras contra las empresas que discriminen a las embarazadas, permisos de maternidad y de paternidad como los de Escandinavia y viviendas subvencionadas en alquiler para las parejas jóvenes que se quieran emancipar...

www.escolar.net/MT/archives/2012/03/gallardon-y-la-hipocresia-estructural.html

Pepe

Re: Contra la reforma laboral

Pepe | 08/03/2012, 13:33

Mereix la pena i relacionat amb el tema.

El lingüista Noam Chomsky elaboró la lista de las “10 Estrategias de Manipulación” a través
de los medios

1. La estrategia de la distracción El elemento primordial del control social es la estrategia
de la distracción que consiste en desviar la atención del público de los problemas
importantes y de los cambios decididos por las élites políticas y económicas, mediante la
técnica del diluvio o inundación de continuas distracciones y de informaciones insignificantes.
La estrategia de la distracción es igualmente indispensable para impedir al público
interesarse por los conocimientos esenciales, en el área de la ciencia, la economía, la
psicología, la neurobiología y la cibernética. ”Mantener la Atención del público distraída, lejos
de los verdaderos problemas sociales, cautivada por temas sin importancia real. Mantener al
público ocupado, ocupado, ocupado, sin ningún tiempo para pensar; de vuelta a granja como
los otros animales (cita del texto ‘Armas silenciosas para guerras tranquilas)”.

2. Crear problemas y después ofrecer soluciones. Este método también es llamado
“problema-reacción-solución”. Se crea un problema, una “situación” prevista para causar
cierta reacción en el público, a fin de que éste sea el mandante de las medidas que se desea
hacer aceptar. Por ejemplo: dejar que se desenvuelva o se intensifique la violencia urbana, u
organizar atentados sangrientos, a fin de que el público sea el demandante de leyes de
seguridad y políticas en perjuicio de la libertad. O también: crear una crisis económica para
hacer aceptar como un mal necesario el retroceso de los derechos sociales y el
desmantelamiento de los servicios públicos.

3. La estrategia de la gradualidad. Para hacer que se acepte una medida inaceptable,
basta aplicarla gradualmente, a cuentagotas, por años consecutivos. Es de esa manera que
condiciones socioeconómicas radicalmente nuevas (neoliberalismo) fueron impuestas
durante las décadas de 1980 y 1990: Estado mínimo, privatizaciones, precariedad,
flexibilidad, desempleo en masa, salarios que ya no aseguran ingresos decentes, tantos
cambios que hubieran provocado una revolución si hubiesen sido aplicadas de una sola vez.

4. La estrategia de diferir. Otra manera de hacer aceptar una decisión impopular es la de
presentarla como “dolorosa y necesaria”, obteniendo la aceptación pública, en el momento,
para una aplicación futura. Es más fácil aceptar un sacrificio futuro que un sacrificio
inmediato. Primero, porque el esfuerzo no es empleado inmediatamente. Luego, porque el
público, la masa, tiene siempre la tendencia a esperar ingenuamente que “todo irá mejorar
mañana” y que el sacrificio exigido podrá ser evitado. Esto da más tiempo al público para
acostumbrarse a la idea del cambio y de aceptarla con resignación cuando llegue el
momento.

5. Dirigirse al público como criaturas de poca edad. La mayoría de la publicidad dirigida
al gran público utiliza discurso, argumentos, personajes y entonación particularmente
infantiles, muchas veces próximos a la debilidad, como si el espectador fuese una criatura de
poca edad o un deficiente mental. Cuanto más se intente buscar engañar al espectador, más
se tiende a adoptar un tono infantilizante. Por qué? “Si uno se dirige a una persona como si
ella tuviese la edad de 12 años o menos, entonces, en razón de la sugestionabilidad, ella
tenderá, con cierta probabilidad, a una respuesta o reacción también desprovista de un
sentido crítico como la de una persona de 12 años o menos de edad (ver “Armas silenciosas
para guerras tranquilas”)”.

6. Utilizar el aspecto emocional mucho más que la reflexión. Hacer uso del aspecto
emocional es una técnica clásica para causar un corto circuito en el análisis racional, y
finalmente al sentido critico de los individuos. Por otra parte, la utilización del registro
emocional permite abrir la puerta de acceso al inconsciente para implantar o injertar ideas,
deseos, miedos y temores, compulsiones, o inducir comportamientos…

7. Mantener al público en la ignorancia y la mediocridad. Hacer que el público sea
incapaz de comprender las tecnologías y los métodos utilizados para su control y su
esclavitud. “La calidad de la educación dada a las clases sociales inferiores debe ser la más
pobre y mediocre posible, de forma que la distancia de la ignorancia que planea entre las
clases inferiores y las clases sociales superiores sea y permanezca imposible de alcanzar
para las clases inferiores (ver ‘Armas silenciosas para guerras tranquilas)”.
p g y p y
“La calidad de la educación dada a las clases sociales inferiores debe ser la más
pobre y mediocre posible, de forma que la distancia de la ignorancia p p q g que planea entre las
clases inferiores y las clases sociales superiores sea y permanezca imposible de alcanzar
para las clases inferiores (ver ‘Armas silenciosas para guerras tranquilas)”.

8. Estimular al público a ser complaciente con la mediocridad. Promover al público a
creer que es moda el hecho de ser estúpido, vulgar e inculto…

9. Reforzar la autoculpabilidad. Hacer creer al individuo que es solamente él el culpable
por su propia desgracia, por causa de la insuficiencia de su inteligencia, de sus capacidades,
o de sus esfuerzos. Así, en lugar de rebelarse contra el sistema económico, el individuo se
auto desvalida y se culpa, lo que genera un estado depresivo, uno de cuyos efectos es la
inhibición de su acción. Y, sin acción, no hay revolución!

10. Conocer a los individuos mejor de lo que ellos mismos se conocen. En el transcurso
de los últimos 50 años, los avances acelerados de la ciencia han generado una creciente
brecha entre los conocimientos del público y aquellos poseídos y utilizados por las élites
dominantes. Gracias a la biología, la neurobiología y la psicología aplicada, el “sistema” ha
disfrutado de un conocimiento avanzado del ser humano, tanto de forma física como
psicológicamente. El sistema ha conseguido conocer mejor al individuo común de lo que él
se conoce a sí mismo. Esto significa que, en la mayoría de los casos, el sistema ejerce un
control mayor y un gran poder sobre los individuos, mayor que el de los individuos sobre sí
mismos.
“Reproduzca esta información, hágala circular por los medios a su alcance: a mano, a máquina, a
mimeógrafo, oralmente. Mande copias a sus amigos: nueve de cada diez las estarán esperando.
Millones quieren ser informados. El terror se basa en la incomunicación. Rompa el aislamiento.
Vuelva a sentir la satisfacción moral de un acto de libertad. Derrote el terror. Haga circular esta
información”.
Rodolfo Walsh
Promover p p al público a
creer que es moda el hecho de ser estúpido, vulgar e inculto…

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 08/03/2012, 13:28

Els grups ecologistas Amics de la Terra, GOB i Greenpeace Mallorca, juntament amb la Fundació Deixalles, convoquen a totes aquelles persones, associacions i organitzacions a sumar-se al rebuig a l'energia nuclear, en motiu del primer aniversari de la catàstrofe nuclear de Fukushima al Japó. Sota el lema "Fukushima mai més. Per un futur sense nuclears"", convocam una concentració vigília a la Plaça de Cort, el dissabte 10 de març a les 19'00h.
Durant un any, des de la indústria nuclear i els seus grups de pressió s'han realitzat tot tipus de maniobres per a que Fukushima sembli un esdeveniment superat. La realitat però és que les conseqüències de la catàstrofe són encara molt vigents i els seus efectes perduraran durant dècades. Pretenem que el dissabte 10 de març sigui un dia per a recordar les víctimes de l'accident i per exigir que es prenguin les mesures necessàries per a que no es torni a produir una catàstrofe semblant, de les que Fukushima i Xernòbil en són els màxims exponents, i això passa única i exclusivament per prescindir d'aquesta tecnologia, la qual cosa és perfectament possible a nivell econòmic i desitjable des del punts de vista social i mediambiental.
A l'Estat Espanyol, tot i que la central de Garonya és idèntica al reactor de Fukushima, una de les més velles del món i amb una data de tancament establerta, el Govern ha prolongat el seu funcionament de manera absolutament irresponsable, posant en risc les persones a canvi de que els seus propietaris segueixin guanyant enormes quantitats de doblers, mentre el preu de l'electricitat pels ciutadans serà el mateix, tanquin o no Garonya.
Per tot això, convidam a la societat a participar en aquesta activitat commemorativa i reclamar un pla de tancament progressiu però urgent de les centrals nuclears a tot l'Estat Espanyol, començant pel tancament immediat de les centrals més velles i perilloses, de les quals Garonya n'és el màxim exponent.

Joan CC

Re: Contra la reforma laboral

Joan CC | 08/03/2012, 09:58

Com molt bé s'explica al llibre Hay Alternativas de Vicenç Navarro, Alberto Grazón i Juan Torres, al sectors de poder no els interesa acabar amb l'atur, les grans empreses com els bancs o les energétiques els interessa una tasa d'atur alta per poder acollonar al treballador. Les Pimes que t'han anomena Rajoy els interessa que els treballadors tinguin un poder adquisitiu bo per poder consumir. Per exemple, la pizeria de devall canostra el que li preocupa es que no entra gent al restaurant, ni comana pizzes i això succeix per que la gent no arriva a final de més. Una altra prova de que a alguns cerquen són declaracions com Juan Rosell i Jose Luis Feito fent veure que els aturats no volem fer feina. Jo els hi diria que jo no renunciat a cap oferta de l'inem per sortir del barri perque simplement no n'he rebuda cap mai, també que jo no haqúes renunciat mai a la meva plaça de professor per cobrar l'atur.

Ichigo

Re: Contra la reforma laboral

Ichigo | 08/03/2012, 09:23

Obama, you rocked before. >:'-(
Now you are only other traitor more.
España, tú antes molabas. >:'-(
Ahora sólo eres un país de puro asco.
I la patronal i la UE... No m'agradeu!!!

Garci

Re: Contra la reforma laboral

Garci | 08/03/2012, 08:53

Amb tot, ara mateix s'està discutint la Lley que fará efectiva la Reforma Laboral, i els diputats no fan més que cridar-se, aplaudir-se, criticar-se i donar-se les culpes uns als altres. Com se sol dir "una gàbia de grills". Ni s'escolten ni fan comptes ajudar-se en millorar el text. Tot plegat no fa més que augmentar la desconfiança cap a ells.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 08/03/2012, 08:05

Un ajuntament més.
Manacor
El Ajuntament prohíbe los circos con animales salvajes en terrenos municipales
El pleno aprueba por unanimidad la moción presentada por PSM-IV-Entesa.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-ajuntament-prohibe-los-circos-con-animales-salvajes-en-terrenos-municipales.html

Alternativa per Pollença

El mundo

Alternativa per Pollença | 08/03/2012, 08:03

Alex de la Iglesia y Michael Nyman, invitados estrella en el Festival de Pollença.

www.elmundo.es/elmundo/2012/03/07/baleares/1331109185.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb