URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Comissió municipal d'avaluació i seguiment de la Crisi Econòmica

Alternativa | 09 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

 Al ple de març volem presentar una moció per que l'Ajuntament aprofiti al màxim el petit marge d'actuació que existeix en l'àmbit local per a contribuir a aportar solucions a la crisi en el nostre municipi, adoptant mesures en l'àmbit de les nostres competències i  proposant i exigir, si escau, mesures efectives al Consell ,a l'executiu de la Comunitat   Autònoma i al Govern d'Espanya. Aquesta moció ja l'hem presentat a la resta de grups de la oposició per que es sumin i aportin millores si el consideren adient, i ara us al fan arribar a vosaltres amb la mateixa intenció.

La greu crisi econòmica que estem patint no pot deixar de ser una preocupació primordial d'aquest Ajuntament, i com administració més propera a les persones, hem de fer el possible per donar resposta a les dificultats socials i econòmiques derivades de la crisi.

Encara que tenim en compte que les competències municipals en matèries d'ocupació i política econòmica són reduïdes, i que la situació econòmica de la institució no és bona.

A pesar de que les classes populars no són en absolut les culpables de la crisi actual, són elles les quals sofreixen amb major virulència els efectes econòmics de la crisi: disminució contínua de les prestacions socials, majors obstacles en l'accés a l'ocupació, problemes per a veure satisfet el dret a un habitatge, etc.

Consideram que cal articular un nou espai en el qual tots els grups representats en la corporació municipal treballin conjuntament per a estudiar els efectes de la crisi econòmica i proposar mesures per a pal·liar-los. Experiències similars s'han portat a terme en el Parlament Europeu i des del Govern d'Espanya, però també en diputacions provincials i ajuntaments, i s'han convertit en una eina vàlida per a mitigar les conseqüències de la crisi.

Proposta d'acord

PRIMER.- Crear una Comissió d'Avaluació i Seguiment de la Crisi Econòmica en el nostre municipi, formada per una representació de cadascuna de les formacions polítiques d'aquesta corporació, i la tècnica municipal de serveis socials i  que prevegi la possibilitat de contar amb la participació, assessorament i ajuda de tècnics de la corporació municipal, així com d'associacions veïnals, organitzacions sindicals, empresarials, etc. 

SEGON.- Assignar a aquesta Comissió les següents fins: 

a) Realitzar un seguiment de l'evolució de l'atur en el nostre municipi per sectors, sexe i edat.

b) Controlar l'aplicació i resultats dels plans i de les subvencions, ajudes i prestacions socials del Govern central, de la Comunitat Autònoma i del Consell Insular en matèries d'ocupació, immigració, habitatge i benestar social. 

c) Conèixer els casos que existeixin procediments judicials de desnonament de l'habitatge habitual per causa d'impagament d'hipoteca o lloguers. Proposar l'assessorament als afectats dels serveis municipals i la mediació de l'Ajuntament.


d)   Si escau, conèixer i seguir la possible situació dels treballadors en procediments concursals i/o en Expedients de Regulació d'Ocupació, si aquests es donen en el nostre municipi. 

h) Elevar aquesta informació al Ple de la Corporació, a les diferents Comissions Informatives que poguessin estar relacionades i als diferents Grups Municipals, així com divulgar-la al conjunt de la ciutadania utilitzant els canals als quals té accés la Corporació.

 

 

Comentaris

Ichigo

VIVA ISLANDIA

Ichigo | 09/03/2012, 10:54

Algú recorda com està ara Islàndia? Ara mateix cerco notícies d'Islàndia, i crec que ha evolucionat, i MOLT.
Hauriem d'homenatjar-ho, que no es pareix en res o es pareix en poc a Espanya.
Si Pollença fós ara islandesa, ara viviriem més feliços que mai. :'-)

Pepe

Re: Comissió municipal d'avaluació i seguiment de la Crisi Econòmica

Pepe | 09/03/2012, 10:21

Ja que tenim una setmana per registrar-la estaria bé rebre aportacions de la gent per millorar la moció.

Garci

Re: Comissió municipal d'avaluació i seguiment de la Crisi Econòmica

Garci | 09/03/2012, 10:18

A veure si surt aprovada la moció i per fi es fa alguna cosa per fer front a la crisi econòmica aquí a Pollença o almenys s'ajuda a les persones que per culpa de la crisi ho estan perdent tot.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb