URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una Pollença sense barreres III.

Alternativa | 16 Març, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Articles anteriors d'en Joan Cifre sobre el tema. Una Pollença sense barreres. Una Pollença sense barreres II

A les darreres eleccions municipals va quedar clar el compromís de tots els partits polítics per avançar en el tema de les barreres arquitectòniques. De moment, en els darrers pressuposts s’ha incorporat una partida específica de 15.000 euros per l’eliminació de forma progressiva de les barreres arquitectòniques de la via pública amb la rebaixa dels escalons de les voravies, així com l’enrajolat de voravies de la zona urbana i la millora de la seva amplària en el cas de que sigui necessari. Com ja vàrem dir al ple i després directament al regidor (Martí Roca), és necessari sistematitzar el procés, per això li vàrem passar el pla bàsic d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques (al ple d’octubre del 2007 es va aprovar aquesta moció). També vàrem demanar reactivar la plataforma per l’eliminació de les barreres arquitectòniques que es va crear al gener del 2007 (impulsada per Joan Aixartell, AFAMA, PRODIS i les associacions de majors de Sa Nostra i del Port de Pollença).

        Ara mateix hi ha molta feina per fer a tots els nivells, hi ha barreres que requereixen més inversió i n’hi ha d’altres, com podreu veure a les imatges, que depenen de pintar una simple línia groga per evitar que els cotxes hi aparquin. També és necessari aprovar i fer complir una ordenança de l’ocupació dels espais públics que sigui coherent i respectuosa amb les persones amb problemes de mobilitat, basta fer una volta amb una d’elles per adonar-se que sovint és una aventura pujar a una voravia sense saber on podràs baixar. En aquet tema més que les paraules el que valen són les imatges, per això hem creat un àlbum de fotos on penjarem totes aquelles fotos que ens vulgueu enviar per denunciar aquestes deficiències.

        És hora de fer realitat el compromís adquirit per tots els partits amb una planificació i una actuació rigorosa, compromís al qual ens hem de sumar la resta de ciutadans i que hem de  demostrar respectant les senyals de tràfic i les normes que protegeixen la llibertat de les persones amb problemes de mobilitat. Seria una bona senyal de solidaritat, d’autoestima i respecte col·lectiu i també, per què no dir-ho, seria una mostra d’intel·ligència i un valor afegit a la nostra oferta turística.

        On reina l’amor no fan falta lleis. Plató.

 Una selecció de fotgrafies d'en Pere Cifre ,la sèrie completa la podeu veure al nostre perfil de facebook. Un àlbum de fotos on penjarem totes aquelles fotos que ens vulgueu enviar per denunciar aquestes deficiències.

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Una Pollença sense barreres III.

Pepe | 16/03/2012, 21:41

Tothom ha de fer un esforç per mirar la ordenança i la seva planimetria. Quan més gent aporti idees, detecti problemes i doni solucions millor.

Alternativa per Pollença

ABC

Alternativa per Pollença | 16/03/2012, 10:33

Los consistorios de la Tramuntana lucen un distintivo de Patrimonio Mundial.
www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1124395

Alternativa per Pollença

Ultima hora

Alternativa per Pollença | 16/03/2012, 10:31

El alcalde pide a Salom que peatonalice la primera línea del Moll
Solicitan que se acelere la aprobación del planeamiento.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-alcalde-pide-a-salom-que-peatonalice-la-primera-linea-del-moll.html

Dia 25 tos a Palma

Al conseller d'educació.

Dia 25 tos a Palma | 16/03/2012, 07:40

Per la seva condició
de llicenciat i de mestre
l'esperàvem molt més destre,
més centrat com a gestor.
Senyor Bosch, un professor
toca tenir bastant clar
el concepte d'ensenyar
i el motiu de molts fracassos.
En lloc d'impugnar els llaços,
pensi el desastre que fa.

Joan C C

Re: Una Pollença sense barreres III.

Joan C C | 16/03/2012, 07:25

Ara que és a exposició pública l'ordenança del mobiliari públic, esper que aquesta sigui totalment respectuosa amb les persones amb dificultad de mobilitat

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb