URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Requiem per un Moll de Pollença

Alternativa | 23 Març, 2012 07:00

Fa uns dies ens l’empresa CINESI ens va presentar el seu informe preliminar per a la implantació de L’ORDENANÇA REGULADORA D’APARCAMENT, més coneguda col·loquialment com “ORA”. Des de el primer moment a ALTERNATIVA hem trobat que aquesta regulació no té sentit i tot just falta senyalitzar la gran quantitat de aparcament que hi ha a la via de circumval·lació i senyalitzar com cal les distàncies que hi ha entre aquesta via i els llocs més pintorescs  que podem tenir al Moll.

És veritat que abans de tenir la via de circumval·lació arribar d’Alcúdia els mesos de juliol i agost, sobretot a migdia, hi ha via un important embús moltes vegades provocat pels autobusos que no s’aturaven al voral de la avinguda per descarregar els turistes i s’aturaven ben enmig de la calçada, el que feia que les cues de cotxes que intentaven sortir oi entrar al Port de Pollença fossin llargues amb retards a vegades i ho sé per experiència de més d’un quart d’hora,  però també es cert que tot just eren dos mesos a l’any i no complets en el que aquest problema es feia present.

Aquesta problemàtica va dur que un gran part del veïnats del Moll iniciessin una campanya “pro via de circumval·lació”  que com és natural va tenir un altra part de la població en contra per diversos motius, uns perquè ja imaginaven el que passaria i de fet passa, i uns altres més que res pel tema mediambiental, ja que per dos mesos que havia problemes i no perill, qualque ensurt si que va haver però quina avinguda no ha tingut cap ensurt, no es podia destrossar una part important del paisatge del Moll, que a la fi és del que vivim en aquest municipi. Al final les tesis “pro via de circumval·lació” es varen imposar i en un parell de fases la via de circumval·lació va ser un fet.

La via de circumval·lació estava destinada sobretot a traure els vehicles pesats del Moll i que els turistes i residents circulessin més còmodament, doncs va ocórrer tot el contrari, que la gran majoria dels turistes passen de llarg per anar cap a Formentor i també passen de llarg quan tornen, ara el mateixos que ens varen fer construir aquesta infraestructura  que ha enfonsat el “turisme de pas” al Moll, ara donen la culpa a que no hi ha aparcament ja que els resident i treballadors saturen el centre del Moll amb els seus vehicles i els turistes no tenen on aparcar, no entrarem de ple dins aquesta teoria (veure article anterior damunt l’ORA), ja que no deixa de ser certa si mirem com està de ple de cotxes el Moll a l’estiu, però com diuen en castellà “los arboles no nos dejan ver el bosque” i el que pot ser de veritat és que el Port de Pollença hagi perdut “l’encant” per aquest turista de pas. Si teniu un moment feu el següent recorregut, es pot fer en cotxe, bicicleta o caminant:

Sortiu des de el camp de futbol de la “base” fins a la rodona de l’hidroavió per la via de circumval·lació, aneu mirant cap a l’esquerra (cap el poble) i mireu exceptuant el bosquet de Boquer, si el paisatge és d’un lloc turístic i amb encant pels turistes, vosaltres mateixos.

Sobre que el Moll està saturat de cotxes de treballadors fa uns anys a Internet circulava un escrit, Llegenda urbana? Veritat? Mentida? Un poquet de cada cosa? Sigui veritat o mentida és un bon exemple a tenir en compte:

Un empresa d’Uruguai contacta amb una empresa sueca per adaptar les seves tècniques de feina a les seves fabriques, l’empresa sueca accepta la petició, una vegada a Suècia els dos representants de la empresa Uruguaiana són citats a les 6 del matí a la porta del hotel on s’allotgen, un microbús els passa a cercar i l’acompanyant suec els comunica que durant la seva estància a Suècia els passaran a cercar cada matí a la mateixa hora per l’hotel. Una vegada que arriben a la fàbrica a sueca, es fixen que l’aparcament de la mateixa té un grandària de més o manco 4 camps de futbol, i el microbús va al lloc més llunya de la porta de la fàbrica per aparcar, malgrat tot just havia tres o quatre cotxes més a l’aparcament, els dos uruguaians comenten el fet entre ells i un li diu a l’altre que por pot ser que hagin de donar una capa d’asfalt a l’aparcament o pintar les reixes. Els dies següents passa el mateix, quan arriben a la fàbrica el microbús es va al punt més llunya de la porta de la mateixa. El darrer dia que havien d’estar a Suècia un dels uruguaians li diu a l’altre “avui li deman el perquè d’aparcar tan lluny de la entrada quan a l’aparcament hi ha quatre cotxes com molt”, l’uruguaià li va demanar al acompanyant suec i aquest li va contestar “Doncs molt fàcil i per una molt important raó, els treballador que arriben a l’hora justa és perquè ha tingut un problema, els cotxes que arriben desprès de l’hora d’apertura de la fàbrica és que són clients de la mateixa, no voldrà vostè que els nostres clients i treballadors que han tingut problemes i han arribat justs de temps encara hagin d’anar aparcar al fons de l’aparcament”

Traieu la moralitat que vulgueu d’aquesta història, a jo particularment em sembla interessant.

Miguel Sánchez


Avui a les 19.30 al Museu de Pollença s'inagura l'exposició Rompre els murs del silenci“,  dedicada a la recuperació de la memòria històrica, produïda per Memòria de Mallorca i la Revista Sa Plaça.


 

 

Comentaris

Garci

Re: Requiem per un Moll de Pollença

Garci | 24/03/2012, 13:53

Allà ens veurem company.

Joan Ramon

Si a la llengua.

Joan Ramon | 24/03/2012, 13:09

Demà a les 18 hores, seré a la Plaça d’Espanya, per recordar al Govern Balear que els que estimem la llengua de Mallorca, no volem més drets que les altres llegues de l’estat, però si els mateixos.
Valdria més que es preocupessin per l’atur, que en 10 mesos que fa que governen no ha fet més que créixer.

Joan C C

Re: Requiem per un Moll de Pollença

Joan C C | 23/03/2012, 08:33

Benvinguda una llei de Transparència, ara bé li hauria de caure la cara de vergonya al PSOE que després de més de 20 anys de governs socialistes aquesta llei l'hagi d'aprovar el PP.Ara vull veure com es la llei i com s'aplica

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb